poremećaj ličnosti

• Začetnik teme Začetnik teme Plav
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hej, BLPD...trebalo bi da imaš na umu jednu suštinsku i VAŽNU stvar: sve istine se jednostavne.

Čim je nešto prekomplikovano, batali ;) Npr. ovo tvoje gensko-bio-psihološko objašnjenje.mogu da se zakunem da ne stoji :D

jel moguce da vi ne provaljujete da se BLPD zeza sa vama??? hahahaha... jel moguce da ste se bas svi primili na prichu o zavisnosti od cokolade? ne mogu da verujem... o cijoj li se poremecenosti radi ovde dok vas BLPD ladno vodi zedne preko vode je drugo pitanje...

HELENA33:
jel moguce da vi ne provaljujete da se BLPD zeza sa vama??? hahahaha... jel moguce da ste se bas svi primili na prichu o zavisnosti od cokolade? ne mogu da verujem... o cijoj li se poremecenosti radi ovde dok vas BLPD ladno vodi zedne preko vode je drugo pitanje...

Znas nesto sto drugi ne znaju?? :shock:
Ne bih rekla!

HELENA33:

kada sam otvorila karton pozvan je clan porodice da potvrdi problem, takva je procedura
bio je moj muz
a mogao je da potvrdi i ceo komsiluk
i kolege iz skole
i sin
i roditelji
a mogu da ti dam i telefon psihijatra, pa ga pitaj
mentalni poremecaji i poremecaji ponasanja nisu nesto sa cim ljudi koji ih imaju mogu da se zezaju
meni je drago sto ti nisi imala slicnih muka pa ne mozes ni da poverujes
pozdravljam te

BLPD:
kada sam otvorila karton pozvan je clan porodice da potvrdi problem, takva je procedura
bio je moj muz
a mogao je da potvrdi i ceo komsiluk
i kolege iz skole
i sin
i roditelji
a mogu da ti dam i telefon psihijatra, pa ga pitaj
mentalni poremecaji i poremecaji ponasanja nisu nesto sa cim ljudi koji ih imaju mogu da se zezaju
meni je drago sto ti nisi imala slicnih muka pa ne mozes ni da poverujes
pozdravljam te
a da se nadjemo negde na toploj cokoladi pa da se i licno uverim? ;)

HELENA33:
a da se nadjemo negde na toploj cokoladi pa da se i licno uverim? ;)

cekaj malo dok se osmelim da prodjem kroz pravu psihoanalizu, vidim da mi svi to savetuju
ovde smo da razmenimo misljenja i iskustva, a moguce je da je moje misljenje profesionalna deformacija (ipak sam ja biolog - geneticar)
mozda cu nakon toga i sama moci da zbijam sale na svoj racun
a koji je tvoj problem, s obzirom da si dosla na ovu temu?

BLPD:
e ako su mi ovo najbolje, postacu suicidalna (u skladu sa dijagnozom)
salim se, naravno
koliko ti imas?

Ja imam 25 godina.
Moj momak ima 36, tako da sam s tom cifrom nekako bliska! ;)
Cesto me , upravo, njegove godine navedu da razmisljam o tome gde cu biti, sta cu raditi, kakva cu biti....kad budem imala toliko.
Zato pouzdano znam da su te godine najbolje! :p

pozdravi momka, on i ja smo ista generacija
a, vidis, moj muz ima 48 i kaze da se izmedju 35 i 40 covek najzad stabilizuje u svim segmentima zivota
on je u 35-oj ostavio drzavni posao, poceo da radi privatno, ponovo se ozenio, dobio drugo dete
kaze da bi se vratio u cetrdesetu, a u 35-tu nikako
njegovo je misljenje da cu se i ja srediti do cetrdesete sa doktoratom, poslom, a i sin ce mi biti punoletan i vec prilicno formiran pa cu moci malo da odahnem
a i na poslednjem seminaru ''Ljudi govore'' bilo je reci o tome kako u cetrdeset godina covek najzad postane ''sav svoj''

HELENA33:

zavisnost od cokolade je moj izraz jer to nisam pre 4 godine umela da drugacije definisem
radi se zapravo o poremecaju kontrole impulsa u segmentu ishrane to jest o impulsivnom unosenju hrane koja mi prija i koja popunjava defekt u strukturi licnosti - to je strucno misljenje mog lekara
posto cela stvar nije otisla do poremecaja ishrane tipa bulimije ili anoreksije (kada sam na dijeti) vec se ''samo klacka'' postavljena mi dijagnoza PL-a stoji
ja se nadam da ti je sada malo jasnija cela problematika

BLPD:
pozdravi momka, on i ja smo ista generacija
a, vidis, moj muz ima 48 i kaze da se izmedju 35 i 40 covek najzad stabilizuje u svim segmentima zivota
on je u 35-oj ostavio drzavni posao, poceo da radi privatno, ponovo se ozenio, dobio drugo dete
kaze da bi se vratio u cetrdesetu, a u 35-tu nikako
njegovo je misljenje da cu se i ja srediti do cetrdesete sa doktoratom, poslom, a i sin ce mi biti punoletan i vec prilicno formiran pa cu moci malo da odahnem
a i na poslednjem seminaru ''Ljudi govore'' bilo je reci o tome kako u cetrdeset godina covek najzad postane ''sav svoj''

E pa viis ima puno istine u tome sto tvoj muz kaze!
Izagleda muskarci, cesto imaju slican put!
I ovaj moj tako kao tvoj, mislim na situaciju sa poslom i nekim odlukama tog tipa!
E sad, mislim da nas dvoje necemo biti muz i zena! Nije nam veza dobra, i priznajem, ja sam kriva, ako se tu uopste treba traziti krivac.
Ali odnos nam je bezgranicno iskren, zna sve sta mislim o nama!

BLPD:
zavisnost od cokolade je moj izraz jer to nisam pre 4 godine umela da drugacije definisem
radi se zapravo o poremecaju kontrole impulsa u segmentu ishrane to jest o impulsivnom unosenju hrane koja mi prija i koja popunjava defekt u strukturi licnosti - to je strucno misljenje mog lekara
posto cela stvar nije otisla do poremecaja ishrane tipa bulimije ili anoreksije (kada sam na dijeti) vec se ''samo klacka'' postavljena mi dijagnoza PL-a stoji
ja se nadam da ti je sada malo jasnija cela problematika
mila, jasno je meni mnogo toga... e sad, zasto, kako, i nije moj problem... i nisam tu da ispravljam krive drine... malo sam se nasmejala i to je sve... nek me uzmu neozbiljnom, nejasnom i sl. oni kojima je to zasmetalo... svakako sam u prolazu... zelim ti lepu zabavu blpd... pozzz...

sevilja:
Ako nije tvoj problem, zasto sebi dozvoljavas da ismevas one koji ozbiljno shvataju situaciju.
To bas i nije lepo!
prvo uopste nisi razumela sta sam time mislila... nije moj problem sto ti shvatas ozbiljno nesto sto nije ozbiljno razumes? i nemam nameru da te ucim pameti jer to nije moj problem ali, apsolutno imam pravo da se nasmejem tvom ozbiljnom shvatanju necega sto nema nikakve veze sa ozbiljnoscu...

HELENA33:
prvo uopste nisi razumela sta sam time mislila... nije moj problem sto ti shvatas ozbiljno nesto sto nije ozbiljno razumes? i nemam nameru da te ucim pameti jer to nije moj problem ali, apsolutno imam pravo da se nasmejem tvom ozbiljnom shvatanju necega sto nema nikakve veze sa ozbiljnoscu...

pa meni je vrlo ozbiljno i traumaticno bilo kada sam morala da se zbog onoga sto ti smatras neozbiljnim obratim lekaru za pomoc i to u 32 godine, zaposlena, udata, majka...

upoznala sam odrasle ljude koji mnogo pate zbog necega sto meni izgleda besmisleno da ne kazem smesno, ali ne smatram da su neozbiljni jer trauma je subjektivna stvar

u svakom slucaju, slazem se da nije lepo tako ishitreno procenjivati tudju muku kao i pokusaj drugih ljudi da daju savet i kazu ono sto misle

gpl tema ne sluzi za prevodjenje zednih preko vode

zbog toga veoma pati i takva osoba i njeno okruzenje, veruj mi

sevilja:
E pa viis ima puno istine u tome sto tvoj muz kaze!
Izagleda muskarci, cesto imaju slican put!
I ovaj moj tako kao tvoj, mislim na situaciju sa poslom i nekim odlukama tog tipa!
E sad, mislim da nas dvoje necemo biti muz i zena! Nije nam veza dobra, i priznajem, ja sam kriva, ako se tu uopste treba traziti krivac.
Ali odnos nam je bezgranicno iskren, zna sve sta mislim o nama!

mislim da ova tvoja recenica o priznavanju krivice dosta govori
naime, na jednoj psihodrami sam saznala da traumatizovane osobe osecaju krivicu
meni je nelogicno, ali je tako, pa razmisli malo o tome
to naravno ne znaci da sada treba da napadnes momka pa da se posvadjate, od toga niko nece imati koristi, a i muski mentalni sklop je totalno drugaciji od naseg te oni puno puta i nisu svesni da su nas povredili ili uvredili
ali, dok sam ja to shvatila, prosao voz
mislim, mi smo muz i zena sa visim ciljem koji smo formulisali kao izvodjenje sina na put :roll:

BLPD:
mislim da ova tvoja recenica o priznavanju krivice dosta govori
naime, na jednoj psihodrami sam saznala da traumatizovane osobe osecaju krivicu

Moguce je!
Mozda ne misle samo na taj konkretni odnos,vec i na neka prethodna iskustva!
Ja sam imala jednu jako losu vezu koja me je bukvalno iz korena promenila!
Ponekad pomislim da i nije lose sto sam prosla to iskustvo, jer sam do tog trenutka suvise fatalisticki shvatala ljubav, ali sve mi se vise cini da sam shvatanja mogla promeniti i na neki suptilniji nacin!

i mene su prve tri godine braka iz korena promenile, ali sam to tada nekako zataskala u svojoj glavi, a i nisam imala vremena mnogo da razmisljam jer sam se bavila detetom, studijama, a malo sam i radila da bih imala pare za Bebelac
a posto sam tada bila tako ,,pametna,, deset godina nakon toga sam se dobauljala do psihijatra sa dzepovima punim omota od cokolade
on sada kaze ,,da mi je onda bila ova pamet ne bih to radio''
e pa ''da je moja baba imala k. bila bi deda''

Dakle, BLDP, primecujem da se odusevljavas svojom dijagnozom i cini mi se da ti prija, jer te odrzava u nekoj poziciji koja tebi bilo svesno ili nesvesno odgovara. Imam utisak da tebi ne treba pomoc, vec samo pomagaci. Na sve sto ti neko nesto ponudi, ti izbegnes i ponavljas jednu te istu pricu. Lici mi na onu transakcionu igru: "Da, ali...". Kao da zelis da nam kazes da si ti neizleciv slucaj da tebi nema pomoci i na taj nacin privlacis nas koji zelimo da ti pomognemo. Ja da ti iskreno kazem sad nemam nameru da ti na bilo koji nacin pomognem. Tvoja histericnost (teatralnost, dramatizacija) i narcisoidnost kao da su se toliko upleli da nemam reci. Ne sazaljevam te uopste, jer vidim da ti sebi ne zelis pomoci. Ostani onda do kraja zrtva svog zivota.

Plav:
Dakle, BLDP, primecujem da se odusevljavas svojom dijagnozom i cini mi se da ti prija, jer te odrzava u nekoj poziciji koja tebi bilo svesno ili nesvesno odgovara. Imam utisak da tebi ne treba pomoc, vec samo pomagaci. Na sve sto ti neko nesto ponudi, ti izbegnes i ponavljas jednu te istu pricu. Lici mi na onu transakcionu igru: "Da, ali...". Kao da zelis da nam kazes da si ti neizleciv slucaj da tebi nema pomoci i na taj nacin privlacis nas koji zelimo da ti pomognemo. Ja da ti iskreno kazem sad nemam nameru da ti na bilo koji nacin pomognem. Tvoja histericnost (teatralnost, dramatizacija) i narcisoidnost kao da su se toliko upleli da nemam reci. Ne sazaljevam te uopste, jer vidim da ti sebi ne zelis pomoci. Ostani onda do kraja zrtva svog zivota.
hehe... dabome... ja sam joj vec pozelela lepu zabavu... drago mi je da postoji jos neko ko je primetio isto... :)

Plav:

ih, bre, Plav, ti ko moj psihijatar
ali, verovatno je to nacin da mi bude bolje, pa prihvatam
jer, ako je tako, doci ce do mog mozga, pre ili kasnije

uuu...da je meni tako neko nešto rekao....brr....ali bi mu se nayebala keve.
Kako bre ti to msiliš "verovatno je to nacin da mi bude bolje, pa prihvatam
jer, ako je tako, doci ce do mog mozga, pre ili kasnije" ??? Znači, PRIHVATAŠ da bi ipak sve ovo moglo da bude samo zato jer je tebi dosadno :)
Pa ja sam to rekla na početku. Bzvz se ždereš. 8)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back