Кога питаш?a jel roba stize na kucnu adresu (fizicki je donosi postar) ili postar donosi obavestenje da je podignes u posti?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Кога питаш?a jel roba stize na kucnu adresu (fizicki je donosi postar) ili postar donosi obavestenje da je podignes u posti?
pa svaki paket prelazi velicinu sanducetasa Amazona, uvek mi je dolazilo na vrata ukoliko gabarit paketa nije prelazio veličnu poštanskog sandučeta
bilo koga..ovo je opsta tema.Кога питаш?
da, naravno..pogrešno sam se izrazio pošto sam u većini slučajeva naručivao elektronske komponentepa svaki paket prelazi velicinu sanduceta
kako ga ugura u otvor?![]()
То што у Русији постоје пунктови, то је само опција више. Приликом заказивања нуди ми да одабере неку од опција, пошта, курир, пункт.bilo koga..ovo je opsta tema.
nekog ko je vec kupovao..ti ne moras da odgovoris da u rusiji imaju punktove kao kod nas ovaj anans sto ima punktove za prodaju jer kod nas ali to nema.
Vrhunski zamišljenoТо што у Русији постоје пунктови, то је само опција више. Приликом заказивања нуди ми да одабере неку од опција, пошта, курир, пункт.
Kupovala sam, iako u startu nisam očekivala tako dobar poslovni odnos i razuverili su me.Nesto se razmisljam da napravim par sitnih probnih porudzbina jer cujem da su mnogi to radili i da je ok prolazilo i treba da imamo temu posvecenu tome.
Da li je neko od vas vec porucivao preko Alija?
Zanima me i ako porucim par stvari od razlicitih proizvodjaca u istoj korpi, da li dolaze pojedinacno ili u paketu?
Znam da se ceka oko 50..60 dana ali kad krenu da stizu, da li stizu odjednom ili recimo razbacano u nekoliko dana pojedinacno?
![]()
Ja porucujem od Alija vec par godina u nazad.Zadnje sto sam porucila su neke stvari igracke za mačku i stiglo mi je vrlo brzo.Nesto se razmisljam da napravim par sitnih probnih porudzbina jer cujem da su mnogi to radili i da je ok prolazilo i treba da imamo temu posvecenu tome.
Zanima me i ako porucim par stvari od razlicitih proizvodjaca u istoj korpi, da li dolaze pojedinacno ili u paketu?
Znam da se ceka oko 50..60 dana ali kad krenu da stizu, da li stizu odjednom ili recimo razbacano u nekoliko dana pojedinacno?
![]()
Ja kupujem preko Amazona (u Nemackoj), DHL ima pack station u svakom mestu ili jednostavno napisem adresu firme gde radim za isporuku i kazem magacionerima da je to za mene. Amazon mi je najsigurniji ali treba znati sta kupujes. Preko 29 evra bespaltna isporuka ali porucis nekoliko proizvoda i mozda upadnes u besplatnu isporukua jel roba stize na kucnu adresu (fizicki je donosi postar) ili postar donosi obavestenje da je podignes u posti?
Mom kolegi fotoaparat i posle vise meseci nije stigao, a nije da je mali iznos. A savetovao sam ga da pazi sta radi, medjutim, on ipak zagrizao. Jos uvek ceka.Ниси у праву! За неких осам година нису ми стигле 2-3 пошиљке вредности 2-3$.
Једном ми се десило, наручио сам пар интегралних кола, мала вредност. Нису стигла у предвиђеном року и вратили су ми новац а пошиљка на крају стигла после пола године.
99% пошиљки добијам у року 10-15 дана а многе и за 3-4 дана.
Пошто су Руси велики купци, има пуно аутомата за преузимање пошиљки са Алија и то функционише брзо и добро.
imas rok isporuke koji je do 60 dana..mora da saceka da prodje 60 dana pa ako ne dobije u medjuvremenu da im piše i žali seMom kolegi fotoaparat i posle vise meseci nije stigao, a nije da je mali iznos. A savetovao sam ga da pazi sta radi, medjutim, on ipak zagrizao. Jos uvek ceka.
Pazi ovaj link -> kako kupiti Sony 65 zoll preko Amazon.deJa kupujem preko Amazona (u Nemackoj), DHL ima pack station u svakom mestu ili jednostavno napisem adresu firme gde radim za isporuku i kazem magacionerima da je to za mene. Amazon mi je najsigurniji ali treba znati sta kupujes. Preko 29 evra bespaltna isporuka ali porucis nekoliko proizvoda i mozda upadnes u besplatnu isporuku
Ebem li ga ne znam sta da ti kazem. Nisam kupovao ozbiljnije stvariPazi ovaj link -> kako kupiti Sony 65 zoll preko Amazon.de
Imas shipping cost za robu od 1400 e (sto je mnogo vise od 29), i to za centar Minkena (verovatno u samom Minkenu ili okolisu postoji neko skladiste) a mozemo misliti koliko kosta za neku zabacenu bavarsku varos recimo. Ali zato imas isti takav TV preko prodavca koji prodaje preko Amazon Prime i tamo je delivery za istu adresu u Minkenu dzaba ili frei sto bi rekla braca Bavarci.
То зависи какав си са поштаромa jel roba stize na kucnu adresu (fizicki je donosi postar) ili postar donosi obavestenje da je podignes u posti?
Ako posle isteka roka za isporuku paket nije stigao, treba da piše da ga nije dobio (postoji rubrika za prijavu na početnoj stranici) u roku od najviše 15 dana, inače neće uvažiti. A ako prijavi u roku, pare mu vraćaju za 2-3 dana na račun. Bez greške, provereno.Mom kolegi fotoaparat i posle vise meseci nije stigao, a nije da je mali iznos. A savetovao sam ga da pazi sta radi, medjutim, on ipak zagrizao. Jos uvek ceka.
Bas tako. Skoro sam narucivala neke stvarcice za skolu i potpuno istu stvar prodaje i Amazon i Ali samo za koji dolar skuplje preko Amazona ali zato brze stize, dan-dva dok je na Aliju predvidjena isporuka tek za mesec dana.amazon nema free shipping
takodje na amazonu su prodavali i kopije..ovde bar znas da je kvalitet upitan ali i cene niske, na amazonu ti kao original naplate kopiju, imas gomilu YT klipova likova koji su kacili kupljene stavri na amazonu koje su bile kopije.
Pa nije bas tako jer ne moze da dobije lovu od Aliexpressa ako ti nisi potvrdio da si robu dobio, naime Aliexpress na taj nacin drzi na uzici prodavce koji prodaju na njihovoj mrezi - novac koji ste uplatili stoji na racunu Aliexpressa dok kupac ne potvrdi da je dobio to sto je platio. Zato i postoji tracking svakog prodatog proizvoda, tacno se vidi gde je prekinut lanac pa kako se u Srbiji desavalo isuvise tih nestajanja u lancu od srpske carine-speditera-postanske sluzbe Kinezi su zakljucili da treba da se uvede osiguranje proizvoda kroz placeni shipping. A koliko ovde citam, opet su ga ukinuli - izgleda da su taj lanac malo ucvrstili i da su neki ljudi iz njega dobili po usima.imas rok isporuke koji je do 60 dana..mora da saceka da prodje 60 dana pa ako ne dobije u medjuvremenu da im piše i žali se
..ako su poslali oni ce to reci a mogao je i sam da prati put svog paketa a ako nisu poslali ili je n eka njihova krivica vracaju pare
inace je najbolje da se ne porucuje nista preko 50 evra jer skupi paketi nestraju..kada stigne paket u Srbiju,prodavac dobije potvrdu
da je paketu Srbiji i dalje ih ne interesuje.
Могао је да упути жалбу после истека рока. За сваку пошиљку стоји рок испоруке.Mom kolegi fotoaparat i posle vise meseci nije stigao, a nije da je mali iznos. A savetovao sam ga da pazi sta radi, medjutim, on ipak zagrizao. Jos uvek ceka.
Dolaze različitih dana ali dođu. Jedino ćeš ponekad plaćati našoj carini što ti je otvarala paketeNesto se razmisljam da napravim par sitnih probnih porudzbina jer cujem da su mnogi to radili i da je ok prolazilo i treba da imamo temu posvecenu tome.
![]()
Pricam iz svog iskusta.jednom mi nisu poslali narucenu i placenu robu..cekala sam da prodje 60 dana i pisama im .dobila sam odgovor da mi vracaju pare uz izvinjenje..znaci ne pisem nista napametPa nije bas tako jer ne moze da dobije lovu od Aliexpressa ako ti nisi potvrdio da si robu dobio, naime Aliexpress na taj nacin drzi na uzici prodavce koji prodaju na njihovoj mrezi - novac koji ste uplatili stoji na racunu Aliexpressa dok kupac ne potvrdi da je dobio to sto je platio. Zato i postoji tracking svakog prodatog proizvoda, tacno se vidi gde je prekinut lanac pa kako se u Srbiji desavalo isuvise tih nestajanja u lancu od srpske carine-speditera-postanske sluzbe Kinezi su zakljucili da treba da se uvede osiguranje proizvoda kroz placeni shipping. A koliko ovde citam, opet su ga ukinuli - izgleda da su taj lanac malo ucvrstili i da su neki ljudi iz njega dobili po usima.
Uzgred, za svaki skuplji proizvod koji ide preko Aliexpressa obavezno uzmite osiguranje i obavezno ga kupujte (ako imate izbor) od pouzdanog prodavca ( minimum 97% pozitivnih reviewa na sto veci broj prodatih jedinica).