Pomoć !!!! Odgovarajući USB za PlayStation 5 ?

falconcrest

Primećen član
Poruka
849
Dragi forumaši, treba mi pomoć oko konzole PS5. Kada sam ubacio USB flash od 128 Gb u USB port konzole, pokazalo je da ne podržava format, već samo fleševe od 250 Gb do 8 Tb. Nabavio sam fleš od 256, medjutim realno izbacuje 240 gb i pokazuje mi da mi treba super brzi USB od 250 gb do 8 Tb, sa protokom 10 gpbs.Gde da nadjem takav fleš i koji da nabavim a da odgovara tom formatu ? Nisam stručnjak za to, pa ako ima onih koji bi mogli da mi pomognu, pišite.... Hvala....

Jesi li ubo uređaj u prednji ili zadnji port?

Pošto je na nekim PS5 prednji port spori USB (2.0) a zadnji je 3.x (plave boje obično, ili ima mala slova SS pored)

Uvek koristi zadnji port.

Inače ovo 240GB je normalno za drajv posle formatiranja.

Probaj ovo što sam ti rekao pa javi.
Hvala, Sizife 🍻. Probao sam i u prednje i u zadnje portove, nema razlike. Mislim da je suština u toj brzini od 10 gpbs.

To je brzina USB-a 3.0 (i viših). Svi moderni uređaji podržavaju tu brzinu.

Koji tačno uređaj ti imaš, šta si sada ubacio? Daj tačnu oznaku da pogledamo.

Izgleda da je problem u veličini USB, piše 256, ali je realno 240 gb nakon formatiranja. Ipak ću verovatno morati da kupim USB od 512 gb. PlayStation 5 podržava od 250 gb do 8 Tb, tako da ću probati i sa tom varijantom. Još jedno pitanje - da li se igrice za PS5 mogu uneti preko fleša i instalirati ?

milsim da ga imas u gigatronu jedino, jer wd memorije idu iskljucivo na narudzbu sto je idiotizam, jer su bolje od samsunga a pogotovo za ps5, a da za meka ni ne govorim.

eo ti kod mene momentalno na ovoj makini radi na pci3 magistrali, znaci upola brzo :lol:

Screenshot 2025-09-03 at 19.08.16.png

milsim da ga imas u gigatronu jedino, jer wd memorije idu iskljucivo na narudzbu sto je idiotizam, jer su bolje od samsunga a pogotovo za ps5, a da za meka ni ne govorim.

eo ti kod mene momentalno na ovoj makini radi na pci3 magistrali, znaci upola brzo :lol:

Pogledajte prilog 1779688
Okvirno, koja je cena ? Da li postoji mogućnost da se instaliraju igrice sa te memorije ili mora sve da bude legalno ? Tu mislim na igrice koje mogu da se nadju na ruskim torentima...

Okvirno, koja je cena ? Da li postoji mogućnost da se instaliraju igrice sa te memorije ili mora sve da bude legalno ? Tu mislim na igrice koje mogu da se nadju na ruskim torentima...
to je zvanicni nvme za ps5.. naravno da moze, nema prepreka jer je to samo medij i nista vise.

cena je bila. za meno barem oko 10-11 soma sa nekim popustom, legalna malo vise od 100 evra. danas vidim da su cenjeniji pa su i cene vece.

najlepse je sto ima fabricki kuler a neki levi kineski, posto kad radi na 7000 hoce da se ugreje.

to je zvanicni nvme za ps5.. naravno da moze, nema prepreka jer je to samo medij i nista vise.

cena je bila. za meno barem oko 10-11 soma sa nekim popustom, legalna malo vise od 100 evra. danas vidim da su cenjeniji pa su i cene vece.

najlepse je sto ima fabricki kuler a neki levi kineski, posto kad radi na 7000 hoce da se ugreje.
Hvalaaaaa 🍻

Jedno od rešenja je NVMe

Ovo su specifikacije koje Sony ima za podržane USB stikove.

Requirements for USB Extended Storage

Speed: Must support SuperSpeed USB (at least 5 Gbps).

Capacity: Must have a minimum capacity of 250 GB and a maximum of 8 TB.
Connection: The drive must be connected directly to the console, not through a USB hub.
Compatibility: Not all SuperSpeed USB drives are guaranteed to work with the PS5 console.

Special Cases

PS VR2: The PS VR2 headset needs to be connected to the rear USB Type-A ports.

PS4 Games: Can be played directly from a compatible external USB drive.
PS5 Games: Must be stored on the internal SSD, but can be transferred from a USB drive for storage and reinstallation, though they cannot be played directly from the USB drive.

PS5-specific USB requirements include
a minimum 250 GB capacity and compatibility with SuperSpeed USB (USB 3.0/3.1/3.2) or faster for extended storage. For the console's ports, the newer CFI-2000 model group (PS5 Slim) has a USB Type-C port (SuperSpeed 10Gbps) and a USB Type-A port (Hi-Speed USB) on the front, plus two rear USB Type-A ports (SuperSpeed USB 10Gbps). Devices like the PS VR2 headset must be connected to the rear USB Type-A ports.
USB Ports on the PS5

Front Ports:
One USB Type-C port (SuperSpeed 10Gbps) on the CFI-2000 model group.
One USB Type-A port (Hi-Speed USB) on the front of the CFI-2000 model group.

Back Ports:

Two USB Type-A ports, both SuperSpeed USB 10Gbps.

Kad bi samo procitao sta sam ja napisao...Covece imam Sony 5 i ima samo zadnji USB-A! Kako moislis USB fglash koji je u 90 % slucajeva USB-a da ubacis u USB -C? Drugo naravno da 256 Gb posle formatiranja pokazuje manje to je normalna stvar...
Većina novih eksternih SSD diskova dolaze sa USB-C kablom. Zato sam napisao da ne koristi prednji port.

A uključiti A u C i C u A nije nikakav problem, postoje adapteri.

Back