Posao- blagoslov ili kazna

2100 je kilo.ranije je bilo 1800.mozes da pogledas njihov meni na netu.harpun,novi sad

pa saran je bre tako oko 500 dinara kg. u lidlu je bio 399/kg, ako je sitniji divljak moze i za trista kilogram.

pretpostvaljam da je taj pecen kad je 2100 dinara, al ga preterase. ovde gde ja kupujem lovljenu ribu ciscenje uzimaju 50 dinara po kg..znaci da ti ociste i urede ribu skroz ti samo da je peces. previse je to 2100 dinara/kg...ja bih ih obilazila u sirokom luku.

A penzija... da li znate nekoga ko je baš srećan u penziji ? Ja baš i ne, pogotovo kad u nju odeš sa 65-70...šta ti ostaje nego da se lečiš i vučeš po banjama a i to teško sa ciframa koje penzioneri dobijaju.
Da li je penzija blagoslov ili je blagoslov to da možeš da radiš i zaradiš koliko ti treba ?

A penzija... da li znate nekoga ko je baš srećan u penziji ? Ja baš i ne, pogotovo kad u nju odeš sa 65-70...šta ti ostaje nego da se lečiš i vučeš po banjama a i to teško sa ciframa koje penzioneri dobijaju.
Da li je penzija blagoslov ili je blagoslov to da možeš da radiš i zaradiš koliko ti treba ?
bas to, blagoslov je postojanje mogucnosti izbora da radis i zaradis koliko ti treba.. izbor je i odluka radditi za sebe il raditi za drugog.. razlicit stepen slobode, odgovornost i profit.. kljucni momenat je spremnost preuzimanja odgovornosti; ko odgovornosti nema zivot ce mu proci u visedecinijskim kuknjavama nad poslom, poslodavcima, svi ce biti krivi za njegov tuzan stresan shitty life, sem njih samih.

bas to, blagoslov je postojanje mogucnosti izbora da radis i zaradis koliko ti treba.. izbor je i odluka radditi za sebe il raditi za drugog.. razlicit stepen slobode, odgovornost i profit.. kljucni momenat je spremnost preuzimanja odgovornosti; ko odgovornosti nema zivot ce mu proci u visedecinijskim kuknjavama nad poslom, poslodavcima, svi ce biti krivi za njegov tuzan stresan shitty life, sem njih samih.
Bas tako.
Sve je do tebe samog.

Mene cerka juce u setnji pita Zasto moramo do kasno da radimo? Jel mi jako tesko?(tuzno)
I ja joj odgovorih onako iskreno da mi nije uopste tesko jer bas volim da radim to sto radim i pogotovo sa njenim tatom. A tek drugi posao, on me ozari.
Tek kad sam zavrsila shvatih izgovoreno.
I zapitah se A zasto onda ponekad kukam?
Valjda ako se nisi umorio, ko da nisi radio, ako ne kukas kao da ne zivis... ako nisi mucenik kakav si covek? :lol:

Ja mislim da penziju moja generacija neće dočekati da ćemo sa radnog mesta na večni počinak. Koliko god da zaradjujem penzija mi neće biti s tim u skladu jer zna se kolika penzija može da bude max i to ti je.
Ja bih samo volela da radim nešto manje stresno, da mogu da biram šta i kada hoću da radim i tako još par sitnica 😂

Ja jedva čekam da odem u penziju. :)
i ne neće mi biti dosadno.
Bice mi dovoljno novca koliko god da imam. U penziji ti se lepo "prospe" svo vreme ovog sveta pred noge, pa uživaš do mile volje. Jedino u detinjstvu i u penziji imaš 24h za sebe. Nisam se dosadjivala ni u detinjstvu, ne nameravam ni u penziji.
j e d v a č e k a m

Back