Pomoć pri upisu u škole

Ljudi, jel moze pomoc? Sad zavrsavam 8.razred i zelela bih da upisem Filolosku. Jel ima ovde neko ko ide u tu skolu? Ako ima, koliko vam je bodova trebalo da se upisete tu? Koji predmeti imaju? Kakvi su nastavnici, drustvo? Jel tesko upisati? Molim vas, odgovorite ubrzo!!!!!!:-(

Decko ti jesi stariji od mene...ali stepen tvog rezonovanja te apsolutno diskvalifikuje po pitanju davanja bilo kakvih saveta pri upisu u skolu. Mislim da bi bolje bilo da nista nisi ni napisao :D

Ja garantujem da je gimnazija ( neka manje...neka vise) jedina srednja skola koja Vam garantuje sigurnu bazu za dalje skolovanje. E sad, drugo je to kad neko vec u napred zna sta ce da upise pa odabere neku strucnu skolu...to pozdravljam. Evo ja sam treca godina pa jos uvek ne znam sta cu i kuda cu...troumim se verujte mi :)

mislim da greshish shto se tiche toga da ti gimnazija jedino garantuje dalje shkolowanje..gimnazija me nikada nije priwlachila i mislim da se u wecini suwoparno bubachi gradiwo koje necesh bash moci da primenjujesh,mada danas ti wecina dece uchi samo za ocenu,pa kada je dobiju zaborawe swe i ne trude se da zapamte ni delic..ma mozesh ti da zawrshish silne shkole,faxowe,fakultete ili shta vec,ziwimo u takwoj drzawi gde nam medicinske sestre kucaju na kasi,prawnici woze kamione,a kuwarice chiste parkowe,hocu reci wecina ljudi ne radi u swojoj struci a to je bash bezwz..:neutral:
i preporuchujem swima koji su 93 da dobro razmisle shta zele da rade u buducnosti,da razmisle shta ih priwlachi da uche,da se dobro raspitaju o shkolama koje ewentualno zele da upishu,da se ne bi posle kajali kao ja npr..:lol:

ja mislim da ću ići u ekonomsku,ali nisam baš i neki đak tako da se ne nadam previše... :(

Ja sam treca godina ekonomske. Skola nije posebno teska, sve zavisi od profesora. Posle skole odmah si kvalifikovan za posao a dobro stojimo i sto se faxa tice. Ne znam da li mislis da upises trogodisnji ili cetvorogodisnji smer, ako mislis na 3-godisnji upadas bez prijemnog, a za 4 godine ti treba oko 70 bodova(kod mene u odeljenju ima ljudi koji su jedva zavrsili osnovnu i ladno se provukli) a ja sam opsti smer. Ako i ne upadnes mozes da se prebacis kasnije, bez problema, a na prijemnom u 70% slucajeva mozes nesto da prepises(mada kod mene nije moglo:-x)

mislim da greshish shto se tiche toga da ti gimnazija jedino garantuje dalje shkolowanje..gimnazija me nikada nije priwlachila i mislim da se u wecini suwoparno bubachi gradiwo koje necesh bash moci da primenjujesh,mada danas ti wecina dece uchi samo za ocenu,pa kada je dobiju zaborawe swe i ne trude se da zapamte ni delic..ma mozesh ti da zawrshish silne shkole,faxowe,fakultete ili shta vec,ziwimo u takwoj drzawi gde nam medicinske sestre kucaju na kasi,prawnici woze kamione,a kuwarice chiste parkowe,hocu reci wecina ljudi ne radi u swojoj struci a to je bash bezwz..:neutral:
i preporuchujem swima koji su 93 da dobro razmisle shta zele da rade u buducnosti,da razmisle shta ih priwlachi da uche,da se dobro raspitaju o shkolama koje ewentualno zele da upishu,da se ne bi posle kajali kao ja npr..:lol:

Zato je meni zubar reko da shto pre idemo odavde...
Jaoooo pa ovo je moj 500 post!!!!!!!!!!!!!

Ne vidim nikoga ko bi upisao V...A mozhda vam je tako i bolje...

Ljudi pomagajte!!Dvoumim se izmedju dve elektrotehnocke skole Koncar/Tesla?
Ne mogu bas reci da sam nesto posebno vredan jer sam lenj do bola:P, a za sad variram izmedju odlicnog/vrlo dobrog uspeha.Zavrsio sam 1.god. programiranja i planiram da upisem smer "elektrotehnicar racunara", pa me zanima gde cu se bolje snaci?

Ljudi pomagajte!!Dvoumim se izmedju dve elektrotehnocke skole Koncar/Tesla?
Ne mogu bas reci da sam nesto posebno vredan jer sam lenj do bola:P, a za sad variram izmedju odlicnog/vrlo dobrog uspeha.Zavrsio sam 1.god. programiranja i planiram da upisem smer "elektrotehnicar racunara", pa me zanima gde cu se bolje snaci?

rade konchar? nemoj tu tako se zove ulica ispod moje i mrzim je......idi u Teslu zvuci cool....... :super:

Па није ни Тесла никаква елита...
Поготово тај ЕТР смер...
Ја планирам Администратор рачунарских мрежа у Тесли.
Било како било,Тесла је млого боља од Кончара.

Da li je uspeh u gimnaziji 3.7/3.9 (uglavnom sve izmedju 3.5 i 4.00(ali da je manji od 4.00)) zadovoljavajuc uspeh? Da li sa njim imas solidnu osnovu za upis na fakultet, eventualno da se udje na budzet?
I na primer da li bi sa ovakvim uspehom, mogao da se upishem na ETF u beogradu, sa polovicno uradjenim prijemnim ispitom?
Unapred hvala.

neam pojma...moj profan mate kazhe da oni koji imaju nizhi prosek od 4,00 nemoguda udju na budzet,ali sve ti zavisi od prijemnog...dva burazera moje ortakinje su upisala fon na budzet a imali proseke 3,00...ali oni nisu etanoli...tako da- srecno...mozhesh sa relativno malo bodova da udjesh na budzet na arhitektonskom...a za etf, neznam pojma...

Da li je uspeh u gimnaziji 3.7/3.9 (uglavnom sve izmedju 3.5 i 4.00(ali da je manji od 4.00)) zadovoljavajuc uspeh? Da li sa njim imas solidnu osnovu za upis na fakultet, eventualno da se udje na budzet?
I na primer da li bi sa ovakvim uspehom, mogao da se upishem na ETF u beogradu, sa polovicno uradjenim prijemnim ispitom?
Unapred hvala.

Svaki uspeh preko 3.50 je odlican, srazmerno tome da bi u drugim skolama taj prosek bio mnogo veci.Za upis na fakultet (etf..) potrebno je znanje i dobro uradjen prijemni, tako da uspeh,jeste bitan, ali je znanje najvaznije.

Back