Posao u Australiji

Danas mi ulepili crvenu nalepnicu ::worth: josh doshao preko reda na red, pre 6 drugih ljudi, malko mi bilo i neprijatno zbog toga, al hajde, nisam odbio poziv nadleznih :D

Zmaj polece 19aprila, kupio sam i kartu, toliko za sada

"Ja se izvinjavam novi sam ovde,imam malo osnovne škole,malo sam češće išao okolo srednje škole,imam svega ostalog po malo...!A hteo bi u Australiju ovde više nema leba,zna li neko šta treba od papira da se ode odavle?":rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha:

Pozdrav svima.

Evo da malo osvjezim temu jednim pitanjem. Oprostite ako je odgovor vec skriven u prethodnih 100 stranica, nisam ih citao.

Ovako, radim za firmu iz Australije vec 13 mjeseci i oni su zainteresovani da me sponzorisu za 457 vizu. U stvari oni su vec dobili dozvolu za sponzorisanje radnika i sad bi trebalo da nominuju moju poziciju.

Za njih radim web design, odrzavanje sajta i slicne poslove.
Ali dio procesa je i dokazivanje znanja (Skill level), a za ovo sto ja radim potrebna je fakuteltska diploma ili 5 godina relevatnog iskustva.
Fakuteltsku diplomu nemam, a potvrdu da sam taj posao radio 5 godina mogu da dobijem od svoje stare firme, iako to nisam radio kod njih.

Da li neko ima slicno iskustvo, tj. da li je neko dokazivao Skill Level samo radnim iskustvom?
Koliko je taj nacin siguran? Ne bih volio da me odbiju zbog toga, jer sve ostalo zadovoljavam. Polozio sam IELTS i ispunjavam ostale uslove.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Ne znam nista o priznavanju Skill Level-a, ali bih volela da ti ukazem na jednu drugu sitnicu, a to je cena zivota u AU.
Za iole opusten zivot u Sidneju, po mom iskustvu, potrebno je oko 70 000 godisnje, tako da vodi racuna o tome kada budes pregovarao, posto ti je viza vezana za poslodavca koji te je sponzorisao i ako ne budes zadovoljan, tesko da ces ista moci da uradis povodom toga kada stignes u Au.

Poslednja izmena:
Ne znam nista o priznavanju Skill Level-a, ali bih volela da ti ukazem na jednu drugu sitnicu, a to je cena zivota u AU.
Za iole opusten zivot u Sidneju, po mom iskustvu, potrebno je oko 70 000 godisnje, tako da vodi racuna o tome kada budes pregovarao, posto ti je viza vezana za poslodavca koji te je sponzorisao i ako ne budes zadovoljan, tesko da ces ista moci da uradis povodom toga kada stignes u Au.

GeaGea, Hvala na informaciji. Ja bih trebao u Brisbane, ako sve bude po planu.

Da li je ovaj iznos (70 000) za opusten zivot samo za jednu osobu?
Ja bih trebao ici sa suprugom, nadamo se da ce se i ona zaposliti.
Postoji minimalni iznos koji poslodavac mora da plati - 45000 godisnje za IT sektor, a ljudi iz te firme, s kojima sam u kontaktu, kazu da je za nas dvoje potrebno oko 70000-80000 za normalan zivot. Tako da, ako se supruga zaposli, ne bi trebalo da bude problema.

Ne znam koliko je aktivnih korisnika na ovoj temi, ali ako je neko imao iskustvo za 457 vizom, molio bih da mi se javi - imam par pitanja u vezi sa procedurom - priznavanje Skill Level-a i sl.

Hvala

Za dve osobe, ali pazi, rekla sam opusten, ne raskosan zivot. Mada ima ovde i petoclanih porodica koje zive sa manje novca... Jako stisnuto, ali zive..
A 45000$ godisnje, odnosno 3140$ mesecno...To je bas malo. Racunaj da ti za stan treba oko 1500$, 200$ za prevoz po osobi, min. 500$ za hranu i stvari za kucu i bar 100$ za telefone i internet. Ovde nije uracunat rucak koji ces morati da pojedes dok si na poslu, a to je bar 10$ dnevno, ili upola manje ako ga nosis od kuce. A jos ako neko od vas pusi... najjeftinije cigarete su oko 9$! Ovaj troskovnik je maksimalno banalizovan. Ako bih sela i napravila ozbiljniji popis, verujem da bi se naslo tu jos par must do troskova, kao naprimer struja i voda, koje se placaju svaka tri meseca, tako da jos uvek ne znam koliki ce racun biti.
Racunaj i da ces verovatno morati da kupis i gomilu garderobe, posto se ovde na posao ide u odelu, sitnice tipa posteljine i peskira, opreme za kuhinju, a na sve to ode bas dosta novca.
Cime ti se bavi zena?

Poslednja izmena:
Mi smo vec u procesu iseljenja u Kanadu ali to se bas oduzilo - traje vec skoro 3 godine. Onda kada se pojavila ova opcija, shvatili smo da je to bolje (i brze), jer u Australiji nas ceka jedno obezbjedjeno radno mjesto, solidno placeno po mojim saznanjima, dok bi Kanadi oboje trebali da trazimo posao iz pocetka, i vjerovatno bismo poceli sa najnize placenim poslovima.

Supruga je profesor engleskog jezika i sudski tumac za engleski jezik. Tamo bi mogla da bude ESL teacher nakon polaganja TESOL-a ali, buduci da smo se u glavi spremili za lose poslove u Kanadi, ona je na to spremna i u Australiji u pocetku.

Qatar Airways?
Da li si organizovao smestaj..koji su ti planovi, pricaj!!!!!

Pa da, qatar air mi je kompanija.
Smestaj sam organizovao, kod prijatelja, za pocetak. Ne bih zeleo da budem nikom na teretu na duze staze.
Planovi su shareni, za pocetak nema biranja, samo da je neki posao, dok malo snimim sredinu i ljude, pomalo provalim sistem. Posle cu da biram, naravno. :D

Glogo u potpunosti se slažem s tobom...Pričam neki dan sa drugarom iz AU, kaže znas super je ovde sve sto se tiče finansija, kao ali samo je to OK,nedostaje ti drustvo,porodica i domovina.... ok slažem se da fali, ali onda se tu postavlja pitanje zasto se onda niko ne vrati, većinja iseljenika kuka a niko se ne vraća, ma foliranti bre :)

Glogo u potpunosti se slažem s tobom...Pričam neki dan sa drugarom iz AU, kaže znas super je ovde sve sto se tiče finansija, kao ali samo je to OK,nedostaje ti drustvo,porodica i domovina.... ok slažem se da fali, ali onda se tu postavlja pitanje zasto se onda niko ne vrati, većinja iseljenika kuka a niko se ne vraća, ma foliranti bre :)

Ja se izvinjavam JA SE NE VRACAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:rtfm:

Back