Popusti kod mobilnih operatera

Džudi S

Brišem spam
Moderator
Poruka
9.486
Pored akcija koje daju svi mobilni operateri, neki mobilni operateri daju popust za neke kategorije stanovništva.

Za osobe sa invaliditetom:

MTS - "Dostavom Rešenja o invaliditetu sa stepenom invaliditeta od 100%, na tvoje ime ili na ime člana domaćinstva, možeš da ostvariš pravo na popust od 20% na mesečnu naknadu.

Popust važi uz novi ugovor na 24 meseca za Mobilni Net PLUS, Mobilni Net MAX, Mobilni Net ULTRA i Mobilni Net MEGA.

Isto pravo možeš da ostvariš i uz dostavu Rešenja o tuđoj nezi ili Rešenja o potpunom gubitku radne sposobnosti. "

https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-...odnosti-na-osnovu-Resenja-o-invaliditetu.html

Za penzionere:

"
Nova Senior tarifa je idealna za sve naše sugrađane starije od 65 godina, koji uz ovu tarifu mogu neograničeno da razgovaraju i šalju SMS poruke. Osim toga, tarifa uključuje i neograničen internet saobraćaj za Viber, tako da mogu potpuno bezbrižno da provode vreme u dopisivanju i razgovorima na ovoj aplikaciji.

Korisnike koji se opredele za Senior tarifu uz ugovor na 12/24 meseca bez telefona očekuje povoljnija mesečna naknada. Tu je i TOP ponuda - povoljnija mesečna naknada za tarifu i mogućnost kupovine telefona na rate, uz ugovornu obavezu na 12/24 meseca. "

Poslednja izmena:
A1 ne daje posebne popuste za osobe za osobe sa invaliditetom i za penzionere, ali imaju akcije u kojima daju popuste za kupovinu novog telefona:

15 000 dinara popusta za kupovinu novih telefona, ukoliko na prodajno mesto A1 donesete vaš stari telefon.

Za penzionere postoji senior tarifa

https://a1.rs/privatni/postpaid/postpaid_tarife

Yettel akcija: Slična kao i kod A1 operatera:

• Recikliraj tri stara uređaja i dobijaš do 15.000 RSD popusta za kupovinu novog telefona.
  • Izaberi plaćanje na 36 rata i uz to automatski dobijaš i treću godinu garancije na svoj uređaj, bez dodatnih troškova.
  • Kod nas možeš da recikliraš stari telefon, tablet, laptop, pametni sat, MiFi ili ruter, punjač, slušalice ili bluetooth zvučnik.
  • Popust možeš i da preneseš na člana porodice ili prijatelja, čak i ako nisi Yettel korisnik.

Iskustvo pokazuje da su ti "popusti" kod operatera uvek privremeni mamac. Daju ti nešto povoljno na startu, dodatne gigabajte, nižu cenu, novi telefon za 1 dinar, ali obavezno uz ugovor na dve godine. Prvih par meseci deluje kao super ponuda, ali posle shvatiš da se stvar okrenula: popust istekne, tržište se promeni, drugi operater daje bolju ponudu, a ti si vezan ugovorom i plaćaš punu cenu za paket koji više nije konkurentan.

U suštini, to funkcioniše kao zamka na duge staze, oni računaju da ćeš većinu vremena plaćati više nego što bi plaćao da si slobodan da menjaš. Dakle, popust traje kratko, ugovor dugo.

Ja sam već godinama kod A1 operatera. Najpovoljniju ponudu sam dobila pre par meseci. Dala sam jedan stari telefon, kupila Samsung ( ali ne najnoviji, već starije generacije ).
Za vreme trajanja Ugovora imam fiksnu pretplatu i to mi odgovara.

Iskustvo pokazuje da su ti "popusti" kod operatera uvek privremeni mamac. Daju ti nešto povoljno na startu, dodatne gigabajte, nižu cenu, novi telefon za 1 dinar, ali obavezno uz ugovor na dve godine. Prvih par meseci deluje kao super ponuda, ali posle shvatiš da se stvar okrenula: popust istekne, tržište se promeni, drugi operater daje bolju ponudu, a ti si vezan ugovorom i plaćaš punu cenu za paket koji više nije konkurentan.

U suštini, to funkcioniše kao zamka na duge staze, oni računaju da ćeš većinu vremena plaćati više nego što bi plaćao da si slobodan da menjaš. Dakle, popust traje kratko, ugovor dugo.
Bilo je pre nekoliko god stvarno povoljno, VIP posebno.
Solidan telefon si mogao uzeti i koristiti usluge 2 god i da te izadje manje nego da si samo kupio telefon.
Lumia 550 i moto c+ sam recimo uzeo tako, za to vreme ok telefoni, uz paket od 500 din su kostali oko hilj-dve
Posle su nam porasli prohtevi i apetiti

Ta oblast dogovora sa operaterima je stvar licne snalazljivosti...
Ozbiljno to kazem,
Znaci tu nema granice sta moze da se dobije, ako znas sta treba da trazis i mislis da moze da prodje...

Apsurdi su ogromni...znaci ne mogu da opisem koliko je to ekstremno razlika izmedju nekog ko gleda danima sta je povoljnija ponuda i nekog ko samo dodje i kaze hocu da ukljucim i da nemam roming na moju tarifu, i dobije to odmah...bukvalno sve mu se vodi kao lokalni poziv i lokalni net...

Ili prelazak na politicku tarifu , 79 rsd mesecno , plus cena kostanja uspostave poziva, a to te bas zabole 2 rsd po pozivu...

Tako da stvarno ne postoji smisleni razgovor o tome ...

Moze da se prica sta ste videli kao dobru ponudu gradjanstvu...to postoji, ali da se prica sta mozes da izvuces , o tome nikako....pa samo moje iskustvo bi me blokiralo....samo sta sam slusao da se potpisuje predamnom u ofisima operatera i posle pitam i covek mi kaze tacno kako se sta radi da bi dobio takve ponude....tj odrade, nema ponude...odrade...

A najglasniji su oni koji kazu u zadnjih sest meseci , pozvao sam operatera i rekao da hocu da raskinem pa da mi ponude bolje i oni mi ponudili bolje i onda sam pristao....to su najglasniji repeateri...

Iskreno moj stav je ovakav....kao sto u radnjama kad pise akcija vise se isplati tamo gde ne pise nego je bela cena....cesto je to slucaj, tako i kod ovih dilova...

Moras da cekas da naleti i nikako da se vezujes za logiku....
Znaci senior paketi uopste nisu povoljni , bar ja ne vidim to , iakko stalno dolaze u poslovnicu penzosi koji se loze na te pakete...ali ja ne vidim...

Sa druge strane, mozda postoji mutna voda...
Neki operateri zele da te sprece da se ponasas onako kako pise, a tebi odgovara, a po njima predstavlja zloupotrebu paketa....
Ja to medjutim ne vidim tako , tj ako pise , i ne reselerujem tvoje usluge, a mogu i to ali to ne radim, onda sam u dozvoljenom..
Bilo da ja ceo paket koristim samo net...ima meseci kad ne napravim nijedan razgovor i to postaje crveni fleg kod operatera....
Ali meni treba neki drugi mesec, tj jedan u 4 da po ceo mesec samo imam razgovore i onda imam nehomogenu potrosnju , a operateri mrze to , dobijaju povecani moj trosak za to , znaci ja placam vise i neta i poziva zato sto zelim da kad mi treba imam bar u nekom obimu pokriveno , obicno 80% a za 20% cu se snaci...

Ali i to im malo i onda zele kako druge ovce tako i mene da sisaju....
Znaci zele kad vide povecanu potrosnju neta, da mi net nategnu da odem u visu kategoriju , a kad vide mesec sa pikom na zvanju da mi nategnu prljavo da idem u pozivi visu kategoriju...problem je u prljavo....
Da oni obezbede ono sto su rekli , meni bi bilo ok, niti se ja bunim sto po 6 meseci nemam ni net ni pozive, jer sam u inostranstvu , ne bune se ni oni, i ne treba..
Ali kad dodjem ne trazim dajte sad 6x vise poziva i protoka, po balkanskoj logici , da mi se oduzis, takva je balkanska logika..
Meni treba kako cu ja da uvlacim i izvlacim krivine, ali ti meni pruzi ono sto si obecao...doslovno...znaci ne zelim da cujem 300 korisnika na cvoristu , jedna pristupna tacka, neka centrala na koju su se nakacili svih 300 , a onda nema resursa ni za koga, svi kilave i pucaju...
Jer nije razlog nehomogenost potrosaca, nego lose uredjenje svoje ponude ili namerno javasluk u pruzanju usluge...Sa tri cvorista je ostalo 300 korisnika na tom cvoristu , a na sledecem ima 40 , a na trecem ima 110, npr to su validne cifre u jednom trenutku , kad me nije mrzelo da sluzbeno dobijem tu informaciju..

Ovo kazem i zbog toga sto su ranije postojali paketi za gluve, ne znam koja je logika, ali za osobe sa ostecenim sluhom, zatim razni drugi paketi , i ja nisam video nijedan da je nesto posebno povoljan...
Cak i kad uopste ne racunam ostecenje, znaci da gledam kao da ja kupujem...uopste mi nije bilo povoljno..nekad je bilo, ali ne nesto posebno..

Tako u tom smislu odgovaram na poruku....
Telekom je imao paket za gluve...mozda jos ima...
ne znamza slepe...

Ovo kazem i zbog toga sto su ranije postojali paketi za gluve, ne znam koja je logika, ali za osobe sa ostecenim sluhom, zatim razni drugi paketi , i ja nisam video nijedan da je nesto posebno povoljan...

Ne znam za te tarife za gluve, ali znam za slabovide, imali su neke povlastice.

SBB je penzionerima nudio jeftin paket, osnovne kanale i minimalan internet, najslabiji. Naravno da nismo imali taj paket već mnogo veći.

Na ovoj temi sam spominjala nelogičnosti u pravilnicima svih ustanova.

https://forum.krstarica.com/threads...rivanju-prava-osoba-sa-invaliditetom.1043125/

Evo jednog ličnog primera:

Moj zet koji je bio učesnik ratova 1990-tih ( nije išao kao dobrovoljac ) ima pravo na popust za Infostan. Dobijaju smanjeni račun. Sestra je, koliko znam, samo jednom išla da podnese dokumenta u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu.

Sa druge strane, ja ne mogu da dobijem popust iako imam cerebralnu paralizu i još dve G dijagnoze . G dijagnoze su neurološke.

Hodam i nemam tu tuđu negu i pomoć.

To znam, i da nije udruzenja ne bi bilo ni one knjizice za popuste za putovanja na godisnjem nivou...

MOBILNA TELEFONIJA

Mobilna telefonija Srbije (MTS) nudi specijalne tarife u postpaid sistemu. Licima koja imaju pravo na ovu tarifu, a već su prepaid korisnici, omogućen je besplatan prelazak na postpaid uz zadržavanje istog broja. Tarife su usmerene na različite grupe osoba sa invaliditetom:

Tarifa za slepa lica

Tarifa namenjena slepim licima nema mesečnu pretplatu, a omogućava korisniku 50 minuta besplatnih poziva svakog meseca. Uz to, ima mogućnost definisanja 3 Friends & Family broja. To su korisnički brojevi iz mts mreže koje najčešće poziva i koji se tarifiraju sa popustom od 50%.

Pri sklapanju Ugovora u nekoj od poslovnica od dokumenata je potrebno priložiti:

– Rešenje o tuđoj nezi iz Fonda PIO ili Centra za socijalni rad
– Potvrdu od nadležnog Saveza, u kojoj su navedeni broj lične karte i JMBG
– Važeću ličnu kartu.

U slučaju da slepo lice nije u mogućnosti da lično potpiše Ugovor, to će moći da uradi svojim faksimilom ili u njegovo ime lice sa ovlašćenjem overenim u sudu. Školska deca, u pratnji roditelja ili staratelja koji potpisuju ugovor u ime deteta, i studenti, mogu da ostvare ovo pravo na osnovu rešenja Komisije o razvrstavanju.

Tarifa za lica sa oštećenim sluhom

Tarifa namenjena osobama sa oštećenim sluhom unutar mesečne pretplate od 100 dinara sadrži 300 besplatnih SMS poruka. Cene poziva su diferencirane zavisno od toga da li je poziv upućen unutar mreže MTS-a ili ka nekoj drugoj nacionalnoj mreži.

Pri sklapanju Ugovora u nekoj od poslovnica od dokumenata je potrebno priložiti:

– Rešenje o telesnom oštećenju od 70%, za lica koja imaju takvo rešenje. Lica koja nemaju Rešenje o telesnom oštećenju treba da prilože original lekarskog nalaza otorinolaringologa iz kojeg se vidi da postoji oštećenje sluha od preko 90 dB
– Školska deca, u pratnji roditelja ili staratelja koji potpisuju Ugovor u ime deteta, i studenti mogu da ostvare ovo pravo na osnovu rešenja Komisije o razvrstavanju
– Važeću ličnu kartu.

Tarifa za lica sa invaliditetom

Ova tarifa u okviru mesečne pretplate od 50 dinara sadrži 25 minuta besplatnih poziva i 25 besplatnih SMS poruka. Nakon iskorišćenih besplatnih minuta, cene poziva su diferencirane zavisno od toga da li je poziv upućen unutar mreže MTS-a ili ka nekoj drugoj nacionalnoj mreži. Uz to, korisnik ima mogućnost definisanja 3 Friends & Family broja. To su korisnički brojevi iz MTS mreže koje najčešće poziva i koji se tarifiraju sa popustom od 50%.

Pri sklapanju Ugovora potrebno je priložiti sledeću dokumentaciju:

– Rešenje o invaliditetu Uprave za boračku i invalidsku zaštitu gradske ili opštinske uprave
– Važeću ličnu kartu.

U slučaju da lice sa invaliditetom nije u mogućnosti da lično potpiše ugovor, to će moći da uradi lice sa ovlašćenjem overenim u sudu.

https://cerebralbg.net/mobilna-telefonija/

Rešenje o invaliditetu Uprave za boračku i invalidsku zaštitu gradske ili opštinske uprave

Ovo važi za ratne vojne invalide i za civilne ratne invalide.

Ne mogu, tj ne želim da otvoreno pišem o svom zdravlju, neću da kukam. Ali...sa dijagnozom koju mi je dao neuro ortoped mogu da dobijem tu pomoć..nažalost :(
Jedino što moram da platim pregled-kontrolu kod njega pošto sada radi privatno.

Hoces da kazes da u invalidsku zastitu nije ubrojena pio invalidska zastita?

Gradska i opstinska invalidska zastita treba po automatizmu da prepisuje sve invalidske zastite republickog nivoa...

Socijalni centri se mnogo prave ludi, i to vidim stalno , ja samo dodirnem te slucajeve i situacije, ali mi kazu cak i sefovi regionalnih centara da imaju probleme sa lokalnim namestenicima...
To je zato sto niko ne istera do kraja....
Tj moras da spojis tri tuzbe, prva za ostvarivanje prava, druga za povredu prava od strane sudskog veca i sudije koji nije tumacio zakon kako treba, pa moras njega da tuzis, a plus moras da tuzis instituciju za odstetu usled nesavesnog rada i ostete ostecenog..

Tek tri ponesto znace, nikako jedna...

A plus svakog zaposlenog u Srbiji boli tuki za 200 miliona evra....
Licno ste culi da ministar ukrade 200 miliona evra i nikom nista, svi se sale na taj racun....da li je 180 ili 200....
Sta da se radi za 500e....moras da se zabrines da ministar ne umre od smeha...ozbiljno da se zabrines...

Odmah da bude jasno , jos mi se nije desilo da mi se ne rugaju obicni gradjani kad kazem da treba sve po propisu, i tacno kako treba i kako mora...
Znaci sprdnja opsta....
Rukovodio ja sistemom ili ne, smeju se i rugaju se, samo sto se saviju kad je moj sistem u pitanju , tu mora da plate, plate i rugaju se i dalje....to ostaje u nacinu zivota to ruganje i ismevanje svega propisnog i po redu....takav je narod, ja kazem pogan preko svake mere, sto ne znaci da treba jos poganiji da bude....ali da je pogan, pogan da stvarno ti se ogadi sve .....i to sto im cinis i to sto se boris, i to sto pomazes one finije, i sve bi ti se ogadilo u Srbiji ...ako uzimas to kao vazno , ovako uzimas to kao govna smrde, narod je takav, tako ce ostati i zivece ko svinja jer je takav, tako mu lakse, nema hrabrosti , nema znanja ni inteligencije da zivi kao covek nego mora kao svinja i tako je to..

Ko ne veruje nek ode u ustanove socijalne zastite, pa da vidi kakve osobe dobijaju socijalnu zastitu....i na kakav nacin, nema tu nikakvog ljudskog...ugradjeno je to ponizavanje na svinjsko....
Nisu krivi oni koji dodju pod udar socijale, nego tako spoji se sve..

Poslednja izmena:
Hoces da kazes da u invalidsku zastitu nije ubrojena pio invalidska zastita?

Da. Ranjeni borci iz 1941 i partizani i četnici, dok su živi primaju novčane naknade od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pored "starih" boraca tu su i novi ratni vojni invalidi i civilne žrtve rata.

Kada premine jedan od tih boraca, porodičnu invalidninu dobija supruga i maloletna deca i ona deca koja do 26.godine studiraju.

Ministarstvo šalje sva ta Rešenja o invaliditetu opštinama i u svakoj od opština postoji Odsek za boračko-invalidsku zaštitu. I u Gradskoj upravi grada Beograda postoji Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Osobe sa invaliditetom koje su ostvarile pravo na inv.penziju, a pre toga su bile zaposlene, ukoliko ostvaruju pravo dobijaju invalidsku penziju preko PIO Fonda.

Osobe sa invaliditetom koje su bile nezaposlene, svoja prava ostvaruju preko Centra za socijalni rad.

Back