Posao koji ispunjava

Ja sam prezadovoljan svojim poslom. :D

A plata je poprilicno velika,pa sam jos ovog meseca dobio i duplu platu,tako da me sramota i da kazem koliko zaradjujem u odnosu na neke kuci u Srbiji sto mi se zale.Nikada jos nikome nisam rekao koliko zaradjujem,jer znam da polovina njih mi ne bi verovala a druga polovina koji bi verovali sigurno bi bili ljubomorni.

Ali niko ne vidi kada ja radim nekada i subotu i nedelju dok drugi odmaraju,a nekada se desi da radim celi dan pa odmah radim i celu noc,dobro posle imam nekoliko slobodnih dana da se odmorim.:D

Ja sam prezadovoljan svojim poslom. :D

A plata je poprilicno velika,pa sam jos ovog meseca dobio i duplu platu,tako da me sramota i da kazem koliko zaradjujem u odnosu na neke kuci u Srbiji sto mi se zale.Nikada jos nikome nisam rekao koliko zaradjujem,jer znam da polovina njih mi ne bi verovala a druga polovina koji bi verovali sigurno bi bili ljubomorni.

Ali niko ne vidi kada ja radim nekada i subotu i nedelju dok drugi odmaraju,a nekada se desi da radim celi dan pa odmah radim i celu noc,dobro posle imam nekoliko slobodnih dana da se odmorim.:D
Zasto? Nisi ukrao, zaradio si.

Ne ubija posao koji ne voliš već onaj koji ne plaća dovoljno.
Poenta posla nije samo da zaradis vec i da budes od koristi. Zbog toga je izuzetno bitno da se zna za koga radis i na koji nacin tj. da li odmazes nekome u procesu. Ako ne znas, ili jos gore, ako znas da je to slucaj, onda moral neizbezno pada. Osim toga, tu je i pitanje da li si maksimalno koristan tj. da li je upotrebljeno sto vise tvojih sposobnosti na sto bolji nacin.

Poenta posla nije samo da zaradis vec i da budes od koristi. Zbog toga je izuzetno bitno da se zna za koga radis i na koji nacin tj. da li odmazes nekome u procesu. Ako ne znas, ili jos gore, ako znas da je to slucaj, onda moral neizbezno pada. Osim toga, tu je i pitanje da li si maksimalno koristan tj. da li je upotrebljeno sto vise tvojih sposobnosti na sto bolji nacin.
Odlično

prepuno pogrešnih pretpostavki ;)

A zašto neko uopšte radi posao koji ga ubija?
Nema oca?
Nema dedu ni jednog?
Ima zivu majku,sestre te ga rad vuce iz depresije ako nece za sebe da radi?
Nema nekog te mora da radi za sebe?
Izbacen iz stana jer nije hetero te mora da radi?
Nema para da upisuje fakultet sa vise od trideset godina a nema drugog posla?

Danas muski jedva jedan posao nadju,
o kakvoj to promeni fantaziras?
Zamisli da zivis u Boru,Kursumliji,Novom Knezevcu,Backoj Topoli na primer.
U nekom si od tih mesta,nasao si posao na jedvite jade,racuni idu.
Imas minimalac ali uspeo si,imas platu,uspeo si da ti se uplacuju doprinosi,imaces penziju.
(Ne moras za dnevnicu bez penzije da radis,uspeo si u zivotu.)

Poslednja izmena:
Nema oca?
Nema dedu ni jednog?
Ima zivu majku,sestre te ga rad vuce iz depresije ako nece za sebe da radi?
Nema nekog te mora da radi za sebe?
Izbacen iz stana jer nije hetero te mora da radi?
Nema para da upisuje fakultet sa vise od trideset godina a nema drugog posla?

Danas muski jedva jedan posao nadju,
o kakvoj to promeni fantaziras?
Zamisli da zivis u Boru,Kursumliji,Novom Knezevcu,Backoj Topoli na primer.
U nekom si od tih mesta,nasao si posao na jedvite jade,racuni idu.
Imas minimalac ali uspeo si,imas platu,uspeo si da ti se uplacuju doprinosi,imaces penziju.
(Ne moras za dnevnicu bez penzije da radis,uspeo si u zivotu.)
ako si uspeo onda treba da budeš srećan a ne očajan

Posao ne mora niti treba da te ispunjava. Za to se postaraš posle posla, a može nešto da se uradi i u toku radnog vremena

Најслободнији човек је најкреативнији човек и највише доприноси себи, породици и друштву !

Твоја теорија конзумеризма полако долази до дна !

Možda ne može da bira
Tacno?

Screenshot_20231204-082028_X.jpg

Luksuz je imati posao koji je smislen, gde je kolektiv normalan i koji je dobro plaćen.
Bilo kako bilo, na poslu radiš za poslodavca, državu, banku pa tek onda za sebe, šta ti ostane, tako da bi trebalo da postoji neka dodatna aktivnost.

Није ствар у раду, већ у смисленом и креативном раду, који је најефективнији, најефикаснији и културолошки је интегрисан у органско друштво.

Робови немају креативност, способност и морал.

"Слобода је у храброст, док је срећа у слободи" - Старогрчка

Најслободнији човек је најкреативнији човек и највише доприноси себи, породици и друштву !

Твоја теорија конзумеризма полако долази до дна !
Nema slobode ako moraš da vodiš računa da obezbediš hranu i sklonište za sebe i porodicu.

Back