Posao koji ispunjava

Pitas zasto radi posao koji ga ubija.
Pogledajte prilog 1457768

Несуверено, неслободно и друштво и држава.

Мора робовима да пукне кичма а од свог рада да нема довољно, јер како ће роб другачије да схвати да је роб!

Господари су Дахијама изнајмили порезе, а то је двоструки намет за роба!

@Mystic+ kako sad musko bez veza da se zaposli?

Čovek prvo mora moralno sebe da porobi. To je težak poraz Čoveka kao Homoludens-a antiontologijski, antikulturološki, antifilozofski, antiverujući, antimetafizički proces.

Mnogi se ne zapošljavaju do 30-te ili često menjaju posao, nezainteresovani, neodgovorni, jer taj proces porobljavanja, moraju prvo da obrade u svom umu. Međutim mladi od 20tak godina danas već znaju da su robovi i ulaze u povremene poslove bez neke velike nade u sopstveni prosperitet i nadu. Mnogi koji imaju poziv umesto posla, dobijaju endogenu psihozu.

Druga opcija je šverc, otimanje, dilovanje, kriminal, ulaz u partije, itd...

Мени ни један посао не може бити толико мрзак (осим ако нису они попут капоа, као ковид редари, али то не бих ни радила) колико могу међуљудски односи. Пре бих бирала мању плату, ако морам бирати него добро плаћен посао али да ми је мука од људи које тамо срећем.

Radim posao koji volim. Ja biram šta ću da radim, kad i kako, nemam kolektiv i radim za sebe. Para kako kad, nekad više, nekad manje, posla ima uvek, nekad se odradi brzo i lako, nekad dugo i teže, ali idem srećna na posao i vraćam se zadovoljna i umorna. Radim skoro svake subote, nekad i nedeljom, nekad ponesem i kod kuće, ali sam srećna i živim ono što sam sanjala, polako ostvarujem, korak po korak, šav po šav.

izuzetno los primer si dala.

ta bivsa voditeljka , a voditeljka je bila jer joj je muz bio producent Velikog brata odnosno vlasnik produkcijske kuce
i zna se da se i pre braka sa njim "heftala" je kao novinarka ???
Kasni je udala za naslednika Grubin (papuce) imperije i sad je kao gospodja ???
Kome ona o kom sistemu prica. Jedn vrlo spretna na nivou sponzorusa koji je ko zvao da
daje mladim ljudima savete ?

Smesno i tuzno postovana Zauz... los primer za temu da li radi posao koji voli ...

Ok
Da li misliš da te posao koji ne voliš, koji te frustrira, ubija?
Da li je dovoljno da pronađeš aktivnost koja te ispunjava da nadoknadi taj stres sa posla?
Неко мудар ми је то објаснио и када сам размислила морала сам да се сложим.
Посао не треба да волиш, треба да га радиш са лакоћом и да ти доноси материјалну сатисфакцију која ти је потребна.
Ја се борила да моја деца раде оно што воле..но међутим ! Сад видим да када радиш оно што волиш онда живиш за посао и то је проблем јер запостављаш све друго, испуњава те и не оставља простора за остало.

Зато треба радити оно у чему си довољно добар да обезбедиш материјална средства да када не радиш уживаш у ономе што волиш.

Јако дуго сам радила послове које не волим, али сам ипак у свему налазила забаву и радила сам добро.
Када посао баш и не волиш али га добро радиш, одрадиш и када завршиш заборавиш на посао.

Da li ste zadovoljni poslom koji radite za platu?
Ako niste, imate li dodatni posao ili neku aktivnost koja vas ispunjava (majstorisanje, trening, slikanje, fotografija...)?

Psiholog koga sam pomenuo u jednoj od prethodnih tema, Stiv Bidalf, tvrdi da muškarca ubija ako obavlja posao koji ne voli
Kompjuteri su mi bili prva ljubav od 1983. i od tad se bavim programiranjem. Samo sam to radio
ceo radni vek...nisam uopste mislio na pare, niti mi je to bio motiv...

Da li ste zadovoljni poslom koji radite za platu?
Ako niste, imate li dodatni posao ili neku aktivnost koja vas ispunjava (majstorisanje, trening, slikanje, fotografija...)?

Psiholog koga sam pomenuo u jednoj od prethodnih tema, Stiv Bidalf, tvrdi da muškarca ubija ako obavlja posao koji ne voli

Moja teorija da posao ne moras da volis. Dovoljno je da ga ne mrzis.

Na posao gledam kao na nesto sto mi donosi novac i nista drugo. A taj novac je ono sto mi sluzi da zivot udesim sto udobnije i komotnije.
I gledam da izbalansiram: da sto manje sati radim. Uspeo sam da spustim na 30h nedeljno, a za koju godinu se nadam da cu uspeti na 20h.

A sve sa ciljem da imam sto vise slobodnog vremena.

Jer ono sto me cini srecnim je vreme koje je samo moje, i koje ja sam odlucujem kako i sa kime da potrosim :)

Posto, realno, jedino sto covek poseduje je vreme od kad se rodimo pa dok ne umremo. Zivot je vreme. I sto vise imamo sopstvenog vremena - imacemo vise zivota.

Moja teorija da posao ne moras da volis. Dovoljno je da ga ne mrzis.

Na posao gledam kao na nesto sto mi donosi novac i nista drugo. A taj novac je ono sto mi sluzi da zivot udesim sto udobnije i komotnije.
I gledam da izbalansiram: da sto manje sati radim. Uspeo sam da spustim na 30h nedeljno, a za koju godinu se nadam da cu uspeti na 20h.

A sve sa ciljem da imam sto vise slobodnog vremena.

Jer ono sto me cini srecnim je vreme koje je samo moje, i koje ja sam odlucujem kako i sa kime da potrosim :)

Posto, realno, jedino sto covek poseduje je vreme od kad se rodimo pa dok ne umremo. Zivot je vreme. I sto vise imamo sopstvenog vremena - imacemo vise zivota.
Sve zavisi od trzisne ponude zemlje u kojoj zivis. Nisi bez razloga sigurno emigrirao...

Неко мудар ми је то објаснио и када сам размислила морала сам да се сложим.
Посао не треба да волиш, треба да га радиш са лакоћом и да ти доноси материјалну сатисфакцију која ти је потребна.
Ја се борила да моја деца раде оно што воле..но међутим ! Сад видим да када радиш оно што волиш онда живиш за посао и то је проблем јер запостављаш све друго, испуњава те и не оставља простора за остало.

Зато треба радити оно у чему си довољно добар да обезбедиш материјална средства да када не радиш уживаш у ономе што волиш.
Sve bi to bilo lepo, kada ne bi trebala da budes natprosecno sposobna da bi to ostvarila.

Back