Posao i gazda

Hvala Bogu takvih problema nisam imala nikada....kazu barem ovde gde ja zivim da ona prva pojava na jednom radnom mestu najvishe vredi,jer kako se pokazesh od prvog dana tako ce uvek biti....

Imala sam nedavno posao koji sam volela, lep posao, lepa plata, dobre kolege, lepo mesto a onda su doveli coveka koji je ponasanjem, neznanjem i sujetom sve pokvario. Vidim ostala je samo jedna kolegica jos uvek tamo a firma nazaduje...Ali on je direktorov covek.

Sa druge strane, dve godine se cupam sa radnicom u nekom svom malom poslu i dve godine joj nikad nije klasnila plata niti doprinosi, niti joj je neko rekao pola ruzne reci. Prvi put kad nisam uspela da naplazim potrazivanja i plata zakkasnila pet dana spremila se i otisla.

Ne znam sta da kazem.

Na poslu sam uvek profesionalna, ako mi se ne svidja kako se radnik odnosi prema kolektivu ili prema radu dam mu otkaz, bez i jedne jedine uvredljive reci ikada.

Ja imam tu sreću da me samo šetkaju s posla na poso, bez ikakvog razloga, a svuda sam pokazivala vrlo dobre rezultate, ali, to je Srbija.
I imamo tu sreću te nam često menjaju direktore, da svaki novi dovede nekog svog novog, a ovi iz "stare garde" dobiju odmah "žuti pečat" na čelu.
Ali, kažu , i to je normalno.
Ja sam od retkih ovde ko je došao bez ikakve "veze" sa strane nekog, a "ožigosana" sam jer sam slučajno primljena u vreme "vladavine" bivšeg direktora.
I ovaj me 6. put premestio na drugo radno mesto.

Imala sam nedavno posao koji sam volela, lep posao, lepa plata, dobre kolege, lepo mesto a onda su doveli coveka koji je ponasanjem, neznanjem i sujetom sve pokvario. Vidim ostala je samo jedna kolegica jos uvek tamo a firma nazaduje...Ali on je direktorov covek.

Sa druge strane, dve godine se cupam sa radnicom u nekom svom malom poslu i dve godine joj nikad nije klasnila plata niti doprinosi, niti joj je neko rekao pola ruzne reci. Prvi put kad nisam uspela da naplazim potrazivanja i plata zakkasnila pet dana spremila se i otisla.

Ne znam sta da kazem.

Na poslu sam uvek profesionalna, ako mi se ne svidja kako se radnik odnosi prema kolektivu ili prema radu dam mu otkaz, bez i jedne jedine uvredljive reci ikada.

Ja nisam dobila otkaz, sama sam otisla zato sto nisam vise mogla da trpim takvo ponasanje.. Nisam trazila nista, samo sam otisla. Ali njemu to i odgovara dodje tako neko radi par dana kod njega, ode i ne mora nista da mu plati, jos ako je na praxi, a uradi dobar deo posla.

Back