Порекло Македонаца

A ja ti kazem, da ako ovo kazes osobi o kojoj se radi u tekstu znaci vojvodi Ivanu Bikovskom, znaci to da je "Srbin"u to doba, ili jos da je mesavina Srba i drugih, poznajuci mnogo bolje od tebe istoriju tog pokreta, i naroda "ove zemlje".ne bi u to vreme "dobro prosao"..E tu ima i nesto drugo zasto nekome "menjati "sufiks ako se oseca srbinom..A i naravno vec zivi u Srbiji..Pismo nema veze sa realnoscu, mogu tako kao jos merodavnije uzeti i odluke megunarodnih konferencija i velikih sila koji potkrepljeni raznim "argumentima i faktima" na terenu pola Srbije, danasnje stavljuju u granice druge susedne zemlje..Znaci i u Carigradu i San Stefanu, Znaci ako je skoro pola Srbije bilo u "sastavu" ekzarhije, protivno volji njenog stanovnistva znaci, da je dobar deo njih vreca....da ne kazem sta.
E sad ti pojma nemas gde su "granice " Makedonije...Verovatno mislis da se radi o samo egejskoj Makedoniji....Pa sami Grci su kao deo "istorijske" Makedonije racunali sve do Velesa i preko...Ali posto pojma nemas evo recimo Grci su smatrali i Skoplje da je deo Makedonije naravno iz ugla pan helenizma..Koje su reci sekretara poreta "Elinizmos" g-n Mihalopopulusa i pretsednika g-n Kazasisa.nakon dolaska prvog srpskog mitropolite Firmilijana u Skoplje 1902g...."Da je Rusija prinudila patrijarha u Carigradu da 200 hiljada patrijarsista "Grka" u Skopskom, "preda "Srbiji i da se u grckoj crkvi u Skoplju vise ne cita na grckom...
Ovo o slavama isto je glupost..kao i puno toga i mrzi me raspravljati,sa nekim koji misli da dve tri propagandisticne stvari sluze mu kao "dokaz",. Inace mislim da su Srbi poslednji koji nekome mogu spocitavati da je "mesavina" od nekakvih naroda..
Ja sam tebi priložio dokaze, a ti meni repliciraš glupostima. Ne znam kako bi regovao Vasil Veleski ili Jovan Stojković Babunski na ove tvoje tvrdnje, bolje se to zapitaj. Rusija je imala zajednički interes sa švabama da stvara veliku Bugarsku tataristan, zato i postoje ova pisma, zato se i narod bunio.
Ne znam kakve gluposti valjaš o prezimenima, moje prezime postoji od 16 veka, prezime moje majke još u vreme Cara Dušana.
Na to sve imaš i genetiku, pa se njome pozabavi.
Inače da znaš samo Srbi slave slavu.
Meni ne pada na pamet da ubeđujem vas da ste Srbi, šta će te nam? Al' možeš biti zahvalan Srbima za oslobađanje od Turaka, kao i od Tatara( Bugara).
'90 vam niko nije pravio problem da se osamostalite, ne znam šta toliko mrziš Srbe?

Poslednja izmena od moderatora:
Koje "dokaze", prepune su arhive pravih dokaza a ,koje ti izgleda ne bi mogao "apsorbovati" jer odmah demantuju tvoje gluposti...Kakav crni Babunski, u poregenju sa makedonskom organizacijom to je bio obicna jajara..slepovala se iza Turaka a nakon 1913g iza Srpske vojske..protiv makedonskog stanovnistva...I ne nisam 'Tatar" mislim da je "Tatare" Kumane Milutin naseljavao po Srbiji.....
Jedino ako Kumanovo smatraš Srbijom onda ih je naseljavao po Srbiji. Naselio ih je u današnju makedoniju kao jeftinu, a brzu izvidnicu/ stražu.

Daj ne laži Turci su jedino od Srba strahovali, a sa vama Bugarima su radili šta su hteli. Bulgar ili Tatar svejedno ti je.

Koje "dokaze", prepune su arhive pravih dokaza a ,koje ti izgleda ne bi mogao "apsorbovati" jer odmah demantuju tvoje gluposti...Kakav crni Babunski, u poregenju sa makedonskom organizacijom to je bio obicna jajara..slepovala se iza Turaka a nakon 1913g iza Srpske vojske..protiv makedonskog stanovnistva...I ne nisam 'Tatar" mislim da je "Tatare" Kumane Milutin naseljavao po Srbiji.....

Koje arhive? Mi krećemo u pobunu protiv Vizantije, vas niko nigde ne pominje. Gaze nas Bugari, vas niko ne pominje. Mi gazimo Bugare, vas niko ne pominje. Stvaramo carstvo u vašem današnjem glavnom gradu, ni tu vas niko ne pominje. Dolaze Turci, vas niko ne pominje. Pada "vaša" teritorija pod Turke, opet vas niko ne pominje. Ubijamo Murata, vas niko ne pominje. Gazimo Mongole kod Angore, niko vas ne pominje. Još nekoliko vekova od svega toga, i tek tada se pojavljujete, ali opet pod prisvojenim imenom i identitetom. Niko se nije osvrnuo ni kada ste se otcepili od SFRJ, nikoga nije bilo briga. Jadnici iskompleksirani, čime se hvalite? :kafa:

Genetika Bugara, ali onih pravih...Što ne slave slave.
Ovo sam ranije radio, inače kod njih se javlja i tatarsko-turkijska genetika, ne postoji Srbin kod koga je to prisutno ni 0.000001%

Bugari plovdiv 5-6% Sloveni. Lol.
20200515_203846.jpg

O Bugarima ne brini, u Bugarskoj ima dva miliona Makedonaca,..evo pitaj i njih, reci ce ti i to..naravno samo uz to da su "regionalno makedonci"..Ali resicemo i taj problem..ne trebaju nam svih dva..danas....mozda dovoljno mali deo u Pirinskoj..ako smo dobri susedi.:mrgreen:. 2001g..vlada bugarske . prilikom sukoba poslala je kao pomoc tenkove makedonskoj vojsci.pa nije sve ispalo kako su neki "krugovi" zeleli..Od Bugara dovoljno...

O Bugarima ne brini, u Bugarskoj ima dva miliona Makedonaca,..evo pitaj i njih, reci ce ti i to..naravno samo uz to da su "regionalno makedonci"..Ali resicemo i taj problem..ne trebaju nam svih dva..danas....mozda dovoljno mali deo u Pirinskoj..ako smo dobri susedi.. 2001g..vlada bugarske . prilikom sukoba poslala je kao pomoc tenkove makedonskoj vojsci.pa nije sve ispalo kako su neki "krugovi" zeleli..Od Bugara dovoljno...

Mislim da samo možeš da laješ na internetu, jer drugačije nemaš nikakve argumente. A to lajanje ti neće ispuniti hiljadu i kusur godina rupe u istoriji, koju ste opet prisvojili samo na osnovu imena teritorije na kojoj živite.

Ovakva pisma "cirkulisala" su sa obe strane granice srpsko/bugarske i srpsko/makedonske(otomanske)..kolko oces...bilo ko je njih moga napisati i "potpisati"..Ovaj dole na slici Gligor Sokolov(ic)..jel to reper....Ovo o Mijacima i Brsjacima da su "Srbi" ...nema dodirne tacke sa realnoscu..Vidi Damjan Gruev je Mijak...Gorce Petrov Brsjak...itd.....Ja sam poreklom Brsjak pa od nikoga bliskog nisam cuo ista da smo "Srbi"..
Inace kape karakteristicne za Makedonce (bez ocila) iz tih krajeva slicna su crnogorskim i hercegovskim...Niko nije nosio sajkacu sem u nekim pogranicnim selima...Srbija je nakon 1918 Makedoncima zabranjivala nosnju tih kapa..i prisiljavala da "preuzmu" obicaj nosenja "prezrenih"sajkaca, sto je s revoltom i indignacijom odbijano..i doprinelo stvaranju antagonizma..

Брсјаци и Мијаци имају капе сличне ки ерцеговачки и црногорски Срби, то је позната ствар. Шајкаче су се почеле у Шумадији носити крајем 19-ог в. та капа је из војске прешла у народ.

Ми далматински Срби имамо ваке традиционалне капе, а таке имају и Срби из Лике.
licka-kapa_1_2.jpg

Evo i Makedonaca.
Pogledajte prilog 698006

Ipak je srpska struja jača daleko, iako se vidi gde je tuta upao na jednu, dve oblasti.

Odakle ova slicica? I gde se tu tacno vidi "srpska struja"?

Nije mi jasno zasto se neki Srbi i dan danas bave Makedoncima i pokusavaju da ih prisvoje. Taj voz je napustio stanicu.

Ko je "rasrbljavao" Makedonce u Grckoj?

Poslednja izmena:
Odakle ova slicica? I gde se tu tacno vidi "srpska struja"?

Nije mi jasno zasto se neki Srbi i dan danas bave Makedoncima i pokusavaju da ih prisvoje. Taj voz je napustio stanicu.

Ko je "rasrbljavao" Makedonce u Grckoj?

Jasno se vidi po oblastima gde su Srbi, ima više slovenske genetike, a gotovo uopšte ili sasvim malo tatarsko-turkijske.

Slika je genetsko istraživanje, prosek genetike iz datih krajeva makedonije na K13 eurogenes upoređen sa prvobitnim turkijskim tatarima,slovenima,romanima i germanima.

Niko ne želi da ,,posrbi" makedonce. Problem je što vi koji razmišljate tako stavljate sve moguće naučne discipline u korist politike. Niti su Albanci Iliri, niti je ova makedonska istorija prepuna bajki tačna.

Na prvoj slici se vidi neki opsti makedonski prosek, dakle ta turkijska genetika se izgubi. Sasvim je jasno kome su bliži Šopi i Makedonci.

Interesantno sa danasnjeg ugla...
Neoficijalna himna 11-te Makedonske pesadijske divizije iz prvog svetskog rata...

Prvog dana rata u njoj je bilo 34 hiljada vojnika i oficira, skoro svi iz Makedonije...Prilikom bugarskog napada na Srbiju 1915g...divizija napada srpske pozicije u vardarskoj Makedoniji. Divizija se stalno puni od dezertiranih vojnika Makedonaca koji su mobilisani u srpskoj vojsci..Na slici je omiljeni komandant te vojne formacije, potpukovnik Boris Drangov, rogen u Skoplju 1872g...Tokom Ilindenskog ustanka vojvoda je komitske cete kod Kratova..Divizija je prosla put, kako pesna kaze od "Nisa, Pirota do Soluna"..

Poslednja izmena:
Jasno se vidi po oblastima gde su Srbi, ima više slovenske genetike, a gotovo uopšte ili sasvim malo tatarsko-turkijske.

Slika je genetsko istraživanje, prosek genetike iz datih krajeva makedonije na K13 eurogenes upoređen sa prvobitnim turkijskim tatarima,slovenima,romanima i germanima.

Niko ne želi da ,,posrbi" makedonce. Problem je što vi koji razmišljate tako stavljate sve moguće naučne discipline u korist politike. Niti su Albanci Iliri, niti je ova makedonska istorija prepuna bajki tačna.

Na prvoj slici se vidi neki opsti makedonski prosek, dakle ta turkijska genetika se izgubi. Sasvim je jasno kome su bliži Šopi i Makedonci.

Ok, hvala na objasnjenju sto se tice K13.

Kako ja na primer stavljam sve moguce naucne discipline u korist politike?

Ok, hvala na objasnjenju sto se tice K13.

Kako ja na primer stavljam sve moguce naucne discipline u korist politike?
Pa kada kažeš da neko želi da posrbi makedonce.
Takve ambicije nema niko niti želi. A, ako neko dokazuje naučno neke teze to ne znači da želi nekoga da posrbi. Niti ja mislim da će oni postati Srbi ako se naučno dokaže da su mešavina Srba i Romana,Cincara.
Valjda svako ima pravo da se izjašnjava kako želi pa i Srbi u Makedoniji, a ne da ih negiraju i pretvaraju na silu u Makedonce.

Zanimljivo. Baš zanimljivo.

Kako se vade ove statistike?

Jel možeš da okacis za Istočnu Srbiju, Albaniju, grčki dio Makedonije, Muslimane i Hrvate 😁
0vo sakupljanje naših uzoraka po većini regija niko drugi nije uradio tako temeljno, dakle da imaju reprezentativan uzorak, jedino Kordun ima samo 3 testirana, tu će situacija vrv biti slična kao na Baniji sa većikm uzorkom.
Razvrstavanje i sračunavanje proseka za K13 pogotovo po regijama je ozbiljan posao, tako da skoro niko drugi osim nas nije to radio.

Postaviću za BiH Muslimane prosek.
Za Albance takođe, a za Srbe egejske Makedonije nema, mada moguće je da je to ovaj uzorak gore što piše macedonian greece.

Šta je inace K13??
Erogenesov računač za autosomalnu genetiku.

Uzorci koji se koriste za gore pomenute su

Еarly_Slavic = average value of Sungir6_Early_Medieval_Russian and AV2_Hungary_Szolad_540_640_AD

Paleo-Balkan = average value of MJ12_Thraco_Kimmerian and I5769_Iron_Age_Bulgaria

Celto-Germanic = average value of SZ30_szolad_hungary_langobard_600th_AD and Hallstatt_Celt_DA112_Bylany_Czechia

Turkic/Tatar/Cuman:Gokturk_DA89_Kazakhstan_607th_AD

Oni se upoređuju sa modernim populacijama.

Što se tiče ovoga što ću sada postaviti na žalost moram reći da ne verujem u objektivnost
pogotovo oko hrvatskog uzorka koji se menja svako malo, verovatno će ga opet promeniti jer nisu računali da će imati turkijske genetika pa makar ni minimalno.

"Vucicev bivsi prijatelj" Nikola Gruevski..:mrgreen: "rehabilitira" starog voge VMRO Todora Aleksandrova..coveka koji je bio "prijatelj" sa nemackim Kajzerom i sa kojim se sretao u Nishu....A Todor je "klao" srpske koloniste po Makedoniji...:roll:.... Ne sto se Gruevski "razumeo" u te stvari...to je druga prica..
Ali sto jes jes pesma je vrh, makedonska...prava...posvecena Aleksandrovu...

Poslednja izmena:

Back