PORTRETI I STUDIJSKA FOTOGRAFIJA

Sta je mutno, pozadina je defokusirana, ocu su ostre na 100%, sad ovi tvoji filteri ako su nesto zamutili...nemam pojma...nisam dodatno ostrila kad je smanjena fotka.
Rekla je da nece peglanje, da hoce da zna kako je izgledala sa 39, a i ja je ne bih peglala, meni su bore skroz sexy. Stvarno ne znam kakve su zvezde granda, imaju li bore ili nemaju, ono ne pratim...a valjda ljudi generalno imaju bore, pa ne vidim kakve to veze ima sa grandom...:neutral:

Jeste, ova sto je ostala, mada imam jos jednu istu, ova druga cb je ok. Od 80 uspelo mi je 45. Masi mi fokus, valjda je to normalno. Ako imas neki savet, ti reci.

edit: jos jedno pitanje- kad se primene ovi filteri, je l' to moze tako u stampu?
Inace, sad moram da obrisem fotke.

Poslednja izmena:
^
Nije bre normalno Divlja.
Pa meni ne masi toliko mnogo ni 50 1.8 (doduse skoro da uopste ne masi), koja vazi za objektiv koji dosta masi.
Cime si to slikala, kitom ili 85-icom?
Ajd da kit i masi, ali 85 nece, mozda ti je blenda stalno bila 1.8 do 2.2 pa je polje fokusa vrlo malo, tako da ako mrdnes za milimetar to je mnogo i fokus ti ode....

Meni kit ne masi, 85mm mi masi. Slikala sam sa stativa i daljincem. Radila sam i sa velikim otvorom blende i sa f11. Jedino sto sam u post analizi zakljucila to je da mi je fokus bio na al servo, a mozda je trebalo da ga stavim na one shot??? Mrdala se ona meni i posle u stanu gde su bile duze ekspozicije. Tih 35 neuspelih nije samo zbog fokusa, mislim...:P
Baku sam npr. ostrila rucno, al' na 2-3m, ako je razdaljina vise od toga, ja apsolutno ne mogu rucno da uostrim i ne mogu rucno da ostrim iz ruke. :neutral:

moze tako u shtampu zasto ne bi moglo...? :)

...znas kako... autofokus nije uvek najbolja stvar... isfokusira on... ali ti ako malo mrdnes ruku on ce da isfokusira na nesto drugo... zato je najbolje kada radis portret jos onaj "pozaerski" ili ti kada model bas pozira a ne da ga moras vatati da uzmes i ruchno ufokusiras... ali to je problem sa digitalcima jer im je jako osetljiv a sa druge strane jako slab manualni fokus... sheta ko popizdeo...

...meni je problem jer sam navikla na manualni i sto sam corava na sve to... :|

...vezbaj manualni fokus :D

kristijankarin
nesto ide tesko sa uploadom....

Poslednja izmena:

Back