Poreznici na vratima: Rentijeri spremite 20%

Da li je uvodjenje ovih drzavnih nameta dobra odluka

• da, stanimo na rep rentijerskoj mafiji

• ne, ove pare ce otici Rothshildu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Како ће да докажу да је нека особа подстанар а не рођак који ти чува стан док си ти одсутан на дуже време, рецимо? :think:
A jos sto su u poslednje vreme stanarine paleeeeeeee..........:D
Mozes stan u centru grada da iznajmis za 10€ i to samo zato sto vlasnik stana nece da placa rezije jer i ne zivi u tom stanu.
Pitam se kako ce da dokazu za koliko je neki stan uopste izdat?
Ista prica kao sa kolima gde na autoplacevima prijavljuju da su na autu zaradili 5-10k dinara i na tu sumu placaju prez.
I to tako funkcionise evo deceniju.
Ili ce mozda da nam odrede i za koliko izdajemo stan?:D
Eto ko meni moze da zabrani da ja stan izdam za 1000 dinara mesecno i da ta suma stoji u ugovoru?
Imam pravo da sam odredim cifru jel tako?
Mogu i dzabe da ga dam nekom samo da ja ne placao rezije jel tako?
I to mi niko ne moze zabraniti.
Stavljam se u ulogu vlasnika nekog stana koji moze ovako da razmislja i realno ko mu sta moze.

Mozes stan u centru grada da iznajmis za 10€ i to samo zato sto vlasnik stana nece da placa rezije jer i ne zivi u tom stanu.
Ista prica kao sa kolima gde na autoplacevima prijavljuju da su na autu zaradili 5-10k dinara i na tu sumu placaju prez.
Eto ko meni moze da zabrani da ja stan izdam za 1000 dinara mesecno i da ta suma stoji u ugovoru?
Stavljam se u ulogu vlasnika nekog stana koji moze ovako da razmislja i realno ko mu sta moze.

Vlasnik ima pravo da razmišlja šta god voli,samo račun da plati a neka sanja šta mu je volja.

A zamislite tek po ovom zakonu ima da bude krkljanac i za promenu mesta prebivalista ili boravista.Morace da se menjaju i licne karte ako sam ja dobro razumeo.Ima stanara koji menjaju stanove na svakih par meseci,po ovome oni stalno moraju da se odjavljuju i prijavljuju na drugu adresu.Ovo je milina za drzavu,samo na tim promenama ima da zarade lepe pare.

A zamislite tek po ovom zakonu ima da bude krkljanac i za promenu mesta prebivalista ili boravista.Morace da se menjaju i licne karte ako sam ja dobro razumeo.Ima stanara koji menjaju stanove na svakih par meseci,po ovome oni stalno moraju da se odjavljuju i prijavljuju na drugu adresu.Ovo je milina za drzavu,samo na tim promenama ima da zarade lepe pare.

Menjanje dokumenata nema svrhe to je samo kod nas u Srbiji.Nikada nisam menjao zbog toga ličnu kartu dovoljno je da se prijavite u opštinu i eventualno familiji, prijateljima ili ukoliko neke časopise primate.Na ličnoj karti i pasošu ne treba da stoji adresa.Pa to je najveća glupost.

Nema to veze,sve je sada elektronski nema potrebe za fizičkim menjanjem. Čak i dok su bile stare papirnate samo su upisivali na sledećoj strani i lupali pečat.

Isto kao kad prodaješ stan,ne plaćaš porez prema ceni iz ugovora nego prema vrednosti koju proceni ovlašćeno službeno lice a koje je pri toj proceni vezano nekim pravilnikom koji je propisano sve bitno u vezi procene- površina stana,lokacija,starost zgrade... Država nije ovca da bi je neko prevario na takav način.

Bahanalije politicara i naroda. Neka unutrasnja sila postoji koja unistava celi narod. Veci gradovi su usputni u kojima jedna individua poseduje i vise od 5 nekretnine a njihova deca odlaze u inostranstvo. Unutrasnja sila ih je vodila da time uniste i ceo narod koji sada tiho nestaje, a zakon jos uvek ne postoji koji bi regulisao ovakve radnje. Opet ce sirotinja da placa dok veliki broj odlazi u inostranstvo nepovratno.

Ne , u licnim dokumentima ne bi trebalo da stoji adresa, po maticnom broju te nadju svuda.
Adesu prijavljujes posti, banci, zasto bi menjao licnu kartu ili pasos, vozacu ako 3 puta godisnje menjas boravisnu adresu.

Isto kao kad prodaješ stan,ne plaćaš porez prema ceni iz ugovora nego prema vrednosti koju proceni ovlašćeno službeno lice a koje je pri toj proceni vezano nekim pravilnikom koji je propisano sve bitno u vezi procene- površina stana,lokacija,starost zgrade... Država nije ovca da bi je neko prevario na takav način.

Ne baš,ugovor o zakupu je važeći overen u sudu ili opštini i ti plaćaš porez na tih 1000 dinara.
Ali ako recimo stanar reši da poštuje ugovor i da ti zaista plaća samo toliko ti možeš jedino da ga izbaciš,što znači otkazni rok od mesec dana,drugim rečima dva meseca praktično za džabe. Sad koliko želiš da rizikuješ na tebi je.

Da ne ulazimo da bi u normalnim zemljama morao da dokazuješ poreklo viška novca koji bi se pojavio, mada ovde teško jer većina inspektora poreske uprave bi bila u problemu i to ozbiljnom a tek da ne zalazimo kod političara :lol:, ali teoretski bi i to bio problem.

Porez na prenos apsolutnih prava pri kupovini stana je nešto drugo...ovde govorimo o oporezivanju ličnih prihoda i tu teško da mogu da skaliraju. Samo da izvrše kontrolu istih ako sumnjaju i da naplate kaznu ako misle da nešto nije u redu + oporezuju razliku u prihodima i naplate kamatu.

Ne baš,ugovor o zakupu je važeći overen u sudu ili opštini i ti plaćaš porez na tih 1000 dinara.
Ali ako recimo stanar reši da poštuje ugovor i da ti zaista plaća samo toliko ti možeš jedino da ga izbaciš,što znači otkazni rok od mesec dana,drugim rečima dva meseca praktično za džabe. Sad koliko želiš da rizikuješ na tebi je.

Da ne ulazimo da bi u normalnim zemljama morao da dokazuješ poreklo viška novca koji bi se pojavio, mada ovde teško jer većina inspektora poreske uprave bi bila u problemu i to ozbiljnom a tek da ne zalazimo kod političara :lol:, ali teoretski bi i to bio problem.

Porez na prenos apsolutnih prava pri kupovini stana je nešto drugo...ovde govorimo o oporezivanju ličnih prihoda i tu teško da mogu da skaliraju. Samo da izvrše kontrolu istih ako sumnjaju i da naplate kaznu ako misle da nešto nije u redu + oporezuju razliku u prihodima i naplate kamatu.

.............

Oporezovaće višak stambenog prostora i biće im potpuno svejedno, da li vlasnik iznajmljuje ili ne iznajmljuje i pod kojim uslovima i ceni.

Jednostavno će da naplate ko kad imaš auto od preko 2000 kubika.

Ko se bude pravio bistar, doći će mu privatni izvršitelji i rešiti to po kratkom postupku.

Beograd -- Država od jeseni počinje veliku akciju kojom bi trebalo da natera stanodavce da sklapaju ugovore i poveća naplatu poreza na prihode na nepokretnosti, piše Blic.
Kako navodi list, u avgustu bi trebalo da počne sveobuhvatna kontrola i kažnjavanje stanodavaca koji ne plaćaju obaveze po osnovu poreza na prihode od nepokretnosti.

Očekuje se da bi akcijom kojom će rukovoditi Poreska uprava, oblast izdavanja stanova iz sive zone prešla u legalnu, a u državnu kasu svake godine slivalo bi se od poreza najmanje 50 miliona evra godišnje.
dalje na linku

A ljudi smo, prirodno je, hoces da se lecis hoces da se vozis , hoces da se obrazujes a to kosta brate. Vreme je da gradjani koji zaradjuju svoj dinar od izdavanja nekretnina takodje podlegnu placanju poreza, jer nema nikakvog smisla da neki placaju poreze na prihod, a neki ne

Bilo u noviama da su vec krenuli sa drukanjem komsije:lol:bratstvo jedinstvo:lol:

Razmišljanje kao elektrika ima dosta ljudi. Svi bi da žive u uređenoj državi i da se uvede red ali bi dosta i njih i da to uređenje i red zaobiđu njih. Od čega god da počneš uvijek će se naći neko ko će reći ali što baš od ovog počinjete.

Razmiljanje ko njeno je normalno,dokle god ne pocne isti sistem da se primenjuje i na burzuje koji ne placaju nista...

Moze drzava da ga duva.

Ако неко поштено плаћа порез на тај стан (или станове), шта кога боли она ствар шта он ради са њим, да ли ће да га изда, запали, држи празног, станује...
Drzavi nije dosta para od preza koji ipak ogromna vecina placa redovno.

Zato se spremaju da drpe jos para.

Ali su se zahebali jer ce biti u ugovoru 50 evra a na ruke ostatak.

Beograd -- Država od jeseni počinje veliku akciju kojom bi trebalo da natera stanodavce da sklapaju ugovore i poveća naplatu poreza na prihode na nepokretnosti, piše Blic.
Kako navodi list, u avgustu bi trebalo da počne sveobuhvatna kontrola i kažnjavanje stanodavaca koji ne plaćaju obaveze po osnovu poreza na prihode od nepokretnosti.

Očekuje se da bi akcijom kojom će rukovoditi Poreska uprava, oblast izdavanja stanova iz sive zone prešla u legalnu, a u državnu kasu svake godine slivalo bi se od poreza najmanje 50 miliona evra godišnje.
dalje na linku

A ljudi smo, prirodno je, hoces da se lecis hoces da se vozis , hoces da se obrazujes a to kosta brate. Vreme je da gradjani koji zaradjuju svoj dinar od izdavanja nekretnina takodje podlegnu placanju poreza, jer nema nikakvog smisla da neki placaju poreze na prihod, a neki ne
i dalje narod zeli da komsiji crkne krava dok je tako iebace ga svi redom

Back