Pomereni parametri....

Никада нисам волела дебеле људе.

Нити костуре.

Постоје године у којима је жена лепша кад је мршавија, постоје године који ти диктирају да имаш 4-5 килограма вишка, иначе ти лице изгледа као да имаш 70.

Најбитније је како се ти осећаш, а колико сам видела једну твоју слику изгледаш одлично.

Иначе, те слике из Глорије и Холивуда које су неки помињали имају и другу страну, кад нису нашминкане и дотеране за фоткање изгледају као гробље.

И још нисам срела мушкарца који је пао на премршаве манекенке, сем ако је сноб па му је стало да буде виђен са неком од њих.

А што се мужа тиче, преваспитавај то док је време.

Cini mi se da je društvo postalo surovo prema punijim ljudima, naročito je za žene to nedopustivo. Odmah kreću komentari kako se zapustila.Na njih se gleda sa gadjenjem i nekom vrstom diskriminacije i tako ih i komentarišu.
Imperativ je biti vitak.Kako je krenulo proleeć, nema žene u mom kolekitvu koja nije ne nekoj dijeti...jer "sramota" je biti debeo.
Slažem se da debljina povlači zdravstvene probleme, a onda estetske,a samim tim društvene...
Ono što me nervira, jeste što se toliko insisitra na tome po svaku cenu...bombarduju nas sa tim sa svih strana..novine, tv, centri za mršavljenje,fitnes centri, flajeri, bilbordi...
Zapamtila sam izjavu šminkereke Jelene Maćić.Nešto u fazonu da nema povrenja u debele ljude, jer oni nisu karakter ni sebe da obuzdaju ( u jelu), pa će samim tim izneveriti i nju...
Ostala sam u čudu dokle to ide....
Mašinerija vitkosti sada diktira kosture, a ne lepo žensko telo...

Cini mi se da je društvo postalo surovo prema punijim ljudima, naročito je za žene to nedopustivo. Odmah kreću komentari kako se zapustila.Na njih se gleda sa gadjenjem i nekom vrstom diskriminacije i tako ih i komentarišu.
Imperativ je biti vitak.Kako je krenulo proleeć, nema žene u mom kolekitvu koja nije ne nekoj dijeti...jer "sramota" je biti debeo.
Slažem se da debljina povlači zdravstvene probleme, a onda estetske,a samim tim društvene...
Ono što me nervira, jeste što se toliko insisitra na tome po svaku cenu...bombarduju nas sa tim sa svih strana..novine, tv, centri za mršavljenje,fitnes centri, flajeri, bilbordi...
Zapamtila sam izjavu šminkereke Jelene Maćić.Nešto u fazonu da nema povrenja u debele ljude, jer oni nisu karakter ni sebe da obuzdaju ( u jelu), pa će samim tim izneveriti i nju...
Ostala sam u čudu dokle to ide....

Mašinerija vitkosti sada diktira kosture, a ne lepo žensko telo...

Ovo jeste tacno ali je naglasak na debelim. Obline nisu problem ali kada to predje odredjenu granicu onda nesto definitivno nije u redu sa tom osobom.

Ма дааај, као мало сам се фуцула, опустила ми се пупица, виси ми стријица, а у суштини сам супер рибица и то је тако очигледно, тјах :lol:

Можда није очигледно, али се тако осећа :whistling:

Уосталом, не знам да ли сте приметили да се мушкарци много више опусте и офуцају кад се ожене.

Али, они су дебели и срећни, а жене су дебеле и запуштене.

Ако дозволе да их тако третирају.

Можда није очигледно, али се тако осећа :whistling:

Уосталом, не знам да ли сте приметили да се мушкарци много више опусте и офуцају кад се ожене.

Али, они су дебели и срећни, а жене су дебеле и запуштене.

Ако дозволе да их тако третирају.
Па нисам приметио да мушкарци брже старе од жена. Како си то закључила? И у спрези са имиџом, па није средњи век да се хвалимо да смо ухрањени што је одраз нашег лагодног живота у доброг стандарда. Моја сестра исто то каже, сви лепотани су постали ћелави, дебели, да не препознаш те све те главне окалне фрајере временом. А у суштини ради се само о крштеници, исто је и код жена и мушкараца.Ту сад имамо варијанте на тему како сам фит, фреш, лепшавог дугха, а виткога тела, а ако нисам, онда имам интересантан хоби, па сам жењен, а ко момак живим или разведен сам и развод је права ствар или милфаче које се такмиче да буду лепше од ћерки....

Ако ти сад у неким год. сматраш највећим својим достигнућем то што ти је пошло за руком да уђеш у сукњу из основне школе, мени је то доказ да ондаК нешто у глави није довољно развијено, ал добро, то је сад исто нешто што не мора да се генерализује, него да се похвали дисциплина изгладњивања јер је ненормално са 40-50 да ти одговара одећа коју си носила са 14.

Slucajno naleteh na slike drugarica iz skole na fb...
Koliko njih je samo stavilo silikone u usta... :(
Neke I u grudi...
Full sminka od jutra do mraka, frizura uvek tip top, nokti...
Vecinu ne bih prepoznala na ulici.

Pa se ja sad pitam, zasto to sve?
Vecina njih su bile lepe devojke koje su u trenerci isle u skolu... sa ocaravajucim osmehom... kosom zavezanom u rep...

Sada su sve iste... sa ustima kao ribe... u istim pozama... gledam slike I sve isto jednolicno... nigde licnog pecata... nigde nesputanosti I slike uhvacene u letu... sve su selfiji... sve su iste...

Dugo vec razmisljam... cemu sve to?
Kome?

Zasto se debela drugarica treba stideti ako joj se jede pljeskavica... I mora zeleti da smrsa?

Па нисам приметио да мушкарци брже старе од жена. Како си то закључила? И у спрези са имиџом, па није средњи век да се хвалимо да смо ухрањени што је одраз нашег лагодног живота у доброг стандарда. Моја сестра исто то каже, сви лепотани су постали ћелави, дебели, да не препознаш те све те главне окалне фрајере временом. А у суштини ради се само о крштеници, исто је и код жена и мушкараца.Ту сад имамо варијанте на тему како сам фит, фреш, лепшавог дугха, а виткога тела, а ако нисам, онда имам интересантан хоби, па сам жењен, а ко момак живим или разведен сам и развод је права ствар или милфаче које се такмиче да буду лепше од ћерки....

Ако ти сад у неким год. сматраш највећим својим достигнућем то што ти је пошло за руком да уђеш у сукњу из основне школе, мени је то доказ да ондаК нешто у глави није довољно развијено, ал добро, то је сад исто нешто што не мора да се генерализује, него да се похвали дисциплина изгладњивања јер је ненормално са 40-50 да ти одговара одећа коју си носила са 14.

Ја нисам рекла да пре остаре, него се пре офуцају (дакле, престају да воде рачуна о себи, пусте стомачиће и слично, не да старе).

Ниси читао мој претходни пост у коме кажем исто што и ти: да постоје године када је пожељно имати 4-5 кг вишка да не би изгледала као да имаш 70.

А у сукње из основне сам могла да стајем до своје 30. године, не зато што сам тад била мршава, него сам у 5. основне била дебељуца.

Расправу не бих сводила на лични ниво, јер ја сам са својих пар килограма вишка врло задовољна својим изгледом.

Причамо генерално о томе да се жене изгладњују да би изгледале као манекенке, што по мени није нимало лепо.

Дакле, не држе дијету да би себи биле лепе, него да би достигле брендирани изглед.

Ма дааај, као мало сам се фуцула, опустила ми се пупица, виси ми стријица, а у суштини сам супер рибица и то је тако очигледно, тјах :lol:

Pa ja sam sebi ne super ribica, nego vrh!
Kad pogledam sebe u ogledalo, telo je neminovno promenjeno, I tako mu lepo stoje sve te promene...
I lice koje ima bore I telo koje nije 'idealno'...
Meni se svidja ono sto vidim... I zao mi je kad drugi to ne vide vec se kao slepci vode jednom mantrom, koja je btw pogresna...

Pa ja sam sebi ne super ribica, nego vrh!
Kad pogledam sebe u ogledalo, telo je neminovno promenjeno, I tako mu lepo stoje sve te promene...
I lice koje ima bore I telo koje nije 'idealno'...
Meni se svidja ono sto vidim... I zao mi je kad drugi to ne vide vec se kao slepci vode jednom mantrom, koja je btw pogresna...

..a shto je bitno shta drugi misle..?

..ako se svidjam sebi i mom mushkarcu,
ako sam zdrav primer svojoj deci - zdrav i u fizichkom smislu, ali josh vishe u smislu stava prema svom telu,
onda me boli uvo shta neko levi misli o mom stomaku ili sisama..

..a shto je bitno shta drugi misle..?

..ako se svidjam sebi i mom mushkarcu,
ako sam zdrav primer svojoj deci - zdrav i u fizichkom smislu, ali josh vishe u smislu stava prema svom telu,
onda me boli uvo shta neko levi misli o mom stomaku ili sisama..

Nije bitno sustinski...
ali nekad imam osecaj da svi postaju (emo) roboti... kad svi samo jurimo za istim stvarima...
ja volim more... ne volim sneg I planinu... a svi su fazonu skijanje vau... I ja sama sam godinama pokusavala da zavolim taj sport ali prosto ne ide...
cemu siliti?
Isto tako I za hranu, izgled, odabir bilo cega...

Не знам да ли рашчисте то људи са годинама јер би се са годинама људи више бавили духовним, а не материјалним стварима, а у суштини је обрнуто.

Imam dvoje dece.
Telo se neminovno promenilo nakon trudnoca, I ostale su uspomene.
Malo strijica, opusten stomak, naslage sala, oziljci...

Kako koga sretnem, svi me pohvale, Jao sto si smrsala, Kako lepo izgledas, Ne vidi se da si bila trudna...
Ako obucem nesto usko, vidim poglede na moje telo... mm mi kaze Sto ne vezbas. Kad ces skinuti stomak?

Ono sto ja ne razumem je, cemu teznja da svi budemo isti?
Istih proporcija?
Ko je odredio da je samo zena ravnog stomaka, velikih grudi, zategnutog tela zgodna zena?

Zasto bih ja zelela da budem ista kao pre?
Meni prija moje telo, I ako meni ne smeta njegov izgled, zasto vecina misli da svi treba da se ukalupimo u mere manekenki, da sve imamo rupe izmedju nogu, struk, taman ten Itd...

Kako vi gledate na sve to?
Ja samo mogu da kažem da ti je muž krele.

..to su sve pitanja sa kojima ljudi rashchiste negde kroz srednju shkolu..ili nikada..
Tako je. U tinejdž godinama postajemo formirani ljudi sa stavovima, kasnije se samo nijanse menjaju. Nekome je bitno zdravlje, a nekome izgled koji opet varira od ukusa. Neko se kvarcuje do pregorevanja jer mu se to sviđa, a nekome se povraća kada vidi tu sprženu, smežuranu braon kožu. Nekome se sviđaju silikonska usta i grudi, nekome je to ružno. Suština je samo u našem viđenju stvari i prioritetima. Zdrav čovek je onaj koji nema problema ni sa duhom ni sa telom. Dokle god telo funkcioniše, a glava radi, odstupanja su nebitna. Čim počinje glava da trokira, počinje i telo da trokira. Na ovaj ili onaj način. A muškarac koji od žene koja je tek rodila, očekuje da ima zategnuto telo, ne zaslužuje ni ženu ni dete.

Мајка заеба, разбољевају се само они "трокирани" у главу, иначе је тело одраз духа, лајтмотив Блиц Жене и осталих викенд додатака новина лол...
А ако жене тежи да се сведе на килажу пре трудноће, за то је крив муж. И на крају, муж је крив ако има дебелу жену, а зна се да су ожењени мушкарци дебели моржеви.

Tako je. U tinejdž godinama postajemo formirani ljudi sa stavovima, kasnije se samo nijanse menjaju. Nekome je bitno zdravlje, a nekome izgled koji opet varira od ukusa. Neko se kvarcuje do pregorevanja jer mu se to sviđa, a nekome se povraća kada vidi tu sprženu, smežuranu braon kožu. Nekome se sviđaju silikonska usta i grudi, nekome je to ružno. Suština je samo u našem viđenju stvari i prioritetima. Zdrav čovek je onaj koji nema problema ni sa duhom ni sa telom. Dokle god telo funkcioniše, a glava radi, odstupanja su nebitna. Čim počinje glava da trokira, počinje i telo da trokira. Na ovaj ili onaj način. A muškarac koji od žene koja je tek rodila, očekuje da ima zategnuto telo, ne zaslužuje ni ženu ni dete.
Apsolutno se slazem. Sa svim napisanim.

ja sad ne znam dal sma nedozrela ili su mi vrednosti pomerene, ali ja bih bas, bas zarko zelela da izgledam onako kako sam izgledala sa 30
volela bih da su mi sesi bas kakve su bile pre dojenja i kad sam ih ponosno setala plazama, volela bih da mi je stomak ravan kao sto je bio pre porodjaja, da mi je maca uska i stegnuta ki nekad, da mi guza prkosi gravitaciji bez imalo truda s moje strane, da se ujutru budim zatgnute koze na licu ko sa 30, da mogu da ne spavam citavu noc i da mi se ne vidi na licu
sa druge strane, to ne zelim dovoljno zarko da bih sebe naterala pod noz, ili da 3x nedeljno idem na zestoki fitnes, vec se jedino nateram da uradim seriju trbusnjaka kod kuce kada sam bas zaludna i dalje uvece biram casu vina i dobru knjigu, no sto cu da odem na bazen, ili aerobik
medjutim, isto tako zudim za elanom koji sam imala sa 30 godina, za optimizmom i osecajem da me sve tek ceka, te bi tacnija definicija bila da zudim za mladoscu, ali ne iskljucivo u fizickom smislu, vec za onime sto mladost sobom podrazumeva
pa, sad mozete da me okarakterisete kako god ocete, fakat je ovako kako kazem
takodje, ne volim d aviidm veliki stomak ni na muskarcu (ok, izuzetak je kojotic), ali cu isto tako na taj stomak da zazmurim ako mi se druge stvari vise svidjaju no sto mi taj stomak smeta
ali u svemu ovome sto sma navela ipak je bitno jedno-a to je granica do koje nemarnost spram sebe ide, bilo u fizickom, bilo u psihickom smislu
jedno je ne davatii primat nekim stvarima,a drugo je potpuno zapostaviti nesto
pa je tako stomacic nakon porodjaja sasvim normalan, a visak od 30 kila koji perzistira pet godina nakon rodjenja deteta nema vise bas nikakve veze sa trudnocom

Back