Politicka vestina ili zasto su Srbi toliko losi u medjunarodnoj politici?

gost 41782

Elita
Poruka
19.642
Da li imate utisak da Srbi jednostavno "*****" u medjunarodnoj politici?

Ako bih sad ovde srbovala rekla bih pa mi smo poslednja brana novom svetskom poretku, mi smo iskreni, branimo se istinom, nama lobiranje ne treba. ...(ima tu pomalo istine ALI)

Ali necu. Necu da nam idem niz dlaku jer smo dokazano pokazali da su srpski politicari prekaljeni muljatori koji nikad nisu propustili sansu da zaebu sopstveni narod.

Zasto tu vestinu ne koriste u medjunarodnim odnosima a u korist sopstvenog naroda.

Ma sta mislila o Siptarima neki njihovi politicari ZA pocetak GOVORE ENGLESKI

Da li je problem sto ne lobiramo? Da li je problem izbor ljudi?

Ivo Andric, Pupin...imali smo sjajan diplomatski kor u okviru Jugoslavije. Valjda je trebalo zajednicki zapeti za bracu juzne slovene...

..otprilike do devedesetih i Milosevica. Ali Sloba je ostao do dan danas prilicno shady person....Mislio da baca trokute past-present-future u dalj, a falila jedna strana, ispostavio se -

bumerang...!

Tako da mi se cini da i ta poslednja kap u casi, nesrecno bombardovanje, nije nekakav misican trokut, tj.bermudski trougao sta ti ja znam vec cega. Vise je to bio bumerang,

dvougao, kog su tad cinili Sloba i njegov tadasnji ministar diplomatije Vuk Draskovic... Prava istina preteze na jednom od ta dva tasa, naime ko je i u kom obliku mogao od njih da

spase Srbiju za kariku koja nedostaje -buducnost...

Ali necu. Necu da nam idem niz dlaku jer smo dokazano pokazali da su srpski politicari prekaljeni muljatori koji nikad nisu propustili sansu da zaebu sopstveni narod.

Zasto tu vestinu ne koriste u medjunarodnim odnosima a u korist sopstvenog naroda.

Па није да браним А. Вучића и сличне, али једно је кад си у позицији апсолутне моћи, као рецимо неки провинцијски српски политичар који малтретира своје вололике запослене.

Друга је, пак, прича кад си у суштини шугаво троного псето које мора да шени, као било који српски државник пред инопартнерима.

Овом првом је доста лакше да делује паметно и промућурно.

Dokazano je pokazano da su srpski politicari prekaljeni muljatori, koji nikad nisu propustili sansu da zaebu sopstveni narod.

Strane jezike ne govore, zbog one narodne poslovice: "Govori srpski da te ceo svet razume".

Izbor ljudi za Autokratu? Izbor ljudi je pravi. Onih, koji kleknu, koji povladjuju vlastodrzcu, onih, koji su sjajni podanici. Izbor ljudi nije problem. Oni misle vladarevom glavom. :zlud:

_nobody_

кад ратујеш против неког, као што запад ратује против Срба, пропаганда је максимално укључена. сврха пропаганде је да оцрни противника, то западни медији раде већ деценијама против Срба. ако верујеш западним медијима значи да ти је мозак испран њиховом пропагандом. срећом има много људи који им не верују иако су са запада, значи треба мислити својом главом а лобисти нека и даље лобирају.

Politika je umijeće postizanja mogućega, a srpska politika uglavnom se bavi željom za ostvarivanjem nemogućeg i pritom provodi niz suicidalnih mjera, od zamjeranja međunarodnim institucijama, neprihvaćanja političke i društvene realnosti, do autodestruktivnog inaćenja.

Ukratko, u paradigmi srpske politike postoji duboki jaz između onoga kako svijet funkcionira i date realnosti i onoga što srpska politika vjeruje da je realnost. To je kao da čovjeku na drogama, koji pred očima vidi šarene zvjezdice, dugine boje i jednoroge koji lete oko njega, pokušavate objasniti da takva slika svijeta ne postoji, a on planira potrošiti kućni budžet na kupnju mreža za lov na jednoroge i šarene zvjezdice i zamišlja kako će od toga napraviti dobar posao.

Ako bih sad ovde srbovala rekla bih pa mi smo poslednja brana novom svetskom poretku, mi smo iskreni, branimo se istinom, nama lobiranje ne treba. ...(ima tu pomalo istine ALI)

Nekada su nas predstavljali pametni i školovani ljudi i patriode koji su znali šta je potrebno Srbiji i Srbima.Dok smo u svetu imali ljude poput Pupina,Slobodana Jovanovića,Laze Kostića,imali smo i simpatije moćnih.E onda su došli radikali i Nikola Pašić koji je pomislio : "Ebeš ove školovane i pametne.Oni nisu većina.Treba podilaziti polupismenoj sirotinji,oni će mi obezbediti vlast".Onda je,nakon osvajanja vlasti trebalo nagraditi istaknute članove polupismenih,te im dati na nas predstavljaju.A polupismenom je bitno samo da džaba jede,yebe i da se oblači.Ebe mu se za Srbiju.Takav sistem je ostao do dan danas.Gledamo ga upravo u vrhu srpske vlasti

Aha, bas ima. Nema nimalo istine.

Nedovoljno smo dobri. Neke progresne procene rukovodstva devedesetih su nas previse kostale, vreme nas je pregazilo, svet je otisao predaleko u medjuvremenu. Takmicis se sa daleko sposobnijim i pripremljenijim kadrovima u medjunarodnoj politici. Kontakti koje nasi imaju i sfera uticaja je beznacajna a na sve to cak i da se nadje neko ko razume kako stvari stoje u svetu i ko bi dobro plivao u tim okolnostima, naisao bi na uzasan otpor unutar zemlje, jer su ljudi toliko trovani tom propagandom za koju kazes "ima tu pomalo istine ALI" da ne bi mogao nista ni da uradi.

кад ратујеш против неког, као што запад ратује против Срба, пропаганда је максимално укључена. сврха пропаганде је да оцрни противника, то западни медији раде већ деценијама против Срба. ако верујеш западним медијима значи да ти је мозак испран њиховом пропагандом. срећом има много људи који им не верују иако су са запада, значи треба мислити својом главом а лобисти нека и даље лобирају.

e vidis sto ta propaganda nije bila na nasoj strani:think:

zasto mi nismo prodali nasu istinu zapadu za razliku od komsija velikomucenika koji su uspeli fino da prodaju cak i slike sa odsecenim srpskim glavama, kao slike sa odsecenim muslimanskim glavama

- - - - - - - - - -

Nedovoljno smo dobri. Neke progresne procene rukovodstva devedesetih su nas previse kostale, vreme nas je pregazilo, svet je otisao predaleko u medjuvremenu. Takmicis se sa daleko sposobnijim i pripremljenijim kadrovima u medjunarodnoj politici. Kontakti koje nasi imaju i sfera uticaja je beznacajna a na sve to cak i da se nadje neko ko razume kako stvari stoje u svetu i ko bi dobro plivao u tim okolnostima, naisao bi na uzasan otpor unutar zemlje, jer su ljudi toliko trovani tom propagandom za koju kazes "ima tu pomalo istine ALI" da ne bi mogao nista ni da uradi.

ok beznacajni smo
slazem se

ali da li je realno da su se u tom svetu bolje snasli Siptari i Hrvati i dobili sta su hteli

i to proterivanjem i etnickim ciscenjem Srba

Nekada su nas predstavljali pametni i školovani ljudi i patriode koji su znali šta je potrebno Srbiji i Srbima.Dok smo u svetu imali ljude poput Pupina,Slobodana Jovanovića,Laze Kostića,imali smo i simpatije moćnih.E onda su došli radikali i Nikola Pašić koji je pomislio : "Ebeš ove školovane i pametne.Oni nisu većina.Treba podilaziti polupismenoj sirotinji,oni će mi obezbediti vlast".Onda je,nakon osvajanja vlasti trebalo nagraditi istaknute članove polupismenih,te im dati na nas predstavljaju.A polupismenom je bitno samo da džaba jede,yebe i da se oblači.Ebe mu se za Srbiju.Takav sistem je ostao do dan danas.Gledamo ga upravo u vrhu srpske vlasti

to je sustina
pridobiti te mocne

mi nismo neki narod koji zna da glumi zrtvu i sve ovo me podseca na jednu moju situaciju na poslu gde se jedna radnica zali na mene , place, rida a kucka van ofisa mi sikce kao zmija a ja cutim i ne verujem svojim ocima i razmisljam odakle dolazi ovo licemerje....
e tako se svi prema Srbima ponasaju na Balkanu.....

Na forumima sede i mrze a pred mocnicima glume zrtve

Najveći je problem što srpski političari nisu prešaltali film na novu realnost. Važnost jedne velike SFRJ u međunarodnoj politici nije jednaka važnosti male Srbije, a srpski političari i dalje umisljaju da je to isto, a nije. Nisu iste ni političke okolnosti koje su davale značaj Jugoslaviji, nije ista veličina države, nije ista brojnost populacije, nije iste geostrateški značaj, nisu isti prirodni resursi. Sama činjenica da je Beograd bio glavni grad i jedne i druge države, ne znači da 3-4 puta manja Srbija može naslijediti značaj i utjecaj Jugoslavije.

Poslednja izmena:
ok beznacajni smo
slazem se

ali da li je realno da su se u tom svetu bolje snasli Siptari i Hrvati i dobili sta su hteli

Stvar je u tome da su Hrvati shvatili svoju ulogu i (smanjeni) utjecaj nastao raspadom Jugoslavije i tome prilagodili svoju novu politiku, a prilagodili su se i političko-društvenim promjena nastalima nakon pada Berlinskog zida. Sve to je srpska politika zanemarila i ostala "zakopana" u nekim drugim vremenima. Nisu shvatili da se svijet promijenio i da Srbija bez Jugoslavije nema važnost kakvu je imala.

Када је Тито дошао на власт Српска међународна политика је нестала. За време Тита су подељене карте за последње деценије двадесетог века. Тито је сам подели карте за Балкан и то је дефинисано у уставу из 1974 године.
Значи почетком деведесетих Српска спољна политика је имала само две опције прихватање онога што је дефинисано 1974 године или отпор. Тако мали маневарски простор једноставно не оставља довољно параметара да би се дефинисао квалитет политике. Нека суптилнија дефиисања политике се граде деценијама а Срби то нису имали како написах након вишедеценијског одсуства из међународних токова одмах по уласку нашли су се пред избором предаја или рат.

Stvar je u tome da su Hrvati shvatili svoju ulogu i (smanjeni) utjecaj nastao raspadom Jugoslavije i tome prilagodili svoju novu politiku, a prilagodili su se i političko-društvenim promjena nastalima nakon pada Berlinskog zida. Sve to je srpska politika zanemarila i ostala "zakopana" u nekim drugim vremenima. Nisu shvatili da se svijet promijenio i da Srbija bez Jugoslavije nema važnost kakvu je imala.

sad ces ti da nam objasnis:cool:
Most imas temu o Hrvatima idi tamo likuj

e vidis sto ta propaganda nije bila na nasoj strani:think:

zasto mi nismo prodali nasu istinu zapadu za razliku od komsija velikomucenika koji su uspeli fino da prodaju cak i slike sa odsecenim srpskim glavama, kao slike sa odsecenim muslimanskim glavama

- - - - - - - - - -

ok beznacajni smo
slazem se

запад је сам одабрао савезнике оног момента кад је одлучио да уништи југославију, нису хрвати шиптари и муслимани били ништа успешнији у лобирању, а обзиром да је Србија правно наследник југославије - наследила је и непријатеље југославије. иста мета исто одстојање

to je sustina
pridobiti te mocne

mi nismo neki narod koji zna da glumi zrtvu i sve ovo me podseca na jednu moju situaciju na poslu gde se jedna radnica zali na mene , place, rida a kucka van ofisa mi sikce kao zmija a ja cutim i ne verujem svojim ocima i razmisljam odakle dolazi ovo licemerje....
e tako se svi prema Srbima ponasaju na Balkanu.....

Na forumima sede i mrze a pred mocnicima glume zrtve

Naravno da ti kao pripadnik tog svog naroda, imas lepo misljenje o svom narodu. Naravno da mu pripisujes svi najbolje osobine a druge vidis u losijem svetlu i mislis da je tvoja istina TA istina. Ali da li si svesna da svaki narod misli isto za sebe? Svaki narod na ovom svetu misli da ima herojsku istoriju, najlepsu zemlju i najbolju hranu (i najlepse zene, podrazumeva se). Zamisli koliko je tu puno zabluda, sto licnih, sto nacionalnih.

Kao sto ti je kolega Pobednoscev lepo rekao, realno je ono sto stvarnost pokazuje. Sto znaci, da tako jeste.

запад је сам одабрао савезнике оног момента кад је одлучио да уништи југославију, нису хрвати шиптари и муслимани били ништа успешнији у лобирању, а обзиром да је Србија правно наследник југославије - наследила је и непријатеље југославије. иста мета исто одстојање

Ovo je jos jedna od tih teskih zabluda i pogresnih pretpostvaki da je "Zapad odlucio da unisti Jugoslaviju". Redosled je obrnut. Jugoslavija je sama zapala u probleme, pre svega ekonomske, pa je zatim dosla politicka kriza a Zapadu je Jugoslavija padom Berlinskog zida postala nebitna da bi postajao neki interes da politicki i finansijski podrzava njen opstanak. Zapad je postao nas neprijatelj kada nije podrzao prekajanje Avnojevskih granica.

Da, to ALI devojci uvek srecu kvari, a nama, Srbima valjda vec 100 godina.
Pogubljeni smo mi i ne umemo da se izvucemo iz kaljuge jer ne znamo sta i kako hocemo.
Engleski je jezik tu nevazan ( Slobodan Jovanovic ga nije znao). Mi smo ostali u nekom komunizmu,
ali istovremeno zelimo da to bude neki novi, srpski komunizam, znaci nacionalni, socijalisticki, samoupravljacki.
Dovoljno je da vidimo kako se danas lome koplja oko Karadzica i kako se oni koji ga smatraju zlocincem
nazivaju izdajicama.

Najveći je problem što srpski političari nisu prešaltali film na novu realnost. Važnost jedne velike SFRJ u međunarodnoj politici nije jednaka važnosti male Srbije, a srpski političari i dalje umisljaju da je to isto, a nije. Nisu iste ni političke okolnosti koje su davale značaj Jugoslaviji, nije ista veličina države, nije ista brojnost populacije, nije iste geostrateški značaj, nisu isti prirodni resursi. Sama činjenica da je Beograd bio glavni grad i jedne i druge države, ne znači da 3-4 puta manja Srbija može naslijediti značaj i utjecaj Jugoslavije.

A ja mislim da je veći problem to što su srpski političari likovi koji su "sa dna kace",već decenijama.Ebe se njima i za Srbe i za Srbiju.Ineresuje ih ono "U se,na se i poda se".Večna sirotinja u glavi.Ceo smisao bavljenja politikom im je približavanje državnoj kasi iz koje će,raznim malverzacijama izvući par miliončića evra.To o čemu ti pišeš miriše na Miloševića.Nema drugih takvih,opsednutim megalomanijom.Doduše i Šašelj je 90.-ih kao duvao u istu tikvu,ali lažno.Šeki je plod Jovice Stanišića.Starog udbaša kome je petokraka bitnija od Srbije i koji se,kada se pad petokrake približio,prodao stranim agenturama (javno priznao i dokazano na sudu).Šeki je tada imao ulogu da nas što više napravi budalama pred svetom,tj. da dobijemo ulogu nedisciplinovanog razmaženog deteta kome treba lekcija.Dobro je naplatio svoj posao.

Ako su mocnici na njenoj strani, bezobzira sto si ti u pravu, pre ili kasnije ces lose proci. To nema veze sa radnim efektom, ima veze sa iskrivljavanjem fakata i sa manipulacijama. Doziveo sam takvu situaciju. I svakoga bole doope, jer je firma dovoljno velika, pa se nedostatak jednog dobrog radnika osetiti nece. To je bila i moja situacija u Nemackoj pre 6 godina, trebalo je 3 godine da se stvar resi, i ja se razvencam od firme. Nema veze sto je lik mnogo losiji od mene. Istina se zna, ali nije vazno.

Sa VBA i BIA je stvar bila malo drugacija. NA MOME su me jalovo ucenili, pa su dobili naredjenje da se uklone sa mog poseda. Ozbiljno i surovo upozorenje... Nisu imali izbora, ili da se zagovnja do kraja, ili njihova bezanija, pa je bilo ovo drugo. :mrgreen:

_nobody_

Back