pomoc

malahija79

Početnik
Poruka
2
Imam problem sa kompjuterom vec nekih mjesec dana, a ne znam da ga rijesim i zato vas molim za pomoc. Dobila sam komp od oca koji nije znao da radi u WINDOWS 7 sistemu i trazio je da mu nasnime XP. Posle dugo vremena mi se pojavlo upozorenje da je komp pod rizikom <this copy of WINDOWS did not pass genuine windows validation>, to je samo dio upozorenja. Da li ja mogu nesto da uradim, ili moram da ga ponesem kod majstora.:dash:

http://www.wikihow.com/Remove-Windows-Genuine-Advantage-Notifications (prevesću ti samo sekund)
1. Otvori CMD (Klikni Start, nađi RUN i klikni ga, upiši CMD i klikni enter)
2. Kucaj tačno ovako (najbolje copy/paste)
Kod:
cd \windows\system32
3. Zatim kopiraš sve ovo::
Kod:
taskkill -IM wgatray.exe
del wgatray.exe
del wgalogon.old
i zalepiš na CMD (desni klik pa paste, neradi CTRL + V) i klikneš ENTER
pa onda restartuješ kompjuter i sve ko staro :)
ili
http://torrentz.eu/7610be4ce7f9013613664084edacae433663fafa

Poslednja izmena:
NIKAD NIJE KASNO...DA SE GASI .;)..( ništa ..STRAŠNO..;).)

Start :arrow: Programs :arrow: Accessories :arrow: System Tools :arrow: Security Centar

winsecent.jpg

Kliknes misem na :arrow: Automatic Updates...;)

autoupdate.jpg

I uradis kao na slici :arrow: OK

I NEĆE VIŠE DA TE ...DAVE...;)

Bože Petra, za gašenje automatic updatesa je već kasno, a i ne treba da ga gasi, već samo da odznači Geniue kako se nebi instalirao

Bože...Krtislave...kada vidiš da onaj kome je potrebna pomoć...NIJE MNOGO UPUĆEN U SOFTVER...tu ne pomaže ...TEKST.....;).

Moraš da mu ...POKAŽEŠ....SLIKOM...;)

NIKAD NIJE KASNO...DA SE GASI .;)..( ništa ..STRAŠNO..;).)

Start :arrow: Programs :arrow: Accessories :arrow: System Tools :arrow: Security Centar

Kliknes misem na :arrow: Automatic Updates...;)

I uradis kao na slici :arrow: OK

I NEĆE VIŠE DA TE ...DAVE...;)

Sledeći put kad budu rušili sistem neće da dave ako ugasi automatic updates, ali sad je program već ušao i daviće dok god ne sruši sistem. Ae ti meni objasni kako će genuine nestat gašenjem automatic updatesa, kako ćeš sprečit to da dobiješ prehladu, kada si već prehlađen, pa valjda onda tražiš lekove, zar nisam upravu????????

@malahija79 otvori ovo https://www.youtube.com/results?sea...+software+windows+xp&aq=0&oq=how+to+remove+ge pa nađi video koji god ti odgovara :)

Imam problem sa kompjuterom vec nekih mjesec dana, a ne znam da ga rijesim i zato vas molim za pomoc. Dobila sam komp od oca koji nije znao da radi u WINDOWS 7 sistemu i trazio je da mu nasnime XP. Posle dugo vremena mi se pojavlo upozorenje da je komp pod rizikom <this copy of WINDOWS did not pass genuine windows validation>, to je samo dio upozorenja. Da li ja mogu nesto da uradim, ili moram da ga ponesem kod majstora.:dash:

Najednostavnije rješenje za tebe....Skini RemoveWGA 1.2 , dvoklikom ga pokreni, klikni par puta OK i to je to....

a naravno nisi ništa čačkao ;) čuva i po tri četiri meseca,pogotovu ako je winov update,sve zavisi šta je namešteno.
"Restore points are saved until the disk space System Restore reserves is filled up. As new restore points are created, old ones are deleted. If you turn off system protection (the feature that creates restore points) on a disk, all restore points are deleted from that disk. When you turn system protection back on, new restore points are created. For more information about system protection"

Nebih reko, kolko ja znam, system restore sačuva resoter point jedno nedelju dana default

Grešiš...ČUVA ČETIRI MESECA..:ok:...( za XP...provereno )

Ne znam koliko za...7-cu....:confused:

A ...zavisi koliko si mu dao prostora na disku..;)..( kod mene ima oko 9Gb ) i kao sto napisa ...davinci....ako mu daš ..VIŠE...čuva...DUŽE....;)

Grešiš...ČUVA ČETIRI MESECA..:ok:...( za XP...provereno )

Ne znam koliko za...7-cu....:confused:

A ...zavisi koliko si mu dao prostora na disku..;)..( kod mene ima oko 9Gb ) i kao sto napisa ...davinci....ako mu daš ..VIŠE...čuva...DUŽE....;)

Ma ja inače to nekoristim, ja pravim full sistem backup preko Acronis TrueImage

Back