Simptomi: Nijedan USB ne reaguje

Samsonight

Elita
Poruka
17.084
Imam desktop koji nisam duže vreme (blizu godinu dana) uključiala jer mi je laptop završavao stvari.
U pitanju je ThinkCentre M91p 4480C2U desktop computer Intel Core i7 i7 2600 3.4GHz.

Naime, sad kad sam kući, ponovo sam htela da ga koristim, ali se ispostavilo da ne reaguje nikako ni na jednom svom USB-portu. Ni tastatura, ni miš, ni telefon, ni štampač.
Uključuje se uredno i normalno, ali samo u BIOS-u rade tastatura i miš. Ne u Safe Mode-u, ne u Safe Mode with Networking. Uključila ja miš ili tastaturu, samo par sekundi po startovanju-njihove lampice sijaju, i onda-ni jedno, ni drugo više ne rade.
Ja to svakako neću moći sama da rešim jer sam pokušavala, ali me zanima odokativna procena kvara-o čemu se radi i koliko je kompleksno-plus, koliko to može min-max da košta?
Hvala unapred!

Imam isti taj mnogo dobar komp uparen sa ssd. Probaj da isključiš sve usb pa probaj samo miš ili samo tastaturu. Menjaj rupe. Očigledno da je sjebban usb drajver. Ostavi ga da se apdejtuje automatski ako je uključeno.

I Ja moj upalim jednom u pola god :)

Kada stoji komp hoće kontakti da oksidišu i sa prašinom bude to da zeza. Te stvari su češće kod nebrendiranih kompova. Rasturi se, pobriše, produva, očisti fatom i alkoholom,

Memorije i grafe se kontakti protrljaju gumicom za olovku i sve ko novo.

1000012860.jpg

Poslednja izmena:
Sistem je Windows 10, a Upgrade sa preteče je bio gratis, i sad za reinstall traže licencu.
Koja licenca kad su onomad gratis davali upgrade na Windows 10?
Zanima me samo koliko može da košta rad na ovom problemu.
Proveri apdejt kompa,komplet.Pokreni,sacekaj da se donalduje,pa instalira.Ili probaj u Device manageru da apdejtujes,jedno po jedno.10-ka radi mnogo cesto apdejte OS-a i aplikacija.

Glupi i bezvezni windows. I ja ako duže vreme ne uključujem laptop sve što sam prethodno podesio razdesi i poslaže po nekim svojim pravilima. Znači nije ni po fabričkim podešavanjima, odnosno default-u. Baterija ekstra, nije se ispraznila pa da kažem da je to uzrok. Još jednom ponavljam - glupi, bezvezni, odvratni windows.

Sistem je Windows 10, a Upgrade sa preteče je bio gratis, i sad za reinstall traže licencu.
Koja licenca kad su onomad gratis davali upgrade na Windows 10?
Zanima me samo koliko može da košta rad na ovom problemu.
Код новијих модела Windows зна да закључа компјутер и да онемогући рад на њему ако установи да није оригиналан софтвер. Скоро се догодило, не на мом компјутеру, да је оперативни систем онемогућио приступ свим фајловима и програмима који су накнадно инсталирани или унети на рачунар. Могло је само да се приступи основним програмима.

Могуће је да је повезано са тим.

Desetka ima da ti piše u ćoškovima da ti je neregistrovan sistem i tako možeš sto god da ga koristiš.

Virus hoće da zaključa.

Meni je win 7 sam od sebe zaključao hdd. Posle ga ja formatirao i opet pokrenuo.
Вирус може да закључа, али ако је рачунар био изгашен годину дана, како је вирус ушао и блокирао све USB портове?

Back