*Marina*
Nisi bas najjasnije napisala post, ali potrudicu se da ga skapiram.
Prvo, pretpostavljam da oni procenti (99% ) hoce da ukazu da smatras da toliko posto ljudi ne misli da mogu biti srecni bez novca.
Mislim da si se malo zabrojala, jer ako razmislis, shvatices da na celoj zemlji vlada kriza kapitala i da je veliki broj ljidi siromasan, a nisu bas u toj meri nesrecni.
Jbt. dodjosmo u situaciju da raspravljamo da li od novca zavisi sreca!I ne mogu da poverujem da ljudi toliko ne kontaju koliko novac ,ustvari, daje samo
privid srece.
Izvini, koliko imas godina?
Ako si mlada, ovakav stav mi je shvatljiv!
Ja sam ti izvela "dokaz" zasto je u ovom slucaju predispozicija isto sto i uzrok.A i u svakom drugom.Jer kad se ona ispolji, covek se definitivno ponasa u skladu s tim sto je nosio u sebi.
Slazem se ja da predispozicija daje mogucnost.Ali kakav znacaj ima Predispozicija, ako nema njene penetracije?Apsolutno nikakve.Znacajna je samo kao statisticka cifra.A posto statistika operise sa raznim vrstama gresaka,ne mozemo se cak ni u potpunosti osloniti na tu i tu predispoziciju, kao zaista mogucu. Ok?
Uostalom o kakvim predispozicijama mozemo govoriti kad su u pitanju pojave kao sto je promena sistema vrednosti.Te "predispozicije" postajemo svesni tek kad se ispolji, ali to vise nije predispozicija, vec ponasanje pojedinca (mase) koje je posledica te predispozicije iliti uzroka.
I naravno da su Ceca i Madona u istom kosu!Pokusaj da im uporedis pesme i shvatices da je to to!
Madonini tekstovi nisu nista inteligentniji od Cecinih, a ni mizika nista bolja!Kvalitet je srazmeran stepenu razvijenosti produkcijskih kuca,znaci Madona je samo tehnicki bolja..
Drugo, i jedna i druga su slusane od strane svih uzrasta.I naravno, i jednu i drugu slusaju svi drustveni slojevi.I jedna i druga su "ime". I jedna i druga prave KOMERCIJALNU muziku, prihvatljivu vecini.Po meni su to parametri koji se prate.Samo opet ponavljam , Ceca srazmerno manje, jer su joj manje i mogucnosti.
A sve ovo ne pricam napamet.Verovatno ti nije palo napamet da malo istrazujes javno mnjenje kad je u pitanju Cecin novi album.Vidis, meni jeste!Bila sam soknuta cinjenicom koliko je slusana.Ali to opet ne znaci da je narod poremecen zbog toga!
Nego, naprosto slusaju
"brend".
Ljudi vole brendove: prvo jer misle da je kvalitetniji od ostalog (ostalog komercijalnog, u ovom slucaju), samim tim misle da vise vrede....eto.