Poreznici na vratima: Rentijeri spremite 20%

Da li je uvodjenje ovih drzavnih nameta dobra odluka

• da, stanimo na rep rentijerskoj mafiji

• ne, ove pare ce otici Rothshildu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Кад одеш у пекару и купиш кифлу, а на рачуну ти пише 20 % ПДВ, ко је платио порез држави?

Продавац кифле или ти (купац)? Ти си издвојио 50 динара а од тих 50 динара, 10 иде држави.

Продавац је само поредник преко кога држава узима новац купцу. Исти случај и овде. Станодавац ће бити посредник преко кога ће држава узимати новац закупцу. А да не причамо колико ће то бити компликовано.

А ја сам горе понудио једноставно решење, где би управо власник некретнине био порески обвезник.
А порез на закуп станова за физичка лица би требало укинути.

vlasnik nekretnine i jeste poreski obveznik....porez na zakup je dodatni porez na kapitalnu dobit....
p.s.
porez ne plaća zakupac već stanodavac jel on ima dobit....mislim da će to biti rešeno preko agencija...svi koji izdaju stanove moraće biti članovi agencije...znaće se zakupnina a agencija će izdavati stanove,uzimati kirije i prosleđivati stanodavcima sa odbijenim porezom koji će uplaćivati državi....

Poslednja izmena:
vlasnik nekretnine i jeste poreski obveznik....porez na zakup je dodatni porez na kapitalnu dobit....
p.s.
porez ne plaća zakupac već stanodavac jel on ima dobit....mislim da će to biti rešeno preko agencija...svi koji izdaju stanove moraće biti članovi agencije...znaće se zakupnina a agencija će izdavati stanove,uzimati kirije i prosleđivati stanodavcima sa odbijenim porezom koji će uplaćivati državi....

Какве везе мој пост има са твојим, па да горе у цитату ставиш мој пост?

Ај' избриши цитат мог поста из свог поста.

p.s.

Ne slažem se sa Vama.Jedina poreska ustanova je nadležna kojekakve agencije su samo parazitska društva.Poreska služba treba da radi samo svoj poso i onda će biti sve u red.

Cakamo ih......

pitbulovi.jpg

Ne slažem se sa Vama.Jedina poreska ustanova je nadležna kojekakve agencije su samo parazitska društva.Poreska služba treba da radi samo svoj poso i onda će biti sve u red.

Agencije za nekretnine su parazitska drustva, a poreske ustanove koje su pojam za odrzavanje parazitskog drustva nisu parazitska drustva. :confused:

Sinak, je li tebi dobro? :think:

Agencije za nekretnine su parazitske u smislu da im je regulacijom poklonjen monopol na odredjenu vrstu delatnosti, nesto slicno kao advokati i gradjevinski inzinjeri, ali svakako da nema veceg olosa u drustvu od poreskih institucija.

Agencije za nekretnine su parazitska drustva, a poreske ustanove koje su pojam za odrzavanje parazitskog drustva nisu parazitska drustva. :confused:

Sinak, je li tebi dobro? :think:

Agencije za nekretnine su parazitske u smislu da im je regulacijom poklonjen monopol na odredjenu vrstu delatnosti, nesto slicno kao advokati i gradjevinski inzinjeri, ali svakako da nema veceg olosa u drustvu od poreskih institucija.

Tebi je sve parazitsko. Pa brate mili idi živi negdje u divljini i nemoj imati kontakt sa civilizacijom.

Tebi je sve parazitsko. Pa brate mili idi živi negdje u divljini i nemoj imati kontakt sa civilizacijom.

Nemoj tako,
kami je libertijanac ...

Libertarijanizam (slobodarstvo, liberterstvo) politička je filozofija koja zastupa stanovište da bi pojedinci trebali biti slobodni da čine što god žele sa sobom i svojom imovinom sve dok ne ugrožavaju istoimenu slobodu ostalih.

Postoje dvije vrste libertarijanaca. Jedni drže za temeljnu postavku da svako djelovanje među ljudima mora biti dobrovoljno i usuglašeno. Oni tvrde da je potezanje za silom protiv druge osobe ili njene imovine, pri čemu se pod "silom" podrazumijeva upotreba fizičke sile, prijetnja takvom silom, ili činjenje ili nalaganje prijevare protiv nekoga tko nije potegao za fizičkom silom, prijetnjom silom ili prijevarom, povreda tog načela (mnogi od njih su individualistički anarhisti ili anarho-kapitalisti). Druga vrsta libertarijanaca potiče iz posljedične ili pogodnosne točke gledišta. Umjesto moralnih zabrana potezanja za silom, oni podržavaju ograničenu vladu koja se koristi minimalnom količinom uvodne sile (poput propisivanja i prikupljanja poreza kako bi osigurala neka javna dobra poput obrane i puteva, kao i izvjesna minimalna regulacija), jer vjeruju da je ona neophodna kako bi se osigurala najveća sloboda pojedinaca (ovo su minarhisti). Libertarijanci se ne protive korištenju sile kao odgovor na već počinjen napad poput nasilja, prijevare ili povrede prava drugoga. Libertarijanci daju prednost etici samoodgovornosti i oštro se protive socijalnoj državi, jer vjeruju da je prisiljavanje nekoga da pruža pomoć drugima etički pogrešno, u krajnjem slučaju kontraproduktivno, ili pak i jedno i drugo.

Prihvatiš ga kao takvog,
slatko se nasmeješ na poneki njegov post
i toliko ...

Preko 90% stanodavaca nema dobit vec ima crkavicu , a to su dva itekako razlicita pojma.

Mnogima je to jedan jedini prihod u kuci od kojeg treba da zivi ko zna koiko clanova porodice.

Niko ih ne tera da izdaju stanove.

I moleri se žale da slabo zarađuju pa moraju da plate porez.

Članovi porodice moraće da počnu da rade ili da prodaju stanove.

Poslednja izmena:
Veruj mi ovde su ljudi itekako istrenirani kada se radi o tehnikama prezivljavanja i zaobilazenja formalnosti , tako da ti stanodavci ce se snaci , uostalom bice kao i dosad a oni naivni ce verovatno trcati u opstinu ili vec gde treba da prijave stanare i da sto pre plate porez.

Doduse oni stanodavci koji izdaju po 4,5 stanova i koji stvarno imaju ozbiljnu lovu od toga oni su verovatno vec usli u legalne vode i prepustili nekoj od agencija da radi sve za njih jer ipak ni oni sami ne mogu da isprate to sve ko im dolazi odlazi ko im place a ko ne..........pa i kad plate taj porez opet im ostane jos dosta , skoro da i ne osete , dok oni "sitni" stanodavci kojima je ta kirija jedan jedini prihod ce i dalje da se snalaze kako znaju i umeju.

- - - - - - - - - -

Niko ih ne tera da izdaju stanove.

I moleri se žale da slabo zarađuju pa moraju da plate porez.

Članovi porodice moraće da počnu da rade ili da prodaju stanove.

Izvini ali sa ogranicenim ljudima je jako tesko naci zajednicki jezik , pa sam stoga jos odavno odustao od bilo kakve diskusije sa tobom , opusti se i uzivaj : )

- - - - - - - - - -

svi stanodavci koje ja poznajem itekako imaju dobit....

Veruj mi da je jako tesko uopste i izdati stan , mislim svi koji traze traze neke garsonjere ili nesto do 100 evra, mislim neko ko radi za 200 ili 300 evra tesko da moze da isto toliko da samo za stanarinu.

Recimo imam jednog drugara koji zivi sa zenom i bebom u jednom veoma velikom stanu na Novom Beogradu za dzabe, ti ljudi koji izdaju taj stan nisu uspeli nikog da nadju ko bi se uselio tj.. nisu nasli nikog ko ima za kiriju , a racuni idu , pa eto pustili njih da zive tamo , samo da im ovi placaju rezije kako se ne bi gomilale.

Veruj mi ovde su ljudi itekako istrenirani kada se radi o tehnikama prezivljavanja i zaobilazenja formalnosti , tako da ti stanodavci ce se snaci , uostalom bice kao i dosad a oni naivni ce verovatno trcati u opstinu ili vec gde treba da prijave stanare i da sto pre plate porez.

Doduse oni stanodavci koji izdaju po 4,5 stanova i koji stvarno imaju ozbiljnu lovu od toga oni su verovatno vec usli u legalne vode i prepustili nekoj od agencija da radi sve za njih jer ipak ni oni sami ne mogu da isprate to sve ko im dolazi odlazi ko im place a ko ne..........pa i kad plate taj porez opet im ostane jos dosta , skoro da i ne osete , dok oni "sitni" stanodavci kojima je ta kirija jedan jedini prihod ce i dalje da se snalaze kako znaju i umeju.
.

Takvih sitnih stanodavaca je jako malo. Šta je recimo žalosno. Moja sestra je nekih 8-9 godina bila podstanar u istom stanu u Šapcu. I ne bi tu bilo ništa čudno da se nije radilo o stanu iz fonda solidarnosti. Za to vrijeme su vlasnici stana živjeli u svojoj kući u jednom selu blizu Šapca. Maltene im je ona isplatila stan. Ugovori o izdavanju su korisni i za stanodavce i za podstanare. Ali to ljudi em ne shvataju em im odgovara neregulisan odnos.

p.s.

A agencije će to raditi besplatno? :lol:
Ugovor o zakupu je legitiman i merodavan dokument za utvrđivanje visine poreza,ne vidim zašto bi iko angažovao agenciju i sebi natovario dodatni trošak.

Takvih sitnih stanodavaca je jako malo. Šta je recimo žalosno. Moja sestra je nekih 8-9 godina bila podstanar u istom stanu u Šapcu. I ne bi tu bilo ništa čudno da se nije radilo o stanu iz fonda solidarnosti. Za to vrijeme su vlasnici stana živjeli u svojoj kući u jednom selu blizu Šapca. Maltene im je ona isplatila stan. Ugovori o izdavanju su korisni i za stanodavce i za podstanare. Ali to ljudi em ne shvataju em im odgovara neregulisan odnos.

Pa dobro Sabac i BG razlika je velika.

Mada generalno ima ljudi koji prave biznis od toga , izdaju po nekoliko stanova i onda od nakupljene kirije za nekoliko godina kupe jos jedan stan koji izdaju i tako se vremenom sire i imaju po 5,6 stanova.

Mada znas kako sve je to donekle i stvar izbora, imas one podstanare a i stanodavce koji ne zele nikakva neresena pitanja, vec oce sve ono crno na belo , dok recimo imas one kojima vise odgovara ta varijanta na crno (to su uglavnom ti "sitni" stanodavci) jer neka ih porez kosta i jednu mesecnu kiriju, opet njima to puno znaci i od cega ce da zive tih mesec dana.

Sto se mene licno tice ja uvek mislim da je bolje naci nekog "svog" kome bi izdao i sa kim ne bi trebalo da bude problema i zaobici posrednike, drzavu i ostalo.

Back