pomoc pri izboru restorana

naletela si na lose vino, to je cela prica....
uglavnom, vina koja su stabilizovana sumporom, stvaraju takve tegobe, glavobolja je uglavnom 100%-tna posledica previse sumpora u vinu.........

kao sto rece i proka ;)....to ti je u principu od "pravljenih" vina...od secera i vode...dok od pravih vina(domacih)..ne bi trebala imati problema...cak ni kad se napijes...glava ne bi trebalo da boli ;)

Pa pila sam samo čokansku Ždrepčevu krv, i za Novu godinu probala Castel (sa nekim voćem, valjda bobičastim) i pokajala sam se žestoko, jer sam celo veče imala osećaj kao da nosim ciglu na mozgu...Sad zaobilazim vina u širokom luku. I kiselina mi krene od njih, i postajem razdražljiva, užas. Sreća pa ne volem alkohol ;)...Osim naravno (već sam dosadna s njim) Bailey's :D...A nekad kad izađemo popijem neku đus votku, jer mi se čini da mi žestina manje smeta, tačnije od toga me ne boli glava. Jedini problem sa žestinom je što imam delimične amnezije posle samo jedne čašice, tj. crne rupe ;)...ne preterano ali ponekad se ne sećam da sam nešto već rekla ili da je meni neko nešto rekao i sl.

Moguće kiselina da krene od vina, čak i najboljeg; to zavisi samo od organizma.
A crno vino diže pritisak; moguće da od toga postaješ razdražljiva. Ja sam ranije uvek pila crno vino, ali posle porođaja mi se sve izmenilo i sad ne mogu. Ne mogu čak uveče posle ni da spavam, kao da sam pila kafu :?

Ja baš ženstveno, sad pijem samo pivo :mrgreen:

Moguće kiselina da krene od vina, čak i najboljeg; to zavisi samo od organizma.
A crno vino diže pritisak; moguće da od toga postaješ razdražljiva. Ja sam ranije uvek pila crno vino, ali posle porođaja mi se sve izmenilo i sad ne mogu. Ne mogu čak uveče posle ni da spavam, kao da sam pila kafu :?

Ja baš ženstveno, sad pijem samo pivo :mrgreen:

... iz flaše, zidarke, 2 litra, pred prodavnicom :lol:

Ја вино никако не могу да пијем. Толико ми има одбојан, кисео укус, да нисам стигла ни да испитам како га подносим, нисам га никад довољно попила. Ни шприцер, ни бамбус,...све ми је то бљак. Вино једино у јелима. :)

Бермет је изузетак, то може. ;)

Back