- Poruka
- 68.472
Imao sam neposredno iskustvo sugradjana.Možeš da me demantuješ samo ako si radio u CSR i znaš sve potrebne zakone i procedure.
Umesto da pomognete porodici dete ste dali u susedno selo hraniteljskoj.
Imao sam neposredno iskustvo sugradjana.Možeš da me demantuješ samo ako si radio u CSR i znaš sve potrebne zakone i procedure.
A sad ja treba da pogađam kakva je bila situacija pa je dete smešteno u hraniteljsku porodicu. Bez razloga nije sigurno.Imao sam neposredno iskustvo sugradjana.
Ne treba.A sad ja treba da pogađam kakva je bila situacija pa je dete smešteno u hraniteljsku porodicu. Bez razloga nije sigurno.
A ja sam samo dva puta u karijeri morala da izmestim dete : prvo jer je majka napustila porodicu i dete ostalo sa ocem koji se nije treznio, a drugo jer ga je majka sama predala na usvajanje kao bebu.Imao sam neposredno iskustvo sugradjana.
Eto. To su ti mitovi i legende. Decu usvajaju stranci ako godinu dana ne mogu da se nađu domaći usvojitelji. I to ide uz posebnu dozvolu nadležnog ministra.Ne treba.
Na zlom glasu ste od kad ste poceli da saradjujete sa strancima na izvozu dece
Da li je realno da ne postoji niko u Srbiji adekvatan za taj posao?Eto. To su ti mitovi i legende. Decu usvajaju stranci ako godinu dana ne mogu da se nađu domaći usvojitelji. I to ide uz posebnu dozvolu nadležnog ministra.
Nisam tebe licno prozvao vec sluzbu koju si se javila da zastupasA ja sam samo dva puta u karijeri morala da izmestim dete : prvo jer je majka napustila porodicu i dete ostalo sa ocem koji se nije treznio, a drugo jer ga je majka sama predala na usvajanje kao bebu.
То је у реду.A ja sam samo dva puta u karijeri morala da izmestim dete : prvo jer je majka napustila porodicu i dete ostalo sa ocem koji se nije treznio, a drugo jer ga je majka sama predala na usvajanje kao bebu.
Za koji posao?Da li je realno da ne postoji niko u Srbiji adekvatan za taj posao?
To nema veze sa CSR. Baš nikakve.То је у реду.
Али признаћеш да има лекара који дају све од себе и за мајку и за дете и оних који слажу мајку да је дете умрло и продају га.
Пишеш из свог угла и драго ми је да има сабраних људи, али не можеш у име свих.
Али има везе са институцијама. Свуда има злоупотребе.To nema veze sa CSR. Baš nikakve.
Mitovi i legende al kad bismo se zezali.Eto. To su ti mitovi i legende. Decu usvajaju stranci ako godinu dana ne mogu da se nađu domaći usvojitelji. I to ide uz posebnu dozvolu nadležnog ministra.
Ne zastupam nego govorim iz ugla nekoga ko je taj posao radio,a ne o njemu čitao iz tabloida.Nisam tebe licno prozvao vec sluzbu koju si se javila da zastupas
Izvini, loše sam se izrazio. Zar je realno da niko u Srebiji ne može da usvoji decu, pa se ona ustupaju strancima?Za koji posao?
Idu deca sa posebnim potrebama,koju ovde niko ne želi da usvoji.Mitovi i legende al kad bismo se zezali.
Idu bebe decenijama.
Ne menja CSR. To nije njihova nadležnostИ ко тој деци мења ЈМБГ, податке, време рођења и смрти. Није то до једног човека.
Da li su javno dostupni podaci o tim usvajanjima? Ovo je osetljiva tema, priznaćeš.Idu deca sa posebnim potrebama,koju ovde niko ne želi da usvoji.
To su uvek starija deca ili deca sa deformitetima. Naši usvojitelji žele bele,zdrave bebe.Izvini, loše sam se izrazio. Zar je realno da niko u Srebiji ne može da usvoji decu, pa se ona ustupaju strancima?
Ne zastupam nego govorim iz ugla nekoga ko je taj posao radio,a ne o njemu čitao iz tabloida.
Podaci su poverljivi,radi zaštite identiteta dece. Kao i svi ostali poslovi. Zato kad tabloidi napadnu kao hijene CSR stručna lica ne smeju da kažu o čemu se zapravo radi. A javni podatak jeste možda samo broj dece koja se godišnje usvoje od strane stranih državljana.Da li su javno dostupni podaci o tim usvajanjima? Ovo je osetljiva tema, priznaćeš.
Sad ja da nagađam o kapacitetima bake,njenom zdravstvenom stanju,mogućnosti da brine o deci,njenom psihičkom statusu...i ne obraćaj mi se sa "vi ste oduzeli" jer ja nisam i ne personifikujem sve CSR.Ne iz tabloida vec iz neposrednog iskustva sugradjana.
Skolsku drugaricu moje dece ste oduzeli babi koja ima malu penziju i dali u susedno selo hraniteljskoj.
Pa možda upravo tajnost takvih podataka izaziva sumnju, uz dužno poštovanje.Podaci su poverljivi,radi zaštite identiteta dece. Kao i svi ostali poslovi. Zato kad tabloidi napadnu kao hijene CSR stručna lica ne smeju da kažu o čemu se zapravo radi. A javni podatak jeste možda samo broj dece koja se godišnje usvoje od strane stranih državljana.