Politikin zabavnik

Više nije nešto...Ranije je bio extra...A još ranije pre 2.-gog svetskog rata...Uvek je nekako nosio obeležeje epohe,mnogo toga se može saznati o vremenu u kom je nastao iz čitanja jednog broja...Najstariji mi je iz 80.i neke...
 
Pa ja ne znam, meni se ovaj sad svidja - ima dosta zanimljivih stvari.. ali nekako je dosadno ako ga procitas odjednom - bolje uzmes podelis na nekoliko delova i svaki dan po jedan... onda je nekako zanimljivije.
Cula sam da neki stari brojevi vrede citavo malo bogatstvo.
 
Meni je i pre i danas bio zanimljiv, uvek se nadje nesto sto me fascinira... U svakom slucaju citam ga radije neg' zutu stampu.
Naravno.Od tog đubreta a danas su više manje sve novine žuta štampa isprljaš ruke,požute ti:lol:...Ja imam običaj da kupujem petkom ''Blic'' zbog programa, jer neki kod mene prate TV ali često ne kupim i ako ja ne kupim niko se ne seti:mrgreen:
 
Kada sam bila mala cesto smo ga kupovali, secam se da ga nam je baka kupovala i bilo je i onih brojeva koje su mama i tata cuvali. Sad ga kupujem kad se setim, ali eto, odlucila sam da cu ga uzimati redovnije. Stvarno je k'o mala enciklopedija, ono sto ima da se procita uvek je zanimljivo.
Samo sto sam ranije najvise volela stripove, secam se da je dugo bio Iznogud. Sad ne znam gde bih ga nasla. Volim Iznoguda.
 
Politikin Zabavnik je jedino nesto sto se kupuje na trafici, a da je zadrzalo tako dugo kontinuitet u kvalitetu. Fenomenalan je bio i ostao. Nema ni jedne strane promasenog teksta. Najstariji broj (negde kod mame) verovatno negde oko 1970.g.
Od kad sam naucila da citam - citam ga! Dobila sam (pored mame i tate) i jos dve sestre, pa kad su porasle, svakog petka je bilo tuce - ko ce prvi da ga cita! Onda sam se udala, pa sam se sa muzem otimala oko Zabavnika, pa onda rodila decu,...i sad je svakog petka kad se donese kuci Zabavnik - repriza prethodnog - ko ce prvi, svako tvrdi "da uvek ceka, sad je na njega red",...
Posto nisam stalno u Srbiji, beskrajno hvala "trafikantu" sto mi sacuva uvek, uvek Zabavnik, jer u mestu gde sam, dolaze samo 2 broja, a zasto tako malo niko ne zna da mi odgovori.
Pozdrav svim citacima pametnog Zabavnika!!! Zivi bili i uvek ga citali!!! :heart::bye:
 
A opet hiljadu puta bolje čitati to nego dnevne novine.A onda opet što se meni dešavalo kao malom odlutaš jednostavno u taj bajkoviti svet i onda ti je teže da se suočiš sa realnošću kada zatvoriš korice.
 
Citam ga od malena, uvek ima dosta novih i zanimljivih stvari :) Jedini casopis koji odgovara svim uzrastima, tako da mislim da treba bataliti ili smanjiti citanje onih smesnih tinejdzerskih casopisa poput BRAVO, OK, LILI i sl. i citati nesto korisno brate :)
 

Back
Top