Porudzbine preko Alija (AliExpress)

pa svaki paket prelazi velicinu sanduceta :D
kako ga ugura u otvor? :D
da, naravno..pogrešno sam se izrazio pošto sam u većini slučajeva naručivao elektronske komponente
a to staje maltene u poštansko pismo pa ga proture kroz sanduče

veći paket donesu na vrata a ako ga ne donesu to znači da je poštar lenčuga pa ostavio u sandučetu nalog za pošiljku u pošti :D

bilo koga..ovo je opsta tema.
nekog ko je vec kupovao..ti ne moras da odgovoris da u rusiji imaju punktove kao kod nas ovaj anans sto ima punktove za prodaju jer kod nas ali to nema.
То што у Русији постоје пунктови, то је само опција више. Приликом заказивања нуди ми да одабере неку од опција, пошта, курир, пункт.

Amazon NEMA free shipping za vrednosti iznad $49 kao sto je neko gore napisao sem ako nije na Prime Amazon. Tako, naprimer, kada narucujes TV oderu te za dostavu sem ako prodavac nije u tvom gradu i ako ga ne daje na Prime Amazon. Recimo, sad sam upisao u search Amazona Sony 65", cijena sitnica $2998 a shipping cost $199. Naravno, Prime Amazon radi u USA/Canadi i pretpostavljam u EU, tamo gde ima Amazonovih warehouse-ova u blizini kupca.

Aliexpressova roba se uglavnom salje avionom, narucili je free shippingom ili nekom expres sluzbom, samo bas gabaritne stvari salju brodovima a dosta robe veci prodavci drze po skladistima u EU ili Turskoj ( za nas preko bare u USA i Kanadi) pa je odatle delivere. Kad narucite robu imate tracking number i mozete pratiti kako putuje te vidite da dok prodavac posalje robu delivery kompaniji obicno prodje nedelju dana, zatim ta roba cuci negde u Szenzenu na carini i nekom velikom skladistu gde se radi zbirni transport za EU ili USA (natovare avion za distributivni centar u EU recimo). Roba tako jos dodatnih 10-20tak dana cuci u Kini i onda odjednom, paf, stigne u EU, bar tako kaze tracking. Onda cuci u tom stovaristu u EU dok se ne odrade papiri i formira posiljka (kontejner) za Srbiju recimo, 10-15 dana. Zatim stigne u Srbistan, tamo se iscarini (carinici pokupe sto im zanimljivo), pa salje dalje u distributivne centre onog ko se bavi logistikom (bio to Postexpress ili neko drugi) i onda dostavlja na adresu kupca, na sta ode jos 10-tak dana. Zato imate tih 50-tak dana dopreme, brodom bi to trajalo jos 50 dana minimalno.

Aliexpress ne objedinjava posiljke, objedinjava ih isti prodavac (kupite 2 stvari kod jednog prodavca i on to posalje istom posiljkom).

Kupio sam gomilu stvari preko Aliexpresa, cak i skuplje (smartphone i smartwach) ali sam provalio da tehniku treba kupovati preko sajtova direktnih trgovaca. Zadnja dva telefona sam kupio preko TradingShenzhen-a, isporuka je brza nego preko Aliexpressa jer imaju svoje warehouse u EU (za vas) ili u USA a uz put odrade i carinske formalnosti tako da ne morate placati carinu kad vec jednom platite telefon (napomena, ovo vredi za USA/Canadu i EU) sto sa kupovinom preko aliexpressa nije slucaj.

Nesto se razmisljam da napravim par sitnih probnih porudzbina jer cujem da su mnogi to radili i da je ok prolazilo i treba da imamo temu posvecenu tome.

Da li je neko od vas vec porucivao preko Alija?

Zanima me i ako porucim par stvari od razlicitih proizvodjaca u istoj korpi, da li dolaze pojedinacno ili u paketu?

Znam da se ceka oko 50..60 dana ali kad krenu da stizu, da li stizu odjednom ili recimo razbacano u nekoliko dana pojedinacno?

2560px-Aliexpress_logo.svg.png
Kupovala sam, iako u startu nisam očekivala tako dobar poslovni odnos i razuverili su me.
Sve stiže u roku od 10 do 60 dana (imaš opciju da biraš free shiping ili sa doplatom, a često su pošiljke poslate iz evropskih magacina, pa samim tim stignu brže). Slala sam i u inostranstvo neke poklone direktno.
Za stvari koje su skuplje, red veličine 50 dolara, platiš carinu oko 500-600 dinara poštaru.
Za ono što se zagubi i ne stigne, vrate ti pare na račun u roku od dva dana od kad prijaviš nedolazak paketa. Imala sam i sutuaciju da vrate pare, pa stvar ipak stigne sa zakašnjenjem i na taj način si dobio džabe paket. Jedino vodi računa da ako paketa nema do poslednjeg predviđenog dana, reaguj na vreme, jer i za to ima rok (mislim 15 dana, ali nisam sigurna, zaboravila sam, ali piše ti tamo).
Ako u korpu natrpaš stvari od više prodavaca, ne stiži jednim paketom, već odvojeno.

Nesto se razmisljam da napravim par sitnih probnih porudzbina jer cujem da su mnogi to radili i da je ok prolazilo i treba da imamo temu posvecenu tome.

Zanima me i ako porucim par stvari od razlicitih proizvodjaca u istoj korpi, da li dolaze pojedinacno ili u paketu?

Znam da se ceka oko 50..60 dana ali kad krenu da stizu, da li stizu odjednom ili recimo razbacano u nekoliko dana pojedinacno?

Ja porucujem od Alija vec par godina u nazad.Zadnje sto sam porucila su neke stvari igracke za mačku i stiglo mi je vrlo brzo.
Stvari ti dolaze pojedinacno.
Ceka se 50-60 dana ali može i za 15 dana ako dolazi iz skladišta u Evropi
Možeš da pratiš putovanje paketa..
Neki put mogu da stignu više paketa ali uglavnom dolaze pojedinacno

a jel roba stize na kucnu adresu (fizicki je donosi postar) ili postar donosi obavestenje da je podignes u posti?
Ja kupujem preko Amazona (u Nemackoj), DHL ima pack station u svakom mestu ili jednostavno napisem adresu firme gde radim za isporuku i kazem magacionerima da je to za mene. Amazon mi je najsigurniji ali treba znati sta kupujes. Preko 29 evra bespaltna isporuka ali porucis nekoliko proizvoda i mozda upadnes u besplatnu isporuku

Ниси у праву! За неких осам година нису ми стигле 2-3 пошиљке вредности 2-3$.
Једном ми се десило, наручио сам пар интегралних кола, мала вредност. Нису стигла у предвиђеном року и вратили су ми новац а пошиљка на крају стигла после пола године.
99% пошиљки добијам у року 10-15 дана а многе и за 3-4 дана.
Пошто су Руси велики купци, има пуно аутомата за преузимање пошиљки са Алија и то функционише брзо и добро.
Mom kolegi fotoaparat i posle vise meseci nije stigao, a nije da je mali iznos. A savetovao sam ga da pazi sta radi, medjutim, on ipak zagrizao. Jos uvek ceka.

Mom kolegi fotoaparat i posle vise meseci nije stigao, a nije da je mali iznos. A savetovao sam ga da pazi sta radi, medjutim, on ipak zagrizao. Jos uvek ceka.
imas rok isporuke koji je do 60 dana..mora da saceka da prodje 60 dana pa ako ne dobije u medjuvremenu da im piše i žali se
..ako su poslali oni ce to reci a mogao je i sam da prati put svog paketa a ako nisu poslali ili je n eka njihova krivica vracaju pare
inace je najbolje da se ne porucuje nista preko 50 evra jer skupi paketi nestraju..kada stigne paket u Srbiju,prodavac dobije potvrdu
da je paketu Srbiji i dalje ih ne interesuje.

Ja kupujem preko Amazona (u Nemackoj), DHL ima pack station u svakom mestu ili jednostavno napisem adresu firme gde radim za isporuku i kazem magacionerima da je to za mene. Amazon mi je najsigurniji ali treba znati sta kupujes. Preko 29 evra bespaltna isporuka ali porucis nekoliko proizvoda i mozda upadnes u besplatnu isporuku
Pazi ovaj link -> kako kupiti Sony 65 zoll preko Amazon.de
Imas shipping cost za robu od 1400 e (sto je mnogo vise od 29), i to za centar Minkena (verovatno u samom Minkenu ili okolisu postoji neko skladiste) a mozemo misliti koliko kosta za neku zabacenu bavarsku varos recimo. Ali zato imas isti takav TV preko prodavca koji prodaje preko Amazon Prime i tamo je delivery za istu adresu u Minkenu dzaba ili frei sto bi rekla braca Bavarci.

Pazi ovaj link -> kako kupiti Sony 65 zoll preko Amazon.de
Imas shipping cost za robu od 1400 e (sto je mnogo vise od 29), i to za centar Minkena (verovatno u samom Minkenu ili okolisu postoji neko skladiste) a mozemo misliti koliko kosta za neku zabacenu bavarsku varos recimo. Ali zato imas isti takav TV preko prodavca koji prodaje preko Amazon Prime i tamo je delivery za istu adresu u Minkenu dzaba ili frei sto bi rekla braca Bavarci.
Ebem li ga ne znam sta da ti kazem. Nisam kupovao ozbiljnije stvari

Ako posle isteka roka za isporuku paket nije stigao, treba da piše da ga nije dobio (postoji rubrika za prijavu na početnoj stranici) u roku od najviše 15 dana, inače neće uvažiti. A ako prijavi u roku, pare mu vraćaju za 2-3 dana na račun. Bez greške, provereno.

amazon nema free shipping
takodje na amazonu su prodavali i kopije..ovde bar znas da je kvalitet upitan ali i cene niske, na amazonu ti kao original naplate kopiju, imas gomilu YT klipova likova koji su kacili kupljene stavri na amazonu koje su bile kopije.
Bas tako. Skoro sam narucivala neke stvarcice za skolu i potpuno istu stvar prodaje i Amazon i Ali samo za koji dolar skuplje preko Amazona ali zato brze stize, dan-dva dok je na Aliju predvidjena isporuka tek za mesec dana.

Poslednja izmena:
imas rok isporuke koji je do 60 dana..mora da saceka da prodje 60 dana pa ako ne dobije u medjuvremenu da im piše i žali se
..ako su poslali oni ce to reci a mogao je i sam da prati put svog paketa a ako nisu poslali ili je n eka njihova krivica vracaju pare
inace je najbolje da se ne porucuje nista preko 50 evra jer skupi paketi nestraju..kada stigne paket u Srbiju,prodavac dobije potvrdu
da je paketu Srbiji i dalje ih ne interesuje.
Pa nije bas tako jer ne moze da dobije lovu od Aliexpressa ako ti nisi potvrdio da si robu dobio, naime Aliexpress na taj nacin drzi na uzici prodavce koji prodaju na njihovoj mrezi - novac koji ste uplatili stoji na racunu Aliexpressa dok kupac ne potvrdi da je dobio to sto je platio. Zato i postoji tracking svakog prodatog proizvoda, tacno se vidi gde je prekinut lanac pa kako se u Srbiji desavalo isuvise tih nestajanja u lancu od srpske carine-speditera-postanske sluzbe Kinezi su zakljucili da treba da se uvede osiguranje proizvoda kroz placeni shipping. A koliko ovde citam, opet su ga ukinuli - izgleda da su taj lanac malo ucvrstili i da su neki ljudi iz njega dobili po usima.

Uzgred, za svaki skuplji proizvod koji ide preko Aliexpressa obavezno uzmite osiguranje i obavezno ga kupujte (ako imate izbor) od pouzdanog prodavca ( minimum 97% pozitivnih reviewa na sto veci broj prodatih jedinica).

Могао је да упути жалбу после истека рока. За сваку пошиљку стоји рок испоруке.
То, што се он није обратио, то је његов проблем.

Dolaze različitih dana ali dođu. Jedino ćeš ponekad plaćati našoj carini što ti je otvarala pakete

Pa nije bas tako jer ne moze da dobije lovu od Aliexpressa ako ti nisi potvrdio da si robu dobio, naime Aliexpress na taj nacin drzi na uzici prodavce koji prodaju na njihovoj mrezi - novac koji ste uplatili stoji na racunu Aliexpressa dok kupac ne potvrdi da je dobio to sto je platio. Zato i postoji tracking svakog prodatog proizvoda, tacno se vidi gde je prekinut lanac pa kako se u Srbiji desavalo isuvise tih nestajanja u lancu od srpske carine-speditera-postanske sluzbe Kinezi su zakljucili da treba da se uvede osiguranje proizvoda kroz placeni shipping. A koliko ovde citam, opet su ga ukinuli - izgleda da su taj lanac malo ucvrstili i da su neki ljudi iz njega dobili po usima.

Uzgred, za svaki skuplji proizvod koji ide preko Aliexpressa obavezno uzmite osiguranje i obavezno ga kupujte (ako imate izbor) od pouzdanog prodavca ( minimum 97% pozitivnih reviewa na sto veci broj prodatih jedinica).
Pricam iz svog iskusta.jednom mi nisu poslali narucenu i placenu robu..cekala sam da prodje 60 dana i pisama im .dobila sam odgovor da mi vracaju pare uz izvinjenje..znaci ne pisem nista napamet

Back