Betty
Elita
- Poruka
- 21.481
BLPD:e ako su mi ovo najbolje, postacu suicidalna (u skladu sa dijagnozom)
salim se, naravno
koliko ti imas?
eej!
Ja jedva čekam bwe da napunim 45 i da me boli ćošaq
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
BLPD:e ako su mi ovo najbolje, postacu suicidalna (u skladu sa dijagnozom)
salim se, naravno
koliko ti imas?
Betty:uuu...da je meni tako neko nešto rekao....brr....ali bi mu se nayebala keve.
Kako bre ti to msiliš "verovatno je to nacin da mi bude bolje, pa prihvatam
jer, ako je tako, doci ce do mog mozga, pre ili kasnije" ??? Znači, PRIHVATAŠ da bi ipak sve ovo moglo da bude samo zato jer je tebi dosadno![]()
Pa ja sam to rekla na početku. Bzvz se ždereš. 8)
Betty:eej!
Ja jedva čekam bwe da napunim 45 i da me boli ćošaq![]()
BLPD:ma pusti ga, vidis da posmatra iz prikrajka pa se prazni
ja sam sve sto sam rekla rekla najiskrenije i tako ce i dalje da bude
nemam osecaj da mi je dosadno, ali sta znam, uvek bolje sagledavas druge nego sebe
ove kalendarske godine sam sagledala svoj poremecaj i cak napisala i PRIKAZ SLUCAJA za psihica (to mi je bio cilj u sveri mentalnog zdravlja)
2007 mi je rezervisana za dovodjenje sebe u stabilno stanje u kakvom sam bila do pre desetak godina i nadam se da cu u tome da uspem. Izvestavacu vas o pomacima na mesecnom nivou, imacete direktan prenos tipa bila u setnji, radila 4 sata doktorat, otisla na engleski, upisala se na pilates, bila na zanimljivom seminaru, smrsala 2 kg, uobrocila se i td i td. Tako ce da mi bude lakse i nema laganja.
hej, jesi li pocela da pustas kosu i kakva ti je sad frizura
ja bas sutra idem na satiranje i minimalno sisanje, nisam bila 3 meseca
Šta će nama Veliki Brat

Betty:ajaoŠta će nama Veliki Brat
![]()
e bas sam se slatko nasmejala
ali, da znas da bih ja najsrecnije zivela u kazneno-popravnom domu, samo sto ne bi bilo potrebe da me kaznjavaju jer bih se bez problema pridrzavala najstrozijih pravila
)...ili u Googleplexu
Ali ne zbog pravila nego zbog oslobađanja tereta svakodnevnih tuMpavih obaveza . idi, dođi, vrati se kući, planiraj veče...pa spavaj, pa opet....po blatu, i GSP-u, smor.sanja v:Da li neko moze da mi kaze nesto vise o Reaktivnoj formaciji kao mehanizmu ego odbrane? I o konverziji...i da mi da neki primer.
Ja sam imala psihologiju u sr.skoli ali nista ne nauci..Sad spremam pravnu medicinu...Knjiga bas nije izdasno napisana,tako da bih volela da mi neko malo blize objasni...A imam jos jednu nedoumicu:neurotski poremecaji tj.poremecaji anaksioznosti...

Ja cu izbeci definicije i pokusacu da ti kazem kako ja razumem reakcionu formaciju. Reakciona formacija je mehanizam odbrane kojim se osobe stite i brane od nekih zivotnih teskoca, bilo individualne ili socijalne prirode. Naime, u reakcionoj formaciji osoba se ponasa suprotno onome sto oseca ili misli. Naravno ona to radi nesvesno. Primer za reakcionu formaciju su ljudi koji su preterano dobri. Dakle, takvi ljudi potiskuju bes, koja je prirodna ljudska reakcija, i to potiskuju na taj nacin sto se prikazuju tj. oni i jesu dobri. Medjutim, desi se da posle odredjenog vremena dodje do preteranog izliva besa i do impulsivnog reagovanja. Naravno, bes je cesto kratkotrajnog daha i osoba se vraca na staro. Neki ljudi kazu za ovakve ljude da oni koji su predobri na kraju postanu najgori. Ovo je ekstremni primer osobe kod koje je to najizrazenije. Naravno, svi mi koristimo taj mehanizam, na ovaj ili onaj nacin. Sledeci put napisacu ti nesto o konverziji kako je ja vidim. Cao.sanja v:Da li neko moze da mi kaze nesto vise o Reaktivnoj formaciji kao mehanizmu ego odbrane? I o konverziji...i da mi da neki primer.
Ja sam imala psihologiju u sr.skoli ali nista ne nauci..Sad spremam pravnu medicinu...Knjiga bas nije izdasno napisana,tako da bih volela da mi neko malo blize objasni...A imam jos jednu nedoumicu:neurotski poremecaji tj.poremecaji anaksioznosti...

Plav:Ja cu izbeci definicije i pokusacu da ti kazem kako ja razumem reakcionu formaciju. Reakciona formacija je mehanizam odbrane kojim se osobe stite i brane od nekih zivotnih teskoca, bilo individualne ili socijalne prirode. Naime, u reakcionoj formaciji osoba se ponasa suprotno onome sto oseca ili misli. Naravno ona to radi nesvesno. Primer za reakcionu formaciju su ljudi koji su preterano dobri. Dakle, takvi ljudi potiskuju bes, koja je prirodna ljudska reakcija, i to potiskuju na taj nacin sto se prikazuju tj. oni i jesu dobri. Medjutim, desi se da posle odredjenog vremena dodje do preteranog izliva besa i do impulsivnog reagovanja. Naravno, bes je cesto kratkotrajnog daha i osoba se vraca na staro. Neki ljudi kazu za ovakve ljude da oni koji su predobri na kraju postanu najgori. Ovo je ekstremni primer osobe kod koje je to najizrazenije. Naravno, svi mi koristimo taj mehanizam, na ovaj ili onaj nacin. Sledeci put napisacu ti nesto o konverziji kako je ja vidim. Cao.

BLPD:E, kada smo kod prioriteta, to mi nije bas jaca strana. Ja prvo postadoh zena i majka, pa zavrsih fakultet pa - zaglavih kod psihijatra. Sada sam dosla do zakljucka da zena na Balkanu kako god okrenes radi sve u isto vreme posto su nam deca razmazena, mentori poremeceni
Mislim da ti ništa ne fali, uverena sam da treba samo malo da se ...izbalansiraš i smiriš