Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislio sam da nisu krivi jer sam bio pod uticajem Vucicevim NATO medija . A onda sam nasao vest da je RHMZ jos 13 maja rekao da ce Kolubara Sava Mlava i Tamnava da poplave ako se nesto ne preduzme.

I nista nije preduzeto.

I zbog toga sto nista nije preduzeto 100% odgovornost snosi aktuelni rezim Aleksandra Vucica a najvise i direktno on licno.

Nijedan premijer licno ne moze da prati i nije duzan da prati prognozu. Ima sluzbi koje ga o tome obavestavaju i koje su duzne reaguju i same bez njegovog odobrenja, i one su zakazale. Ja ne znam koje su to sluzbe, ali ima ih. Stavise, neka je i kriv. Ali, i sam si pisao da se ovakva poplava nije mogla spreciti, pa da li i sad mislis da je mogla onakva bujica da se spreci da ne nacini stetu i ljudske zrtve, s obzirom da i danas neki ne zele da se evakuisu, posle svega?

Na kraju, za tebe je i Tadic licno bio odgovoran za mnogo stosta, sto nije, pa nije ni cudo da ovako razmilsljas.

Ali jedino je pitanje, na koje slutim da od tebe kao takvog necu dobiti odgovor, a to je da li je i Dodik u RS kriv licno i odgovoran za poplave i da li treba da podnese ostavku?

Zasto ne meris istim arsinima?

Poslednja izmena:
Nijedan premijer licno ne moze da prati i nije duzan da prati prognozu. Ima sluzbi koje ga o tome obavestavaju i koje su duzne reaguju i same bez njegovog odobrenja, i one su zakazale. Ja ne znam koje su to sluzbe, ali ima ih. Stavise, neka je i kriv. Ali, i sam si pisao da se ovakva poplava nije mogla spreciti, pa da li i sad mislis da je mogla onakva bujica da se spreci da ne nacini stetu i ljudske zrtve, s obzirom da i danas neki ne zele da se evakuisu, posle svega?

Na kraju, za tebe je i Tadic licno bio odgovoran za mnogo stosta, sto nije, pa nije ni cudo da ovako razmilsljas.

Ali jedino je pitanje, na koje slutim da od tebe kao takvog necu dobiti odgovor, a to je da li je i Dodik u RS kriv licno i odgovoran za poplave i da li treba da podnese ostavku?

Zasto ne meris istim arsinima?

zakazale su sve drzavne sluzbe osim RHMZa

Prvo sluzbe koje ga obevestavaju a najvise on jer je premijer tj glavni za sve . Velika moc nosi i veliku odgovornost.

RHMZ je odradio ono za sta su pplaceni. Obavestio je i javnost i drzavni vrh da ce 15 maja da dodje do poplava na toku Kolubare, Tamnave i Mlave.

Ali stoka iz vlasti nije preduzela nista.

A ti ih branis :lol:

zakazale su sve drzavne sluzbe osim RHMZa

Prvo sluzbe koje ga obevestavaju a najvise on jer je premijer tj glavni za sve . Velika moc nosi i veliku odgovornost.

RHMZ je odradio ono za sta su pplaceni. Obavestio je i javnost i drzavni vrh da ce 15 maja da dodje do poplava na toku Kolubare, Tamnave i Mlave.

Ali stoka iz vlasti nije preduzela nista.

A ti ih branis :lol:

Ne branim ih, vec sagledavam objektivno.

Da li su bujice i stete mogle da se sprece dzakovima i evakuacijom koju retko ko shvata ozbiljno i dan - danas posle svega?

I ti se smejes sam sopstvenom labilnom stavu, i nicemu drugom.

A naravno, za Dodika nisi ni dao odgovor, kako sam i mislila.

Trebalo je da preduzmu mere, to je tacno, ali bi rezultat ostao isti ili slican, a ti bi i povrh toga trazio "smenu vlasti", budi iskren.

Sad, posle izgubljene bitke svi su generali pametni. Niko se nije nadao bas ovolikim poplavama, i postoje stvari koje se niuz sve mere optreznosti jednostavno ne mogu spreciti, ublaziti da, ali spreciti ne. Ni sam nisi verovao da ce biti ovakvih poplava, pa podji od sebe ( i to ti, takav "sveznajuci").

Poslednja izmena:
Svi uključeni u potragu

NEIZVESNOST: Niko ne zna broj nestalih ljudi!

Srbija 07:10, 21.05.2014. Autor: Foto: Zorana Jevtić

U MUP ne postoji tačna evidencija, a na sajtu www.nestali.rs građani su prijavili nestanak više stotina ljudi

Poplava je izazvala porodične tragedije... Opusteli grad

BEOGRAD - Strašno.

Niko u Srbiji ne zna tačan broj ljudi koji se vode kao nestali u poplavljenim područjima!
U MUP ne postoji spisak koji se ažurira, odnosno postoji samo linija za prijavljivanje nestalih ljudi, ali niko ne vodi evidenciju da li su i nađeni, pa je nemoguće odrediti tačan broj.

Poslednji broj: 323

S druge strane, prema poslednjim podacima sa sajta www.nestali.rs, koji je oformljen sa ciljem da pomogne u pronalaženju osoba, 323 ljudi vodi se kao nestalo. Najviše se traga za starijim i nepokretnim ljudima, ali na sajtu ima apela za pomoć i u traženju dece.
Mila Šapić iz Beograda traga za bratancem Vladimirom Sarajlićem (36) i njegovom porodicom, suprugom i ćerkom!

- Ništa ne znam o njemu i njegovoj porodici danima. Obišla sam sva prihvatilišta, ćerka je neprekidno na telefonu, sajtovima, društvenim mrežama. Nikog od njih troje ne možemo da dobijemo - navodi Šapić.
Danijela Trailović Ristić (29) traži svoju baku Danicu Trailović (86), koja je živela u Belom Polju.
- Nije u Obrenovcu, tražili smo je svuda, ulazili u kuću. Nadamo se da je u bolnici ili u nekom od kolektivnih centara - kaže Danijela i dodaje da su

Ostao na spratu

Belo Polje i Šljivice bili poplavljeni u 3.00 sata, a sirene za uzbunu u Obrenovcu su se oglasile tek u 5.10 časova.

Još se traga i za Đorđem Paskarevićem (17), koji je ostao na sedmom spratu zgrade u Obrenovcu, kao i za Bogoljubom Joksićem (75), koji je slabog zdravlja, a koji je u prošlu subotu viđen u prihvatilištu FMP.

(K. B-B. B)

On je pronađen
VUK (9) OSTAO S RODITELJIMA

Dete je nađeno, s roditeljima je, dobro su. To su naši prijatelji, javili su se juče porukom. Kazali da su svi na okupu i da nisu evakuisani. Još su u svojoj kući u Belom Polju - kaže Nevena Nešović, prijatelj Milovanovića, koje je tražila preko sajta nestali.rs.

To lupanje SNS da je pola žrtava umrlo "od starosti" meni spada u najalarmantnije izjave. To je crvena zastavica, da nešto nije u redu i skriva se.
žuti provokatoru, ljudi koji su pronalazili leševe ne moraju biti Šerloci da bi razlikovali utopljenika od umrlog iz nekog drugog razloga. za umrle, koje su nalazili na suvom na gornjim spratovima, i laici mogu da kažu da nisu nastradali od vode. a i kažu ljudi ( ja nisam video) da se leš utopljenika prilično razlikuje od leša čoveka umrlog na drugi način.

Još se traga i za Đorđem Paskarevićem (17), koji je ostao na sedmom spratu zgrade u Obrenovcu, kao i za Bogoljubom Joksićem (75), koji je slabog zdravlja, a koji je u prošlu subotu viđen u prihvatilištu FMP.

Седмом спрaту згрaде? Пa тaј није могaо дa се утопи, сем aко се није успaничио пa решио дa "побегне".

Православни добровољци кренули у Србију да помогну угроженим у поплавама
21.05.2014. -
Руска црква такође помоћи угроженим у поплавама у Србији. У у Србију су отпутовали православни добровољци, који ће у Београду купити хуманитарну помоћ и отићи у потопљене крајеве, саопштено је у одјелу Синода за црквене добротворне сврхе.

Како нам је телефоном рекла милосрдна сестра Полина Јуферева, која се налази у саставу делегације Руске православне цркве, више од 30 хиљада људи је већ напустило потопљене крајеве, али „многи још увек нису евакуисани и помоћ је потребна људима у тешко доступним местима“.

Сарадници одела Синода планирају да у Београду купе хуманитарну помоћ и да је што пре одвезу у угрожене крајеве.

„Становништво активно учествује у спасавању, људи помажу и слањем СМС. У помоћ је пристигло 12.000 добровољаца, који су направили брану у Београду. У граду се налази много евакуисаних из угрожених крајева и имају све што им је неопходно“, рекла је сестра Јуферева по доласку у Београд.

Руска православна црква у Београду је за три дана сакупила значајну количину хране и дечје одеће. „Све то ћемо послати угроженима на територији Ваљевске епархије. Амбасада Руске Федерације у Србији ће обезбедити транспорт помоћи“, речено је у Синоду. У руској цркви у Београду се сада формирају одреди руских волонтера, а група, коју су назвали „Руска православна гарда“, ће помагати угроженима на територији Ваљевске епархије.

Хуманитарна помоћ у Москви се може однети у српску амбасаду. Адреса: Мосфиљмовска улица, бр. 46. У амбасади скупљају нове душеке, одећу, кревете на расклапање, пелене, лекове и средства за хигијену.

Нешто раније се Српска православна црква обратила с позивом свим верницима и онима који нису равнодушни, да помогну и донесу одећу, веш и остало што је потребно настрадалим у катастрофалним поплавама. У два претходна дана у београдским црквама је сакупљено и предато угроженим 47 тона хуманитарне помоћи.

Извор: Глас Русије, фото: REUTERS/Srdjan Zivulovic

Покренула се београдска клизишта
Небезбедни су постали делови Умке, Вишњице, Вишњичке бање, Ритопека, Карабурме, Винче, Дубоког и Гроцке

klizista-posle-poplave-beograd.png
Клизиште у Ритопеку (Фото Читалац А. Карамучић)

Због померања тла услед велике количине воде преtходних дана покренула су се клизишта у појединим деловима града.

Небезбедни су постали делови
Умке,
Вишњице,
Вишњичке бање,
Ритопека,
Карабурме,
Винче,
Дубоког и
Гроцке.

Клизиште које се јуче покренуло на Сланачком путу угрозило је петнаестак кућа у овом делу Палилуле.
– Покренуло се клизиште које никада није постојало. Када смо градили кућу, радили смо све по прописима и са земљиштем није било никаквих проблема. Земља, на потезу од око 150 метара, покренула се први пут ових дана и највише је угрозила две куће, али у опасности су и десетак објеката на брду изнад – објаснио је Срђан Бојовић, власник једне од угрожених кућа. У општини Палилула нису изненађени. Проблем са угроженим земљиштем на Сланачком путу познат им је одраније, јер је тај простор, који су јуче обишли надлежни инспектори, и пре био „активан”.

И клизиште које је прорадило у главној ритопечкој улици Карађорђевој све јаче угрожава две куће. За њега се зна већ тридесетак година, али је мировало. Сада се тло на улици све јаче помера и „гута асфалт”, испричао је „Политици” Александар Карамучић, власник једне од небезбедних кућа. Полиција свакодневно обилазе клизиште и преусмерава саобраћај неоштећеним делом Карађорђеве. Вожња главном ритопечком улицом постаје све ризичнија јер је расцеп на асфалту све већи и дубљи.

У Миријеву у Улици Матице српске земља је почела да се помера на парцели са стамбеним зградама. Како истичу представници општине Звездара, становништво у овим објектима засад је безбедно, а њихови инспектори на сваких сат времена обилазе терен и држе у приправности службе спремне да реагују уколико би трусно подручје поново прорадило.

Друго клизиште у овој општини покренуто је у Волгиној улици, у Звездарској шуми, на окретници аутобуса 65.

– У близини је приватна кућа чији станари могу бити угрожени ако се земља поново покрене. Зато инспекција надзире и ову локацију. Земља која се повукла оставила је огољену водоводну цев поред куће. Њено пуцање би такође могло да угрози станаре те куће. Зато су општинске службе непрестано у контакту са ЈКП „Водовод и канализација”, како бисмо их правовремено обавестили да затворе воду уколико се земља покрене – објаснили су у општини Звездара.

Екипа Београдске хронике

објављено: 20.05.2014.

Već je petočlana delegacija procenitelja iz Amerike na terenu, nisu čekali poziv nego su poslati odmah. Ali, konkretan novac od posete stići će do Nove godine najkasnije.
Ајде, нису чекали позив! Свака им част на храбрости. А ми сами не знамо да проценимо штету? Или нам пријатељи баш и не верују? Мисле да би ми искористили ситуацију? Ајде да се кладимо да ће од укупне суме која буде "дата" бити одузета сума колико износе дневнице проценитеља. Како процењују насталу штету када се вода још није повукла, није пописано ништа, колико је домаћих животиња угинуло, како излазе на терен??????
А шта да раде људи до нове године? У чему и како да живе? Како вршити санацију у зимском периоду?
Руси су ризиковали своје животе да спасу људе, преко 3000 спашених од стране истих, међу њима и наше специјалце, а амери напунили 200 џакова.
Како вас, бре, није срамота??????

Ne branim ih, vec sagledavam objektivno.

Da li su bujice i stete mogle da se sprece dzakovima i evakuacijom koju retko ko shvata ozbiljno i dan - danas posle svega?

I ti se smejes sam sopstvenom labilnom stavu, i nicemu drugom.

A naravno, za Dodika nisi ni dao odgovor, kako sam i mislila.

Trebalo je da preduzmu mere, to je tacno, ali bi rezultat ostao isti ili slican, a ti bi i povrh toga trazio "smenu vlasti", budi iskren.

Sad, posle izgubljene bitke svi su generali pametni. Niko se nije nadao bas ovolikim poplavama, i postoje stvari koje se niuz sve mere optreznosti jednostavno ne mogu spreciti, ublaziti da, ali spreciti ne. Ni sam nisi verovao da ce biti ovakvih poplava, pa podji od sebe ( i to ti, takav "sveznajuci").

A da mi onda ukinemo taj RHMZ, koji ce nam k.urac, kad vec unapred znamo da nam nikakva preventiva nece pomoci. Jel moguce da svi SNS-ovci imaju slamu u glavi?

Покренула се београдска клизишта
Небезбедни су постали делови Умке, Вишњице, Вишњичке бање, Ритопека, Карабурме, Винче, Дубоког и Гроцке

klizista-posle-poplave-beograd.png
Клизиште у Ритопеку (Фото Читалац А. Карамучић)

Због померања тла услед велике количине воде преtходних дана покренула су се клизишта у појединим деловима града.

Небезбедни су постали делови
Умке,
Вишњице,
Вишњичке бање,
Ритопека,
Карабурме,
Винче,
Дубоког и
Гроцке.

Клизиште које се јуче покренуло на Сланачком путу угрозило је петнаестак кућа у овом делу Палилуле.
– Покренуло се клизиште које никада није постојало. Када смо градили кућу, радили смо све по прописима и са земљиштем није било никаквих проблема. Земља, на потезу од око 150 метара, покренула се први пут ових дана и највише је угрозила две куће, али у опасности су и десетак објеката на брду изнад – објаснио је Срђан Бојовић, власник једне од угрожених кућа. У општини Палилула нису изненађени. Проблем са угроженим земљиштем на Сланачком путу познат им је одраније, јер је тај простор, који су јуче обишли надлежни инспектори, и пре био „активан”.

И клизиште које је прорадило у главној ритопечкој улици Карађорђевој све јаче угрожава две куће. За њега се зна већ тридесетак година, али је мировало. Сада се тло на улици све јаче помера и „гута асфалт”, испричао је „Политици” Александар Карамучић, власник једне од небезбедних кућа. Полиција свакодневно обилазе клизиште и преусмерава саобраћај неоштећеним делом Карађорђеве. Вожња главном ритопечком улицом постаје све ризичнија јер је расцеп на асфалту све већи и дубљи.

У Миријеву у Улици Матице српске земља је почела да се помера на парцели са стамбеним зградама. Како истичу представници општине Звездара, становништво у овим објектима засад је безбедно, а њихови инспектори на сваких сат времена обилазе терен и држе у приправности службе спремне да реагују уколико би трусно подручје поново прорадило.

Друго клизиште у овој општини покренуто је у Волгиној улици, у Звездарској шуми, на окретници аутобуса 65.

– У близини је приватна кућа чији станари могу бити угрожени ако се земља поново покрене. Зато инспекција надзире и ову локацију. Земља која се повукла оставила је огољену водоводну цев поред куће. Њено пуцање би такође могло да угрози станаре те куће. Зато су општинске службе непрестано у контакту са ЈКП „Водовод и канализација”, како бисмо их правовремено обавестили да затворе воду уколико се земља покрене – објаснили су у општини Звездара.

Екипа Београдске хронике

објављено: 20.05.2014.

Znaci, ode i Beograd u k.urac.................ma nema veze, gospoda vec ima sklonista na Rtnju za slucaj smaka sveta,.......ovaj Srbije.

Ljudi, gde se nalaze ta prihvatilista u Beogradu, da li su oni na sigurnom, hoce li zemlja progutati te jadnike sa sve poslatom humanitarnom pomoci. Da li vlast ima i malo mozga i sposobnosti da deluje na vreme, videli smo da nema Beogradjani, organizujte se i pokrenite sve sami, ne cekajte na zapadnog slugu, zemlja ce vas progutati bre narode, probudite se

Ајде, нису чекали позив! Свака им част на храбрости. А ми сами не знамо да проценимо штету? Или нам пријатељи баш и не верују? Мисле да би ми искористили ситуацију? Ајде да се кладимо да ће од укупне суме која буде "дата" бити одузета сума колико износе дневнице проценитеља. Како процењују насталу штету када се вода још није повукла, није пописано ништа, колико је домаћих животиња угинуло, како излазе на терен??????
А шта да раде људи до нове године? У чему и како да живе? Како вршити санацију у зимском периоду?
Руси су ризиковали своје животе да спасу људе, преко 3000 спашених од стране истих, међу њима и наше специјалце, а амери напунили 200 џакова.

Они да имају стида и образа не би ни проговарали :rtfm: Него јел неко пријавио на списак несталих кршне момке из "Гарде Охаја" :think:

Da pomenem jos jednom
projekat "Beograd na vodi", o cemu je bre sanja taj covek:dash::dash::dash:
Он не сања, он ЗНА да је то прича за малоумнике, а сањају они који му верују и надају се да ћемо уласком у ЕУ и Београдом на води постати део "цивилизованог" света, а уместо Саве и Дунава тећи ће мед и млеко и никада више неће бити поплава јер ће нам Брисел решити све наше проблеме.

Mozda bi mogao prvo da proveris da li je dozvoljeno pisati tako...da ne bude jos katastrofalnih posledica...:D
Na osnovu čega ti ovo izjavljujes?
Gde je link ili bar neke činjenice?:D
Koliko ja vidim ova vlast samo uspehe redja...sve uspeh do uspeha...čitas li ti novine uopste i gledas li TV?:D

На власт су дошли ка осветници петог октобра, а показали су се гори од свих до сад.

Svi uključeni u potragu

NEIZVESNOST: Niko ne zna broj nestalih ljudi!

Srbija 07:10, 21.05.2014. Autor: Foto: Zorana Jevtić

U MUP ne postoji tačna evidencija, a na sajtu www.nestali.rs građani su prijavili nestanak više stotina ljudi

Poplava je izazvala porodične tragedije... Opusteli grad

BEOGRAD - Strašno.

Niko u Srbiji ne zna tačan broj ljudi koji se vode kao nestali u poplavljenim područjima!
U MUP ne postoji spisak koji se ažurira, odnosno postoji samo linija za prijavljivanje nestalih ljudi, ali niko ne vodi evidenciju da li su i nađeni, pa je nemoguće odrediti tačan broj.

Poslednji broj: 323

S druge strane, prema poslednjim podacima sa sajta www.nestali.rs, koji je oformljen sa ciljem da pomogne u pronalaženju osoba, 323 ljudi vodi se kao nestalo. Najviše se traga za starijim i nepokretnim ljudima, ali na sajtu ima apela za pomoć i u traženju dece.
Mila Šapić iz Beograda traga za bratancem Vladimirom Sarajlićem (36) i njegovom porodicom, suprugom i ćerkom!

- Ništa ne znam o njemu i njegovoj porodici danima. Obišla sam sva prihvatilišta, ćerka je neprekidno na telefonu, sajtovima, društvenim mrežama. Nikog od njih troje ne možemo da dobijemo - navodi Šapić.
Danijela Trailović Ristić (29) traži svoju baku Danicu Trailović (86), koja je živela u Belom Polju.
- Nije u Obrenovcu, tražili smo je svuda, ulazili u kuću. Nadamo se da je u bolnici ili u nekom od kolektivnih centara - kaže Danijela i dodaje da su

Ostao na spratu

Belo Polje i Šljivice bili poplavljeni u 3.00 sata, a sirene za uzbunu u Obrenovcu su se oglasile tek u 5.10 časova.

(K. B-B. B)

On je pronađen
VUK (9) OSTAO S RODITELJIMA

Dete je nađeno, s roditeljima je, dobro su. To su naši prijatelji, javili su se juče porukom. Kazali da su svi na okupu i da nisu evakuisani. Još su u svojoj kući u Belom Polju - kaže Nevena Nešović, prijatelj Milovanovića, koje je tražila preko sajta nestali.rs.

:dash::dash::dash: Па ово је невероватно, па та стока ни један обични, хебени списак нису у стању да направе и да га ажурирају, 'бем те Србијо међ' шљивама :rtfm:

Ево сада А.В. каже на РТС1: "... ДА НАМ НИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ НЕ БИ СМО ИМАЛИ НИКАКВУ ШАНСУ.....!"........ваљда хоће да заради повишицу од страних служби... :dash::dash::dash:

Да поновим текст од синоћ:

Па зар ово постоји и у Србији: Погледајте бедем у Голупцу

И док су неки по друштвеним мрежама ових дана делили фотографије сличних система одбране од поплава из Аустрије, такав систем постојао је и у Србији. Нажалост немају га сви градови. Ипак, и у Голупцу су се пунили џакови, али чињеница да град располаже са овако модерним системом је за сваку похвалу.

Golubac9.jpg

Golubac11.jpg

Golubac12.jpg

Golubac4.jpg

Golubac7.jpg

Golubac.jpg

golubac2.jpg

Golubac3.jpg

Golubac5.jpg

Golubac8.jpg

Golubac-6.jpg

Golubac9.jpg

Golubac10.jpg

Овај систем може да произведе и домаћа индустрија.

Back