Постоји економски ниво до кога цене могу да падају. После тога станодавцу се и не исплати да издаје стан. Онда ће стан бити празан. Онда ће да га стави на продају. Нико неће хтети да купи. Мораће да спусти цену.
Све у свему, ускоро ће некретнине моћи да се купе за шаку пиринча.
Ako mislite da ce dodatni prihod od rentiranja biti oporezovan, to bi bilo bezobrazno...
To se moze uraditi ovako...
definise se kao dodatni prihod gradjana, sto znaci gradjanin ne placa porez na prihod ako ne predje onu granicu koja je zakonom utvrdjena, ne znam tacno koja je...na godisnjem je nivou...
ostaje problem pdv, ali se i to moze resiti kao usluga izdavanja, pa onda da se na to ne primenjuje pdv(izuzetak)...
U protivnom ako ne izuzmes pdv, pravis problem jer onda svako rentiranje podrazumeva pdv i to je 20% osnovne cene koji mnogi nece znati ni gde da uplate...sto ce reci puno kesha raznim drzavnim kasama koje nisu zasluzile, jer se i sad desava da uplata ode na pogresan racun i nikom nista...
A ako su bezobrazni mogu da uvedu da pored poreza na dobit, placa gazda i pdv i boravisnu taksu za onog ko tu stanuje, nema veze da li je prijavljen u mestu stanovanja ili nije...
Ako nisu bezobrazni , dobice uredjeniji sistem, a ako su bezobrazni , dobice sipak....i u svakom slucaju neuredjeniji sistem, jer ljude koji trebaju da uredjuju sistem moraju da trose na jurnjavu podstanara...
Mada moze i to da se resi jos bezobraznije...a nije im prvi put da izaberu bezobraznije....
Ovo je kapitalizam i tu je prilicno jasno sve....imas pare placas, nemas pare, ode guza....do bankrota, a onda bukvalno guza...
- - - - - - - - - -
A hoćete prijaviti i onog komšiju koji plaća stanaru da bi on stanovao u toj kući? Živo me interesuje.
e ima i toga, cuvanje kuca, inace se kuce pljackaju kao lude...
Ili se samo lome....znam kucu gde je lome redovno, pokrali i prozore, sad lome cigle onako iz zabave...