Pomereni parametri....

Sada kao oblu ženu imamo Moniku Beluči

Neznam, meni se Monka nikad nije nesto svidela,
nije da nesto fali njenom telu, sexi je ona osoba i uopste nije ruzna,
no definitivno fali nesto njenoj zenskoj postavi, onoj unutarnjoj zvanoj 'zenska dusa'
treba malo poraditi na sebi i sa one druge, unutrarenje strane,
sta vredi dragocenostima kakvog god da su oblika ako izgube svoj prirodni sjaj?

:neutral:

Zna se, reklama. I to višedecenijska i veoma agresivna.
Saveti o dijetama i celulitu danas zauzimaju bar 70% svih popularnih ženskih časopisa.
U buticima je praktično nemoguće naći broj iznad 40, ali zato je postalo potpuno uobičajeno videti broj 32 :eek: I ne, nije u pitanju dečja konfekcija.

Mene je oduševila ona reklama koju je Dove napravio pre godinu-dve: umesto manekenki angažovali su "normalne" žene, realne žene, neke su bucke, neke su niske...u običnom pamučnom vešu, sa širokim osmesima. Meni je svaka od njih izgledala predivno.
to je tako kod nas,po evropi kad god sam kupovala,uglavnom sam (krajnje zbunjeno zbog iskustva kod nas) uzimala manje brojeve....a ovde uzas zivi naci nesto ako nisi one veoma veoma sitne gradje...ja imam 175cm i ono sto je potencijalna sportska gradja,siroka ledja i jake misice i vece grudi i kad god treba da kupim neku majicu padne mi mrak na oci jer mi L bude usko oko ledja,zategne se preko sisa ili se dize zbog istih i sve u svemu izgledam tragicno u vecini stvari koje su pravljene za zene pa neretko uzmem i musku majicu i posebno dukserice koje jednostavno prave ekstremno male za zene - nedavno sam uzela L u bershki valjda jer mi se svideo dezen,ali mi je onako bas knap da je malo manja ne bih mogla da zakopcam oko grudi i previse bi mi se podigla gore :eek: i to kao L :neutral: a ne bi trebalo da bude vise od nekog ekstremno malog M modela :roll: slicna stvar sa pantalonama,sve usko i pripijeno a ja bas volim da mi odeca bude komotnija i da me nista ne zulja ne steze,obozavam sljampave farmerke i tako to...:neutral: i nadjem ih u proseku jednom godisnje i odma ih kupim :lol:

i onda odem u nemacku i kupim sve uvelicini S :lol: :neutral:

to je tako kod nas,po evropi kad god sam kupovala,uglavnom sam (krajnje zbunjeno zbog iskustva kod nas) uzimala manje brojeve....a ovde uzas zivi naci nesto ako nisi one veoma veoma sitne gradje...ja imam 175cm i ono sto je potencijalna sportska gradja,siroka ledja i jake misice i vece grudi i kad god treba da kupim neku majicu padne mi mrak na oci jer mi L bude usko oko ledja,zategne se preko sisa ili se dize zbog istih i sve u svemu izgledam tragicno u vecini stvari koje su pravljene za zene pa neretko uzmem i musku majicu i posebno dukserice koje jednostavno prave ekstremno male za zene - nedavno sam uzela L u bershki valjda jer mi se svideo dezen,ali mi je onako bas knap da je malo manja ne bih mogla da zakopcam oko grudi i previse bi mi se podigla gore :eek: i to kao L :neutral: a ne bi trebalo da bude vise od nekog ekstremno malog M modela :roll: slicna stvar sa pantalonama,sve usko i pripijeno a ja bas volim da mi odeca bude komotnija i da me nista ne zulja ne steze,obozavam sljampave farmerke i tako to...:neutral: i nadjem ih u proseku jednom godisnje i odma ih kupim :lol:

i onda odem u nemacku i kupim sve uvelicini S :lol: :neutral:

Ma brojevi su skroz poremeceni i razlikuju se od prodavnice do prodavnice. Kad probam pantalone u Zari, na butinama ok, a na kukovima jos jedna ja moze da stane. Mama i ja pre par dana usle u Hepening i ja je teram da proba neki komplet, ostao samo broj 34. Ona nece, kaze, to je meni malo. Naterah je ja i odlicno joj stoji, kupila ga. Jos uvek je u soku sto joj je 34 taman.:eek:

ma nije samo stvar u brojevima,koliko puta se meni desilo da uzmem najvece sto ima (nevezano za to kako se broj tj velicina "zove") i da me jednostavno zateze preko ledja (uglavnom imam problem sa gornjim delom jer nemam tipicnu zensku gradju sa jakim kukovima i butinama) i ne stoji mi nikako jer je model pravljen za one zene sa svim predispozicijama za osteoporozu :neutral: ja sam veliki,razvijen,koscat i misicav covek i ne mogu da stanem u sve ono na sta su stekali materijal :lol:

Naravno da se tokom celog života "učimo" šta je lepo. Ranije su modeli bili Merlin Monro kao obla žena i Tvigi kao mršavica. Sada kao oblu ženu imamo Moniku Beluči:eek:, ali ne mogu da se setim neke stvarno debele žene da je bila ideal u skorijoj istoriji. Na svim reklamama su mršave devojke i naravno da smo u glavi stvorili sliku mršave žene kao lepe, i debele žene kao ružne. To je trend poslednjih stotinak godina, ako ne i više. Što je još gore krupne žene većina smatra zapuštenim, aljkavim, bolesnim, neprivlačnim za sve, čak im se pripisuju i loše karakterne osobine - nedostatak volje, slaba samokontrola i slično. Prosto se za krupniju osobu smatra da mora da bude uvek na dijeti, tj ako ne pokušava da smrša - nije normalna.

To je vec neka vrsta diskriminacije... :aha:
Isto kao kad bi za jedan te isti posao se prijavile 2 zene, 1 debela i 1 mrsava... u Srbiji ce se uvek uzeti ta mrsava pa makar ona bila i za 1% manje kvalifikovana od debele... :roll:

pa može i meni moje dupe do prekosutra da se čini ko da nije najbolje uklopljeno al tu je gde je

:zcepanje:

ma nije samo stvar u brojevima,koliko puta se meni desilo da uzmem najvece sto ima (nevezano za to kako se broj tj velicina "zove") i da me jednostavno zateze preko ledja (uglavnom imam problem sa gornjim delom jer nemam tipicnu zensku gradju sa jakim kukovima i butinama) i ne stoji mi nikako jer je model pravljen za one zene sa svim predispozicijama za osteoporozu :neutral: ja sam veliki,razvijen,koscat i misicav covek i ne mogu da stanem u sve ono na sta su stekali materijal :lol:

meni glavna fora kad udjem u butik, i pogledam sta ima na policama, da upitam
a jel ima nesto za odrasle?:think::mrgreen:

Pisala sam vec na jednoj temi koliko ljudi sebi daju za pravo ..no da ponovim i na ovoj ....:mrgreen:
Rekoh vec da sam imala na neki nacin kompleks visine... kad se upoznam s nekim nakon sto izgovore ime sljedi "Sto si ti visoka":roll:...kao ja ne znam pa da mi otvore oci:roll:
Prije sto sam rodila klince falio mi je koji kilogram, x puta sam cula "Sto si ti mrsava":roll:, na to sam tickove dobijala:evil: Nisam bas sigurna kad je u pitanju zena sa viskom kilograma da kazu "Joj sto si ti debela" ili za neku nisku da je niska i ne razumijem zasto se slobodno osjecaju reci za nekoga da je mrsav ili visok:confused: sto opce nije slucaj kod debljih ili nizih zena...:neutral:

Pisala sam vec na jednoj temi koliko ljudi sebi daju za pravo ..no da ponovim i na ovoj ....:mrgreen:
Rekoh vec da sam imala na neki nacin kompleks visine... kad se upoznam s nekim nakon sto izgovore ime sljedi "Sto si ti visoka":roll:...kao ja ne znam pa da mi otvore oci:roll:
Prije sto sam rodila klince falio mi je koji kilogram, x puta sam cula "Sto si ti mrsava":roll:, na to sam tickove dobijala:evil: Nisam bas sigurna kad je u pitanju zena sa viskom kilograma da kazu "Joj sto si ti debela" ili za neku nisku da je niska i ne razumijem zasto se slobodno osjecaju reci za nekoga da je mrsav ili visok:confused: sto opce nije slucaj kod debljih ili nizih zena...:neutral:

Е, то сам и ја приметила....:confused:

Једна моја пријатељица има ћерку која је вршњакиња моје деце. Девојчица је мало пунија. Када њена мама прича о њеној дебљини, онда стишава глас и говори шапатом да не би њено дете чуло да мама коментарише њену дебљину. Ок.
А онда иста та мама, сваки пут кад види моју децу виче:''Јаоооо, па је л' једете ви ишта?!'', или:''Види како је само мршавааа!'' (па је пипка по ребарцима)...и при томе своје коментаре сматра симпатичним....:confused:

Мислим, на шта би личило када бих ја, када видим њено дете, коментарисала:''Јаооо, како је само дебелааа!'' или ''Види се да баш волиш да много ручкаш, је ли? Буци-буци...'':confused:

Neznam, meni se Monka nikad nije nesto svidela,
nije da nesto fali njenom telu, sexi je ona osoba i uopste nije ruzna,
no definitivno fali nesto njenoj zenskoj postavi, onoj unutarnjoj zvanoj 'zenska dusa'
treba malo poraditi na sebi i sa one druge, unutrarenje strane,
sta vredi dragocenostima kakvog god da su oblika ako izgube svoj prirodni sjaj?

:neutral:
:roll::eek: Моника нема ОНО?

Једна моја пријатељица има ћерку која је вршњакиња моје деце. Девојчица је мало пунија. Када њена мама прича о њеној дебљини, онда стишава глас и говори шапатом да не би њено дете чуло да мама коментарише њену дебљину. Ок.
А онда иста та мама, сваки пут кад види моју децу виче:''Јаоооо, па је л' једете ви ишта?!'', или:''Види како је само мршавааа!'' (па је пипка по ребарцима)...и при томе своје коментаре сматра симпатичним....:confused:

Мислим, на шта би личило када бих ја, када видим њено дете, коментарисала:''Јаооо, како је само дебелааа!'' или ''Види се да баш волиш да много ручкаш, је ли? Буци-буци...'':confused:

Da, da i onda se upitas trebam li reci "joj sto je tvoje djete debelo, dobro krka, a?":eek:
Naravno nikad to ne bih rekla zbog djeteta i djetetu ali odrasloj osobi da!

:lol: Dodjes u iskusenje zar ne? Ali takvi komentari su bas zajedljivi i skoro pa moze da se opipa prezir, ljubomora sta vec, kad neko govori kao ta zena. Ja nemam toleranciju za takve, polako ih 'odgurnem' stoo dalje od mene.

Ја не мислим да је она заједљива или злонамерна...можда само безобтирна, не размишља о томе како њене речи делују на друге.
Њено дете је буцкасто и она ТО види као проблем, али мршавост не доживљава као проблем и не може да претпостави да некога може да заболи стално потенцирање његове мршавости. Она мисли да је слатко и симпатично када се зеза на тај рачун.:confused:

Ја не мислим да је она заједљива или злонамерна...можда само безобтирна, не размишља о томе како њене речи делују на друге.
Њено дете је буцкасто и она ТО види као проблем, али мршавост не доживљава као проблем и не може да претпостави да некога може да заболи стално потенцирање његове мршавости. Она мисли да је слатко и симпатично када се зеза на тај рачун.:confused:

Zato što se mršavost ne smatra manom, makar ne na taj način kao debljina.
Kad se to mršavo dete zadevojči slušaće komentare tipa "Blago tebi, kako si mršavaaaaa", "Blago tebi, možeš sve da jedeš i da se ne gojiš", "Blago tebi...."

Nabijanje kompleksa visine sam sa svojih 180cm klot otvoreno prozivala za čistu zavist :mrgreen:

Dobro, znas osobu, ja ne, i verovatno ti je draga, ali isuvise je to lepo opisano za to sta zapravo radi. Jer, ona bi volela da je njeno dete mrsavije, zar ne? Ali u isto vreme, to isto o nekome drugome komentarise ne komplimentarno vec karikirano iscudjavajuce i sa negativnim kontekstom. Razumes? Mozda nije u dodiru s time sta bas radi kao sto kazes, ali iskrenosti tu nema ni ich, a nedostatak toga ja zamenjujem u ovakvim slucajevima sa ljubomorom.

:roll: :roll: :roll:

Mene kad vide u setnji sa mojom malom svi odmah komentarisu kako je slatka, prelepe oci bla bla bla i onda usledi recenica: "Pa dobro je da nije buca..." :besna: iza toga sledi jedno u sebi misleci "...kao vi!" ali se jos niko nije usudio to da kaze, pa im kazem ja "Mislite kao ja?!" E onda usledi tajac i odu... eh sto volem takve ljude :dash:

Zato što se mršavost ne smatra manom, makar ne na taj način kao debljina.Kad se to mršavo dete zadevojči slušaće komentare tipa "Blago tebi, kako si mršavaaaaa", "Blago tebi, možeš sve da jedeš i da se ne gojiš", "Blago tebi...."

Nabijanje kompleksa visine sam sa svojih 180cm klot otvoreno prozivala za čistu zavist :mrgreen:

Ја мислим да је ово у питању.
Али, особама које су мршаве још како тешко пада то што не могу да се угоје и буду као већина других људи....:(
Бар мени је тако било, а колико видим и мојој млађој ћерци...

Stvarno, kako ljudi daju sebi za pravo da komentarisu neciju visinu, tezinu...?? Nikad nije mi ni palo na pamet da izustim nesto tako. Isto kao i vama, kada sam bila mrsava.. komentari, sada sam se ugojila, i opet komentari.. pa dokle? Lepo kazem, hvala.. imam ogledalo kuci. Sajonara. :D

Stvarno, kako ljudi daju sebi za pravo da komentarisu neciju visinu, tezinu...?? Nikad nije mi ni palo na pamet da izustim nesto tako. Isto kao i vama, kada sam bila mrsava.. komentari, sada sam se ugojila, i opet komentari.. pa dokle? Lepo kazem, hvala.. imam ogledalo kuci. Sajonara. :D

Ovo se i ja pitam, posto necu se smanjiti, nit cu biti 170cm ikad u mom zivotu, znaci moram cili zivot slusati " Jooj sto si visoka" "Jel tvoj muz nizi od tebe" "kolika su ti dica"...:roll:
Nekad kazem da su mi dica ko Kip Slobode u NY :rotf:,

Ovo se i ja pitam, posto necu se smanjiti, nit cu biti 170cm ikad u mom zivotu, znaci moram cili zivot slusati " Jooj sto si visoka" "Jel tvoj muz nizi od tebe" "kolika su ti dica"...:roll:
Nekad kazem da su mi dica ko Kip Slobode u NY :rotf:,

Hahaha....
Ja sam 168cm a kad vidi neko moju cerku koja ma 10 god i meni je nosa, pitaju me: auuu, pa na koga je tako visoka?, pa ti i nisi bas...itd...a nije ni tvoj surug...:roll:

Hahaha....
Ja sam 168cm a kad vidi neko moju cerku koja ma 10 god i meni je nosa, pitaju me: auuu, pa na koga je tako visoka?, pa ti i nisi bas...itd...a nije ni tvoj surug...:roll:

Хехе, онда знаш шта мисле...:zper::mrgreen:

Сестра и је уопште не личимо. И онда се дешава да, кад чују да смо сестре, шокирано питају:''Од исте маме? И истог тате???'' :eek: :zcepanje:

Hahaha....

Mosh mislit na koga je visoka:roll:, na susjeda ili postara Marka..mislim:roll:

Meni je najbolje kad pocnu "ZNAS tvoja dica su visoka", jok ne znam, srica tebe sretoh pa mi otvori oci:roll:
Inace ja sam najniza u obitelji (ahhahahhah) sa svojih 180 cm kao patuljak sam za obiteljskim ruckom:rotf::rotf:

Back