Porudzbine preko Alija (AliExpress)

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
290.540
ja sam danas porucio neke prednje i zadnje led i laserske lampe za bicikl, treba da dodje oko nove godine :D
ali ok..ionako mi treba tek za prolece :kez:
to ces dobiti sigurno..mozda i pre nove godine
što se tice poštara..moj poštar donosi na vrata osim ako paket nije velikiu..tada ostavi obavestenje
mada sam cula da uglavnom ostavljaju obavestenja umesto da donesu na vrata, pa moras u postu po paket

markons82

Elita
Poruka
19.565
amazon nema free shipping
takodje na amazonu su prodavali i kopije..ovde bar znas da je kvalitet upitan ali i cene niske, na amazonu ti kao original naplate kopiju, imas gomilu YT klipova likova koji su kacili kupljene stavri na amazonu koje su bile kopije.
Kako nema free shipping? Za Srbiju to je tacno al I te kako ima free shipping.
Na Amazonu ds dobijes kppiju dobijes pare odmah, da ti "Nestane" roba dobijes pare odmah. Jedino kao je 3rd party seller, Amazon se nece zajebati da ti proda kopiju.

markons82

Elita
Poruka
19.565
Pazi ovaj link -> kako kupiti Sony 65 zoll preko Amazon.de
Imas shipping cost za robu od 1400 e (sto je mnogo vise od 29), i to za centar Minkena (verovatno u samom Minkenu ili okolisu postoji neko skladiste) a mozemo misliti koliko kosta za neku zabacenu bavarsku varos recimo. Ali zato imas isti takav TV preko prodavca koji prodaje preko Amazon Prime i tamo je delivery za istu adresu u Minkenu dzaba ili frei sto bi rekla braca Bavarci.
Zavisi gde saljes I ko ti salje, dal je retail, FBA, ili MP order.
Evo sta se desi kada za iPhone promenim adreu sa recimo madjarske na nemacku

Prilozi

• 20221108_141941.jpg
    20221108_141941.jpg
    108 KB · Pregleda: 4
  • 20221108_142518.jpg
    20221108_142518.jpg
    193,7 KB · Pregleda: 4

zx16

Elita
Poruka
17.650
Скини апликацију Ali radar, са којом можеш проверити рејтинг продавца. Ја не купујем од продавца коме је рејтинг мањи од 92-93%.

RIA77

Poznat
Poruka
9.158
Mislila sam da je to prošlost. Da sad naplaćuju šiping. Jer su naši poštari malo kraduckali.
Нису крали него је стајало по 20 дана на царини. Сваки пакет који је ушао у Србију сам добио.
Лоша искуства - маске за телефон (неодговарајућа величина и лош квалитет).
Опрез - разноразна стакла за телефон, има премалих а има и добрих. Опрез - батеријске лампе су добре али не користе све стандардне батерије.
Поручивао сам калеидоскопе, четкице за зубе итд.
Четкице су врх.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.509
moguce je da su "porazgovarali" sa ljudima u posti da stisnu kontrolu robe da ih ne bi tuzili ..
mozda je i to spomenuo drug si u razgovoru sa predsednikom..ko ce ga znati..aliexpress je dobar za kineski BDP
Pa da, osladilo se ovima u posti... tetka iz engleske poslala 2 lutke mojoj i bratovljevoj cerki. Onu za bratovljevu cerku ukrao postar...
na svu srecu uhvatili ga i dali nam lutku...

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.967

zx16

Elita
Poruka
17.650
Ja са
ja iskreno vrednije stvari ne bih smeo tamo da kupujem.
uvek bih se pitao koliko je original a koliko kopija.
Ја сам куповао телефоне, DAC-oве, системе за видео надзор...и нисам никада имао проблем.
Ево како шаљу, између осталог, у Русију:
viber_slika_2022-11-08_18-23-55-882.jpg

Да, морам рећи, овде тако може јер у Русији нема царине до неких 1000$ и нема ПДВ-а на он лајн пошиљке. Зато могу и аутомати.
Иначе, све су јачи руски он лајн сервиси, на којима је пуно тога јефтиније него на Алију.

lionagate

Zainteresovan član
Poruka
168
Pricam iz svog iskusta.jednom mi nisu poslali narucenu i placenu robu..cekala sam da prodje 60 dana i pisama im .dobila sam odgovor da mi vracaju pare uz izvinjenje..znaci ne pisem nista napamet
U prethodnom postu si napisala: "kada stigne paket u Srbiju,prodavac dobije potvrdu da je paketu Srbiji i dalje ih ne interesuje."

Tebe kao kupca ne interesuje gde se roba zagubila dok nije stigla u tvoje ruke (zapravo, uvek se ponovo razocaras u srpsku carinu ili postu ako te zavrnu negde u lancu u Srbiji), interesuje te da dobijes ono sto si narucila ali prodavca i sam Aliexpress itekako interesuje sta je sa robom dok ne stigne u tvoje ruke. Kao sto sam napisao, princip rada na Aliexpressu je da prodavac dobije novac tek kada potvrdis da je roba stigla u tvoje ruke. Aliexpress daje komotnih 60 dana da roba stigne do kupcevih ruku, posle tog vremena ti vracaju novac, naravno, od onog sto si uplatila za izgubljenu robu a oni jure onog u lancu koji je upropastio taj posao. Nesavesni i lazljivi kineski prodavci bivaju odstranjeni, nepozudane kineske shipping kompanije takodje a posto srpsku carinu i postu ne mogu da odstrane iz lanca onda uvedu nadoknadu za shipping pa, redom, kompanija (najcesce srpski Milsped) koja delivery robu od recimo Budapesta do carinskog skladista na Kvantasu na NBGD ili u Krnjesevcima nadoknadom za shipping tvoje robe "obavezu" da snose troskove izgubljene robe do carine i shipping kompanije u lokalu ( Postexpressa, obicnog PTT-a ili neke druge kompanije sa kojima Milsped ima ugovor).

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.967
Ali je spor. Amazon je keva! 😎

AliExpres ima mLogo ruzan interfejs, uzasan user experience. Nekako me odbija.
brate, moze da bude najlepsi na svetu, ako nisu cene povoljne ne treba mi :D
intefejs mu je bas intuitivan, kad sam prvi put seo, sve sam se snasao..jedina zamerka mi je sto se ne radi verifikacija kupovine putem sms-a ali aj da je na cepidlacim.

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.891
brate, moze da bude najlepsi na svetu, ako nisu cene povoljne ne treba mi :D
intefejs mu je bas intuitivan, kad sam prvi put seo, sve sam se snasao..jedina zamerka mi je sto se ne radi verifikacija kupovine putem sms-a ali aj da je na cepidlacim.
Ne znam kako je u Srbiji, ali u Nemackoj je Amazon mama. Recimo, moja poslednja kupovina su cipele Timberland koje u radnji kostaju 110 evra (u Srbiji su 24.000 din), na Amazonu sam nasao za 65e. Isporucene sutradan.

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.967
Ne znam kako je u Srbiji, ali u Nemackoj je Amazon mama. Recimo, moja poslednja kupovina su cipele Timberland koje u radnji kostaju 110 evra (u Srbiji su 24.000 din), na Amazonu sam nasao za 65e. Isporucene sutradan.
ako je cena niza nego u timberlandovoj ofijalnoj prodavnici onda su fake cisto da znas.

a sto se tice srbije, problem amazona je postarina koja se placa a za neke proizvode ume da bude i osetna... vec sam gledao.

inace ne verujem da su cipele kod nas 24.000 a u nemackoj timberlandovoj prodavnici 13.000

znam dosta dobro cene tih stvari i ovde i u inostranstvi posto dosta putujem i te stvari kupujem ..daj mi linkove da pogledam..

zx16

Elita
Poruka
17.650
Spora dostava i spor povracaj novca kad vracas proizvod.
Ono sto zavrsis za 1 dan sa amazonom, sa ovima traje par nedelja. Amazon je gospodski, jos ako imas Amazon Prime, uzivancija!
Гдер живиш?
Већ сам неколико пута написао, мени пошиљке стижу брзо, сем ситних од пар $, пошто за исте Кинези бирају најјефтинију испоруку.
Неће ти нико слати ситницу авионом. Наручи нешто од пар стотина $ па ћеш видети како то ради.

zx16

Elita
Poruka
17.650
Открио си рупу на саксији. И ја у Русији, када наручујем са Алија али магацин у Русији, два дана максимално, пошто сам од Москве 650 километара.

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.891
ako je cena niza nego u timberlandovoj ofijalnoj prodavnici onda su fake cisto da znas.

a sto se tice srbije, problem amazona je postarina koja se placa a za neke proizvode ume da bude i osetna... vec sam gledao.

inace ne verujem da su cipele kod nas 24.000 a u nemackoj timberlandovoj prodavnici 13.000

znam dosta dobro cene tih stvari i ovde i u inostranstvi posto dosta putujem i te stvari kupujem ..daj mi linkove da pogledam..

Slabo pratis.
Bukvalno je sve u Nemackoj bar 30% jeftinije nego u Srbiji, a na Amazonu nemas fejk. Amazon ti garantuje.

Poslednjih 10 godina kako sam ovde, 90% garderobe i obuce kupujem, svu opremu za planinarenje i biciklizam.....zadovoljstvo 100%.

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.967
Гдер живиш?
Већ сам неколико пута написао, мени пошиљке стижу брзо, сем ситних од пар $, пошто за исте Кинези бирају најјефтинију испоруку.
Неће ти нико слати ситницу авионом. Наручи нешто од пар стотина $ па ћеш видети како то ради.
sad kad braca kinezi zarate oko tajvana nista od alija :D

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.967
Slabo pratis.
Bukvalno je sve u Nemackoj bar 30% jeftinije nego u Srbiji, a na Amazonu nemas fejk. Amazon ti garantuje.

Poslednjih 10 godina kako sam ovde, 90% garderobe i obuce kupujem, svu opremu za planinarenje i biciklizam.....zadovoljstvo 100%.
ponavljam. daj mi link timberlandovog oficijalnog sajta, porodavnica u nemackoj da pogledamo.

a amazon je prepun fejka.. pogledaj malo YT kako se ljudi zale na proizvode.