PONOCNI RAZGOVORİ BIVSIH I SADASNJIH ROKERA IZ PR. I OSTALIH DIVERZANATA

A evo nesto da malo podrzim i ZZ-a. :)

Nisi bash najsreqniji primer odabrao (ovda se bar drzhe forme pesme, koliko/toliko).
Na svirkama ovakvog ili slichnog modela, gda na kraju izlaze svi da odsviraju/odpevaju neki standard, koji je poznat svima, a koje su se odrzhavale u PR ili u Mitrovici forma pesme se menjala, samoupravljanje na dellu, bitno jr bilo da sam ja na bini sviram sa mojim idolom HEJ !!, curica/e me gledaju i ima svi da chuju moj bozhanstveni solo itd itd, bila ta svirka unplugged iliti plugged ima jedan zajednichki naziv, po meni, *onanisanje. Vashe mishljenje o Nirvani unplugged molim.

Malopre sam gledao neku seriju na Pink televiziji gde je glavni nash zemljak Sasha Pantic.
Za one koje ne zive u Srbiji informacija da njegove humoristicke emisije imaju ogroman uspeh u Srbiji,Bosni i Hrvatskoj.Ima turneje i rasprodaje sale u gotovo celoj EX-YU.Prosti shtosevi za jugonostalgicare,sve vec cuto i prenaglasheno..Ako nekoga interesuje neka potrazi pod na YUTUBE pod KURSADZIJE.
Bice to strasno i nezaboravno iskustvo...

http://www.google.com/search?hl=sr&source=hp&q=kursadzije&lr=&rlz=1R2ADSA_enRS341&aq=f&oq=

Kada je pocinjao pre jedno dvaest i pet godina radio je kao saradnik casopisa ITD i objavio par clanaka o grupi Paschad.
U jednom je ishla sledeca recenica koju je izjavio Zhare :
Vishe je primitivizma u kravati nasheg pevaca nego u svim njihovim nazovi primitivnim stvarima.
A naslov je bio jednako glup:SRUSHICEMO NOVI PRIMITIVIZAM(isto Zharetov).
To je trebalo da bude neka sprdacina prema grupi Zabranjeno Pushenje, sa kojom smo malo pre toga svirali u BG.
Kasnije je ovo objavljeno u casopisu DUGA u rubrici Crveni Karton kao glupost meseca, zajedno sa nekom izjavom Lepe Brene.
Zhare je bio ponosan ne ovaj clanak..Accordo se sramio ovoga clanka.Sasha Pantic nishta nije razumeo ali se od srca smejao.....

K vragu, ne znam shta sam hteo da kazem ovim tekstom:think:

Poslednja izmena:

Unplugged filozofija mu dodje: ako je pesma stvarno dobra onda qe dobro da zvuchi i sa suvim gitarama
t.j. pochisti sve elektrichne gitare, sintisajzere, tvrde bubnjeve itd. i opet qe pesma da zvuchi mrak.
Totalna glupost!
Niko mi ne mozhe reqi da pesma, kako god dobra da je, mozhe da sachuva istu snagu kada joj skinesh svo zvuchno meso i ostavish joj samo suve akusticharske koske.

Nego gledam Claptona na linku shto ga posla pa se mislim:
kako to da mu niko nije rekao da izgleda taman kao neki matori kancelariski pacov u onoj koshulji sa kratkim rukavima?
Takve KOSHULE ni Jadran Perast nije drzhao na lageru.

Totalna katastrofa!
Kurt Cobain se zbog toga jadan i upucao, u treznom stanju video svoje unplugged snimke na MTVu ...

Poshto posle toliko godina vezbanja nije uspeo da odsvira kako treba solo(ako se to uopste moze nazvati solom, toliko je prosto) The man who sold the world zakljucio je da nema shta da trazi u muzici, a ni u zhivotu.
Budala, ja sam gresio i na jednostavnijim deonicama a batalio sam samo muziku:hahaha:

To se u moje vreme zvalo AKUSTICARI,kao Aleksa i Studen uz gitaru na stepenicama:worth:

Tacno tako. A pesme su im ishle ovako:
"Izbledeh lagano
kao slika stara
senka na mom licu boje poput gara

Gubilishte cheka
I vec cujem zvuke
uzavrelog pakla i kljucale vode

Eee
znaj
gresnik nisam bio ja
Izbledeh lagano kao slika stara "

Ne znam kako je ovo odjednom pokuljalo iz mene posle ravno trideset godina.
Valjda su toliko tupili sa istom pesmom da mi se zavarila u ganglije zanavijek. :rotf:

Mislim (dakle postojim) da je gorenavedena lirika duboko urezana u hipotalamuse
svih ostalih likova sa stepenica solitera kod Krasha 70 tih:
Suzane (ondashnje Bojkovic) Sonje (ondashnje stankovic) Beje (Blerima Sejdiu-a)
Patrisa Shale, Besnika Shale, Alekse, Faksa, Proke, Crnog (Miomira Stamenkovica-slikara) Fure (slikarke) Dauta (narkomana) Agrona Rudarija (barabe) Chitketa (ne znam ime) Chiza, Danijele, Rake, pa mozda i Bobana Savkovica, iako nisam siguran. Sale(koji je visio na stepenicama kada je Sonja bila tu) se verovatno ne seca nijednog libreta
ovog slavnog tandema. Ziggy (Suzan Tashi) uglavnom nije slusao ono sto drugi sviraju,
cekajuci da se dokopa gitare i razvali po Roryju Galagheru.
Bio je tu neko vreme i izvesni Fadil(j) - izasao ravno iz zatvora i tvrdio je da "volji Nilj Jang".
Odlicno smo se provodili uz pesme Studke-Faks na stepenicama (i na vrhu solitera kod istog Krasha) gledajuci tuche svaku bogovetnu noch, Doktora koji se naokolo shetao sa svojim uglancanim shpicerojkama, moleci Boga da mu se ne digne da nas lema.
Na vrhu solitera (s kog se imao pogled na glavnu ulicu , Grand, Dom JNA, Boro i Ramiz i
Radio Prishtinu) smo pili ushecereno crveno vino RUBIN (cini mi se najjeftinije), pushili
drinu brez i sa, i mashtali da se jednoga dana probudimo u americi sa Bob Dylanom
na zadnjem sedishtu. ili pak "u jutru iz Bogartovog filma, u zemlji gde vreme broje unatrag".

Dobro sam se raspevao, ajde za pojas.

Vecheras-pesnichki-i-setno-raspolozheni gospodine Prdim Glasno,
lepo si ti to srochio - koncizni zapis o tome kako je to nekada bilo..
generacija svezhih faca, glave pune snova i mladjanog idealizma.

-- -- --

Youth is not a time of life - it is a state of mind,
it is a temper of the will,
a quality of the imagination,
a vigor of the emotions ...

Nobody grows old by living a number of years.
People grow old only by deserting their ideals.
Years wrinkle the skin,
but to give up enthusiasm wrinkles the soul.
Worry, doubt, self-distrust,
fear and despair - these are the long,
long years that bow the head and
turn the growing spirit back to dust.

the love of wonder,
the sweet amazement at the stars ...
the unfailing childlike appetite
for what is to come next,
and the joy and the game of life.

You are as young as your faith,
as old as your doubt;
as young as your self-confidence,
as old as your fear,
as young as your hope,
as old as your despair.
When the wires are all down
and all the innermost core of your heart
is covered with the snows of pessimism
and the ice of cynicism,
then you are old indeed.

But so long as your heart receives messages
of beauty, cheer, courage, grandeur
and power from the earth,
from man and from the Infinite,
so long you are young.

Samuel Ullman

Malopre sam gledao neku seriju na Pink televiziji gde je glavni nash zemljak Sasha Pantic....
.Pa Zare, posto gledas TO :bljak:, ne zelim ga ni nazvati imenom, odlozicemo nas susret za nekoliko godina. :)
.
U jednom je ishla sledeca recenica koju je izjavio Zhare :
Vishe je primitivizma u kravati nasheg pevaca nego u svim njihovim nazovi primitivnim stvarima.
A naslov je bio jednako glup:SRUSHICEMO NOVI PRIMITIVIZAM(isto Zharetov).
.
Zhare je bio ponosan ne ovaj clanak..Accordo se sramio ovoga clanka.Sasha Pantic nishta nije razumeo ali se od srca smejao.....
Gomila lazi izneta je ovde, a posto nije ispricana u formi legende nego "faktografski" moram demantirati stogodj. Evo najvaznijeg. Accordo se nikad nije sramio ove Zaretove recenice, dapace. Bio je ponosan na visokoumne dosege basiste iz njegovog benda kad vec nije mogao biti ponosan na sviracke. :evil:

.

.
Totalna glupost!
Tacno. Mnogo "gluposti" je izneto na ovoj poslednjoj stranici. Ipak moram vam reci, nesto sto se zaboravili. Svirka je svirka. Ili umes ili ne umes. Ili si stvoren za to ili nisi. Ljudi sviraju od kad znaju za sebe, a na struju od pre 50 godina. Znam ljude koji na drombuljama izazovu emocije i stvore remek delo a znam i one druge, kojima ne vrede ni sva muzicka cudesa ovog sveta sa sve filharmonijom u pozadini. Tako da ne znam oko cega je ova prica uopste pokrenuta. Meni je svejedno jel na struju il ne, te se povlacim iz ove raspre.:)

Totalna katastrofa!
Kurt Cobain se zbog toga jadan i upucao, u treznom stanju video svoje unplugged snimke na MTVu ...
Sto si ti negativan ovijeh dana? A? Kriza srednje dobi? Tada se obicno puca po uspesnima jerbo meris svoje domete. :hahaha:

Poshto posle toliko godina vezbanja nije uspeo da odsvira kako treba solo(ako se to uopste moze nazvati solom, toliko je prosto) The man who sold the world zakljucio je da nema shta da trazi u muzici, a ni u zhivotu.
Budala, ja sam gresio i na jednostavnijim deonicama a batalio sam samo muziku:hahaha:
Bolje da si na vreme prestao da sviras. Da si nastavio ko zna kako bi se TI samounistio.:rotf: Prvi skok sa novog mosta u Beogradu na glavu, na saobracajnicu; Udaranjem kontrabasom o kraljeznicu, nabijanjem civije Fender Precision-a u oko... ili bi ti vec smislio nesto. :hahaha::rotf:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Poslednja izmena:
Mislim na komplet ...sa činelama. Dosta dugo ih je koristio, dok se nije dokopao...čini mi se..."Tama" bubnjeva, ali to je već druga priča, u kojoj su mogli učestvovati oni malobrojni preživeli i koji su ostali zdravog sluha.

Vidi seda su ostale neke slike, ali da sam imao Tamu u to vreme, ko zna de bi mi bio kraj, nazalost bese to Dzikcov Tacton sa secenim cinelama i drzacem od lampe ko stalkom za tu nesretnu cinelu.

Pozdrav svima posebno onima koje znam iz privatnog zivota kao ZigZag, sevand, drlazic trombon etc. Nadam se da cu se i sa ostalima barem virtelno upoznati. Inace i ja sam neki bivsi roker iz Pristine. Imao sam cast da sa ZigZagom cinim trecinu jednog njegovog slavnog benda krajem 80-ih. Sa sevandom sam isto imao cast da jam-ujem po tezgama ali sam najvise zahvalan sto je uvek bio da spreman da nama klincima posudi njegovi bubanj. Jes da je nas bubnjar morao levom rukom da drzi jedan timpan da ne padne a sa drugom da lupa, ali ipak :). Sreli smo se pre nekoliko meseci. Takodje i sa drlazicem imam dobrih iskustva, u stvari imao sam prilike da par puta budem u krugu gde je razgovarao sa svojim kolegama i tako uspeo da ukradem poneku stvar u vezi snimanja zvuka. Anyway, da ne duzim. Drago mi je da sam ovde. A vama? :)

Dobrodosao Tony Ball, mogao si i nasu sliku da ovde stavis.

Da da, beli Takton. Taj isti o kojem sam malopre pisao. Mada ne znam od koga ih kupio. Sigurno od poljaka u Grandu :)

Hvala na dobrodoslici accordo

Beli Takton je postao kasnije, kad ga je Zika Struja izlepio tapetama i cak sam stavio Paiste cinele na njemu. No cuveni stalak i secena cinela ostadose da dopunjavaju komplet. Pocetno je imo one crveno-zuto-plave boje a na kraju je imao boju drveta, kad je Pista skinuo svu mogucu plastiku i tapete. Secam se da jednom bas bubanj kotrljao niz Dubrovacku, srecom uhatismo ga posle neprodjenih 100 metara.

Beli Takton je postao kasnije, kad ga je Zika Struja izlepio tapetama i cak sam stavio Paiste cinele na njemu. No cuveni stalak i secena cinela ostadose da dopunjavaju komplet. Pocetno je imo one crveno-zuto-plave boje a na kraju je imao boju drveta, kad je Pista skinuo svu mogucu plastiku i tapete. Secam se da jednom bas bubanj kotrljao niz Dubrovacku, srecom uhatismo ga posle neprodjenih 100 metara.

Dugotrajni boravak "dole" i druzhenje sa "dzivdzanima&acc) ostavilo je trag na tvojoj napaqenoj dushi... ljubi familiju... i take care...

...gramatiku polozhih, al' pado' iz pisci... 'bem li ga shta mi bi...

...na njega, na njega...

...auuuu... @sevand-e... prijatelju... pa ti si zastranio skroz... sreqom da ste ga u'fatili... inache bi proshao tih 100m...

P.S... trchish i prestignesh poslednjeg... koji si bio pre toga...??? ...i da li si bio...???

Poslednja izmena:
Zdravo djezeri, iliti rockeri x-Prishtevachki :D
Eto upavo se vratih sa kampovanja u Velsu. Beshe neki hipi Equinox festival severno od Kardifa.
Vodio sam i klinku da sama vidi i oseti fetivalsku atmosferu.. kao njen matori nekada. Ne smeta da se uchi redu od malena :heart:

Evo slichka jedna da vidite koja nepojmljiva prirodna lepota u Velsu. Zar vas ne podeqa na Grachanichko jezero? Ili mozhda Batlava?

Podseca vala i na jedno i na drugo a i na Voban i Celije, sva nekomercijalna jezera slicejedna drugom.

Zdravo djezeri, iliti rockeri x-Prishtevachki :D
Eto upavo se vratih sa kampovanja u Velsu. Beshe neki hipi Equinox festival severno od Kardifa.
Vodio sam i klinku da sama vidi i oseti fetivalsku atmosferu.. kao njen matori nekada. Ne smeta da se uchi redu od malena :heart:

Evo slichka jedna da vidite koja nepojmljiva prirodna lepota u Velsu. Zar vas ne podeqa na Grachanichko jezero? Ili mozhda Batlava?

Podseca vala i na jedno i na drugo a i na Voban i Celije, sva nekomercijalna jezera slicejedna drugom.

Ej Sev , obrachun kod Olti restorana ?

Ej Sev , obrachun kod Olti restorana ?

Ne idem tamo cesto kao ranije,Oscar i City su mi sad mesta. City ima bozu, doner, Prizrenski suxhuk, pljeskavice masallah, a Oskar Bay Kamber, salate, ljute pljeskavice, bombice i sl. Tara smanjio cevape, Gjakovar, sve i da nece tabijat je jaci od njega.

Ne idem tamo cesto kao ranije,Oscar i City su mi sad mesta. City ima bozu, doner, Prizrenski suxhuk, pljeskavice masallah, a Oskar Bay Kamber, salate, ljute pljeskavice, bombice i sl. Tara smanjio cevape, Gjakovar, sve i da nece tabijat je jaci od njega.

Daj Sev prosvetli me:
- Dje je City
- Dje je Oscar

Unapred zahvalan

Back