porodjaj

• Začetnik teme Začetnik teme Suzy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
MOja zena se porodila pocetkom godine u 42 godini zivota. Bilo je malo komplikovano, malo vise..al sve je dobro proslo na kraju. Porodjaj je bio epiduralan, ne carski jer ne sme da prima anesteziju. To je njoj treci porodjaj. I bio je najtezi, verovatno zbog godina, tako su bar rekli lekari. Elem, kad se sve zavrsilo, bila je besna na mene, dva dana nije htela da me vidi :) Dok nismo otisli da ga vidimo, jer bio je u inkubatoru. Onda je bila nasjrecnija nasvetu...i sve mi je oprostila

pajamaca:
jao sins:p
kada je termin?
kud se seti ovog zapiranja....jaooo mora da si bila u gradskoj:p

Termin je krajem januara, mada sam vec sada na odrzavanju tabletama tako da je lekar rekao da nece cekati punih devet, a ja molim Boga da doguram do prvog dana 9.
Pa kako se ne bih setila zapiranja, to mi je bilo tako odvratno, tako se osecas ponizeno, kao neka krava a ne kao ljudsko bice. Dodje sa onim bokalcetom i pincetom i kaze "Siri noge" pa te kao opere, "skupi noge", a kad menjaju carsave, "digni dupe" , "spusti dupe", a ti ni ruku ne mozes da dignes a kamoli pozamasno dupe! Uh kad se samo setim sve me jeza hvata. Moja sestra se porodila pre dve godine sa drugim detetom isto na carski, i kaze da se sada lezi samo jedan dan u sok sobi i posle te prebacuju na odeljenje, sve ukupno 5 dana. I to u baby friendly program! Ona je poludela, nije mogla da ustane ko covek a beba stalno pored nje, morala je sama da je presvlaci, uzima da doji.....
A zna li ko jel se Sneza porodila prirodno ili na carski :)

Ko je ta Sneza, sad me zivo interesuje?
Da, sada je to 5 dana pa i krace kada nemaju dovoljno kreveta. Podignu te na noge i hajde zdravo. Kao na pokretnoj traci- ma uzas!
Ne osecas se kao ljudsko bice vec kao otirac.

zenske jel neko zna za privatno porodiliste u Bgdu, pricala mi jedna da to postoji al ne zna gde...a i preneki dan u casopisu pisu kako se Ana Mihailovski (leteci start) porodila u privatnom p....

Претпостављам да то имају неке приватне гинеколошке амбуланте, тј. да они знају. Ја лично не знам. А има и тих апартмана у оквиру државних породилишта, где ти пружају посебан третман, наравно, уз адекватну цену.

Mili:
Претпостављам да то имају неке приватне гинеколошке амбуланте, тј. да они знају. Ја лично не знам. А има и тих апартмана у оквиру државних породилишта, где ти пружају посебан третман, наравно, уз адекватну цену.

Da, apartmani su bolje resenje, znam da smo trazili za moju zenu privatnu kliniku za porodjaj ali nismo nasli adekvatnu, tj, sve su nam bile sumnjive...znam da je ona bia zadovoljna apartmanom.

Ne mogu da verujem da ste usle u takvu raspravu oko nacina porodjaja.
Za mene je jeziva cinjenica da su ljudi toliko napredovali u nauci, tehnici i sl., stigli na mesec a nisu nasli neko resenje da iole ublaze porodjajne muke.
Sem epiduralne anestezije, koja se jako retko primenjuje-i na koju te nijedan lekar ovde nece uputiti - u mom gradu sa 100.000 stanovnika- za prethodne 2 godine koriscena je manje od 10 puta.
Niko me ne može ubediti da je prirodan porodjaj LAK,i da je to normalno, i da tako treba da bude mislim ljudi...Zrelost jeste potrebna za radjanje ali to ne znači da treba sve ono da istrpimo- sam porodjaj i onu lepotu u bolnici posle...Sto se tiče dojenja, i prvih meseci sa bebom, to u redu- potrebna je zrelost i spremnost- i to pozdravljam i nije mi toliko teško palo.

Sunce Ta:
Ne mogu da verujem da ste usle u takvu raspravu oko nacina porodjaja.
Za mene je jeziva cinjenica da su ljudi toliko napredovali u nauci, tehnici i sl., stigli na mesec a nisu nasli neko resenje da iole ublaze porodjajne muke.
Sem epiduralne anestezije, koja se jako retko primenjuje-i na koju te nijedan lekar ovde nece uputiti - u mom gradu sa 100.000 stanovnika- za prethodne 2 godine koriscena je manje od 10 puta.
Niko me ne može ubediti da je prirodan porodjaj LAK,i da je to normalno, i da tako treba da bude mislim ljudi...Zrelost jeste potrebna za radjanje ali to ne znači da treba sve ono da istrpimo- sam porodjaj i onu lepotu u bolnici posle...Sto se tiče dojenja, i prvih meseci sa bebom, to u redu- potrebna je zrelost i spremnost- i to pozdravljam i nije mi toliko teško palo.

Mi smo imali problema sa dr kad smo trazili epidural. Cak je i na samom porodjaju babica rekla:"Ma trazila si epidural, zato i ide tako tesko a ako izgubis bebu, sama si kriva"??? Koji idiotizam...najbolje da se mucite...sto da uzivate u samom cinu porodjaja ako mozete...

E pa draga Sunce Ta ja sam sigurna da porodjaj moze biti lak ako naucis kako da se poradjas...Sad cete me sve redom napasti, samo navalite , ali to je moj stav i sta cu sad ...

Isla sam na psihofizicku pripremu za trudnice, pre toga nisam znala nista o porodjaju , i upravo su me te vezbe sve naucile. Krenula sam na porodjaj nasjmejana , i bezbrizna.O svemu sam vec pisala ranije pa ako nekog zanima citajte stare postove.Imala sam dr u steku za svaki slucaj ali sam se toliko brzo i lako porodila da doticna nije ni stigla da sidje u porodiliste koliko sam ja bila brza!

Sve koje poznajem upucujem na te vezbe.Do sad se nije ni jedna javila da je nezadovoljna. I uglavnom su se sve poradjale prirodno bez epidurala, koji licno podrzavam ako imate nizak prag tolerancije bola , ali ga ja nisam koristila jer trpim ko mazga kad odlucim da hocu.

E pa kad sam se tetovirala na zivo i porodicu se tako - mislila sam. I porodila sam se .U 25-toj godini za jedan sat i manje. Prirodno!

Jos nesto jako vazno! Zahvaljujuci vezbama nisam ni glas pustila u porodjaju!
Slusala sam zene kako vriste, to je uzas jedan, narocito ako ste u istom boksu. Imala sam bolji tretman od tih sto vriste jer sam bila mirna i spremna. Videla je to i babica i dr kad je dosao. Samnom nisu imali problema i zato su me maksimalno pazili.

To sto Vam pisem nema veze samnom kako licnoscu nego sa cinjenicom da su me vezbe primenile i ojacale, bukvalno spremile u glavi za porodjaj.

I vi to mozete ako hocete . Treba Vam uput od ginekologa i da je trudnoca ok tj da ne pijete nista od lekova za odrzavanje trudnoce1

Sa tim odete u Narodni Front , kuc kuc na vrata i eto dalje cete same videti..

Ajd sa srecom drage trudnice !!!

Nije to nista samo napred!

Ili znate vec : kad je mogla glupa Sneza... :lol:

Pajamaco-maco-hvala na savetima.....
Zauzeto- i meni je jos mesec dana do termina...ali posto je devojcica icice ranije sigurno...kako si ? imas li problema?
Elem...da ....privatno se radi kod Papica...samo cini mi se da je 2000 eur porodjaj...pa.....

A sto se tice carskog....zvala sam drugaricu...drugi dan po porodjaju (inace je lakar)...carski sa epiduralom je imala.....kukala je od bolova taj drugi dan....znaci ja sam cula da je bolan....
Ja sam za epidural vec zakazala.....koliko sam saznala samo kod nas u zemlji se poradja bez njega......uzas.....
Mirka....i ja sam isla na psihofizicke pripreme...i u skolu roditeljstva.....
sve to pomaze i znaci.....ali vezbe su mi izazvale probleme-jer nisu po meni dobro osmisljene....a vezbe disanja sigurno pomazu ..kao i razgovori..da znas sta te ceka....
Meni , drage moje , broji sitno, bolovi su mi sve jaci,ne mogu puno da hodam....jedva cekam da zakmeci.....;-)

drž se suzy;)
dakle, sneža, hanibalkina drugarica, inače neka gluPaČica.
se porodila prirodnim putem:p
e, sad me zanima samo jel se hvalila ko jedna druga iz mog kruga...
da je rodila dete od 5 kila, a da je nisu sekli:lol:
mala šala;)
ali se često setimo u društvu te situacije, gde je jedan od drugara, onako neočekivano ,
izletelo čoveku..
auu sestro, nije to za pohvalu:lol:

Suzy:
Pajamaco-maco-hvala na savetima.....
Zauzeto- i meni je jos mesec dana do termina...ali posto je devojcica icice ranije sigurno...kako si ? imas li problema?
Elem...da ....privatno se radi kod Papica...samo cini mi se da je 2000 eur porodjaj...pa.....

A sto se tice carskog....zvala sam drugaricu...drugi dan po porodjaju (inace je lakar)...carski sa epiduralom je imala.....kukala je od bolova taj drugi dan....znaci ja sam cula da je bolan....
Ja sam za epidural vec zakazala.....koliko sam saznala samo kod nas u zemlji se poradja bez njega......uzas.....
Mirka....i ja sam isla na psihofizicke pripreme...i u skolu roditeljstva.....
sve to pomaze i znaci.....ali vezbe su mi izazvale probleme-jer nisu po meni dobro osmisljene....a vezbe disanja sigurno pomazu ..kao i razgovori..da znas sta te ceka....
Meni , drage moje , broji sitno, bolovi su mi sve jaci,ne mogu puno da hodam....jedva cekam da zakmeci.....;-)
Zdravo Suzy!
Da kucnem u drvo, do sada mi nista nije falilo, malo su me nesto bolela ledja pre dva meseca, onda sam pocela sa nekim istezanjem i od onda me ne boli.
I ja nosim devojcicu... Jos uvek dosta provodim na nogama, non-stop negde setam, mada sve sporije i sve se vise umaram... Najteze mi pada tapkanje po kuci, ali londranje ne :)
Sve najbolje!

@Suzy
a ko juce da si nam saopstila da si trudna...ajd jos malo, bice dobro...
@Mirka
tako si iskreno napisala, optimisticno, realno, vidi se da si dozivela sve normalno....volim takve price koje ohrabruju nas koje jos nismo radjale...

....volim takve price koje ohrabruju nas koje jos nismo radjale...[/QUOTE]

И ја! Зато стално причам како порођај није ништа страшно ... дође и прође .... после наставиш даље .... стално сам говорила себи: "нећу да се плашим, ту сам где сам, хтела сам дете и једва чекам да га видим, ајде да завршимо са овим" и тако је и било. Бабицама је било јако драго како сам се понашала. А кад се сетим каквим су ме све причама испрепадали! Све је у вашој глави и вашем ставу. Драми места нема.

Nisam sve citala , pa mi nije najjasnije da li ides na carski rez?Ako je tako, kao babica mogu da ti kazem , zaspaces i nista neces osecati , a kad se probudis tvoja beba te ceka.Bices 5-7 dana u bolnici ,od toga prva dva dana u jedinici za intenzivnu negu , a posle prelazis u sobu sa ostalim porodiljama , malo ce vise da te bockaju,dobijaces diklofenak,fraksiparin i endometrin,kao i sve porodilje,ali ti zbog carskog reza malo duze.Nema cega da se plasis.Mene u aprilu sve to ceka,ali ja bih volela da se porodim prirodnim putem,i ne plasim se ,jer toliko sam porodjaja videla i odradila da znam sta me ceka i nema panike.Koliko mi je zena u toku porodjaja kukalo i govorilo "nikad vise'' i ''bolje usvojiti'',a posle porodjaja razvale kezinu i zaborave na sav bol.Samo se opusti i sve ce to biti super.Blago se tebi, ti ces uskoro uzivati sa svojom bebicom,a ja treba da cekam cak do aprila(jedva cekam).Puno srece i sve najbolje!

Cekajte, ajde da stanemo u red i da sumiramo - znaci prvo Suzy (devojcica), e pa sad nisam ukapirala za zauzeto osim da je i kod nje devojcica, ali ne znam termin??Moj termin oko 20.dec.(decak), ako malisa ne pozuri ili oduzi, videcemo.Ima li jos trudnica? :DE, da, jel kupujete vec stvarcice za bebe, nosiljku i sl? Mene iskritikovali sto jos uvek nisam nista spremila, a ja kontam kao imam jos skoro 2 meseca....

Goscica:
Cekajte, ajde da stanemo u red i da sumiramo - znaci prvo Suzy (devojcica), e pa sad nisam ukapirala za zauzeto osim da je i kod nje devojcica, ali ne znam termin??Moj termin oko 20.dec.(decak), ako malisa ne pozuri ili oduzi, videcemo.Ima li jos trudnica? :DE, da, jel kupujete vec stvarcice za bebe, nosiljku i sl? Mene iskritikovali sto jos uvek nisam nista spremila, a ja kontam kao imam jos skoro 2 meseca....

Moj termin je 23.novembar.
Do proslog petka nisam imala nista, ali bukvalno nista za bebu, a ni za mene spremno, a onda me uhvatila panika posto sam usla u 9. i kupila, sad vec skoro sve. Ostalo mi je jos da se spakujem za porodiliste, sto cu verovatno danas-sutra i da cekam :)

Back