Pomoć oko izrade seminarskih, grafičkih, diplomskih i drugih radova

• Začetnik teme Začetnik teme Dragana013
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poslednja izmena od moderatora:
Gdje mogu da nadjem nesto u vezi "UPRAVLJANJE DOKUMENTACIJOM SISTEMA MENADŽMENTA PRIMJENOM RAČUNARA". Može li mi iko pomoći.:(
Da li ste resili problem ili je ovo pitanje jos uvek aktuelno.

Sto se tice upravljanja dokumentacijom uz pomoc racunara, uz upotrebu racunarske mreze, podrazumeva se pravljenje dokumenata, slanje dokumenata, cuvanje-arhiviranje dokumenata, revizija dokumenata, stampanje dokumenata, rkonstrukcija dokadjaja uz pomoc arhiviranih dokumenata, i upravljanje pristupima-ovlascenjima..

Zavisno od kolicine dokumenata, njihove slozenosti, i broja ucesnika u sistemu, postoje razlicita resenja.

U tom smislu obavestite me sta Vas konkretno interesuje.

S postovanjem

Rade iz Nisa
063/650748

e ljudi molim vas za malu pomoc treba mi seminarski rad za temu brizganje plastike pa ako znate neki sajt gde bih mogao naci informacije o tome bio bih vam zahvalan posaljite mi link sa informacijama na mail kasper_87@mail2webmaster.com unapred hvala za odvojeno vreme
ps.za administratora temu slobodno zatvaraj posle ponedeljka 13.oktobra jer mi za tad treba seminarski

e ljudi molim vas za malu pomoc treba mi seminarski rad za temu brizganje plastike pa ako znate neki sajt gde bih mogao naci informacije o tome bio bih vam zahvalan posaljite mi link sa informacijama na mail kasper_87@mail2webmaster.com unapred hvala za odvojeno vreme
ps.za administratora temu slobodno zatvaraj posle ponedeljka 13.oktobra jer mi za tad treba seminarski
Veruj mi, pojma nemam sta je to brizganje plastike... Mrka kapa od mene kao pomocnika...:(

Zdravo svima!

Radim diplomski na ovu temu, tj pisem program na osnovu ovog proracuna. Pored proracuna treba mi i literatura, pa ako ima ima neko nesto u digitalnom ili stampanom formatu, bio bih zahvalan ako to postuje ovde.

PozZ!!!
Radio sam ja nesto tako, prosle godine. Proracun navojnog vretena sa pogonom preko pljosnatog kaisnika.
Mislim da imam i dalje proracun odradjen u mathcad 14 pa ti mogu poslati ako si zainteresovan...

MOja tema je Internet servisi>WWW - World Wide Web

WWW je najpopularniji servis na Internetu; šta više, većina ljudi upravo podrazumeva WWW kad se kaže "Internet". Mogućnost da svako na svom računaru povezanom u globalnu mrežu postavi "prezentaciju" - tekstove, slike i druge multimedijalne sadržaje, međusobno povezane, proizvoljno dizajnirane, ili čak dinamičke - o bilo kome ili bilo čemu, rezultovala je postojanjem praktično neograničene količine podataka dostupnih celom svetu!

Proxy-server
Zbog relativno slabog kapaciteta veza koje naša zemlja (uključujući tu i Akademsku mrežu) ima prema globalnom Internetu, komunikacija sa inostranstvom je tradicionalno rešavana isključivo preko tzv. "proxy" servera. Proxy je računar kome šaljete zahteve za onim sadržajima na Web-u koje želite da vidite, a onda ih on prosleđuje onom serveru na kome se sadržaji zaista nalaze. Na taj način, proxy uspostavlja jedan dodatni korak u komunikaciji između Vašeg računara i servera na kome se nalazi prezentacija koju želite da posetite. Dobitak se sastoji u tome što proxy na svom disku može da zapamti sadržaj te prezentacije, tako da kada joj sledeći put pristupite (ili to učini neki drugi korisnik), proxy šalje zapamćene podatke i tako štedi "usku" vezu prema Internetu.

Dakle, da biste mogli da pristupite bilo kom sadržaju na WWW-u van naše zemlje, morate podesiti svoj Internet-čitač ("browser") da koristi sledeći proxy server:

Proxy-server: proxy.rcub.bg.ac.rs
Port: 8080
Protokoli: HTTP, HTTPS, FTP

Pri tom, Vaš Web-čitač treba da podesite tako da se proxy ne koristi za pristup računarima sa HemNet-a, tj. za adrese tipa "*.chem.bg.ac.rs", odnosno za IP brojeve 147.91.70.* i 147.91.69.*. Ukoliko u svom programu ne možete da podesite opseg adresa koji se izuzima od proxy-ja, nego samo konkretne, pojedinačne adrese, onda upišite: helix.chem.bg.ac.rs, zver1.chem.bg.ac.rs i zver2.chem.bg.ac.rs (ili njihove IP brojeve: 147.91.70.1, 147.91.70.6 i 147.91.70.7). Ovo podešavanje će Vam omogućiti neposredan, brži pristup lokalnim sadržajima. Takođe, interna prezentacija Hemijskog fakulteta na kojoj se objavljuju zapisnici sa sednica, pravna akta i druge informacije od unutrašnje važnosti je dostupna isključivo direktno sa računara priključenih na HemNet; njoj se ne može pristupiti preko proxy-servera ili sa nekog računara van HemNet-a.

Sledeće stranice daju konkretna uputstva kako se podešava upotreba proxy-servera u najpopularnijim Web-čitačima:

MS Internet Explorer
Netscape Communicator / Navigator
Opera
Unix konzolni programi: lynx, links, wget
Lične prezentacije
Korisnici HemNet-a imaju mogućnost da postave svoje lične WWW-prezentacije na helix-u. Da biste to učinili, potrebno je da u svom osnovnom ("home") direktorijumu na helix-u napravite direktorijum koji se zove public_html. U tom direktorijumu stavite datoteku koja se zove index.html - to će biti prva, naslovna strana Vaše lične prezentacije. Osim nje, dodajte i druge strane i ostale sadržaje koje možete rasporediti po svojoj volji. Prava pristupa moraju biti takva da svi imaju pravo da čitaju ove datoteke, odnosno imaju pravo da čitaju i pristupe direktorijumima (uključujući i vaš osnovni, home-direktorijum).

Kratak recept kako da ovo postignete, jeste da kad se preko SSH-a prijavite na helix, zadate sledeće komande:

cd
chmod 755 .
mkdir public_html
chmod 755 public_html
cd public_html
touch index.html
chmod 644 index.html

Zatim otvorite datoteku "index.html" u svom omiljenom editoru, i počnite sa stvaranjem svoje prezentacije! Naravno, svoju prezentaciju možete da sastavite i na svom ličnom rečunaru, pa da je onda FTP-om prebacite na helix.

Pošto ste načinili svoju prezentaciju, možete joj pristupiti koristeći sledeću adresu (URL):

http://helix.chem.bg.ac.rs/~ime_korisnika

gde je ime_korisnika ime Vašeg naloga na sistemu. Npr, ako korisnik pperic sastavi svoju prezentaciju, njena adresa će biti:

http://helix.chem.bg.ac.rs/~pperic/

E sad ja treba da napisem 20/15 stranica, a koliko sam gledao na netu imam za jedno 5/10
imate li neke zanimljive linkove, ili nesto znate pa da mi pomognete, napisite mi...

Hvala!

E sad ja treba da napisem 20/15 stranica, a koliko sam gledao na netu imam za jedno 5/10
imate li neke zanimljive linkove, ili nesto znate pa da mi pomognete, napisite mi...

Hvala!

Mozes li da kazes temu koja je a ne ja da tragam po ovom dugom postu mrzi me!

Hvala!

Pa tema je internet servisi tj. servis WWW-world wide web
a
ispod sam stavio neke reference, nesto sto sam nasao, nesto najosnovnije

Hvala!

Od gore citiranog ne možeš da popuniš ni jedan pasus. U osnovi ti je da napišeš kraći uvod o tome šta je internet, zatim odeljak o internet servisima (uopšteno, navedi koji postoje i čemu služe). Zatim konkretno o WWW: kako je nastao, kako se razvio od tada, šta može sada sa njim i mogući napredak, prednosti, mane,... Na kraju zaključiš da je to najzastupljeniji servis i još malo otkrivaš toplu vodu. Koristi pretraživače da prikupiš podatke ili pak ceo rad na engleskom, pa prevedi, baci neku blok-šemu ili fensi sličku na svaku drugu stranu i uskoro ćeš skraćivati da ne bude duže od 20 strana. Nema na čemu, i drugi put.

Hvala!

Hvala, nasao sam jedno 40 str. raznog teksta,
ali nisam znao kako da ga rasporedim,
eto uz vasu pomoc uradi se maturski sam.

Hvala!

Hm, kada se samo setim kako sam ja za svoj maturski na 57 strana objašnjavao opštu teoriju relativnosti...

Back