POP SILOVAO DEVOJCICU U CRKVI PA JE BLAGOSLOVIO

Nacija ne postaje sve bolesnija, već je u teškom periodu oporavka. Imali smo iza sebe oko 60-70 godina represije, pogrešnog ućenja u školskom sistemu i ugnjetavanja te pomenute Crkve. Nije baš za očekivati da se ljudi i sama Crkva tako brzo oporave. Ali se slažem da bi SPC morala mnogo više da učini na edukaciji naroda. A još bolje bi bilo kad bi se nekako odbranila od prejakog uticaja političara.

Једина светла тачка у овој Србији су спортисти, све ово остало на поправку. А свештенство СПЦ под хитно да се почисти и окрене се народу, а не својим себичним интересима, имају они довољно за два живота и због ове кризе каква јесте да врати народ у Цркву тако што им неће забијати руке у џепове иако то неки желе да представе да се даје добровољно. Иначе пропадосмо ко муда кроз бушне гаће.
Свете тајне обавезно, такође освећење славског колача и дома, задушнице забадава.

Једина светла тачка у овој Србији су спортисти, све ово остало на поправку. А свештенство СПЦ под хитно да се почисти и окрене се народу, а не својим себичним интересима, имају они довољно за два живота и због ове кризе каква јесте да врати народ у Цркву тако што им неће забијати руке у џепове иако то неки желе да представе да се даје добровољно. Иначе пропадосмо ко муда кроз бушне гаће.
Свете тајне обавезно, такође освећење славског колача и дома, задушнице забадава.

Meni niko nikad nije dinar tražio za slavski kolač, čak ni za svećicu koju daju onima koji zaborave. Za dom, ako imam, dam im koliko ja želim, nikad mi nisu tražil.

Meni niko nikad nije dinar tražio za slavski kolač, čak ni za svećicu koju daju onima koji zaborave. Za dom, ako imam, dam im koliko ja želim, nikad mi nisu tražil.
Pa, valjda toliko pameti imaju da kad vide i materijalnog i duhovnog sirotana ne ocekuju ni "zutu banku". Cudim ti se da se svuda trpas gde ti mesto nije. Pa, ako od tebe ne traze, ne znaci da i od drugih ne traze. I ne govoris istinu, popovi ne prodaju svece, oni se ne bave sitnim poslovima.

Istorija ne belezi bilo koju crkvu, u milo kom kraju sveta, u bilo kom vremenu da je crkvena hijerarhija bila okrenuta narodu. Niti ce ikada biti. Ona je bila, jeste i bice prirepak aktulenoj vlasti bez obzira koji je rezim ili ideologija na vlasti u odrejdenom drustvu. Cak i u nas Srba, koji mrzmo iz dna duze Osmanlije, jer ih smatramo kivcem za sva nasa stradanja i zaostajanja, popovi su bili u sluzbi porobljivaca, jer su za njih vrsili vlast u Srbiji. Ocigledan primer je osnivanje Pecke patrijarsije u vrme vladavine Sulejmana Velicanstvenog, Ne zaboravi, u Starom i Srednjem veku, crkva je bila jedna od najjavcih robovlasnika, odnosno feudalaca.

- - - - - - - - - -

Hogi, jel' ti to posustaješ u mržnji? Ja očekivao nešto žestoko, kao ono pfffffff samo.
Denuciras pa sam odustao od vernog odlikavanja tvog karaktera. Naravno, objektivnog odslikavanja, bez negataivnih emocija. Ja iskreno zalim starce, jer cemo svi to biti, ako budemo imali te srece da dozivimo to doba. A ti imas i mnogo godinica pa te iskreno sazaljvam.

********* rifer je izuzetno aktivan na temi o popovskim silovanjima :think:

Onda me zovi DRUG REEFER. :rotf:

- - - - - - - - - -

Utuci su ti na nivou infantilnog desetogodisnjaka (u-ta-ta. nisam ja, to si ti... i sl.), a cesto i na nivou polupismene provincijske domacice kada se preko plota svadja sa isto tako "visprenom" komsinicom.

Ali i dalje si ti taj koji odiše mržnjom. Naravno i nekulturom koja je vezana uz ono prvo. I još uvek nisi uspeo ni jedna argument ili obrazloženje da napišaš na ovom PDf, a dugo si tu.

Onda me zovi DRUG REEFER. :rotf:

- - - - - - - - - -

Ali i dalje si ti taj koji odiše mržnjom. Naravno i nekulturom koja je vezana uz ono prvo. I još uvek nisi uspeo ni jedna argument ili obrazloženje da napišaš na ovom PDf, a dugo si tu.
Ko o cemu, baba o ustipcima, tako i nas drug Reefer jedno te isto, kao svaba tra-la-la. Ko zna, mozda i jesi svapskog porekla.

P.S. Bilo bi interesantno znati zast se uvek angazujes na strani kriminalaca i konstantno ih zagrizeno i zadrto opravdavas? Koji su tvoji motivi?

Back