POP SILOVAO DEVOJCICU U CRKVI PA JE BLAGOSLOVIO

Citas li ti postove pre nego sto odgovoris?
Dala je izjavu policiji. Ti pretpostavljas da je pop nevin i to je presumpcija nevinosti i to je u redu. Ali postavlja se pitanje zasto bi devojcica to izmislila, iz kog razloga, zasto bi lagala?
Generalni stav je stav koji preovladjuje u ovakvom patrijarhalnom drustvu koje jos nije izaslo, po tom pitanju, iz srednjeg veka. Naveo sam ti primer dvojice koji su silovali devojcicu, koji su uhvaceni na delu, opisani od svedoka, uhapseni i pusteni na slobodu. Zasto, iz kog suludog razloga su pusteni na slobodu? A taj generalni stav prisutan je i u komentarima na netu:te sto je izasla sa proslave sa njima, te sto je popila, te ko zna kako se obukla, te mozda je i pristala na seks kao sto silovatelji tvrde...
Strah od cega, Isukrsta ti? Da pazim da mi ne pregazi dete pop u limuzini dok jurca po pesackoj zoni, kao u Novom Sadu? Da predupredim, nije zgazio dete, ali je mogao.
Da, naravno da je to zlocin cele spc. Da su obracali paznju na zalbe na ponasanje popa bajkera, mozda bi ubio batinama onog decka ni krivog ni duznog. Taj slucaj je zlocin i kolektivna odgovornost spc. Pahomije i Kacavenda isto tako.

Ja zaista ne razumem šta vi hoćete.
Rifke je lepo rekao .... ako se dokaže njegova krivica a ako je kriv nadam se da hoće jer u suprotnom niko drugi nije kriv do sudstva neka dobije maksimalnu kaznu.
Šta bi ste vi dalje?
Da izigravamo razularenu masu koja će krenuti u kolektivan linč?
To ne mislim zato što je pop u pitanju već da je bilo ko.

Inače navodi nekih ..... nije isto silovanje koje je uradio pekar i pop je isto po meni suludo.
Mislim da žrtvi silovanja to ništa ne bi značilo i ne bi joj ublažilo posledice takvog čina zato što je onaj običan radnik a ne svešteno lice.

Rifke je lepo rekao .... ako se dokaže njegova krivica a ako je kriv nadam se da hoće jer u suprotnom niko drugi nije kriv do sudstva neka dobije maksimalnu kaznu.
Šta bi ste vi dalje?

Inače navodi nekih ..... nije isto silovanje koje je uradio pekar i pop je isto po meni suludo.
Mislim da žrtvi silovanja to ništa ne bi značilo i ne bi joj ublažilo posledice takvog čina zato što je onaj običan radnik a ne svešteno lice.

Radi se o tome da je za ovo osumnjičen pripadnik jedne institucije koja bi navodno trebala da nas uči moralu i ima ogromne privilegije zbog toga. Zašto toj instituciji davati ogromne privilegije i osloboditi je od plaćanja poreza ukoliko ne obavlja ono za šta su joj te privilegije date? Uz sve to još i postoji velika mogućnost da utiče na sudske procese i tako štiti kriminalce u svojim redovima.
Čak i da je žrtvi svejedno ko je izvršio zločin prema njoj, nama ne treba da bude, jer je to nešto što utiče na celo društvo.

Šta bi ste vi dalje?

A zasto onda govorite da je KATOLICKA CRKVA pedofilska?

Zasto ne kazete da su SAMO NEKI svestenici iz te crkve pedofili?

I CRKVA SNOSI ODGOVORNOST za ta dela, a ne samo pojedinci.

Pop treba da bude primer i odlika lepog ponasanja, vaspitanja itd i nije isto pekar i pop.

Za žrtvu je isto, i jedan i drugi moraju da dobiju maksimalne kazne.

- - - - - - - - - -

Поп по понашања треба да ликом и делом буде најсличнији Исусу Христу, а ови данас су више ђаволи у црним мантијама него хришћани.

Koji danas? Koliko ti poznaješ "popova" i koliko od njih su učinili neko zlo?

- - - - - - - - - -

Radi se o tome da je za ovo osumnjičen pripadnik jedne institucije koja bi navodno trebala da nas uči moralu i ima ogromne privilegije zbog toga. Zašto toj instituciji davati ogromne privilegije i osloboditi je od plaćanja poreza ukoliko ne obavlja ono za šta su joj te privilegije date? Uz sve to još i postoji velika mogućnost da utiče na sudske procese i tako štiti kriminalce u svojim redovima.
Čak i da je žrtvi svejedno ko je izvršio zločin prema njoj, nama ne treba da bude, jer je to nešto što utiče na celo društvo.

Koje privilegije ima jedan sveštenik? Kakve veze ima "institucija" sa ovim slučajem? Ako neki oficir siluje, da li to znači da je cela VS loša?

- - - - - - - - - -

Smes li da se opkladis da se nikada nece ni dokazati? ;)

Ao i kad baš nisu argumenti za raspravu.

- - - - - - - - - -

Исти су ако не и гори ови православни. Толико педера, педофила међу њима. Ево ти случај Качеванде,

Zanimljivo, ja ne znam ni jednog pedera iz SPC, a ti ih toliko poznaješ. :think:

Zato sto tamo ima mnogo DOKAZANIH slucajeva pedofilije, a ovde samo par, i to (jos uvek, bar za sada) nedokazanih na sudu, i nikako nije isto.
Pošto je RKC mnogo veća od SPC jasno je da su imali apsolutno više nemoralnih popova nego SPC. Da li su imali proporcionalno više ili manje sada nema značaja.

Čini mi se da je osnovna razlika u tome šro je RKC skupila unutrašnju moralnu snagu da da tu pojavu osudi i ne doprinese njenom zataškavanju.
SPC još uvek nema dovoljno moralne snage da prizna grehe svojih popova pa čak, koliko je moguće, doprinosi zataškavanju njihovih gnusnih nedela.

Pošto je RKC mnogo veća od SPC jasno je da su imali apsolutno više nemoralnih popova nego SPC. Da li su imali proporcionalno više ili manje sada nema značaja.

Čini mi se da je osnovna razlika u tome šro je RKC skupila unutrašnju moralnu snagu da da tu pojavu osudi i ne doprinese njenom zataškavanju.
SPC još uvek nema dovoljno moralne snage da prizna grehe svojih popova pa čak, koliko je moguće, doprinosi zataškavanju njihovih gnusnih nedela
.

Odavno nisam procitao nesto hrabrije od nekog moderatora! :worth: :okok:

Stvarno sto se tice izvrsenja bilo kakvog krivicnog dela tu Sveto pismo ne spori zakone,dakle ne vidim zbog cega je oslobodjen ako je to uradio.:dontunderstand:

Mislim,ako su ga oslobodili samo zato sto je pop,onda nemam reci..gnusno..mada mislim da tu ima nesto drugo,ako je ovo prvo onda postoji elementarno nepoznavanje da ko god nesto lose ucini mora da odgovara,nigde se ne spominje da svestena lica trebaju biti izuzeta od odgovornosti.

Koje privilegije ima jedan sveštenik? Kakve veze ima "institucija" sa ovim slučajem? Ako neki oficir siluje, da li to znači da je cela VS loša?

Ako to rade generali (Kačavenda, Pahomije), rade oficiri (ovaj i raniji slučajevi), i većina prolazi sa malom ili bez ikakve kazne, onda takva vojska ne služi za ugled.
Ali ova analogija sa vojskom nije dobra, jer u ovom slučaju to šteti ugledu vojske, ali glavni zadatak vojske nije da bude ugledna već da obavlja svoju funkciju a to je odbrana zemlje, dok sa druge strane glavna uloga crkve je da ljudima govori kako da "budu moralni" i žive duhovni život. Pravljenje ogromnog profita na narodu koji skupo plaća nekakve ceremonije, posedovanje ogromne imovine i ne plaćanje poreza, seksualno zlostavljanje dece od strane sveštenika i vladika, očigledno je da crkva ne obavlja funkciju koju bi trebala da obavlja. Kada se desi ovakav slučaj gde je pop silovao devojčicu od 13 godina, a suđenje se odugovlači, onda je to samo šlag na torti.
Ne kažem da su svi sveštenici SPC loši, već da institucija čiji su oni članovi ne obavlja svoju funkciju, i da bi zbog toga trebalo ozbiljno preispitati privilegije koje su joj date.

Pa i škola je ustanova vaspitnog karaktera pa se i tamo dešavaju nemoralne radnje i medju doktorima ima pedofila, hoću reći da je silovatelj kriv bez obzira ko je ali ne mogu se zbog toga svi ostali žigosati i na kraju krajeva kakva ti je to rečenica ako je žrtvi sve jedno nama ne treba da bude?
Znači jedan pekar bi imao olakšavajuću mogućnost u odnosu na jednog popa samo zbog toga čime se bave?
Silovanje je silovanje i bez obzira ko to uradio treba ga osuditi.
I jedno pitanje za kraj ...
Zašto svi okrivljuju SPC što je sudstvo zatajilo?

- - - - - - - - - -

Ja nikada tako nešto nisam rekla znači trebao bi i ti da napišeš da neki izjavljuju da je katolička crkva pedofilska a ne svi.

Back