gost 428502
Poznat
- Poruka
- 7.257
Ja sam tebi priložio dokaze, a ti meni repliciraš glupostima. Ne znam kako bi regovao Vasil Veleski ili Jovan Stojković Babunski na ove tvoje tvrdnje, bolje se to zapitaj. Rusija je imala zajednički interes sa švabama da stvara veliku Bugarsku tataristan, zato i postoje ova pisma, zato se i narod bunio.A ja ti kazem, da ako ovo kazes osobi o kojoj se radi u tekstu znaci vojvodi Ivanu Bikovskom, znaci to da je "Srbin"u to doba, ili jos da je mesavina Srba i drugih, poznajuci mnogo bolje od tebe istoriju tog pokreta, i naroda "ove zemlje".ne bi u to vreme "dobro prosao"..E tu ima i nesto drugo zasto nekome "menjati "sufiks ako se oseca srbinom..A i naravno vec zivi u Srbiji..Pismo nema veze sa realnoscu, mogu tako kao jos merodavnije uzeti i odluke megunarodnih konferencija i velikih sila koji potkrepljeni raznim "argumentima i faktima" na terenu pola Srbije, danasnje stavljuju u granice druge susedne zemlje..Znaci i u Carigradu i San Stefanu, Znaci ako je skoro pola Srbije bilo u "sastavu" ekzarhije, protivno volji njenog stanovnistva znaci, da je dobar deo njih vreca....da ne kazem sta.
E sad ti pojma nemas gde su "granice " Makedonije...Verovatno mislis da se radi o samo egejskoj Makedoniji....Pa sami Grci su kao deo "istorijske" Makedonije racunali sve do Velesa i preko...Ali posto pojma nemas evo recimo Grci su smatrali i Skoplje da je deo Makedonije naravno iz ugla pan helenizma..Koje su reci sekretara poreta "Elinizmos" g-n Mihalopopulusa i pretsednika g-n Kazasisa.nakon dolaska prvog srpskog mitropolite Firmilijana u Skoplje 1902g...."Da je Rusija prinudila patrijarha u Carigradu da 200 hiljada patrijarsista "Grka" u Skopskom, "preda "Srbiji i da se u grckoj crkvi u Skoplju vise ne cita na grckom...
Ovo o slavama isto je glupost..kao i puno toga i mrzi me raspravljati,sa nekim koji misli da dve tri propagandisticne stvari sluze mu kao "dokaz",. Inace mislim da su Srbi poslednji koji nekome mogu spocitavati da je "mesavina" od nekakvih naroda..
Ne znam kakve gluposti valjaš o prezimenima, moje prezime postoji od 16 veka, prezime moje majke još u vreme Cara Dušana.
Na to sve imaš i genetiku, pa se njome pozabavi.
Inače da znaš samo Srbi slave slavu.
Meni ne pada na pamet da ubeđujem vas da ste Srbi, šta će te nam? Al' možeš biti zahvalan Srbima za oslobađanje od Turaka, kao i od Tatara( Bugara).
'90 vam niko nije pravio problem da se osamostalite, ne znam šta toliko mrziš Srbe?
Poslednja izmena od moderatora:

. 2001g..vlada bugarske . prilikom sukoba poslala je kao pomoc tenkove makedonskoj vojsci.pa nije sve ispalo kako su neki "krugovi" zeleli..Od Bugara dovoljno...