Pomereni parametri....

Imam dvoje dece.
Telo se neminovno promenilo nakon trudnoca, I ostale su uspomene.
Malo strijica, opusten stomak, naslage sala, oziljci...

Kako koga sretnem, svi me pohvale, Jao sto si smrsala, Kako lepo izgledas, Ne vidi se da si bila trudna...
Ako obucem nesto usko, vidim poglede na moje telo... mm mi kaze Sto ne vezbas. Kad ces skinuti stomak?

Ono sto ja ne razumem je, cemu teznja da svi budemo isti?
Istih proporcija?
Ko je odredio da je samo zena ravnog stomaka, velikih grudi, zategnutog tela zgodna zena?

Zasto bih ja zelela da budem ista kao pre?
Meni prija moje telo, I ako meni ne smeta njegov izgled, zasto vecina misli da svi treba da se ukalupimo u mere manekenki, da sve imamo rupe izmedju nogu, struk, taman ten Itd...

Kako vi gledate na sve to?

ja gledam isto ko ti i gledam na tog tvog koji je umeo da napravi decu ali gle čuda nije bio spreman na promene na telu posle porođaja kao na nekog ko ne zaslužuje žensko pored sebe

Na temi "Najgore ženske osobine", mnoge forumašice su pomenule da ih nerviraju debele žene/devojke koje se oblače u odeću koja (navodno) nije primerena njihovoj težini....
Što me je podstaklo na razmišljanje...Gledajući slike starih majstora na njima su nage ženske osobe koje bi po današnjim parametrima važile za "buce". Ali mi se divimo slici. Dok bi model, da ga sretnemo uživo bio okarakterisan kao "treba da smrša 5 kg"....
Slušam žene svih uzrasta kako se nadmeću koja ima manje kilograma, ili koja nosi xxxs... Stvar prestiža je ličiti na gladno dete Afrike...
Gde je tu lepo? I u kom momentu su sklad, srazmera, "zdravo telo i zdrav duh" ustupili mesto motkama za veš? Odakle taj poriv da se ide protiv prirodnog stanja stvari? I po čemu debelo ne može biti lepo? Zašto su žene sa viškom kilograma diskriminisane kao "aljkave" jer ne vode računa o sebi? Od njih se očekuje da ne nose usko, da se uviju u zar i feredžu, odenu šatorsko krilo i okače oko vrata natpis "stidim se što neću da smršam!".....

Psihologija je dala odgovor na pitanje koje te mori. Jedne emotivnu prazninu popunjavaju hranom, druge imaju gomilu macki, trece su pohlepne na pare kojima simbolicki popunjavaju rupe u dusi nastale od nedostatka majcine i oceve ljubavi koju nisu dobile kada je trebalo. Itd...

Cek cek. Znaci sve debele zene su ustvari nevoljene?
Ш'а бWе Камајло зна, обждере се шаргарепом па фијукне, а за то време ми мезетимо:
images
&
images

Pa to.
Ja toliko uzivam u hrani... oduvek... hedonisticki... u svakom zalogaju...
jos u srednjoj skoli svi su govorili da bi mrtvom apetit probudila... :)

A nisu me zlostavljali kao malu... ;)

Uživanje u hrani ne znači da to treba da bude količina veća od potrebne.Može da se uživa u ukusu i mirisu,izgledu,bojama...ali ne mora i u količini.

Poslednja izmena:
Jao vidi, moja tema:zaljubljena:

Čičak, taj tvoj ako hoće zategnutu, tip-top, "u fulu" što bi rekla današnja omladina, cicu neka fino uliži u tvoj "remont". Ne moraš pod nož ali dadilja, kućna pomoćnica, lova za ličnog trenera, masera i mezo i za 6 meseci ćeš biti za naslovnicu.
A ne napakuje ti dvoje dece, peglu, varjaču i kuče a pride bi da izgledaš kao filmska zvezda. I još da ga ič ne košta.

Nadam se samo da mu (debilne) izjave tog tipa nisu šlagvort za švrljanje sa strane.

Uživanje u hrani ne znači da to treba da bude količina veća od potrebne.Može da se uživa u ukusu i mirisu,izgledu,bojama...ali ne mora i u količini.

Onda to nije uzivanje ako se ogranicavas. Bar meni.
Ako mi se jedu kajsije, jedem dok se ne zasitim sto je cesto puna velika cinija... ili kad otvorim cokoladu... jedem dok mi prija...
to je za mene potpuni uzitak

Jao vidi, moja tema:zaljubljena:

Čičak, taj tvoj ako hoće zategnutu, tip-top, "u fulu" što bi rekla današnja omladina, cicu neka fino uliži u tvoj "remont". Ne moraš pod nož ali dadilja, kućna pomoćnica, lova za ličnog trenera, masera i mezo i za 6 meseci ćeš biti za naslovnicu.
A ne napakuje ti dvoje dece, peglu, varjaču i kuče a pride bi da izgledaš kao filmska zvezda. I još da ga ič ne košta.

Nadam se samo da mu (debilne) izjave tog tipa nisu šlagvort za švrljanje sa strane.
E pa on bi da ja sve to budem I da budem jos I vrh riba...
Jos kaze da je on I dadilja I kucna pomocnica I maser I licni trener... :mrgreen:

Onda to nije uzivanje ako se ogranicavas. Bar meni.
Ako mi se jedu kajsije, jedem dok se ne zasitim sto je cesto puna velika cinija... ili kad otvorim cokoladu... jedem dok mi prija...
to je za mene potpuni uzitak

Tu je razlika između osoba normalne težine i onih preterano gojaznih.Ne znači da osoba koja se nikada ne prejede,sebe ograničava.
Gojazni osećaju neku glad koju im ni velike količine hrane ne utoljavaju.Sretala sam osobe koje jedu dok mogu,zaustave se tek kada im više nema mesta ni za jedan zalogaj.To jeste neki psihički problem.

Da ne bude zabune,ne računam tebe u te gojazne.:lol:

Meni je interesantno leti posmatrati ljude dok kupuju sladoled.Obično najveći broj kugli kupuju gojazni.Kad krenu da naručuju,nikada kraja....

Imam dvoje dece.
Telo se neminovno promenilo nakon trudnoca, I ostale su uspomene.
Malo strijica, opusten stomak, naslage sala, oziljci...

Kako koga sretnem, svi me pohvale, Jao sto si smrsala, Kako lepo izgledas, Ne vidi se da si bila trudna...
Ako obucem nesto usko, vidim poglede na moje telo... mm mi kaze Sto ne vezbas. Kad ces skinuti stomak?

Ono sto ja ne razumem je, cemu teznja da svi budemo isti?
Istih proporcija?
Ko je odredio da je samo zena ravnog stomaka, velikih grudi, zategnutog tela zgodna zena?

Zasto bih ja zelela da budem ista kao pre?
Meni prija moje telo, I ako meni ne smeta njegov izgled, zasto vecina misli da svi treba da se ukalupimo u mere manekenki, da sve imamo rupe izmedju nogu, struk, taman ten Itd...

Kako vi gledate na sve to?

Odgovor je moguce naci samo u sebi.

Ukoliko si zadovoljna svojom kilazom, sve je u redu, ti si u redu, tvoje telo je u redu.
Medjutim, koliko ljudi toliko ukusa. Neke zene zaista trudnoca ne dodirne, neke se promene na gore a neke na bolje.
Zasto je vazno sta okolina misli o necijoj kilazi? Ne mozemo se svideti svima, to je jedino sigurno.
Politcka korektnost je tolerancija gojaznih bez suvisnih komentara i diskriminacije a ne nasilno saglasavanje sa njima.

Ne mislim da svi moraju izgledati lepo.
Mrsavo ne osecam kao privlacno, ne dodiruju me deset godina mladje manekenke ali nisam od ljudi koji propagiraju hedonisticko uzivanje u prekomernoj hrani.
Volim lepo da se obucem, volim da se osecam sigurno, volim da mi je koza taman a ne broj manja ili veca. To nije pitanje zelje za podrskom okoline vec licni stav koji ceni umerenost.

Da sam na tvom mestu ja bih popricala sa muzem jer ne bih zelela da me svakodnevno pecka. Mozda otkrijes nesto novo, moguce je da se on boji da je ozenio jednu zenu a da ce za deset godina dobiti daleko puniju i zapusteniju osobu. Mozda se boji da neces imati gornju tacku gojenja preko koje se ne ide. Pitaj ga sta njemu prolazi kroz glavu. Otvoreno govoreci, ne bih zelala da moj muskarac sebe preoblici zato sto se ozenio. Ukoliko mu smetaju sitnice (malo celulita, malo strijica, vrlo vazno) pojasni mu da telo nije od plastike.

Nije bitno u koje me smatras. Jaa tako ceo zivot jedem.
a nisam poremecena.
Bar da ja znam

Znam da nije bitno,zato sam se i stavila lol.

Nadovezala sam se na razgovor koju je Kamael započeo svojim postom,a i ti si učestvovala u njemu.

Cek cek. Znaci sve debele zene su ustvari nevoljene?

Pa to.
Ja toliko uzivam u hrani... oduvek... hedonisticki... u svakom zalogaju...
jos u srednjoj skoli svi su govorili da bi mrtvom apetit probudila... :)

A nisu me zlostavljali kao malu... ;)

Da li si ti poremećena ili nisi,mene ne interesuje.Pisala sam o pojavi da se gojazni prejedaju,a da su uvek gladni (nečega).

Ako smatraš da je to spam tvoje teme,traži da se obriše.:manikir:

Zna on to...
samo sto se meni moje telo sad svidja... a on ne konta sto...
ako ne skonta... sto se mene tice moze slobodno da nadje nesto utegnuto... ali da je dovede kuci da delimo obaveze :zaljubljena: :mrgreen:
Кренеш на аеробик(или зумбу) са све Медолином, он би вероватно тамо био третиран као маскота, али не сумњам да би кући поднео извештаје о свим учесницама и посредно набацио... рецимо инструкторку која по дефиницији ствари мора бити утегнута пар екселенс!:hahaha:

To je ono ko sto Canak rece,
Debelog siromasnog zovu svinja
a debelog bogatog zovu medo
:mrgreen:

Tako I ovo sa hranom...
kad vidis neku mrsavicu kako krka to je ok, simpaticno, budi apetit...
a kad vidimo neku debelu, vidi je kLava debela kako se obzderava

ah

Back