boris0230:
Lupas gluposti.
Zasto je uopste vazno raspolozenje ako lose utice na organizam?
Drugo. Protein je LAKO lomljiv. Na temperaturi kojoj se obradi whey, to sto kazes "odvoji" dotle je vec de naturisan.
I ne moze biti isti kao sirov. Sirova hrana ima najbolji balans.
Nisam rekao da su kuvana jaja i kuvano mleko ne zdravi.
Rekao sam da je zdravije sirovo mleko i sirova jaja.
1. lakse se vari
2. Ima vise nutricija
3. ima vise enzima
4. mleko koje je kuvano nema u sebi kalcijuma. Vitamin D je unisten u mleku i vit. D je esencijalan za absorbciju kalcijuma. Sto znaci da je sav kalcijum u mleku beskoristan, ali ti si bilder. Tako da te to ne zanima. Zanima te sta pise u casopisu, to je cool, nastavi tako.
Ajde leba ti, okreni kutiju kreatina i procitaj sta pise. Jer pise mozda koliko povecava performansu?
Jer pise to?
Ili mozda pise nesto za zdravlje?
Pa bodibilding ti je za performansu, ne za zdravlje. Mislim ako ovo neznas zasto uopste lupetas?
Jer ti mislis, ako se ranije oporavis zahvaljujuci whey proteinom, da to ima neke veze sa zdravljem?
Opet gresis da je ne moguce da uneses toliko preko hrane.
Taj unos 2 grama proteina prema 1 kg ja se ne slazem sa tim.
Na kraju ces mi reci da je zdravije jesti belance nego zumance...
Covek je dizajniran da jede sirovo iz posebnih razloga;
1. lase se vari
2. ima vise nutricija
3. ima vise minerala
4. kvalitetniji je protein
I ti na kraju ovog svega, zelis da kazes nesto o naucnicima?
Imam bolje razumevanje nutricija i minerala od tebe.
prvo ono napocetku je za cokoladu ,tako da si odvalio opet ili nisi citao .
protein je lako lomljiv pa sta on moze samo da se polomi na manje peptidne lance amino kiselina a to je jos bolje , drugo ne znas kako se vecina wheya koja se proizvodi dobija ja sam ti gore napisao , hladna mikrofiltracija kroz porcelanske filtere tako da opet nemas pojma sta pricas kakva visoka temperatura to je bilo pre 5 i vise godina .
"Svaka stvar sto se pece, przi, kuva ima stetno dejstvo na nas organizam. " , ovo si ti rekao a to je najveca glupost koju sam ja cuo u zivotu .
jedes ziva jaja i pijes ne kuvano mleko

, au brate , ala lupas , a meso i njega jedes zivo , neverovatno toliko gluposti na tako malom prostoru , kako uspevas .
"Whey-protein nije prirodan i ne moze nikad biti prirodan." da li uopste znas sta je whey :shock: , whey = surutka eto malo da nesto naucis
"Ali mislim da nije los, mislim da je whey skoroz OK (da ti ne moze skoditi) pored njega znam jos neke suplemente za koje smatram da su dobri (za povecavanje fizike performanse) " nigde nisi spomenuo kreatin , vec si pomenuo whey kao i to da on povecava fizicke performanse a to je jos jedna glupost koju si napisao .
au decko koliko ti ne znas evo ovo si napisao
"Jer ti mislis, ako se ranije oporavis zahvaljujuci whey proteinom, da to ima neke veze sa zdravljem?
Opet gresis da je ne moguce da uneses toliko preko hrane. " , koliko ne znas , neverovatno , pa ti neznas osnovno , aj malo da te naucim , nakon treninga tj. kao proizvod treninga dolazi do katabolizma tj. razgradnje misica a da bi to sprecili a sprecavamo tako sto brzo obezbedimo organizmu dovoljnu kolicinu amino kiselina a to je nemoguce ostvariti tako brzo uz pomoc hrane jer proces varenja hrane je dug a za to vreme mi cemo biti u dubokom katabolizmu e zato se uzima whey koji je tecan i brz i koji ce uz pomoc odgovarajucih prostih secera omoguciti sprecavanje katabolizma , znaci po tebi katabolizam tj. razgradnja misica je nesto zdravo
"Taj unos 2 grama proteina prema 1 kg ja se ne slazem sa tim." kojih 2g kada vezbas 4g po kg telesne tezine i vise ako je hardgainer.
"Na kraju ces mi reci da je zdravije jesti belance nego zumance.." , naravno da je zdravije jesti belance od zumanaca , evo primer jedan moj drufgar inace nas prvak u bodibildingu jede preko 20 belanaca dnevno a posto nije znao sta da radi sa zumancima on ih je davo svome kucetu i ono je posle 2 meseca umrlo , a sta mislis od cega pa od holesterola , tako da opet lupetas.
a ove gluposti oko toga kako je zdravo jesti zivo , pa to su takve gluposti da nije dostojno komentara , aj samo cu jedno pitanje a kako jedes meso , zivo
a nekim naucnicima zelim da porucim da se manu coravoga posla i da prestanu da rade po nalogu , eto tako hvala ti sto si mi omogucio ovo da kazem naucnicima , doveka cu ti biti zahvalan
tolika koncentracija gluposti koje si napisao a na tako malom mestu , neznam kako si uspeo ali ti se divim , a i drago mi je sto imas bolje razumevanje nutricija i minerala od mene , ti si moj idol