Pomozite mi ljudi ....

milos1989

Početnik
Poruka
2
Imam gadan problem... jos davne 1993 otac moj je od svoje firme Ivo Lola Ribar dobio vesernicu zgrade koja je tek bila izgradjena na "koriscenje"... imam papir u kojem se navodi da je direktor tadasnje firme ustupio tih 30 kvadrata mom ocu... ja taj papir i dalje imam ali kaze mi sam otac da on vise ne vredi... 1994 je stan zavrsen (struja-zgradina, voda, interfon, kupatilo, kuhinja) sve sve... ja sam tu ziveo sa ocem i majkom. posle njihovog razvoda ja i otac smo ziveli u tom stanu jos 2 godina znaci do neke 96 97...ja sam se posle preselio kod majke a otac kod zene i taj stan je ostao da stoji tako... 2010 kad sam odlucio da se osamostalim (tj kad sam se posvadjao sa ocuhom) uzeo sam kljuc od stana i dosao... stanari su zazvali skup i posle silne svadje i rasprave uspeo sam nekako od njih da dobijem ugovor na godinu dana koriscenja... ugovor je istekao... za ovih godinu ipo dana ja sam njima otplatio sigurno 1000e navodno kirije... znam da nemogu 100% potpisa da dobijem za legalizaciju ali dal postoji sansa da oni mene izbace iz MOG STANA??? mislim da je svima u glavi bilo da ubace svoje dete , posto je stan sredjen u full-u u krovu je (krovni prozori) galerija... zamolio bih vas za misljenje i po mogucnosti pomoc ako je neko imao slican problem ili situaciju... u napred hvala :)

Sve je problematicno jer 15 godina niko nije ziveo u njemu-niste ga koristili.
Pokusajte sa njima ili bar vecinom da postignete sporazum o otkupu obzirom da vasi roditelji nisu zelele da je otkupe ili je i tada bio problem otkupiti vesernicu jer imate kao pravni naslednik oca prvenstvo.Papir vam taj od oca nije nikakav dokument jer su se stanovi masovno otkupljivali 90-ih godina od javnog stambenog,firmi i drzave.VI STE SAMO PODSTANAR nazalost i moracete placati kiriju do tada odnosno mogu vas iseliti kad god pozele ako ne otkupite stan odnosno ako ne placate redovno racune i kiriju.

Taj dokumenat Vam moze biti od pomoci samo u otkupu problem ce biti zasto ste objekat ostavili praznog 15 godina sto dovodi do toga da ste bili obezbedjeni i da vam tada to nije bilo potrebno.Insistirajte da nemate gde.Ozenite se dovedite neku trudnu zenu mozda to i pomogne.Ovo govorim jer je moj drug tako zaposeo veseraj na zadnjem spratu i svi su potpisali bez odlaganja.Pozdrav

Poslednja izmena:
Ma to su komsije bacile oko. Tvoja greska (tj. tvojih roditelja) je sto niste drzali stanare u njemu. Sad ce oni da bunare neku rupu u zakonu, ko ovaj moj komsija jedan, zakljucavao je vesernicu, koja je bila u suterenu, pa tu ostavljao daske i kojekakve gluposti, pa kao da ne bi kapalo po njima. Sto? Nameracio se lik da uzme prostor od 100 km pored Kanadske ambasade za neke sitne pare. Sedi ti u svom stanu i uzivaj, oni ti mogu samo pljunu pod prozor.

Back