Poljski rukopis iz XVI veka o doseljavanju južnih Slovena (Bugara, Srba, Hrvata, Bosanaca) iz Sarmatije

Smejem se zato što, a apsolvirali smo da misliš na mene, nisam nigde na društvenim mrežama aktivan (ali doslovno nigde) sem na Krstarici. A ti pričaš ovde o tome da širim nekakve priče po nekakvim 'sajtovima', a ovde možeš videti da sam, tipa, pre 11 godina demantovao nešto što se upravo po svim sajtovima deli. I nigde drugde nećeš naći sem na Krstarici. Tako da to što si ti napisao, potpuna je neistina i sasvim ironično (čemu i reakcija, koju si prozvao kao smejanje).

Zato sam ti postavio ironični smajli, jer to je ironija što ti pišeš, čista. Mene uopšte ne interesuje da igde širim to što pričam ovde; ako neko vidi, vidi i neka porazmisliš o tome, a stvari koje ovde kritikujem su upravo to što opisuješ, rašireno na sve strane po raznim sajtovima.

A drugi razlog zbog kojeg se smejem, je zato što upravo pišeš o tima što postanu slavni i poznati, iz nekog razloga to tumačeći kao pozitivnu tekovinu, a ne i kao greh i kao da je to nešto što bi a priori svi trebalo da jurimo, uključujući i mene. A mene to uopšte ne interesuje, dok je vrlo jasno da ti koji jure slavu i glas - prilagođavaju sve što pričaju želji da postanu slavni. Oni žrtvuju istinu, sopstveni integritet i sve samo želji da budu slavni. A ti, iz nekog razloga, doživljavaš ih kao svoje idole i slaviš.

Ovo poslednje, da ne smem da napišem ništa što bi me odredilo, ne razumem.
Priznajem svoju gresku, mislio sam da to sam radis tako pedantno, ali ti si samo, vrlo koristan clan foruma.

Zoran je želeo da se vrati u mesto njegovog rođenja zajedno sa komšijama iz Opova i Živanom iz Pančeva koji su se još za vreme Ante Markovića doselili u ta mesta iz Ćuprije sa nadom u plodniju zemlju.
Zaključak , iz Ćuprije su se doselili u Pančevo i Opovo i sad se vraćaju u Ćupriju. Ne vraćaju se iz Ćuprije u Opovo i Pančevo
Хвала на труду, али изгледа да сам скроз затупавела од Нове године, још мање сада разумем:

Пошто су се доселили из Ћуприје у Антино време због плодније земље, Ћуприја би била "унутрашња Сарматија". А по закључку, враћају се у Ћуприју дакле "унутрашњу Сарматију", то ми кажеш?

Која су то места досељења, где се "Зоран" родио, а ови из" Опова и Панчева "се доселили?

Back