Pomoc

Za pocetak sve ove Servise stavi na Manual :tajna:

O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe" -autorun
O4 - HKCU\..\Run: [Advanced SystemCare 4] C:\Program Files\IObit\Advanced SystemCare 4\ASCTray.exe
O4 - Global Startup: W541U V2.0.lnk = C:\Program Files\Tenda\W541U V2.0\UI.exe
O23 - Service: Google Update Service (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Google Update Service (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe

:lol:

E, izgleda da smo tu negde...uradio sam kao sto je rekao acafaca i izgledalo je ok, ali nisam imao internet jer se kacim preko Tendinog wireless stikera pa sam njega stiklirao i problem se vratio. Izgleda da on pravi neki konflikt iako ga dugo koristim, i jedno vreme nisam imao problema. Na Virustotalu nista ne prijavljuje za UI.exe. Napominjem da sam i na prethodnom racunaru imao isti problem koji nisam resio i naravno imao internet preko istog usb wireless stickera. Da ga promenim ili nesto drugo?

Process PID CPU Private Bytes Working Set Description Company Name
System Idle Process 0 100.00 0 K 28 K
System 4 0 K 252 K
Interrupts n/a < 0.01 0 K 0 K Hardware Interrupts and DPCs
smss.exe 1312 172 K 236 K Windows NT Session Manager Microsoft Corporation
csrss.exe 1364 1,728 K 3,780 K Client Server Runtime Process Microsoft Corporation
winlogon.exe 1408 7,812 K 4,808 K Windows NT Logon Application Microsoft Corporation
services.exe 1456 1,752 K 2,568 K Services and Controller app Microsoft Corporation
ati2evxx.exe 1692 556 K 952 K ATI External Event Utility EXE Module ATI Technologies Inc.
svchost.exe 1712 3,180 K 3,364 K Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation
wmiprvse.exe 3732 1,948 K 3,880 K WMI Microsoft Corporation
svchost.exe 1804 1,996 K 2,808 K Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation
svchost.exe 2000 17,816 K 20,788 K Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation
PMonitor.exe 400 12,020 K 4,060 K Advanced SystemCare Performance Monitor IObit
Smc.exe 380 11,740 K 6,048 K Symantec CMC Smc Symantec Corporation
SmcGui.exe 2296 8,408 K 6,304 K Symantec CMC SmcGui Symantec Corporation
svchost.exe 748 1,456 K 2,312 K Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation
ccSvcHst.exe 916 10,848 K 2,932 K Symantec Service Framework Symantec Corporation
spoolsv.exe 1936 3,292 K 2,636 K Spooler SubSystem App Microsoft Corporation
ASCService.exe 260 5,784 K 380 K Advanced SystemCare Service IObit
ADCDLicSvc.exe 1112 356 K 892 K System Level Service Utility Autodata Limited
mdm.exe 928 764 K 1,244 K Machine Debug Manager Microsoft Corporation
Rtvscan.exe 1272 10,000 K 4,464 K Symantec AntiVirus Symantec Corporation
alg.exe 3116 1,188 K 1,940 K Application Layer Gateway Service Microsoft Corporation
svchost.exe 3428 1,444 K 2,152 K Generic Host Process for Win32 Services Microsoft Corporation
lsass.exe 1468 3,916 K 1,128 K LSA Shell (Export Version) Microsoft Corporation
ati2evxx.exe 544 512 K 960 K ATI External Event Utility EXE Module ATI Technologies Inc.
explorer.exe 620 34,612 K 31,764 K Windows Explorer Microsoft Corporation
ctfmon.exe 1072 952 K 1,804 K CTF Loader Microsoft Corporation
UI.exe 576 27,220 K 18,768 K
iexplore.exe 368 13,116 K 1,772 K Internet Explorer Microsoft Corporation
iexplore.exe 3400 128,792 K 99,152 K Internet Explorer Microsoft Corporation
iexplore.exe 3076 201,916 K 151,060 K Internet Explorer Microsoft Corporation
iexplore.exe 888 126,828 K 82,560 K Internet Explorer Microsoft Corporation
procexp.exe 2152 14,128 K 19,548 K Sysinternals Process Explorer Sysinternals - www.sysinternals.com

Jedino ovako, ne radi mi taster print screen..

Svi procesi su OK.
Koji problem imas sada sa sistemom?
Mozes da izbrises ovaj advance systam care,citao sam negde da izaziva konflikte sa dosta programa.
Dovoljan ti je CCleaner za ciscenje "djubreta" i registry baze,i sigurniji je program za registry ciscenje od ASC.

Evo deinstalirao sam i ASC sve slusam,,,Problem je trenutno stro ne mogu nista da radim na kompu dok sam online..cim iskljucim Tendin wireless sve radi savrseno..Ne mogu normalno da kuckam na Fejsu ili Skypu ili Wordu niti da igram online igrice..za ovih par reda mi je trebalo 15ak min...

izgleda da je problem u tom wireless-u.
Jel imas neki firewall,jel ti je ukljucen windows-ov firewall?
Koji Norton koristis?
Ako ni ovo ne pomogne imam jos jedan predlog,ali da vidimo prvo firewall...

Symantec ti jede mashinu ...:eek:

Deinstaliraj Advanced System Care ...mene je on ebao ranije a poneki ima i Virus

Kod mene samo 23 procesa rade na PC-u sa 220 MB Memorije koju trosi ...Full instaliran ! :lol:

Andjele...kako to da uradim?

Levi Klik na My Computer ikonu

Odaberi Manage, zatim Services and Application

U desnom prozoru klikni 2x na Services i tu si :lol:

Pronadji sve ove servise koje sam nabrojao gore i postavi na Manual tako sto ces kliknuti 2x na bilo koji servis koji zelis podesiti ;-)

screenshot050g.jpg

Ovde na slici ti je pokazno kako se podesava na Manual ili Disable

Znaci svaki servis koji ne zelis da ti startuje kada palis PC ...namesti na Manual

ili Disable ako ti nije potreban :tajna:

Goodluck !!

Default Windows XP Servisi : http://www.microsoft.com/resources/.../en-us/sys_srv_default_settings.mspx?mfr=true

System Settings for a Game Machine :

Disable sve ove Servise :

Alerter
Application Layer Gateway Service** (samo ako ne koristis Windows Firewall)
Application Management
Background Intelligent Transfer Service
ClipBook
COM+ System Application
Computer Browser
Distributed Link Tracking Client
Distributed Transaction Coordinator
Error Reporting Service
Fast User Switching Compatibility ** (samo ako ima jednog User-a (korisnika) na tvom PC-u )
Help and Support
Indexing Service
Internet Connection Firewall (ICF) / Internet Connection Sharing (ICS)
IPSEC Services
Logical Disk Manager Administrative Service
MS Software Shadow Copy Provider
Net Logon
NetMeeting Remote Desktop Sharing
Network DDE
Network DDE DSDM
Network Location Awareness (NLA)
NT LM Security Support Provider
Performance Logs and Alerts
Portable Media Serial Number
Print Spooler ** (samo ako PC ne koristi Stampac)
Protected Storage
QoS RSVP
Remote Desktop Help Session Manager
Remote Procedure Call (RPC) Locator
Remote Registry
Removable Storage
Routing and Remote Access
Secondary Logon
Server
Smart Card
Smart Card Helper
SSDP Discovery Service
System Restore Service
Task Scheduler
TCP/IP NetBIOS Helper
Telnet
Themes
Uninterruptible Power Supply
Universal Plug and Play Device Host
Volume Shadow Copy
Windows Image Acquisition (WIA)
Windows Installer
Windows Management Instrumentation Driver Extensions
Windows Time
Wireless Zero Configuration
WMI Performance Adapter

Have Fun !! :lol:

Symantec ti jede mashinu ...:eek:

Deinstaliraj Advanced System Care ...mene je on ebao ranije a poneki ima i Virus

Kod mene samo 23 procesa rade na PC-u sa 220 MB Memorije koju trosi ...Full instaliran ! :lol:

Ne,symantec ne jede masinu,jer symantec zauzima samo 22mb ram memorije,i ne oseca se u sistemu,niti usporava uopste rad sa aplikacijama,bootup i shutdown...

Norton antivirus/internet security 2011 koristi samo 2 procesa.
Ne znam ovi ostali symatec procesi sa cime su povezani,verovatno jos neke symantec aplikacije kao npr norton ghost ili sl.

Koristim windows firewall, ali tek od pre par dana, tek posto je prob vec nastao, a pre toga nisam koristio firewall. AV je Symantec Endpoint Protection...tako pise

Hajde da probamo sistem restore:
Otvori START, SYSTEM TOOLS, SYSTEM RESTORE pa RESTORE MY COMPUTER TO AN EARLIER TIME
Odaberi tacku tj.neki bilo koji datum PRE nego sto je problem nastao,moze i od pre mesec dana ili vise cini mi se i idi na NEXT i restartovace se verovatno i javi da li i dalje postoji problem.

Izbaci Nortona jer najverovatnije on zeza.Izvrši uninstal.Pa restartuj računar i tada prikači wireless.Kad prikačiš wireless vidi tada kako se računar ponaša,i tek onda ćeš sam odlučiti dali ćeš instalirati Nortona ili neki drugi AV .
99% sam siguran da on pravi probleme.

Hajde da probamo sistem restore:
Otvori START, SYSTEM TOOLS, SYSTEM RESTORE pa RESTORE MY COMPUTER TO AN EARLIER TIME
Odaberi tacku tj.neki bilo koji datum PRE nego sto je problem nastao,moze i od pre mesec dana ili vise cini mi se i idi na NEXT i restartovace se verovatno i javi da li i dalje postoji problem.

system restore ne radi, tj moze da vrati samo 5-6 dana, a to nije dovoljno...

system restore ne radi, tj moze da vrati samo 5-6 dana, a to nije dovoljno...

Reinstaliraj Tendin drajvere sa diska koji si dobio,prvo ih deinstaliraj,pa restartuj i opet ih instaliraj.
Ako ni to ne pomaze probaj da ih apdejtujes na noviju verziju.
Iskljuci windows firewall,i i deinstaliraj i symantec enpoint protection,NIS 2011 je mnogo laksi za sistem i mnogo bolje resenje.

Reinstaliraj Tendin drajvere sa diska koji si dobio,prvo ih deinstaliraj,pa restartuj i opet ih instaliraj.
Ako ni to ne pomaze probaj da ih apdejtujes na noviju verziju.
Iskljuci windows firewall,i i deinstaliraj i symantec enpoint protection,NIS 2011 je mnogo laksi za sistem i mnogo bolje resenje.

Deinstalirao sam drajvere i dok ih nije bilo komp je radio savrseno. Cim sam ponovo instalirao ponovo i problem.
1.)Da li da kupim drugi wireless adapter jer mi je to lakse nego reinstalacija?
2.)Kako je moguce da imam virus a zastitni programi ga ne vide, i sve sto sam pokusao u pronalazenju istih bilo je bezuspesno?
3.)Zasto bi Norton bio krivac kad imam jos jedan komp koji ima isti problem sa ovim Tenda wirelessom a u njemu je besplatni Avast ili AVG ne secam se jer ga ne koristim zbog istih problema.
Napominjem da sam na oba kompa ovaj uredjaj koristio mesecima mozda i godinu do pocetka problema

Deinstalirao sam drajvere i dok ih nije bilo komp je radio savrseno. Cim sam ponovo instalirao ponovo i problem.
1.)Da li da kupim drugi wireless adapter jer mi je to lakse nego reinstalacija?
2.)Kako je moguce da imam virus a zastitni programi ga ne vide, i sve sto sam pokusao u pronalazenju istih bilo je bezuspesno?
3.)Zasto bi Norton bio krivac kad imam jos jedan komp koji ima isti problem sa ovim Tenda wirelessom a u njemu je besplatni Avast ili AVG ne secam se jer ga ne koristim zbog istih problema.
Napominjem da sam na oba kompa ovaj uredjaj koristio mesecima mozda i godinu do pocetka problema

Znaci problem je ocigledno u tendin-u.
Menjaj to i kraj.
Uzmi bolje ADSL ako mozes,nego wireless adapet ;)

Back