Simptomi: Nijedan USB ne reaguje

Glupi i bezvezni windows. I ja ako duže vreme ne uključujem laptop sve što sam prethodno podesio razdesi i poslaže po nekim svojim pravilima. Znači nije ni po fabričkim podešavanjima, odnosno default-u. Baterija ekstra, nije se ispraznila pa da kažem da je to uzrok. Još jednom ponavljam - glupi, bezvezni, odvratni windows.
Ako mislis na ikone na desktopu,nema veze sa windowsom,vec sa grafikom i rezolucijom.Uradi apdejt graficke karte.

Вирус може да закључа, али ако је рачунар био изгашен годину дана, како је вирус ушао и блокирао све USB портове?
Isto ko što je i meni windows 7 zaključao hdd a pre toga usb i kameru :mrgreen:

Nego ja reko eee kršina msi netbuk jedva garanciju. Posle 5-6-7 god korona i ja aj da se zabavljam. Imam šta da vidim sve ispravno. Win 7 sve zaključao.

Formatirao hdd, instalirao win 10, sve radi ali sporo. Vreme ga izelo.

Вирус може да закључа USB, али како да га закључа ако рачунар није радио годину дана, а пре тога није био инфициран?
Masa virusa naročito oni preko usb se šire tako što miruju mesec i više.

Davno drugar bio kod mene, ubo svoj usb, otišo posle par dana u firmu i tamo upropastio gomilu kompjutera :rotf:

Imam desktop koji nisam duže vreme (blizu godinu dana) uključiala jer mi je laptop završavao stvari.
U pitanju je ThinkCentre M91p 4480C2U desktop computer Intel Core i7 i7 2600 3.4GHz.

Naime, sad kad sam kući, ponovo sam htela da ga koristim, ali se ispostavilo da ne reaguje nikako ni na jednom svom USB-portu. Ni tastatura, ni miš, ni telefon, ni štampač.
Uključuje se uredno i normalno, ali samo u BIOS-u rade tastatura i miš. Ne u Safe Mode-u, ne u Safe Mode with Networking. Uključila ja miš ili tastaturu, samo par sekundi po startovanju-njihove lampice sijaju, i onda-ni jedno, ni drugo više ne rade.
Ja to svakako neću moći sama da rešim jer sam pokušavala, ali me zanima odokativna procena kvara-o čemu se radi i koliko je kompleksno-plus, koliko to može min-max da košta?
Hvala unapred!
Procitaj ovaj clanak.
https://support.microsoft.com/hr-hr/topic/usb-priključak-možda-će-prestati-funkcionirati-nakon-uklanjanja-ili-umetanja-usb-uređaja-1eaf82a6-04b1-2604-f096-2345d9c215ef
Alo me uspe,onda uradi Pevoveri sistema na datum kada je bilo sve u redu.

Mislio sam na Recoveri sistema,ali kucam u mraku,pa pogresim slova.
Evo ti vise tutorijala na You Tube,ali nema na srpsko,sve je na engleskom,mada nesto samo treba da pratis i paralelno radis.Minimizujes brovser,kada treba nesto da odradis,pa onda posle pauziranja,nastavis da gledas dalje.Opet pauziras,uradis i tako dok ne povratis USB Hub na mesto.
https://www.youtube.com/results?search_query=ne+rade+USB+portovi+na+windows+10

Nisam ništa posebno više pokušavala po pitanju ovog računara, ali su mi vaši komentari bili dragoceni da shvatim da je ipak u pitanju najverovatnije neki malware.
Mirim se sa činjenicom da će mi biti potrebna intervencija profesionalca sa adekvatnom opremom.
U BIOS-u je vidljivo da su svi USB portovi dozvoljeni, a u normalnom režimu nijedan definitivno ne radi. Tastatura i miš su ispravni, kao i svi kablovi. Ja u tom BIOS-u više nemam šta da proveravam.
Davno drugar bio kod mene, ubo svoj usb, otišo posle par dana u firmu i tamo upropastio gomilu kompjutera :rotf:
Ovo je živa istina. Ne mora da je upropastio, ali je dovoljno da je stvorio niz problema za normalno funkcionisanje.

Dok sam proveravala tastaturu i miš da li uopšte rade na mom laptopu nakon što nisu radili na desktop računaru-bez ikakvog realnog razloga mi je i laptop počeo brljaviti, te pokazivati 100% CPU/100% disk/ 100% Memory naizmenično :zcepanje:
I tako... provedoh svoje slobodno vreme ovih dana spasavajući laptop, i u tome sam uspela jer ipak imam pointer i tastaturu na raspolaganju, a desktop neka malo pričeka na luksuzni SPA ugođaj kod PC doktora.
Možda je samo do rMerkura koji traje do 29. novembra. :zcepanje:
Mene rMerkur gađa vrlo nisko i bez izuzetka!

Мени се дешавало да када укључим рачунар да тастатура и миш не реагују уопште. То се дешавало на Windows XP. После рестартовања или после гашења и поновног укључења, рачунар је радио нормално, а тастатура и миш су могли да се користе.

Никада нисам до краја открио о чему се ради, а тај рачунар више не користим.

Sistem je Windows 10, a Upgrade sa preteče je bio gratis, i sad za reinstall traže licencu.
Koja licenca kad su onomad gratis davali upgrade na Windows 10?
Zanima me samo koliko može da košta rad na ovom problemu.
Ако можеш да уђеш у виндоуз пробај да деинсталираш УСБ драјвере па шатдаун. Кад се комп укључи, он инсталира драјвере. Ради то и са серијским портовима.

Glupi i bezvezni windows. I ja ako duže vreme ne uključujem laptop sve što sam prethodno podesio razdesi i poslaže po nekim svojim pravilima. Znači nije ni po fabričkim podešavanjima, odnosno default-u. Baterija ekstra, nije se ispraznila pa da kažem da je to uzrok. Još jednom ponavljam - glupi, bezvezni, odvratni windows.
Dusa mi se odmorila otkad sam presao na macOS...upalim, koristim, roknem u sleep ...mnogo puta ga i ne gasim uopste po par nedelja i jednostavno radi.

Back