Poreznici na vratima: Rentijeri spremite 20%

Da li je uvodjenje ovih drzavnih nameta dobra odluka

• da, stanimo na rep rentijerskoj mafiji

• ne, ove pare ce otici Rothshildu

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Malo si se pogubio, cudi me, uvek si priseban, ali Ok , danas je nedelja;)

Nisam ja.

Tako nešto je svojevremeno izjavila naša ministarka za sve i svašta Kori Udovički.

- - - - - - - - - -

Ја ако волим да се башкарим у кући од 200 квадрата са базеном и теретаном то је моја ствар, а они нек јуре покемоне по туђим становима, шта то мене брига?

Volim i ja autinu od 4000 kubika, pa me unakaziše ovim cenama registracije.
Može im se jebežga.

Види, и онај који плаћа 200 квадрата плаћа више него онај који има 30 квадрата, не видим ту неку разлику у односу на кола, то већ постоји, то је порез на имовину.

Види, и онај који плаћа 200 квадрата плаћа више него онај који има 30 квадрата, не видим ту неку разлику у односу на кола, то већ постоји, то је порез на имовину.

Znam, al država oće da te rebne ko i za auto.Znaš kolko je jeftiji auto iste marke ako je preko2000 kubika u oglasima ?

E pa tako će i stan od 2200 kubika u kom živiš sam da te košta toliko da će ti biti pametnije da ga prodaš i pređeš u neki ispod 2000 kubika. Nisam ja srećan što je tako, al vidim šta se kuva i da se prepisuju zakoni iz EU

Znam, al država oće da te rebne ko i za auto.Znaš kolko je jeftiji auto iste marke ako je preko2000 kubika u oglasima ?

E pa tako će i stan od 2200 kubika u kom živiš sam da te košta toliko da će ti biti pametnije da ga prodaš i pređeš u neki ispod 2000 kubika. Nisam ja srećan što je tako, al vidim šta se kuva i da se prepisuju zakoni iz EU

Па бре пријатеље, то већ има, знаш ти колико је квадрат гарсоњере скупљи од квадрата петособног стана?

Nisam ja.

Tako nešto je svojevremeno izjavila naša ministarka za sve i svašta Kori Udovički.

- - - - - - - - - -

Može im se jebežga.

Ona je propagirala da ako neka bakuta, udovica admirala iz Splita sa petosobnim stanom u Kosovskoj ulici nema para za Infostan
onda neka ga proda pa neka ide malo dalje u manji stan.
I tu je bila savrseno u pravu, ali to je sada druga prica.
A tu je bila napadana kao da je zmija otrovnica jer je bas ubola u zmijsko leglo.
Ovo sa automobilima svuda je tako da su porezi ( a tek osiguranja) za te malo jace i bolje trostruko veci od nekih za manje kubikaze.

Ej , Franak, aj oladi malo sa svajcarskim zakonima, ovde je tema Srbija.

Slažem se da je tema Srbija nego me moj prijatelj pitao kako ide ovdi.Srbija hoće u evropu i hoće njihove zakone da preuzme.Švajcarski zakoni nisu isti kao u evropskoj uniji ali je jedno sigurno: ukoliko Srbija primeni zakone unije sigurno
da će moći manje da se mućka i porez će morati mnogi da plaćaju bez obzira što je to Srbija.Mišljenja sam da je za Srbiju bolje bilo da prepisuje CH zakone jer je porez na obrt manji nego u evropskoj unji a to je 8%.

Slažem se da je tema Srbija nego me moj prijatelj pitao kako ide ovdi.Srbija hoće u evropu i hoće njihove zakone da preuzme.Švajcarski zakoni nisu isti kao u evropskoj uniji ali je jedno sigurno: ukoliko Srbija primeni zakone unije sigurno
da će moći manje da se mućka i porez će morati mnogi da plaćaju bez obzira što je to Srbija.Mišljenja sam da je za Srbiju bolje bilo da prepisuje CH zakone jer je porez na obrt manji nego u evropskoj unji a to je 8%.
Ma bre bas briga EU ko kakve poreze maznjava i kako maznjava.
To bi trebalo da brine gradjane u Srbiji, sta nekog u Finskoj briga koliki je PDV u Srbiji i da li se uredno placa?
Svajcarske zakone ne moze niko ( a i ne zeli) da kopira jer su jako cudni, a i ne mogu da se primene u drugim zemljama.
8%? Kod mene ( D) je 19%, u Hrvatskoj i Madjarskoj ( neka me neko ispravi) mislim da su 25%.

Ma bre bas briga EU ko kakve poreze maznjava i kako maznjava.
To bi trebalo da brine gradjane u Srbiji, sta nekog u Finskoj briga koliki je PDV u Srbiji i da li se uredno placa?
Svajcarske zakone ne moze niko ( a i ne zeli) da kopira jer su jako cudni, a i ne mogu da se primene u drugim zemljama.
8%? Kod mene ( D) je 19%, u Hrvatskoj i Madjarskoj ( neka me neko ispravi) mislim da su 25%.

Mora da Vas ispravim.Da bi ušli u tu uniju i te kako ih briga da svi plaćaju porez.Šta mislite zbog čega ta poglavlja otvaraju? Ovo sa CH porezom meni više odgovara da bude 8% Vama verovatno 19% onda uživajte.
Jednom je jedan političar na televiziji diskutovao i on kaže ne u EU.Kako da objasnite nekom Švajcarcu da plaća porez 19% ? Ipak je Švajcarcima bliži Bern nego Brisel.

:lol:

Poreska: Prijavi komšiju koji izdaje stan a ne plaća porez

dialing.JPG

Poreska uprava pokušava da natera građane Srbije da prijave komšije koje izdaju stanove a ne plaćaju porez. Putem sajta Poreski alarm može da se prijavi osoba
za koju se sumnja da ostvaruje i ne prijavljuje prihode na osnovu izdavanja u zakup nepokretnosti.Takođe,napominju da su izrađeni i plakati kojima pozivaju građane
da ispune svoje obaveze i da prijave neplatiše kao i da plate porez na prihode od izdavanja nekretnina. Ovi flajeri bi trebalo da počnu s distribuiranjem po zgradama
narednih dana a sve kao uvod u veliku jesenju akciju kojom gazde i podstanare treba naterati da potpisuju ugovore.
“Neprijavljivanje prihoda je poreski prekršaj! Podnesi prijavu!” stoji na flajerima Poreske uprave a kako u tom preduzeću kažu stanodavac je dužan da najkasnije u roku
od 30 dana od dana zakljuljučenja ugovora o izdavanju podnese poresku prijavu.
“Ukoliko zakupodavac nije podneo poresku prijavu a Poreska uprava ima saznanja da navedeno lice ostvaruje prihode po osnovu izdavanja nepokretnosti u zakup,
Poreska uprava sprvodi aktivnost iz okvira sopstvene nadležnosti”, kažu u Poreskoj upravi

Ovo sa deljenjem letaka i liči na SNS-ovce. Dotakli smo dno da nema dalje.
Jadna je ta država koja poziva, huška sopstveni narod na sukobe jednih protiv drugih, šta drugo može proizaći
iz cinkarenja, ogovaranja nego sukobi kome nikome nikada dobro doneli nisu. I ovako nismo složni, jedinstveni (jer se dobrim delom u Srbiji razmišlja da komšiji crkne krava) samo nam je još ovo trebalo.
Prodane smo duše, pa je l' se na proteklim izborima glasalo za 1.500 dinara, ko zna
šta će se tek sve ovde raditi.
:confused:

Poslednja izmena:
Ona je propagirala da ako neka bakuta, udovica admirala iz Splita sa petosobnim stanom u Kosovskoj ulici nema para za Infostan
onda neka ga proda pa neka ide malo dalje u manji stan.
I tu je bila savrseno u pravu, ali to je sada druga prica.
A tu je bila napadana kao da je zmija otrovnica jer je bas ubola u zmijsko leglo.
Ovo sa automobilima svuda je tako da su porezi ( a tek osiguranja) za te malo jace i bolje trostruko veci od nekih za manje kubikaze.

Ženo tebe je ova vrelina zviznula propisno,evo vidi tabelu:

http://www.polovniautomobili.com/au...dbe-o-registraciji-automobila-po-kubikazi.php

52a62bda53da64d5a52448eb5b9a821a.png

Poslednja izmena:
Onda, mnoge stvari tu nisu regulisane, neće valjda isti porez plaćati neko ko
izdaje garsonjeru za 80 evra i onaj koji izdaje stan za 500 evra u centru.
A sad je došlo vreme da se svako dovija i snalazi kako ume i skoro svaka kuća/stan
koji imaju sobu viška, izdaju tu sobu za 50, 60 evra, ko bi još to radio iz besa i hira i dozvolio da mu neki
stranac narušava mir i konfor; doduše ima i žena koje izdaju sobu u stanu
baš zbog društva, ali svakako su to ređi slučajevi.

Biće svega tu, svakakvih mahinacija, živi bili pa videli.

Mora da Vas ispravim.Da bi ušli u tu uniju i te kako ih briga da svi plaćaju porez.Šta mislite zbog čega ta poglavlja otvaraju? Ovo sa CH porezom meni više odgovara da bude 8% Vama verovatno 19% onda uživajte.
Jednom je jedan političar na televiziji diskutovao i on kaže ne u EU.Kako da objasnite nekom Švajcarcu da plaća porez 19% ? Ipak je Švajcarcima bliži Bern nego Brisel.

Cekaj, ali CH nije u Uniji, zato su Bugraska, Rumunija, Hrvatska u Uniji, a kako placaju poreze to citamo iz medija. Nikako.
A potpisali su sve sto su im dali da potpisuju, Ili mozda da pomenemo Grcku koja je vec dugi niz godina clanica i EU i evro zone.
Poreska kultura nema veze sa Briselom.

To jeste porez na prihode čak se i formalno zove porez na prihode od kapitala ili porez na prihod od izdavanja nepokretnosti, akcenat na prihod.... i određuje se kao 20% od bruto vrednosti umanjen za normirane troškove. Ne razrezuje poreska uprava porez na zakup. Niko ne operezuje samu uslugu osim ako je zakupodavac pravno lice u sistemu pdv-a sa obavezom da ga obračuna i iskaže na fakturi. A mi ovde govorimo o fizičkim licima.
Zakupac plaća porez sistemom objedinjene naplate ako je on pravno lice a zakupodavac fizičko ali se opet taj porez obračunava na bruto iznos.

Mi smo u prethodnim porukama govorili o značaju ugovorene cene zakupnine !
Nisam čitao zakon ili predlog zakona ali jedan od rekao bih kredibilnih korisnika je ovde izašao sa informacijom da je kao poreski platac tj,obveznik u zakonu ili predlogu zakona određen zakupac što znači da je reč o porezu na uslugu a ne na dobit ili prihod.

Mi smo u prethodnim porukama govorili o značaju ugovorene cene zakupnine !
Nisam čitao zakon ili predlog zakona ali jedan od rekao bih kredibilnih korisnika je ovde izašao sa informacijom da je kao poreski platac tj,obveznik u zakonu ili predlogu zakona određen zakupac što znači da je reč o porezu na uslugu a ne na dobit ili prihod.

Kao što rekoh:

Zakupac plaća porez sistemom objedinjene naplate ako je on pravno lice a zakupodavac fizičko ali se opet taj porez obračunava na bruto iznos.

+Fizičko lice dostavlja pp opo obrazac na godišnjem nivou gde taj zakup prijavljuje kao prihod koji ulazi u porez.

Pored svih tehnikalija i nelogičnosti u sistemu, porez se isključivo plaća na osnovu ugovorene i isplaćene sume ne paušalno ili prema nekom skaliranju kako je početna tvrdnja bila na koju sam reagovao.

I ovde govorimo o dva fizička lica što je najčešći slučaj a tada obaveza nije na zakupcu koliko mi se čini.

Kao što rekoh:

+Fizičko lice dostavlja pp opo obrazac na godišnjem nivou gde taj zakup prijavljuje kao prihod koji ulazi u porez.

Pored svih tehnikalija i nelogičnosti u sistemu, porez se isključivo plaća na osnovu ugovorene i isplaćene sume ne paušalno ili prema nekom skaliranju kako je početna tvrdnja bila na koju sam reagovao.

I ovde govorimo o dva fizička lica što je najčešći slučaj a tada obaveza nije na zakupcu koliko mi se čini.

Moguće je da on mislio na zakupca kad je zakupac pravno lice ne i kad je zakupac fizičko lice,U svakom slučaju na kraju će ipak taj porez platiti zakupac bilo da se radi o pravnim ili fizičkim licima jer će zakupodavci prevaliti taj izdatak na zakupce. .

Ali se prilike u Srbiji bitno razlikuju od prilika u Berlinu.U Srbiji je najčešća plata ispod 200 evra.
Ti sto izdaju po nekoliko apartmana sigurno nisu neki koji imaju platu 200 evra.
U svakom slucaju treba prvo utvrditi sta je neki minimu za zivot Srbiji pa ako su prihodi preko toga, onda i oporezivati.
To sve nikada nece biti slucaj tako da cela ova prica pada u vodu.

Sve u svemu, mišljenja sam da se ovim zakonom samo otvara prostor da korupcija
buja još više; Srbija je ovo. Svakakvih mahinacija će biti, već vidim ljude koji izdaju nekretnine kako
se dogovaraju sa poreznicima: "Evo ti 50, 100 evra i pusti me na miru godinu dana."
I vuk sit i ovce na broju.

Poslednja izmena:
Ti sto izdaju po nekoliko apartmana sigurno nisu neki koji imaju platu 200 evra.
U svakom slucaju treba prvo utvrditi sta je neki minimu za zivot Srbiji pa ako su prihodi preko toga, onda i oporezivati.
To sve nikada nece biti slucaj tako da cela ova prica pada u vodu.
Praktično je nemoguće od onih koji izdaju stanove i druge objekte naplatiti porez.Uvek će se taj izdatak prevaliti na zakupce kroz povećanje visine zakupnina..

Poslednja izmena:

Mala vajda od "prepisivanja" , ako je ne sledi - primena !

Cekaj, ali CH nije u Uniji, zato su Bugraska, Rumunija, Hrvatska u Uniji, a kako placaju poreze to citamo iz medija. Nikako.
A potpisali su sve sto su im dali da potpisuju, Ili mozda da pomenemo Grcku koja je vec dugi niz godina clanica i EU i evro zone.
Poreska kultura nema veze sa Briselom.

Da CH nije u uniji i daće Bog da ne ulazi u uniju.Bugarska, Rumunija, Hrvatska i slične za njih vaše jedni uslovi za Srbiju drugačije.Mislim da treba da Vam bude jasno i Grčka je poseban slučaj.U svakom slučaju to Vam je kao brak
moguće nas evroska unija uzeti ili ne uzeti oni prave uslove pa ako Srbija ispuni sve uslove moguće da je i prime što ne znači da je sigurno.Znači biće nam gazda Brisel ili Nemačka a i bez Amerike ne funkcionira.

Back