Posao u Australiji

Ko zna sa sve moze da se promeni u buducnosti....

Sada su odlucili da priznaju onima koji imaju asesment od pre 1.1.2010. Dakle, ne moraju ponovo da rade asesment ako imaju vazeci pre 01.01. A ko radi po novom i to se priznaje.

Dakle, odlucili su da puste one koji su vec u procesu ...

Pozdrav,

Unapred da vas sve pozdravim i kazem kako sam skoro citavu temu presao (mada ne hronoloski), da sam upucen u tematiku. Procitao sam sve sa famozne immi.gov.au stranice, dosta drugih stranica sam posetio da saberem sto vise informacija, ali i da mi mnogo sitnica fali da bih sagledao kompletnu sliku. Ukoliko jos imate volje da pomognete, molim da mi odgovorite na neka pitanjca:

Posto bi se bodovalo i suprugino zanimanje, trenutno je na SOL, videcemo sta ce biti posle 1/4, kada budem radio proveru TRA saljemo li i njena dokumenta na proveru?

Ukoliko moramo raditi i njenu proveru, saljemo li odvojeno ili u istoj koverti?

Ukoliko dobijem posao unapred, koji nije vezan za moju struku (elektro) da li mi to uopste moze pomoci, ili da jos trazim posao u struci?

Da napomenem i ovo. Prvo sam pucao na subclass 175, ali sam procitao da ukoliko mi zanimanje nije na CSL (lista kriticnih zanimanja) koju ovde retko ko pominje, malo sam se razocarao jer je moguce da mi aplikacija cuci u ladici i po 3 godine i opet je moguce da nas odbiju. Zato sam se aktivirao na trazenju posla unapred, pa bismo pokusali sa 475, verujem da je jednostavnije. Jos me zanima sta je sa Palmom, posto je ona stvarno dugo u procesu, zelim joj sve najbolje!

Unapred hvala

Pozdrav svima!
Imam poneko pitanje. Ali pre svega,
velika zahvalonost svima na ovom forumu, Sjajni ste, bez ovog foruma ne bih dosao ni do slanja aplikacije a tek do .......bez sansi....
Putujem za WA(Perth) 29.07., bar se nadam
Posto idem a da tamo ne znam nikog, da li neko zna gde je tamo najprihvatljivije odsesti za nase uslove? Koji hostel se moze koristiti za prvo vreme? u kom delu bi trebao traziti stan i koji mi papiri za to trebaju? Ako ima jos nesto bitno, please ...
Unapred Hvala

Pozdrav svima!
velika zahvalonost svima na ovom forumu, Sjajni ste, bez ovog foruma ne bih dosao ni do slanja aplikacije a tek do .......bez sansi....
Posto idem a da tamo ne znam nikog, da li neko zna gde je tamo najprihvatljivije odsesti za nase uslove? Koji hostel se moze koristiti za prvo vreme? u kom delu bi trebao traziti stan i koji mi papiri za to trebaju? Ako ima jos nesto bitno, please ...
Unapred Hvala

Cestitke. :vatromet:

Kada si dobio vizu i koje ti je zanimanje?

Pozdrav svima!
Unapred Hvala

Da li si sam ili imas porodicu?
Koliko vas ima?
Ja bih ti predlozio Mondo Apartments, namesteni i opremljeni apartman, samo da se uselis. Odsednes tu jedno nedelju, dve, dok ne nadjes nesto za iznajmljivanje. Ako ti nesto zaskripi, pozoves mene i ja ti pomognem ako mogu. Nije daleko od mene. Kako ti to zvuci?
Hosteli, narocito ako nisi sam, bice samo skuplji. O razlici u kvalitetu necu ni da pricam. Ovi apartmani nisu moje vlasnistvo, na zalost, niti ja imam bilo kakav interes u njima. Posluzili su mojim gostima iz inostranstva, tako da sam ih video.

http://www.mondoapartments.com.au/
One Bedroom apartment
Sleeps from 2 to 4 (some with sofa bed)
1 queen size bed
AUD $455/week ($65 per night)
Minimum 7 nights
Longer stays – Rates Discounted

Two Bedroom apartment
Sleeps from 4 to 6 (some with sofa bed)
1 queen size bed
2 single beds
AUD $560/week ($80 per night)
Minimum 7 nights
Longer stays – Rates Discounted

Info & Bookings
Phone: 08 9345 4111
From outside Australia phone: +61 8 9345 4111
Email: info@mondoapartments.com.au
Mobile: 0417 777 166

Hvala !
Viza dobijena krajem prosle godine. bas kad je immi menjao propise, u poslednji cas
Prijava za zanimanje Inzenjer informatike, (Bez uclanjenja u ACS).

Hvala za Inf. - cena je stvarno odlicna u odnosu na one druge sto sam nasao na netu i izgledaju ok, doduse cini mi se posto, bas, idem sam da je previse, ko ide porodicno - druga prica. Lokacija u northern suburbs je dobra, vidim na netu da su north sub.na dobrom glasu. Cene rent-a ili nekretnina gore do Clarrksona-Quinns Rocks ne spustaju se prakticno nimalo.

Hvala !
Viza dobijena krajem prosle godine. bas kad je immi menjao propise, u poslednji cas

Hvala za Inf. - cena je stvarno odlicna u odnosu na one druge sto sam nasao na netu i izgledaju ok, doduse cini mi se posto, bas, idem sam da je previse, ko ide porodicno - druga prica. Lokacija u northern suburbs je dobra, vidim na netu da su north sub.na dobrom glasu. Cene rent-a ili nekretnina gore do Clarrksona-Quinns Rocks ne spustaju se prakticno nimalo.

Ukoliko si sam, stvarno je skuplje nego hostel ali bi tamo bio u sobi sa 10 pijanih ili drogiranih backpakers (ne kazem da su svi).
Istrazuj jos malo. Ne znam nista oko hostela u Pertu.
Mondo Apartments su odlicno resenje za porodicu koja nema nikoga u Pertu.

Hvala !

Kako bez ACT-a? :think: Ima neki trik za koji ne znam? Starno bih cenila odgovor i pomoc.

Ne moze bez Recognition-a, samo sto ti oni ako rese pozitivno (bar u ACS) nude clanstvo u njihovom udruzenju tih zanimanja, sto ja nisam uradio. Dosta para i previse muke oko placanja same aplikacije ACS-u da bi jos zbog clanstva prolazio isti proces ponovo.
Priznavanje diplome uz IELTS je obavezno, bar za 176.
Seniori na forumu mnogo vise znaju ali ako ja bilo kome mogu da pomognem, svakako.

Danas sam rezervisao karte za Perth u jednom pravcu. Letimo 4. juna, Beograd - Istambul - Dubai - Perth.
Ovo cekanje od trenutka kada smo dobili vize, do kada smo zavrsili proceduru oko prodaje stana palo mi je, mogu da vam kazem, teze nego kada smo bili u proceduri oko viza...

CAos,

Prvo jeste prevoz skup - gradski, ali kao novi Aussie imate pravo da apliciate za Koncesije za prevoz pa ce te karta kostati 50c,
Takodje imate pravo da prikazete prihod centrelinku od prosle godine tako da cete dobiti za vrtic da doblatite oko 120 dolara na 15 dana (100 %), a posto studiras Engleski (full/part time) to ti povecava sanse za red za vrtic (u nekim suburb-ima je guzva).
FTB- dodatak na porodicu bi vam trebao biti oko 350 na 15 dana tako da vrtic pokrivate i imate para za nedeljnu korpu hrane.

Ovde je registracija 240/ sest meseci.
2000 mesecno plus FTB ima da zivite bolje nego u Srbiji

Topaz, kazi mi, molim te, sta od dokumentacije treba da ponesemo iz Srbije da bi smo prikazali prihod za proslu godinu... Da li su to platni listici iz firmi, neka potvrda od poslodavca ili neki drugi dokument iz neke drzavne institucije?

Pitanje je, naravno, upuceno i VLADI K., kao porezniku :)

Poslednja izmena:
Topaz, kazi mi, molim te, sta od dokumentacije treba da ponesemo iz Srbije da bi smo prikazali prihod za proslu godinu... Da li su to platni listici iz firmi, neka potvrda od poslodavca ili neki drugi dokument iz neke drzavne institucije?

Pitanje je, naravno, upuceno i VLADI K., kao porezniku :)

Sto se tice poreza, Australiju ne interesuje koliko si zaradjivao pre dolaska u Aus.
Centrelink je nesto posebno od poreske sluzbe mada ne znam zasto bi i on trazio potvrdu koliko si zaradjivao pre dolaska. Tu ti verovatno moze Topaz dati savet, mada me je malo zbunio njegov odgovor.

Pozdrav

Ponesi:
medjunarodni izvod iz knjiga rodjenih
vozacku dozvolu i medjunarodnu vozacku
ljekarske nalaze (karton, knjizicu)-ovo obavezno za dijete jer treba da se vakcinise
sve dokumente u aplikaciji
i naravno pasos.
Pare ti je najbolje da uplatis na VISA ili master card, pa kad stignes u Perth, prebacis ih na svoj novi racun u AU banci.
Centralink nece istrazivati koliko si para donio, pa ih ne moras prijavljivati kada budes aplicirao za benifite.
Preporucujem ti da odmah odlucis u koji dio grada ces da trazis stan i da tamo potrazis privremeni smjestaj. Kao novi emigranti, tesko cete naci dobar stan(sem ukoliko si vec nasao posao) zato se spremite da prvih sest mjeseci zivite u ne bas kvalitetnoj gajbi. Da opremite stan treba vam oko 6000 aud. Kada trazis stan, ako imas dovoljno novca, ponudi da platis 6 mjeseci unaprijed.
Ako vas intresuje kupovina polovnog auta: www.carsales.com.au - ubjedljivo najbolji
Srecno

E zaboravih da ti kazem da bi ti od velike koristi prvih mjesec dana bio bilo kakav lap-top sa mogocnoscu bezicnog interneta. Ovdje se sve moze zavrsiti on-line, tako da ti je prvih mjesec dana internet vazniji od leba i vode. A bezicni internet mozes da nabavis za 1 dan.

Sto se tice poreza, Australiju ne interesuje koliko si zaradjivao pre dolaska u Aus.
Centrelink je nesto posebno od poreske sluzbe mada ne znam zasto bi i on trazio potvrdu koliko si zaradjivao pre dolaska. Tu ti verovatno moze Topaz dati savet, mada me je malo zbunio njegov odgovor.

Pozdrav

Cao, da bi mi odredili ftb moas deklarisati koliko si zaradio u toj fnansiskj godini, bar su meni trazili

Cao, da bi mi odredili ftb moas deklarisati koliko si zaradio u toj fnansiskj godini, bar su meni trazili

Ako kazes da nista nisi zaradio pre dolaska u Aus. sta mogu u tom slucaju da urade?
Nagadjam ali mislim da nista. Da li su te bas pitali koliko si zaradio u Srbiji?

To se pitanje redovno postavlja i ima smisla u vezi prihoda zaradjenog u Australiji.
Tako je i za poreze. Nista ne interesuje drzavu koliko si zaradjivao pre nego sto si postao Australijski rezident.

MOzda i gresim sto se tice Centrelinka, ali ako kazes da si bio nezaposlen ili da ti je poslodavac propao ili ti jos duguje, mislim da bi samo slegli ramenima.

Ponesi:
medjunarodni izvod iz knjiga rodjenih
vozacku dozvolu i medjunarodnu vozacku
ljekarske nalaze (karton, knjizicu)-ovo obavezno za dijete jer treba da se vakcinise
sve dokumente u aplikaciji
i naravno pasos.
Pare ti je najbolje da uplatis na VISA ili master card, pa kad stignes u Perth, prebacis ih na svoj novi racun u AU banci.
Centralink nece istrazivati koliko si para donio, pa ih ne moras prijavljivati kada budes aplicirao za benifite.
Preporucujem ti da odmah odlucis u koji dio grada ces da trazis stan i da tamo potrazis privremeni smjestaj. Kao novi emigranti, tesko cete naci dobar stan(sem ukoliko si vec nasao posao) zato se spremite da prvih sest mjeseci zivite u ne bas kvalitetnoj gajbi. Da opremite stan treba vam oko 6000 aud. Kada trazis stan, ako imas dovoljno novca, ponudi da platis 6 mjeseci unaprijed.
Ako vas intresuje kupovina polovnog auta: www.carsales.com.au - ubjedljivo najbolji
Srecno

Hvala na informacijama. Ako se setis bilo cega korisnog samo postuj :ok:

"Deklarisati" - da li to znaci da potpises izjavu i to je to ili treba i neki dokaz. Ovo pitam ne zato jer planiram nesto da krijem, posto je i ovako prihodu Srbiji bio daleko ispod 44.000AUD, nego da mi ne zafali neki papir kasnije pa da moram da cimam familiju da to nabavlja, salje i sl.

Nama nista nisu trzili i cini mi se da to ne bi trebalo da se razlikuje po drzavama...

Nego..Suprug nasao posao u struci i to u drzavnoj ustanovi :)
Ugovor je potpisao tacno na dan kada je bilo dva meseca kako smo u Australiji.

Poslednja izmena:

Back