Posao u Australiji

Pozdrav svima. Hvala na svim dobrim savetima koji se ovde mogu procitati. Svi detalji oko procedure za neku od skilled viza su mi jasni. Ono sto nigde na oficijelnim sajtovima ne nalazim jeste pitanje novca. Da li postoji neka odredjena suma koju moram nositi sa sobom ako idem sam i da li to zavisi od vize? Najverovatnije bih isao na skilled independent, ili eventualno na state nomination... Nameravao sam nakon sto sve poplacam ovde i uzmem kartu da ponesem 2000-3000 eura za prvu ruku. Ja sam siguran da ce to, sto se mene licno tice biti dovoljno tako da mi ne trebaju saveti tog tipa. Ono sto me zanima je da li moram prikazivati neki novac u odredjenoj fazi apliciranja ili pristizanja tamo i ako da, o kolikom iznosu se radi i kako se eventualno provuci sa par hiljada kroz tu proveru?
Takodje jos jedno pitanje. Ako dobijem skill assesment, zadovoljavajucu ocenu na IELTS i sve papire regularno predam, cist sam po pitanju zdravlja, policije, vojske itd, a pritom je moje zanimanje highly demanded u gotovo svim drzavama i regijama, da li ima sanse da me zbog neceg odbiju i da time bacim pare?
Hvala puno!

Jedno pitanje za sve !!! Da li kredit za stan moze biti prepreka za dobijanje vize, da li to neko proverava i da li viza zbog toga moze biti stopirana ??? Ako neko zna sa sigurnoscu, ili zna neki slican slucaj neka ostavi odgovor ??!!! Pozzzzzzzzzzzzzzzzz........................

za doolitle

dobronamerno, da si mister univerzum i dzems bond zajedno, ma da si najidealniji, svaka zamlja(znaci ne samo Au) ima diskreciono pravo da ti odbije zahtev vizu, tako da moze da se desi da sve izgleda u redu i da ulozis silan kes a da na kraju ne bude nista

pozz

Mene zanimaju tri stvari i zamolio bih nekoga ko to zna da mi odgovori...

1. ja cu za koji mesec dobiti Slovenacki (Evropska unija) pasos pa me zanima hocu li moci sa tim pasosem da se iselim u Australiju i hocu li moci tamo da radim legalno, hocu li moci da zivim tamo koliko god hocu

2. koliko bih objektivno mogao da zaradjujem i kako bih mogao da zivim sa srednjom skolom ???

3. dali se tamo priznaje peti stepen skolovanja ( Tehnicar drumskog saobracaja SPECIJALISTA) i dali bih mogao da imam koristi od toga , pitam jel me zanima dali uopste da upisujem taj peti stepen, zasada imam cetvrti , dali bih imao ikakve vajde od toga???

unapred hvala!!!

1.Ista je procedura za dobijanje vize i za zemlje EU i nas ostale, samo što je vrijeme dobijanja vize kraće za Low risk countries (7 mjeseci) od High risk countries (do 15 mjeseci).
http://www.eta.immi.gov.au/ETAAus1En.html

2.prosurfuj malo Au sajtovima pa pogledaj zarade.Evo primjera za sve forumaše kakvi su uslovi i zarade u rudnicima: http://www.minejobsaustralia.com/index.html

3.Moraš imati radnog staža ako bi išao na worker tip vizu, a ako želiš možeš da ideš na student vizu, za to ti idu drugi kriterijumi.

Pozdrav!

Pre svega da se zahvalim svima koji su postavili toliko pitanja, koja bih i sam postavio i svima koji su dali zaista iscrpne odgovore. Mnogo ste mi pomogli i hvala vam jos jednom.

Mene konkretno zanima Skilled- Regional Sponsored (Provisional) visa (subclass 475). Da li neko ima iskustva sa dobijanjem iste? Potreban broj bodova je 100, a ja bih imao 120, sa buducom suprugom. Nemam nikoga ko bi mi bio sponzor, tako da cemo ici na varijantu da nas nominuje drzava. Ja sam geoloski tehnicar, a devojka je zavrsila FON, tacnije ona je marketing menadzer. No, radi u struci tek nesto vise od godinu dana , pa cu ja biti glavni aplikant. Koji je proces do nominacije od strane drzave? Koliko traje taj proces?

Hvala unapred!

Zdravo,

samo bih htjela da pozdravim sve forumase i da vam se pridruzim u razmjeni informacija.

Ja sam se prijavila u junu prosle godine za skilled vizu, bila sam vjerena i poslije vjencanja smo dodali i supruga. Dobili smo case officera, ali nije jos trazila da saljemo ljekarske nalaze i uvjerenja o nekaznjavanju. Zna li neko zbog cega to jos nije trazila? Samo je htjela da posaljemo form 80 za muza.
Da li je neko u slicnoj situaciji?
Hvala,
puno pozdrava, Maki

Da li postoji neka odredjena suma koju moram nositi sa sobom ako idem sam i da li to zavisi od vize? Najverovatnije bih isao na skilled independent, ili eventualno na state nomination... Nameravao sam nakon sto sve poplacam ovde i uzmem kartu da ponesem 2000-3000 eura za prvu ruku.

Postoji odredjena suma koja ti je potrebna!! Poslednjih sat vremena pokusavam da pronadjem link, ali mi ne ide, tako da cu ti reci napamet. Potrebno je 20 000 dolara za tebe i po 5 000 za svakog Secondary applicant-a. Koliko se secam, ne moras bas da poneses tolko novca u kesu, ali moras da dokazes da ti je dostupan (npr. podvrda o vrednosti nekretnine koju posudujes). Procesljaj forum, sigurno ces negde pronaci link koji ce ti ovo potvrditi.

Zdravo,

samo bih htjela da pozdravim sve forumase i da vam se pridruzim u razmjeni informacija.

Ja sam se prijavila u junu prosle godine za skilled vizu, bila sam vjerena i poslije vjencanja smo dodali i supruga. Dobili smo case officera, ali nije jos trazila da saljemo ljekarske nalaze i uvjerenja o nekaznjavanju. Zna li neko zbog cega to jos nije trazila? Samo je htjela da posaljemo form 80 za muza.
Da li je neko u slicnoj situaciji?
Hvala,
puno pozdrava, Maki

Koji tip(broj) vize si trazila tacno?

ZDRAVO SVIMA, rešio sam da sa porodicom idem u Australiju.Imam zanimanje koje je tamo traženo (kuvar)i po nekim proračunima imam više od 120 bodova.Problem je samo što neznam kako da uplatim taksu iz Srbije za TRA.Da li neko može da mi objasni kako to da uradim?Unapred zahvalan.

ZDRAVO SVIMA, rešio sam da sa porodicom idem u Australiju.Imam zanimanje koje je tamo traženo (kuvar)i po nekim proračunima imam više od 120 bodova.Problem je samo što neznam kako da uplatim taksu iz Srbije za TRA.Da li neko može da mi objasni kako to da uradim?Unapred zahvalan.
Po mojim informacijama jedino ti je Komercijalna banka moćna da preko nje to uradiš, ali NIKAKO ne uplacuj novac u nekoj drugoj valuti osim u AUD.Ja sam se tako zeznula jer moja banka nije imala dolare pa sam uplatila u €.Bilo je komplikacija zbog rasta dolara u međuvremenu pa se pojavio manjak od 28 AUD.Zamalo da mi vrate papire bez procjene.Srecom, rođak iz Au je "uskočio" i uplatio za mene i sve je bilo OK.

Detalji za plaćanje, oni koje ja imam( doduše, datiraju skoro 1 godinu) su:

Our bank account details are as follows

Account Name – Dept of Employment and Workplace Relations

Bank – Reserve Bank of Australia
20-22 London Circuit
Canberra ACT Australia 2601

Account No – 11137-2
BSB No 092-009
Swift - "RSBKAU2S"

Za Australiju ne treba eban kod već SWIFT, jer je eban samo za Evropu i još neke zemlje.

Inače i ja idem kao kuvar :)

AMLAP hvala ti puno za informaciju u vezi TRA.Ja sam ziveo 6 godina u Juznoafrickoj republici i ako su uslovi za kuvare slicni u australiji mi smo na konju.Naravno samo prvo da odemo.Hteo sam jos nesto da pitam>Ako sve bude islo kako treba moji klinci ce imati 9 i 6 godina za 2 godine koliko mi treba da sredim i dobijem papire.Dali neko zna dali postoji prilagodjavanje za skolu ,ucenje jezikaitd.Ne bih voleo da moji klinci krenu od minusa i da imaju probleme zato sto neznaju dobro jezik ili zato sto se programi razlikuju.

Back