Porodica generala Sirskog se pocepala! Majka šalje čestitke Putinu, otac penzionisani sovjetski oficir, brat voli Rusiju!

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
77.999

PORODICA GENERALA SIRSKOG SE POCEPALA! Majka šalje čestitke Putinu, otac penzionisani sovjetski oficir, brat voli Rusiju!​

Ljudmila Sirskaja, otac sovjetski oficir i stariji brat Oleg još žive blizu Moskve.

Porodica novog načelnika ukrajinskog generalštaba Aleksandra Sirskog pocepala se po političkoj liniji. General je po nacionalnosti Rus i rodio se blizu Moskve, gde još žive njegov mlađi brat Oleg i 82-godišnja majka Ljudmila, koja na društvenoj mreži Odnoklasniki deli izjave predsednika Čečenije Ramzana Kadirova, a Vladimiru Putinu šalje čestitke za Dan pobede i najtoplije želje za dobro zdravlje.

Porošenkov miljenik

Na vest da joj je sin postao komandant ukrajinske vojske Ljudmila je ograničila pristup svom nalogu samo na najbliže rođake i prijatelje, ali je ostalo zabeleženo da je njena omiljena izjava Ramzana Kadirova:
"Mi nikada nećemo dozvoliti da se neko šali s Rusijom".

Ona i dalje živi u selu Novinki kod grada Vladimira, kao i otac generala Sirskog, inače sovjetski oficir u penziji. On se ne oglašava na mrežama, a oboje ne žele da razgovaraju s ruskim novinarima.
Aleksandar Sirski, Oleksandr Syrskyi
foto: Volodymyr Tarasov / Zuma Press / Profimedia

Zato je njihov sin osvanuo na naslovnicama svetskih medija, kao naslednik generala Valerija Zalužnog, za kog se navodi da ga je predsednik Volodimir Zelenski smenio jer je postao suviše opasan konkurent u borbi za vlast. Ukrajinski časopis Politika države navodi da je Sirski sušta suprotnost.
- Sirski je jedini od generala potpuno bezopasan za Zelenskog. On je Rus i nije uspeo da nauči ukrajinski jezik od 1990, od kada živi u Ukrajini. Pritom, njegova reputacija među oficirima i vojskom ne izaziva uvek oduševljenje - navodi Politika države, ukazujući na velike gubitke u nekoliko operacija u kojima je komandovao Sirski.

Potpuni uspon je doživeo za vreme mandata bivšeg predsednika Petra Porošenka, pa se navodi da je 2016-2018. Sirski dobio službeni stan u centru prestonice od 100 kvadrata i kupio 10 ari zemlje u Beloj Crkvi kod Kijeva, kao i reno megan, koji je tada koštao 23.000 evra. Porošenko ga je unapredio u čin general-lajtnanta.
Aleksandar Sirski
foto: AP Roman Chop

Žurba zbog Avdejevke
Ukrajinski izvori navode i razlog zašto je Zelenski doveo Sirskog. Naime, analitičari su verovali da će ukrajinski predsednik sačekati da padne utvrđeni grad Avdejevka, u koji su Rusi već prodrli, da bi imao povod da smeni generala Zalužnog, koji se protivio odbrani po svaku cenu. Međutim, kao i Bahmut, Avdejevka je postala politički simbol za Zelenskog, koji očekuje da Sirski deblokira grad makar uz velike gubitke.

Brat lažni bombaš, voli Rusiju
U selu Novinki je i brat generala Oleg Sirski, o kom se zna samo da je 2013. osuđen na kaznu 30.000 rubalja, tada oko 1.000 evra, zbog lažne dojave o bombi u tržnom centru.
U sudskoj arhivi navedeno je da se Oleg pijan posvađao s čuvarom, pa je hteo da mu se osveti. Policija blokirala tržni centar, ali kontradiverziona ekipa nije našla ništa, pa su ubrzo došli na Olegova vrata. On je donedavno bio aktivan na društvenim mrežama, a na naslovnoj fotografiji je u maskirnoj uniformi s natpisom "volim Rusiju".
Aleksandar Sirski
foto: EPA Yevgen Honcharenko
Nadimci - Sbežni leopard, General 200 i Kasapin
U burnoj vojničkoj karijeri general Sirski imao je uspone i padove koji su mu doneli tri nadimka: Snežni Leopard, General 200 i Kasapin.
Snežni Leopard je verovatno proizvod ukrajinske propagande posle dve uspešne operacije u kojima je komandovao Sirski, a to su deblokada Kijeva u aprilu 2022. i ofanziva u Harkovskoj oblasti u jesen iste godine. Druga dva nadimka dali su mu njegovi vojnici iako niko ne spori da on zna svoj posao.
Naime, tovar 200 sovjetska je šifra kojom se traži izvlačenje poginulog vojnika. Sirski je General 200 postao 2015, kad su ga vojnici okrivili za ogromne gubitke u Debaljcevskom kotlu. Tad je poginulo njih oko 3.000, a uništena su gotovo sva oklopna vozila i artiljerija jer Sirski nije na vreme naredio povlačenje.

Navodno su mu nadimak Kasapin dali ukrajinski vojnici koji su po svaku cenu branili Bahmut. Prema proceni pokojnog šefa "Vagnera" Jevgenija Prigožina, tad je poginulo, ranjeno, nestalo i zarobljeno oko 65.000 ukrajinskih vojnika. Sirski je na zahtev Zelenskog kasnije četiri meseca vodio ofanzivu da povrati Bahmut, a zauzeo je samo jedno selo uz ogromne gubitke.

https://www.kurir.rs/planeta/435248...h_notification&utm_campaign=push_notification

Doveden umesto Zalužnog a toliko kontraverzi oko njega. Nešto mi ne deluje da će i ovaj potrajati. I Rusi su smenjivali dosta tokom prve godine rata. Sad je red na Ukrajinu.
 
ništa čudno...tako su ustaše usred zagreba dozvolili ocu i majci vladimiru velebitu srbinu visokorangiranom komunisti da žive bezbjedno jer je bio austrougarski visoki oficir....inače sin ih je posjetio 1943. prilikom tkz.marovskih pregovora kada se šetao zagrebom u partizanskoj uniformi u pratnji njemačkog oficira..
 

PORODICA GENERALA SIRSKOG SE POCEPALA! Majka šalje čestitke Putinu, otac penzionisani sovjetski oficir, brat voli Rusiju!​

pa jel vidis? e taj ce da "pobedi" rusiju :dash:

ovo ako se rascuje na zapadu,. pe nece ukre da dobiji vise ni cvonjka ni metka, milijarde su u igri i dalje, izgleda im dosadilo DA UMIRU., pa su zato ovog postavili

ako je to ta logika, onda neka im bude, srecno u MIR[OVNE PREGOVORE]
 

Back
Top