Полуустав за полудржаву

Изјава председнице српске скупштине да ће предлог статута АП Војводине, заједно са законом о његовом спровођењу, ући у скупштинску процедуру почетком следеће године на тренутак је нарушила својеврсну заверу ћутања која некако од почетка прати ову тему. Заправо, не рачунајући пар дана у октобру када га је покрајинска скупштина усвајала, фасцинантна је и помало језовита „заглушујућа тишина“ која окружује овај предлог покрајинског статута, а која је обрнуто пропорционална његовом значају и његовим потенцијалним последицама ...
... Da li je ovo razbijanje drzave pod maskom decentralizacije? (koja je nema sumnje neophodna ali ne po ovakvom modelu)

Odkud ovakva promena stava u odnosu na vreme donosenja ustava kada su stranke koje danas cini vladu bile za taj ustav

Znas kako nas narod kaze:" SEXAJU SE LUD I ZBUNJEN"

Poslednja izmena od moderatora:
@konzab

Dok se naravno u Srbiji nije glasalo za evropu jel. :)

pa naravno da je i u uzoj srbiji taj izbor bio presudan
uostalom oboje znamo ko je na vlasti zar ne
molim te nemoj tako da razmisljas da bi nama u vojvodini bilo bolje bez srbije
mozda kratkorocno gledano
pa svakom treba jaka drzava ali drzava tvog naroda i svih drugih koji zele tu da zive
verujem da ti je prepizdelo cekanje i sva ta neizvesnot koja nas ceka
urazumi se:heart::cmok::zag:

pri tom mislim da smo na ovom forumu svi na istoj strani strani jake i stabilne drzavee nase srbije
pa valjda svi zajedno zasluzujemo sanse da se ponovo ppronadjemo i normalno pricamo
mrzim kad se vredjamo i omalovazavamo
pa zar nam nije toga dosta u rl
daj bar ovde da pisemo i pricamo sa najvecom mogucom tolerancijom i prihvatanjem razlicitosti bar u tom politickom misljnjeu

pa naravno da je i u uzoj srbiji taj izbor bio presudan
uostalom oboje znamo ko je na vlasti zar ne
molim te nemoj tako da razmisljas da bi nama u vojvodini bilo bolje bez srbije
mozda kratkorocno gledano
pa svakom treba jaka drzava ali drzava tvog naroda i svih drugih koji zele tu da zive
verujem da ti je prepizdelo cekanje i sva ta neizvesnot koja nas ceka
urazumi se:heart::cmok::zag:

Naravno ljubimo se, ja ne govorim svađalačkim tonom. Moram samo da ti skrenem pažnju da je zbog srbijanskog glasačkog tela SPS u vladi, a demokratske snage su de jure izgubile izbore. Dok u Vojvodini je situacija daleko bolja od republičke. I sad mi lale moramo da trpimo Mrkonjića i Dačića, a zbog tamo nekih nepismenih srbijanaca. Opet kažem ne generalizujem, ali je pojava anti-normalnih birača većinska u Srbiji, dok je u Vojvodini sasvim druga situacija.

No polako... prvo statut.. pa onda dalje. :)

:D
Naravno ljubimo se, ja ne govorim svađalačkim tonom. Moram samo da ti skrenem pažnju da je zbog srbijanskog glasačkog tela SPS u vladi, a demokratske snage su de jure izgubile izbore. Dok u Vojvodini je situacija daleko bolja od republičke. I sad mi lale moramo da trpimo Mrkonjića i Dačića, a zbog tamo nekih nepismenih srbijanaca. Opet kažem ne generalizujem, ali je pojava anti-normalnih birača većinska u Srbiji, dok je u Vojvodini sasvim druga situacija.

nek na statutu ostane:D:cmok:

Ja bar znam da se ne jedu žumanca iz kinder jaja, a za tebe nisam siguran
;)

To je vic za Bosance. ;) Provaljen si.

vojvodina1zg8.jpg

mi lale - janchika, pishtika, robika, ...? ili si mislio na 'mi tulipani', posto srpski naziv Lala s tobom moze da se poveze taman koliko i chednost s maricom mladom krojacicom...

ako na boldovano dodate madzarski akcenat dobijete.....endjelem,bendjelem.....probajte:D

ДЕДА МИЛОЈЕ - ПРОРОК ИЗ ПОМОРАВЉА

БИЋЕ ТУМБАЊЕ ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ

ВОЈВОДИНА ЈЕ ПРВА НА МЕТИ

Децембар 1992.

- Југославија никада није ни била циљ да је растуре. Од првог дана циљали су на Србију. Нас 'оће да растуре. Начисто. 'Оће да не затамане. Покушавају да нас врате тамо ди смо били пре I свецког рата. 'Оће да пониште обадва рата и обадве Југославије... То је важно зато што ако пониште први и други свецки рат могу да ураде свашта од Србије.
- Шта, на пример?
- К'о прво да узну Војводину. Она је постала наша тек деветстоосамнесте. Пре тога је била окупирана од Мађара.
- По теби, Војводина је први циљ?
- Јакако.
- А после?
- После би све било лако...
- Да ли се због тога прича да ОВАЈ хоће пошто-пото да одвоји Црну Гору од Србије?
- Да. Ако се одвоји Црна Гора, онда више нема ни Југославије. Онда остаје само Србија. А кад остане само Србија, онда ће лако да отму Војводину.
- Како? Ратом?
- Прво ће да покушају на коференцију. Ако не може, онда ће тамо да закувају чорбу.
- Мислиш да би то тек тако прошло?
- Са ће' да видиш кол'ко има Бранковића! Зато тамо и има тол'ко босанаца
- А... мислиш...

ДЕДА МИЛОЈЕ - ПРОРОК ИЗ ПОМОРАВЉА

БИЋЕ ТУМБАЊЕ ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ

ВОЈВОДИНА ЈЕ ПРВА НА МЕТИ

Децембар 1992.

- Југославија никада није ни била циљ да је растуре. Од првог дана циљали су на Србију. Нас 'оће да растуре. Начисто. 'Оће да не затамане. Покушавају да нас врате тамо ди смо били пре I свецког рата. 'Оће да пониште обадва рата и обадве Југославије... То је важно зато што ако пониште први и други свецки рат могу да ураде свашта од Србије.
- Шта, на пример?
- К'о прво да узну Војводину. Она је постала наша тек деветстоосамнесте. Пре тога је била окупирана од Мађара.
- По теби, Војводина је први циљ?
- Јакако.
- А после?
- После би све било лако...
- Да ли се због тога прича да ОВАЈ хоће пошто-пото да одвоји Црну Гору од Србије?
- Да. Ако се одвоји Црна Гора, онда више нема ни Југославије. Онда остаје само Србија. А кад остане само Србија, онда ће лако да отму Војводину.
- Како? Ратом?
- Прво ће да покушају на коференцију. Ако не може, онда ће тамо да закувају чорбу.
- Мислиш да би то тек тако прошло?
- Са ће' да видиш кол'ко има Бранковића! Зато тамо и има тол'ко босанаца
- А... мислиш...

:super:

imam da kazem samo jednu stvar :
Zbog svega sto se desilo u zadnje vreme nasoj Srbiji,
zbog svih nepravdi nacinjenih prema nasoj majci Srbiji,
resih da posaljem poruku Evropskoj Uniji:

Dosta je bilo nepravdi!
Vratite nam Kosovo!
Uzmite Vojvodinu!

Autonomas

evo i ja tebi saljem jednu poruku

NECE TI SE ZELJA ISPUNITI...BAR KAD JE UZIMANJE VOJVODINE U PITANJU:mrgreen:

Svetska sila Velika Britanija će 2010 dozvoliti Škotima da se izjasne o samostalnosti. Quebec je imao tu priliku u Kanadi. Ako si toliko siguran u ono što pričaš onda treba da te začudi zašto se ne dozvoljava Vojvođanima da se o svom opredeljenju izjasne na referendumu.

Nikada mi ne bi palo na pamet da poželim ocepljenje od Srbije, ali kao što Srbija treba da ampuitira tumorni entitet Kosova, tako i Vojvodina treba da amputira pokvareni entitet Srbije.

Srbijanci izvolte, navatajte tog vašeg Mladića, rešite vaš problem Kosova pa se javite. :)

Ujedinjeno Kraljevstvo je kao Jugoslavija, a Skotska isto kao federalna republika Jugoslavije, hoce da se osamostali. A i ima podrsku UK.
Kvebek je takodjer kao federalna jedinica koja ima svako pravo na osamostaljenje, dok je Vojvodina pokrajina, a ne federalna republika u Srbiji

Niko nista ne uzima.. Ne mož da uzmes nesto sto je vec tvoje... A ako necete da se odovjimo onda izvolte pa se popravite na izborima. Nije da nemate vremena.

necete? alo druze pa ja sam u ns
pazi znash kad ce biti bolje
kad svi u celoj Srbiji ukapiraju da politicki neistiomisljenici nisu politicki neprijatelji
kad sednu svi zajedno i dogovore o nacionallim interesima ove nashe drzave
kad prekinu da gledaju i ostvaruju samo uskostranacke interese
kad prestanemo i mi sa ove strane dunava i save da otezavamo i ovako tesku stvarnost
kad prestanemo rodjenu drzavu da ogovaramo i otezavamo joj polozaj kako ko predje granu
kad naucimo da volimo sebe
kad naucimo da volimo ovu drzavu i da nekad za promenu i neshto lepo o njoj kazemo a ne samo da je pljujemo
kad naucimo sta je lojalnost
kad naucimo da imamo samo jednu drzavu i da treba da je ccuvamo
kad se pomirimo sa tim da smo srbi i tu cinjenicu zaavolimo
e ovo posslednje nam naajteze ide

Back