Poremecen sistem vrednosti

• Začetnik teme Začetnik teme Marge
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, posto vidim da je vecina nas znacajno razlicito shvatila ovu temu, zanima me da li vi smatrate da postoje neke drustveno i vremenski univerzalne vrednosti?
Ili se tema striktno odnosi na trenutne poremecene vrednosti u nasem drustvu?

Marge:
@Betty
Neke stvari koje imaju veze sa pinkom ne moraju da se saznaju samo gledanjem te televizije. Znas, kad ceo, ali bukvalno ceo Beograd prica o tome sta je rekla Ceca ili sta je izjavila neka tamo, onda ti ne treba ni P od Pinka da bi bila informisana.
A sto se tice (ne)ukljucivanja mozga, potpuno se slazem-svako treba da radi onako kako misli da je najbolje i da voli ono sto misli da je najbolje, jer ce samo tako uspeti u zivotu... Problem je sto danas malo ljudi shvata da treba da razmislja svojom glavom, nego svi slepo prihvataju ono sto im se servira!

a šta je rekla Ceca? :)

Ja nemam pojma. Kako to, kad živim u Beogradu :roll: Biće da nisam pokusala servirano? :D

Dobro, ne bukvalno ceo beograd (iako sam u citiranom postu rekla da je bukvalno, nisam stvarno tako mislila)! Ali, kada se kroz DNEVNU stampu provlace takve stvari, onda nesto nije u redu. Cecu i celokupnu PINK produkciju bi po mom misljenju trebalo zabraniti, ali ova tema je izmedju ostalog tome namenjena-cinjenici da se danas pinkovske vrednosti nalaze tamo gde im nije mesto, a ove prave se zapostvljaju.

Dnevna štampa...ušitni me....kad je Ceca bila u Politici? aaa....tabloidi! :P To su tabloidi!

~~~~
E, a što koji q gledate Pink?
Ozbiljno pitam :idea:

Malo mi je to nekako.... mazohistički - ko da nećeš da izađeš iz the worst toliet in Scotland iz Trainspottinga :lol: Ono, MOŽEŠ da izađeš, ali nećeš, to ne razumem?

Zašto je jedna loša tv stanica (ipak je to samo tv stanica sa gomilom neukusa - društveni problem i opšte mesto u svim razgovorima?

btw. poznato je da kad nešto zabraniš, poraste tražnja za tim ;) Primer je Absinth.

Ma koji tabloidi, covece?????? U gomili novina je to pisalo. A sto se tice price o pinku, jednostavno je nemoguce o njemu ne pricati. Bar meni tako izgleda. Jer to jeste opsti drustveni problem i, hteli mi to ili ne, ipak na kraju dodje do price o njemu.
Ko je rekao da gleda pink??? Ne pamtim kad sam ga poslednji put ukljucila, ne znam cak ni na kom mi se broju na TV-u nalazi :-)

Ako razmislimo malo, docicemo do zakljucka da se na inostranim TV stanicama emituju jos vece bljuvotine.
Sve to zajedno spada pod ono cuveno ( po meno nemoguce) "DEMOKRATIJA".
I sta cemo sad??
Da se zabrani Pink- nemoguce!( a i bilo bi glupo)
Da se ukinu tabloidi- nemoguce! - II -

Svako bira prema sopstvenom nahodjenju.Slozicete se, ne mozemo svi ici u operu i citati Dostojevskog!
Intelekt je nesto sto trazi usavrsavanje,znaci, konstantan, povremen ili nikakav rad na sebi.
Logicno je da osoba koja nema zelju za usvajenjem novog znanja ima potrebu da gleda Pink i sve ono sto "on" prezentuje.Takav covek nije u stanju da postigne nivo razumevanja i misljenja za nesto "uzvisenije" od pinkolikih TV stanica.
I meni je to sasvim prirodno i normalno.
Znate, mi ovde slusamo Madonu, koja je u Americi nista drugo do srpska Ceca.I onda , kao , prepotentno govorimo kako ,Boze moj, ne slusamo Cecu, jer je ona bezveze.

Iskreno, meni vise smeta kad neko u slengu koristi engleski jezik, a srpski mu je maternji, nego neko ko iskreno kaze da voli Cecu I gleda Pink!

Pa po cemu se pobogu razlikuje Britni Spirs od Seke Aleksic!?
Imaju obe silikone, obe pevaju gole, vise kreste nego sto pevaju!Samo jedna na engleskom, a druga na srpskom.
Epa da izvinete, draza mi je domaca golotinja i neukus.

Prema tome, svuda na svetu postoje takve stanice, postoje one ozbiljnije i one skroz ozbiljne!
Svako ce da izabere po svom ukusu i mogucnostima!

Da ne mislite mozda da svi oni silni neobrazovani Nemci, Spanci, Amerikanci...gledaju obrazovne emisije , citaju poeziju, idu na knjizevne veceri...pa da sve to rade ne bi bili TOLIKO neobrazovan i posledicno ne bi bilo TOLIKO tih uzasnih TV stanica.
Setimo se samo onih emisija kad novinari zadju po ulicama nekog Americkog grada i ukapiraju da ni jedan od ispitanika ne zna ni na kom je kontinentu Turska, a kamoli da je jos pokaze na karti!

Hocu da kazem, obrazovanje i intelekt su nesto sto u velikoj meri utice na nas izbor, svega, pa i TV stanice.

I za kraj, mislim da je bitno pomenuti i to da smo mi jedna mala zemljica koja samo kopira one velike, koje odredjuju trendove!
Nije, sigurna sam, Zeljko Mitrovic toliko bas originalan!

O ukusima ne treba raspravljati, ali mi se cini da je Madona za nijansu bolja od nasih folk pevacica, a i njena muzika se slusa u celom svetu. Ne bi, zaboga, ona postala toliko popularna, da nema to 'nesto', cime je to uspela. Nemojte pogresno da shvatite da mislim da treba da radimo ono sto radi ceo svet, ili da vise volim americko ***** nego srpsko sranje. Svako treba da radi ono sto misli da je najbolje, da slusa ono sto misli da je najbolje, da se oblaci onako kako misli da je najbolje......... Ali isto tako mislim i da ako neko slusa narodnjake jer ih drugi slusaju, a ne zato sto ih voli (iako govori da ih voli), tu nesto ne stima...

Aman vise! Jedno su vrednosti i obrazovanje a drugo ukusi i stil zivota. Stil zivota zahteva NOVAC.
Gledanje Pinka,spanskih serija i slusanje Cece nema veze sa poremecenim vrednostima, a jos manje sa vrednostima!
Kad bi svi bili elita oni verovatno ne bi ni postojali. Da li mislite da je nekom radniku na gradilistu koji radi po ceo dan za bednu platu kad dodje mrtav umoran kuci potreban jos neki tamo Dostojevski koji nasiroko razglaba o pitanju moralnosti ili neki naucno-obrazovani program? Ne, lakse mu je da se opusti gledajuci sljastece haljine i unese malo ruzicastog u svoj bedni zivot. Da li mislite da svi imaju mogucnosti i vremena da citaju i idu u pozoriste? Neki to ne zele, ali VISE je onih koji ne mogu.
A znate li cemu sluzi ta prica? Upravo je orudje kojim se elite distanciraju od "obicne" mase. To je uvek bilo i bice. A oni sto "glume elitu" mogu samo da se tese i bolje da gledaju spanske serije nego da zive u bajkama.
Sevilja slazem se)
Elle_77- ne vredi :)

*Marina*:
Aman vise! Jedno su vrednosti i obrazovanje a drugo ukusi i stil zivota. Stil zivota zahteva NOVAC.

Ne slazem se da stil zivota nuzno zahteva novac. I Ne mogu se sloziti da ne postoji uzrocno- posledicna sprega izmedju vrednosti i obrazovanja, i opet bih dodala intelekta s jedne strane i stila zivota sa druge.Po meni, veza vrlo jasna.

Gledanje Pinka,spanskih serija i slusanje Cece nema veze sa poremecenim vrednostima, a jos manje sa vrednostima!
Kad bi svi bili elita oni verovatno ne bi ni postojali. Da li mislite da je nekom radniku na gradilistu koji radi po ceo dan za bednu platu kad dodje mrtav umoran kuci potreban jos neki tamo Dostojevski koji nasiroko razglaba o pitanju moralnosti ili neki naucno-obrazovani program? Ne, lakse mu je da se opusti gledajuci sljastece haljine i unese malo ruzicastog u svoj bedni zivot.
Mislim da ne samo da mu nije potrebno, nego on to ne zeli, ne moze, klucno: NE VOLI!
Da li mislite da svi imaju mogucnosti i vremena da citaju i idu u pozoriste? Neki to ne zele, ali VISE je onih koji ne mogu.
A znate li cemu sluzi ta prica? Upravo je orudje kojim se elite distanciraju od "obicne" mase. To je uvek bilo i bice. A oni sto "glume elitu" mogu samo da se tese i bolje da gledaju spanske serije nego da zive u bajkama.

Ovoga je uvek bilo i bice.Covek je satkan od kompleksa, konflikta i ko zna cega sve ne!
Uvek je bilo onih koji bi nesto sto im ne pripada!Mislim da je nase drustvo fantastican pokazatelj te pojave!

Marge:
O ukusima ne treba raspravljati, ali mi se cini da je Madona za nijansu bolja od nasih folk pevacica, a i njena muzika se slusa u celom svetu. Ne bi, zaboga, ona postala toliko popularna, da nema to 'nesto', cime je to uspela. Nemojte pogresno da shvatite da mislim da treba da radimo ono sto radi ceo svet, ili da vise volim americko ***** nego srpsko sranje. Svako treba da radi ono sto misli da je najbolje, da slusa ono sto misli da je najbolje, da se oblaci onako kako misli da je najbolje......... Ali isto tako mislim i da ako neko slusa narodnjake jer ih drugi slusaju, a ne zato sto ih voli (iako govori da ih voli), tu nesto ne stima...

Zasto mislis da je Madona bolja!?
Po meni, samo je imala vise srece, pa se rodila u Americi koja je ni manje ni vise nego najmocnije na zemaljskoj kugli.
Normalno je da Madona kao pevacica koju je proslavila Americka produklcijska kuca uziva vecu popularnost od Cece, a i samim tim ima tu mogucnost da odredjuje trendove.
Nasa Ceca je samo kopira i to je to!
Znaci, Madona definitivno ima vece mogucnosti i zato je samo prividno bolja.

E sad, sto se tice slusanja narodnjaka " jer to tako drugi rade i vole", po mom misljenju je to je pitanje izgradjenosti licnost, zrelosti...
Ajde cik nateraj nekog ko je "svoj" da radi nesto sto se protivi njegovim ubedjenjima ili da slusa muziku koja mu ne prija.

Ja bih pre raspravljala o nacionalnoj zrelosti!!
Jer, definitivno smo, mnooogo nezreo narod.

Madonina muzika je (bar meni) prihvatljivija za usi. I ne bih se slozila da Ceca kopira Madonu. Mozda je to pokusaj kopiranja, ali joj ne uspeva. A sto se tice spanskih serija-one itekako uticu na nas. Sama desavanja tih serija nevidjeno uticu na ponasanje, narocito dece koja to gledaju. A onda ta deca odrastaju i pokusavaju da oponasaju svoje idole iz serije, da budu lepi/e, bogati/e i uspesni/e, a da pri tome nista ne rade. Zatim te lepe, bogate i uspesne osobe postaju idoli jer su takvi kakvi su, a ne moraju da rade apsolutno nista. Posto i ja spadam u osobe cija generacija odrasta uz te serije (jedna sam od retkih u generaciji koji ih nikada nisu voleli), znam kakav je sistem vrednosti medju mojim drugovima i drugaricama-bitno je upravo to iz serija: atraktivan izgled i gomila love.
Slazem se da smo nezreo narod, jer da to nismo, sigurno bi sve ovo o cemu raspravljamo bilo drugacije.

sevilja:
Ne slazem se da stil zivota nuzno zahteva novac. I Ne mogu se sloziti da ne postoji uzrocno- posledicna sprega izmedju vrednosti i obrazovanja, i opet bih dodala intelekta s jedne strane i stila zivota sa druge.Po meni, veza vrlo jasna.

Nisam rekla da NUZNO zahteva vec da od njega kvalitativno zavisi.
Nisam rekla tkdj. da ne postoji veza izmedju doticnih vec sam ukazala na razliku termina.
I ne slazem se da postoji uzrocno-posledicna veza, vec samo predispozicije i medjuuticaj.

Marge:
Madonina muzika je (bar meni) prihvatljivija za usi. I ne bih se slozila da Ceca kopira Madonu. Mozda je to pokusaj kopiranja, ali joj ne uspeva. A sto se tice spanskih serija-one itekako uticu na nas. Sama desavanja tih serija nevidjeno uticu na ponasanje, narocito dece koja to gledaju. A onda ta deca odrastaju i pokusavaju da oponasaju svoje idole iz serije, da budu lepi/e, bogati/e i uspesni/e, a da pri tome nista ne rade. Zatim te lepe, bogate i uspesne osobe postaju idoli jer su takvi kakvi su, a ne moraju da rade apsolutno nista. Posto i ja spadam u osobe cija generacija odrasta uz te serije (jedna sam od retkih u generaciji koji ih nikada nisu voleli), znam kakav je sistem vrednosti medju mojim drugovima i drugaricama-bitno je upravo to iz serija: atraktivan izgled i gomila love.
Slazem se da smo nezreo narod, jer da to nismo, sigurno bi sve ovo o cemu raspravljamo bilo drugacije.

A mozes da gledas na stvari i drugacije. Npr. neki ljudi gledaju te serije jer one ne zahtevaju neku mentalnu ukljucenost, pritom obavezuju svaki dan sto opet daje neku garanciju da ce svaki dan imati bar tih pola sata "mira". Ipak je najveci procenat gledanosti vezan za populaciju starijih zena. Zar ne mislis da je za njih malo teze da se razocaraju realnoscu svog zivota gledajuci te serije? A za tu decu koja odrastaju sa takvim zeljama? Zar nije bolje da odrastaju sa optimizmom i verom u ljubav i dobro (ma koliko to bilo nerealno) nego da se pitaju treba li ubiti babu ili ne? (Dostojevski)
Nemoj da me shvatis pogresno, ne mislim da su takvi i sl. sadrzaji korisni, samo ukazujem na alternativu. Nekom mogu biti i korisni, isto tako mogu biti i stetni. Ja jednostavno isticem da takve "vrednosti" nisu od relevantnog znacaja za "zdravlje" drustva. Mislim da ima mnogo bitnijih stvari o kojima vredi raspravljati i zaista mislim da su neke vrednosti poremecene al se to ne odnosi na slusanje turbo-folka i gledanje Velikog brata.
Odnosno, "poremecenost tih vrednosti" nije od velikog znacaja.
To je sl. kao raspravljati da li gledanje TV ima stetan uticaj. To je relativno. Neki sadrzaji mozda na neke osobe i imaju ali zbog toga ne treba zaboraviti njegovu pozitivnu funkciju.

Jeste bolje verovati u ljubav, nego se pitati da li treba ubiti babu, alite kretenske serije su pune nasilja, likova koji samo smisljaju kako ce nekoga da ubiju. Da li i to treba da gledamo? Da li stvarno treba da ucimo da se svet deli na dobro izlo, odnosno na crno i belo, gde sivo ne postoji? Prvenstveno zato sto sam ja i dalje dete (brem sebe smatram detetom), znam kako moji vrsnjaci koji gledaju te serije gledaju na svet, a kako ovi drugi. Velika je razlika i, Iako mozda mislite da nemam pojma, veoma dobro znam sta se vremenom desava zbog gledanja tih bljuvotina.

*Marina*

Hajde malo da filozofiramo na zadatu temu!:)
Sto se tice "uticaja novca na kvalitet zivljenja", to je vrlo relativno.
Mozda ce osoba imati vise krpica za preobuku, vise para za putovanja i sl., ali cesto, novac ne moze da nam resi probleme koji su nam u glavi.E sad, ako kvalitet zivota gledas samo kroz materijalno, onda uredu.
Ja bih pre rekla da novac moze odrediti "kvantitet", kvalitet podrazumeva srecu!Covek moze biti siromasan, jesti suv hleb svaki dan i voditi kvalitetan zivot.Ne znam da li ti je to jasno?

Dalje, nije li predispozicija isto sto i uzrok?
Predispoziciju covek nosi u sebi, a njegovi postupci su posledice ponasanja koje proistice iz predispozicije. Znaci, postupci su posledice.
Jos jedna jako bitna stvar, a to je da uzrocno-posledicna sprega ne ide bez medjuuticaja.
Znas i sama da neke cinjenice mogu proisticati jedna iz druge, pa da opet ta druga da prvu i tako u spiralu!
Kao sto postoje i jednosmerne uzrocnosti: prva daje drugu, ali druga ne daje prvu!
Prema tome "uzrok-posledica" je neodvojivo od "predispozicija, medjuuticaj", pogotovo kad je drustvo u pitanju, ili covek!

Marge

Pokusajem poredjenja Madone i Cece i jos nekim stvarima koje sam navela u tom postu htela sam da docaram samo da ljudi cak ni ne shvataju koliko se udaljavaju od sopstvene kulture, dajuci prednost stranom, gledajuci MTV( citaj, evropski Pink), a ne Pink(domaci) , to ide daleko do te mere da cak i u sopstveni jezik ubacuju strane reci.
Npr. -ima jak "personaliti"
- najnoviji brend
.

Poenta moje price je bila apel za malo vecim poklanjanjem paznje domacem, nego stranom. Jer ipak je ovo Srbija bre!Ne budemo li se fokusirali,mi ovakvi,sa koliko-toliko ocuvanim sistemom vrednosti, na domace, nikad se necemo osloboditi kica i sunda.Znaci necemo uspeti da razlucimo sta ne valja i sta treba ciniti , a sta ne treba dirati.
Na zalost, stvari vec idu u pogresnom smeru!Polako pocinjemo da maternji jezik zamenjujemo engleskim, a od Pinka se ogradjujemo, jer Boze, pa mi smo Englezi!

Uostalom, budi sigurna da Ceca ne bi bila nista gora od Madone da je na njenom mestu.
Nisu u ravnopravnim pozicijama.:)
Inace, ja ne slusam ni jednu ni drugu, samim tim mislim da sam u stanju da nepristrasno prosudjujem!

sevilja:
E sad, ako kvalitet zivota gledas samo kroz materijalno, onda uredu. Jesam ja to rekla -nisam
Ja bih pre rekla da novac moze odrediti "kvantitet", kvalitet podrazumeva srecu! Slazem se da kvalitet podrazumeva srecu Covek moze biti siromasan, jesti suv hleb svaki dan i voditi kvalitetan zivot.Ne znam da li ti je to jasno?
Ne nije mi jasno. Mislim da 99% populacije ne moze

Dalje, nije li predispozicija isto sto i uzrok? Nije - prvo ukazuje na mogucnost i verovatnocu, drugo na nuznost

Znas i sama da neke cinjenice mogu proisticati jedna iz druge, pa da opet ta druga da prvu i tako u spiralu!
Kao sto postoje i jednosmerne uzrocnosti: prva daje drugu, ali druga ne daje prvu!
Slazem se
Prema tome "uzrok-posledica" je neodvojivo od "predispozicija, medjuuticaj", pogotovo kad je drustvo u pitanju, ili covek! Ali predispozicije i medjuuticaj ne znace nuzno uzrok-posledicu. Pogotovo kad je u pitanju drustvo.

Jos jedna stvar. To sto ne slusas ni jednu ni drugu ne ide u prilog nepristrasnosti jer su obe ovde strpane u isti kos.

*Marina*
Nisi bas najjasnije napisala post, ali potrudicu se da ga skapiram.
Prvo, pretpostavljam da oni procenti (99% ) hoce da ukazu da smatras da toliko posto ljudi ne misli da mogu biti srecni bez novca.
Mislim da si se malo zabrojala, jer ako razmislis, shvatices da na celoj zemlji vlada kriza kapitala i da je veliki broj ljidi siromasan, a nisu bas u toj meri nesrecni.
Jbt. dodjosmo u situaciju da raspravljamo da li od novca zavisi sreca!I ne mogu da poverujem da ljudi toliko ne kontaju koliko novac ,ustvari, daje samo privid srece.
Izvini, koliko imas godina?
Ako si mlada, ovakav stav mi je shvatljiv! ;)

Ja sam ti izvela "dokaz" zasto je u ovom slucaju predispozicija isto sto i uzrok.A i u svakom drugom.Jer kad se ona ispolji, covek se definitivno ponasa u skladu s tim sto je nosio u sebi.
Slazem se ja da predispozicija daje mogucnost.Ali kakav znacaj ima Predispozicija, ako nema njene penetracije?Apsolutno nikakve.Znacajna je samo kao statisticka cifra.A posto statistika operise sa raznim vrstama gresaka,ne mozemo se cak ni u potpunosti osloniti na tu i tu predispoziciju, kao zaista mogucu. Ok?
Uostalom o kakvim predispozicijama mozemo govoriti kad su u pitanju pojave kao sto je promena sistema vrednosti.Te "predispozicije" postajemo svesni tek kad se ispolji, ali to vise nije predispozicija, vec ponasanje pojedinca (mase) koje je posledica te predispozicije iliti uzroka.

I naravno da su Ceca i Madona u istom kosu!Pokusaj da im uporedis pesme i shvatices da je to to!
Madonini tekstovi nisu nista inteligentniji od Cecinih, a ni mizika nista bolja!Kvalitet je srazmeran stepenu razvijenosti produkcijskih kuca,znaci Madona je samo tehnicki bolja..
Drugo, i jedna i druga su slusane od strane svih uzrasta.I naravno, i jednu i drugu slusaju svi drustveni slojevi.I jedna i druga su "ime". I jedna i druga prave KOMERCIJALNU muziku, prihvatljivu vecini.Po meni su to parametri koji se prate.Samo opet ponavljam , Ceca srazmerno manje, jer su joj manje i mogucnosti.
A sve ovo ne pricam napamet.Verovatno ti nije palo napamet da malo istrazujes javno mnjenje kad je u pitanju Cecin novi album.Vidis, meni jeste!Bila sam soknuta cinjenicom koliko je slusana.Ali to opet ne znaci da je narod poremecen zbog toga!
Nego, naprosto slusaju "brend".
Ljudi vole brendove: prvo jer misle da je kvalitetniji od ostalog (ostalog komercijalnog, u ovom slucaju), samim tim misle da vise vrede....eto.

uff ok nisam bila bas najjasnija sory :)
Sto se tice onih 99% - odnose se na ljude koji mogu jesti "suvi hleb svaki dan i biti srecni". Ne mislim da je nemoguce biti srecan bez novca ali mislim da to moze jako mali broj ljudi. E sad ocigledno ne pricamo o "istoj kolicini novca" .Tkdj. mislim da je ta situacija sve manje moguca usled sve veceg sirenja kapitalizma. Slazem se da vlada kriza kapitala na globalnom nivou al to je sad druga prica...
Ono za godine ti necu zameriti iako ne znam sta podrazumevas pod "mlada" jer to je pitanje koje ima za cilj da nametne tvoje "onda sam upravu". Licno smatram da takav stav "novac je sreca" zauzima uglavnom starija populacija ili bar veci procenat u odnosu na mladju.
Ali kakav znacaj ima Predispozicija, ako nema njene penetracije? Pa upravo to - ne mora da ima znacaj kao sto ne podrazumeva da ce se obavezno ispoljiti.
Naravno da ne pricamo napamet hehehe. Super bas me zanima to tvoje ispitivanje javnog mnjenja.
Ne razumem zasto mi nameces neke stvari koje nisam rekla. Iz moje price bi tek morala da shvatis da ja ne mislim da je narod koji slusa Cecu poremecen vec naprotiv. Znam jako dobro koliko je ona slusana i licno nemam nista protiv slusanja Cece iako nisam orijentisana na tu vrstu muzike.
Tkdj. nikako se ne bih slozila da ljudi koji nju slusaju - slusaju brend. To opet ne znaci da ja smatram da ona proizvodi kvalitetnu muziku. Ona je slusana, jer u okviru "te muzike" ona daje ono sto se trazi a to nije brend ili bar nije njena sustina. Ovim si otvorila jedno jako zanimljivo pitanje, a to je pitanje brendiranja, koje bi isto tako moglo da se posmatra na globalnom nivou narocito kada su u pitanju "poremecene vrednosti".

*Marina*

Tacno je da danas mali broja ljudi moze da bude srecno bez novca, ali ja licno ne mislim da je to zbog krize kapitala ili neceg slicnog. Jednostavno su ljudi izmuceni bedom koja je vladala proteklih 15-ak godina i jos uvek vlada, samo sto mi se cini da je situacija sada malcice bolja. Problem je sto ljudi kojima je bolje i ne primecuju da im je bolje, a za to su izmedju ostalog krive spanske serije i estrada, koji nam u stanju u kakvom smo samo jos vise nabijaju komplekse. Sada narocito mladje generacije imaju ideal koji su nametnule sapunice i pink produkcija. Ljudi su preterano nagledani tih gluposti, da su im njihovi sadrzaji strasno napunili glavu.

St se godina,Marina tice, nije mi bio cilj da na osnovu toga prosudjujem da li si upravu ili nisi, nego cisto da sebi predstavim na kom si nivou zrelosti.
Zrelost i zaokruzivanje odredjenih sistema podrazumevaju jedan jasniji pogled na zivot, a pre svega zrelost podrazumeva formirane prioritete.
Ja uopste ne raspravljam ovde o onima kojima je "puna kasika i na nozi patika" jedino cime se opterecuju.Zanimaju me oni koji imaju malo visi nivo sagledavanja pojava, a ne oni kojima je za to potreban novac.Ok?
Meni novac za to nije potreban.Ali i za ovakvo shvatanje covek mora u najmanju ruku biti antimaterijalno orijentisan.

Drugo,kad je u pitanju ispitivanje javnosti.Honorarno radim za jednu agenciju koja se bavi ispitivanjem svega i svacega, a to za Cecu nije bilo moje licno istrazivanje, vec mnogih od nas.
Mislis li da sad ima mesta ironiji?

A trece, kad su brendovi u pitanju, ne znam da li ti je jasno da rec brend znaci mnogo toga.Ne postoji jedna definicija!Cak se ne bi moglo govoriti ni o samoj sustini. U raznom oblastima ljudskih delatnosti ta rec ima razlicito znacenje.
Npr. moze znaciti licencu koja preporucuje odredjeni proizvod ili uslugu kao dobar ili pozeljan!( A TO I DALJE NE ZNACI DA JE U PITANJU KVALITET).....Ako konsultujes marketing literaturu nacices podatak da brend znaci žigosanje stoke u cilju oznacavanja vlasnistva ili kvaliteta...i brojne druge....ja tu rec boldovala i stavila pod navodnike iz podsmeha, to si mogla da ukapiras s obzirom da sam navela u postovima da nisam pristalica upotrebe stranih izraza u nasem jeziku.

A sto se nametanja necega sto nisi rekla, sorry, nije mi bila namera, shvatila sam sta mislis o tom fenomenu.

:lol: sjajno!

Razlika izmedju miss Britni i gospodje Cece by Bet :arrow:

Jedna napravi skandal sveCkih razmera kad napravi modnu gresku ili se napije na nekoj mnogoljudnoj zurci u recimo LA ili NYC, pa se ad hoc izvacari s nekim crncem!

Druga je prozukla pevaljka sa Ibarske magristrale i zena ratnog zlocinca sa Balkana :mrgreen:
I skandal je kad joj nadju pun podrum zaplenjenog oruzja iz minulih ratova!

Ha! Malo li je na ovu skupocu?

:)
Seviljici dopuna:
BREND je siroko prepoznata robna marka (trade mark), to je UTISAK u glavama potrosaca o robi koja je pozeljna / kvalitetna / popularna.
Brend je trzisna ali i psiholoska kategorija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back