PONOCNI RAZGOVORİ BIVSIH I SADASNJIH ROKERA IZ PR. I OSTALIH DIVERZANATA

Pre neki dan smo se videli. Slucajno, ne da se druzimo. Prosao je pored moje radionice i svratio. Ja sam sa Sirovom Kozom zavrsio pre 20 godina.

Malo sam uvredjen, i ja sam pre neki dan bio kod tebe u radnji(onici), pa ne vidim da se na forumu od toga ispredaju legende, kao o ovome Peri....:dontunderstand:

Poslednja izmena:
"Letacki solo," koliko se bar meni cini, je iz Coca Cole. Od svih sola mi se u dubokom pamcenju urezao Master Blaster u Zaretovoj izvjedvi. Accordo secas li se tog, sto bi se reklo, majci i ocu svih soloa. :rotf::rotf::rotf:

Taj nije ni bio tako losh:roll:, koliko je bilo soliranje na Kada bi oni znali - na Goliji :sad2:
Ne bez daljnjeg nije u redu da se oko oca 16-to-mesecne devojcice, korektnog programera i nekadashnjeg basiste ispredaju tako gnusne klevete.:dontunderstand::mafijas:

Taj nije ni bio tako losh:roll:, koliko je bilo soliranje na Kada bi oni znali - na Goliji :sad2:
Ne bez daljnjeg nije u redu da se oko oca 16-to-mesecne devojcice, korektnog programera i nekadashnjeg basiste ispredaju tako gnusne klevete.:dontunderstand::mafijas:

:gace: Predajem se. Zbog Sofi, dirnuo si me kao oca odraslih cera, naravno i zbog toga sto si korektan programer ali ponajvise zbog toga sto si bivsi basista. Tu mi se javlja cak neko osecanje srece.:rotf: Inace sam se setio jos nekih tvojih solaza. :hahaha:

Poslednja izmena:
"Avionska pjesma"...simpatičan, ali nejasan pojam !? Sećam se, takođe i zvukova iz Žućine super akustične prostorije koji su mi trajno oštetili sluh. Osobito iz njegovih primarnih bubnjeva.

Mislis, plasticnih zelenih stolica? Ili ipak mislis na kasniju fazu, kada je otkinuo i cinele sa igracke majmuna. :cepanje:

Mislis, plasticnih zelenih stolica? Ili ipak mislis na kasniju fazu, kada je otkinuo i cinele sa igracke majmuna. :cepanje:

Mislim na komplet ...sa činelama. Dosta dugo ih je koristio, dok se nije dokopao...čini mi se..."Tama" bubnjeva, ali to je već druga priča, u kojoj su mogli učestvovati oni malobrojni preživeli i koji su ostali zdravog sluha.

Pozdrav svima posebno onima koje znam iz privatnog zivota kao ZigZag, sevand, drlazic trombon etc. Nadam se da cu se i sa ostalima barem virtelno upoznati. Inace i ja sam neki bivsi roker iz Pristine. Imao sam cast da sa ZigZagom cinim trecinu jednog njegovog slavnog benda krajem 80-ih. Sa sevandom sam isto imao cast da jam-ujem po tezgama ali sam najvise zahvalan sto je uvek bio da spreman da nama klincima posudi njegovi bubanj. Jes da je nas bubnjar morao levom rukom da drzi jedan timpan da ne padne a sa drugom da lupa, ali ipak :). Sreli smo se pre nekoliko meseci. Takodje i sa drlazicem imam dobrih iskustva, u stvari imao sam prilike da par puta budem u krugu gde je razgovarao sa svojim kolegama i tako uspeo da ukradem poneku stvar u vezi snimanja zvuka. Anyway, da ne duzim. Drago mi je da sam ovde. A vama? :)

Mislim na komplet ...sa činelama. Dosta dugo ih je koristio, dok se nije dokopao...čini mi se..."Tama" bubnjeva, ali to je već druga priča, u kojoj su mogli učestvovati oni malobrojni preživeli i koji su ostali zdravog sluha.

Ja sam njim nisam svirao na TAMI. Ali na TAKTONU jesam, ponekad su mi bolje zvucale one zelene plasticne stolice. :hahaha: Sevand, jel Takton bese? Secam se kako smo ih ponosno nosili kad si ih pazario kroz pola Pristine do tebe i svi bili srecni. :sad2:

Pozdrav svima posebno onima koje znam iz privatnog zivota kao ZigZag, sevand, drlazic trombon etc. Nadam se da cu se i sa ostalima barem virtelno upoznati. Inace i ja sam neki bivsi roker iz Pristine. Imao sam cast da sa ZigZagom cinim trecinu jednog njegovog slavnog benda krajem 80-ih. Sa sevandom sam isto imao cast da jam-ujem po tezgama ali sam najvise zahvalan sto je uvek bio da spreman da nama klincima posudi njegovi bubanj. Jes da je nas bubnjar morao levom rukom da drzi jedan timpan da ne padne a sa drugom da lupa, ali ipak :). Sreli smo se pre nekoliko meseci. Takodje i sa drlazicem imam dobrih iskustva, u stvari imao sam prilike da par puta budem u krugu gde je razgovarao sa svojim kolegama i tako uspeo da ukradem poneku stvar u vezi snimanja zvuka. Anyway, da ne duzim. Drago mi je da sam ovde. A vama? :)

Dobrodosouklub! :ok:

Bog stari

Welcome to the show that never ends my friend

Ja sam njim nisam svirao na TAMI. Ali na TAKTONU jesam, ponekad su mi bolje zvucale one zelene plasticne stolice. :hahaha: Sevand, jel Takton bese? Secam se kako smo ih ponosno nosili kad si ih pazario kroz pola Pristine do tebe i svi bili srecni. :sad2:

Da da, beli Takton. Taj isti o kojem sam malopre pisao. Mada ne znam od koga ih kupio. Sigurno od poljaka u Grandu :)

Hvala na dobrodoslici accordo

Imao sam cast da sa ZigZagom cinim trecinu jednog njegovog slavnog benda krajem 80-ih. :)

Zbog reci TRECINU slutim da je u pitanju bio TRIO.
Secam se dva ZIGGijeva neslavna trio projekta:
1.Car Dushan,sa Valjdetom i Saletom, eksperimentalna postava bez bubnja i basa:hahaha:
2.BLUZDIBIDUZ postava sa Kecmanom i Neshom Corom, i njihiv legendarni, predugi, desetominutni nastup na nekoj gitarijadi u B&R:sad2:.

Takodje,zbog onog KRAJEM 80-IH,slutim da nisi imao udela u ova dva zlocina, pa tim dobrodosao:gace:

Poslednja izmena:
Zbog reci TRECINU slutim da je u pitanju bio TRIO.
Secam se dva ZIGGijeva neslavna trio projekta:
1.Car Dushan,sa Valjdetom i Saletom, eksperimentalna postava bez bubnja i basa:hahaha:
2.BLUZDIBIDUZ postava sa Kecmanom i Neshom Corom, i njihiv legendarni, predugi, desetominutni nastup na nekoj gitarijadi u B&R:sad2:.

Takodje,zbog onog KRAJEM 80-IH,slutim da nisi imao udela u ova dva zlocina, pa tim dobrodosao:gace:

Tacnije bilo je 86-e, i kao sto rekoh bio je to slavan trio. tako da si sasvim u pravu :klap: Inace smatram sebe za validnog svedoka o Ziggijevom diktatorstvu o kojem je bilo ovde reci. Pa ako bude potrebe, tu sam. Inace u to vreme ja sam bio spreman progutati sve jer za mene 17 godisnjaka u to vreme je bilo kao svirati sa Deep Purple.

Ne znam zasto, iako je Tocak odlican gitarista i inovator cak, uvek mi je nesto smetalo kod njega. Do dan danas nisam uspeo da odgonetnem sta , a osecaj je isti. :think:

Valjda to shto je paor.

U doba najvece slave nije znao da tajanstveno cuti i proda se kao "gitarist iz mraka sa mistikom" ili da kao Bregovic pri intervjuima daje osmisljeno-improvizovane refleksivne-nebuloze i tako sebe ucini zanimljivim,
neko je pri prvom intervjuu (kao bracha Jelich iz YU grupe) poceo da kuka kako mora da popravlja ficu i "pre svega da ishrani svoju porodicu", pritom pominjuci teske uslove u Kragujevcu i birokratiju
(valjda je mislio da to zanima pubertetsku publiku i da ce vishe da ga vole iz samilosti).
Klinci su od njega trazili (plakali u iscekivanju) da se ponasha kao gitaristicka rock-legenda, a on im odgovarao temama o socijslistickom zlopacenju.
Dno je bilo kada su (Smak) poceli da sviraju pesme Marine Tucakovic - valjda misleci da ce im ona svojim idiotskim tekstovima doneti komercijalnost (da poprave fiche i ishrane svoje porodice).
Znali su da ne znaju da napisu komercijalan tekst, pa se zalepili za zenu koja nema veze s njihovom muzikom.
Lose koncipiran imidz, to ti je. Citava taktika im je bila "mi smo posteni muzicari i najbolji tehnicari." "Mİ znamo da sviramo i to je dovoljno."
Steta. Tocak je bio veliki talenat i velika propustena shansa da se dobije pravi mit.

Kao i Paschad :)

Drago mi je da gura dalje.

Kao i Paschad :)

Poslednja izmena:
Tony Ball, ja te znam sa foruma b92 (Pristina nekad i sad, Mitrovica nekad i sad) ili tako nesto.
Dobrodosao. Mi smo podugo ovde i przhi se i dalje.... :)
Bolje te nasao PG. Znam da ovde ima dosta korisnika sa B92 zato sam i zadrzao isti nick. Citao sam vas ovde i ranije i najzad se registrovah. Nesto je tiho ovih dana ovde. Ne vidim da se przhi :)

Back