Pomoć u kući...

• Začetnik teme Začetnik teme Oranz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Oranz

Elita
Poruka
24.257
Zene,pomazu li vam u kuci parneri i ostali koji zive sa vama...mm upravo usisao sobu i izbrisao prashinu,i josh me zove i kaze...vidi,a shta kazesh...ja reko odushevljeno necu da te menjam,evo josh i kafu cu da ti skuvam,pravi si...:manikir:

:) sve zna da radi osim peglanja kosulja i bogme se i naradio u zadnje vreme s obzirom da odrzavam trudnocu od pocetka decembra....da nije tako sposoban na puno frontova ne znam kako bi ovih meseci funkcionisali.....

Zene,pomazu li vam u kuci parneri i ostali koji zive sa vama...mm upravo usisao sobu i izbrisao prashinu,i josh me zove i kaze...vidi,a shta kazesh...ja reko odushevljeno necu da te menjam,evo josh i kafu cu da ti skuvam,pravi si...:manikir:
Kad su deca bila manja sve je bez ikakvog dogovora teklo po principu - 'ajde na brzinu da se uradi sta se ima, pa da zajedno budemo slobodni.... Poslednjih godina je uglavnom sve na meni (obaveze utrostrucene), muz bi da se iskupi kucnom pomocnicom, ali nikako da neka dobije stalni radni odnos, lenje su i povrsne. Ne treba mi jos neko da me nervira, dosta su mi ovo dvoje lenjih sto sam rodila. :mrgreen:

p.s. ima situacija, kad preteraju, dovoljno je samo da mi vide facu i svako se vata da nesto sredi, bez uputstva i specijalne molbe. :manikir:

Slabo mi ko šta pomaže oko kućnih poslova, ali niko mi nije kriv što smatram da sve ja najbolje uradim. Niko ne ume ni da usisa, ni da ispegla, ni da izbriše prašinu, a da ne pričam o ribanju kupatila kao što ja umem. I kada nešto urade, ne prigovaram i ne ukazujem im na greške, nego uzmem ja i uradim kako hoću.

Nisam pravi sagovornik za ovu temu. :(

Kad su deca bila mala sve smo zavrsavali zajednicki...i ciscenje i nabavku i sve oko dece
Sad za ciscenje imamo zenu koja dolazi jednom nedeljno na ceo dan i koja odradi kompletno veliko spremanje
a mi tokom nedelje odradimo sta kako stigne
Sad kad su deca porasla skoro da i nema nekog narocitog posla oko njih...sobe spremaju sami a u ostalom delu kuce i tako gostuju
ili su na proputovanju kroz istu :lol:

Slabo mi ko šta pomaže oko kućnih poslova, ali niko mi nije kriv što smatram da sve ja najbolje uradim. Niko ne ume ni da usisa, ni da ispegla, ni da izbriše prašinu, a da ne pričam o ribanju kupatila kao što ja umem. I kada nešto urade, ne prigovaram i ne ukazujem im na greške, nego uzmem ja i uradim kako hoću.

vidish, ja bila ista...i danas neke stvari ja naravno najbolje uradim...za te prostije poslove ne manishem,shtavishe ga podstichem..a cerka kad ga vidi,bude joj neprijatno pa i ona sredi svoju sobu

Kad su deca bila manja sve je bez ikakvog dogovora teklo po principu - 'ajde na brzinu da se uradi sta se ima, pa da zajedno budemo slobodni.... Poslednjih godina je uglavnom sve na meni (obaveze utrostrucene), muz bi da se iskupi kucnom pomocnicom, ali nikako da neka dobije stalni radni odnos, lenje su i povrsne. Ne treba mi jos neko da me nervira, dosta su mi ovo dvoje lenjih sto sam rodila. :mrgreen:

p.s. ima situacija, kad preteraju, dovoljno je samo da mi vide facu i svako se vata da nesto sredi, bez uputstva i specijalne molbe. :manikir:
uh bre mlogo si stroga:lol:da je meni moj bilo kada ponudio k.pomocnicu ne bi je odbila...nego bi joj lepo dala kljuc,i doshla na gotovo...posle bi naravno bilo,ovo je moglo bolje itd...ne znam,valjda sam proshla tu fazu...sad vishe nisam toliko zakeralo:cool:

Kad su deca bila mala sve smo zavrsavali zajednicki...i ciscenje i nabavku i sve oko dece
Sad za ciscenje imamo zenu koja dolazi jednom nedeljno na ceo dan i koja odradi kompletno veliko spremanje
a mi tokom nedelje odradimo sta kako stigne
Sad kad su deca porasla skoro da i nema nekog narocitog posla oko njih...sobe spremaju sami a u ostalom delu kuce i tako gostuju
ili su na proputovanju kroz istu
:lol:
I uvek je dobar izgovor - pa ja sam usla samo da uzmem, vidim, pitam,...nemam ja nista sa tim sto je nered. :lol:
uh bre mlogo si stroga:lol:da je meni moj bilo kada ponudio k.pomocnicu ne bi je odbila...nego bi joj lepo dala kljuc,i doshla na gotovo...posle bi naravno bilo,ovo je moglo bolje itd...ne znam,valjda sam proshla tu fazu...sad vishe nisam toliko zakeralo:cool:
E takva mi treba, ali malo sutra cu da nadjem. :confused:

I uvek je dobar izgovor - pa ja sam usla samo da uzmem, vidim, pitam,...nemam ja nista sa tim sto je nered. :lol:

E takva mi treba, ali malo sutra cu da nadjem. :confused:
mislish toliko pouzdanu...mozda da se raspitash ima li neko od tvojih preporuku i sl...ovde nije teshko naci takvu ali ja sada vishe nemam para za to planinarenje:lol:a kad sam imala,nije mi ni trebala jer sam naravno sve mogla sama i najbolje...

Није то ваљда оно што зовеш помоћ у кући, то је равноправно учествовање у кућним пословима њених укућана.
Код нас је кад платимо Драгицу да чисти, једном недељно или двапут месечно по 10 сати :)))

Nikad :sad2:
Ali to sam ja kriva, priznajem

ista i ja
kad kayem da nesto urade, oni to ne uraqde odmah kad ja hocu, jer meni je bitno i da se to uradi tad kad kayem, e pa ja onda pobesnim i uradim sama
i gundjam
al džabe
i potežem za najtežim od svih argumenata:p
neka teraju ovako dok mogu
kad me ne bude, a to je uskoro jer nijedan sistem ne može da bude toliko dugo u stanju povišene energije, videće onda
i biće im žao:mrgreen:

Није то ваљда оно што зовеш помоћ у кући, то је равноправно учествовање у кућним пословима њених укућана.
Код нас је кад платимо Драгицу да чисти, једном недељно или двапут месечно по 10 сати :)))
:worth::worth::worth:

nemam Dragicu ni Daci nikoga tog tipa
ne zato što mislim da najbolje cistim perem i sl
naprotiv
prozore perem grozno:mrgreen:
ali
1. ne mogu da podnesem da iko bude kod mene u kuci, da dodiruje moje stvari....to mi je teško zadiranje u intimu
2. prosto me je sramota da neko čisti moju prljavštinu
3. nisam sigurna da bi ijedna toliko vodila racuna o tomr koja je krpa za sta, koji je sundjer za sta i sl. Znam da je ovo gotovo opsesivno, ali pranje case istim sundjerom kao i ciscenje keramicke ploce ili ne daj boye rerne je:rtfm:

sve u svemu nemanje pomoci je ocigledno moj izbor
čije posledice sama trpim

ista i ja
kad kayem da nesto urade, oni to ne uraqde odmah kad ja hocu, jer meni je bitno i da se to uradi tad kad kayem, e pa ja onda pobesnim i uradim sama
i gundjam
al džabe
i potežem za najtežim od svih argumenata:p
neka teraju ovako dok mogu
kad me ne bude, a to je uskoro jer nijedan sistem ne može da bude toliko dugo u stanju povišene energije, videće onda
i biće im žao:mrgreen:

:worth::worth::worth:

nemam Dragicu ni Daci nikoga tog tipa
ne zato što mislim da najbolje cistim perem i sl
naprotiv
prozore perem grozno:mrgreen:
ali
1. ne mogu da podnesem da iko bude kod mene u kuci, da dodiruje moje stvari....to mi je teško zadiranje u intimu
2. prosto me je sramota da neko čisti moju prljavštinu
3. nisam sigurna da bi ijedna toliko vodila racuna o tomr koja je krpa za sta, koji je sundjer za sta i sl. Znam da je ovo gotovo opsesivno, ali pranje case istim sundjerom kao i ciscenje keramicke ploce ili ne daj boye rerne je:rtfm:

sve u svemu nemanje pomoci je ocigledno moj izbor
čije posledice sama trpim

Potpisujem!

Ма, има то логике, али не и у околностима кад обоје раде дуже од 8 сати дневно, деца су мала и све што усто иде
Нема узалуднијег посла од одржавања хигијене - жене које само раде по кући, један те исти посао обављају сваког дана, више се виђају са рерном и кадом, него са децом :)) Онда, не може то нико боље од нас, то уопште није истина, ако се изабере она жена која ће поштено да одради свој посао, не бирате неког у кога немате поверења, без препоруке и да нисте задовољни обављеним послом. Заеб је само што вам такве неће доћи за краће од редовног радног времена, то је њихов услов и њихова цена, а и ако сте задовољни сарадња траје годинама на обострано задовољство. Исто као и са девојкама које вам чувају децу. Немају сви бабе-деде или кад имају нису ни родитељи на теледириговање, толико су заслужили.

Удај се за мене, нећу ти се мешати у посао - ОБЕЋАВАМ !!!!:hahaha:

e takvu ja imam...ja ujutro krenem na posao,a kad se vratim sve pod konac
i to petkom...da vikendom ne moram prstom da mrdnnem :lol:

Moja sestra isto. Zena ima kljuc i nikog ne interesuje kad ce ona da zavrsi sta ima, bitno da je uvek sve na svom mestu. Dozivljavaju je kao clana porodice a placena je 5x vise nego sto su se dogovorili, jer je zasluzila.
Kod mene je potrebna za poslovni prostor, gde je sve jasno i precizno sta treba da se dovede u red, zapravo da se odrzava, jer nikada nema nikakvog haosa, pa da treba da se ubije od posla. Ali svaki put kad pitam jesi "to i to" ona kaze nisam - cisto je uvek! Pa cisto jer sam ga ja cistila posle tebe gusko jedna! :evil:
I izgubila sam svaku nadu da ce ikada da se pojavi zena koja ce da gleda na odrzavanje kao ja. :aha:

Back