Ali iskreno, gde ti vidis ekstremno levo u americkoj politici?
Ok, prihvatam da je bilo nereda i da su se istakli antifa i BLM, ali gde su oni medju kongresmenima?
Ne treba oni da uniste MAGA zato sto su desnicari, nego zato sto hoce da sruse Ameriku i uspostave diktaturu.
Znaš kako, čim imaš dve ekstremno suprotstavljene strane, znači da su ekstremno pozicionirane.
U mladosti sam verovatno bi više levo, kako idu godine nalazim sebe sve više u centru, nikada desno bio nisam
pri čemu me ekstremi podjednako odbijaju.
Snažna polarizacija i duboke podele ne mogu ništa dobro doneti. Ideja da ćeš pobediti, poniziti, rasturiti i poslati u istoriju onu drugu ekstremnu polovinu je dugoročno loša i pogubna, čak i ako ti to privremeno uspe.
Valjda to mi najbolje znamo u Srbiji.
A što se USA tiče nekako ne mogu sebe da projektujem ni na jednu od dve strane, MAGE su mi tragikomične i karikaturalne, van ovog sveta i van zdravog razuma ali mi se ne sviđa ni ton na drugoj strani, narativ tipa "e sad ćemo da ih zatremo i uništimo".
Ne mogu sebi da objasnim kako je USA uopšte došla u tako apsurdnu situaciju, zašto ovoliko zle krvi i sukoba, nisam verovao da mogu po partijskoj liniji da zakrve gore nego Srbi. Uvek su mi se ti njihovi izbori činili kao simpatičan karneval gde posle svako ide svojim poslom kao da ništa posebno nije ni bilo. Sad čujem da se ljudi svađaju do krvi, prijateljstva se prekidaju, netrpeljivost dobija stravične razmere. Glupo im je to ali šta da im radim...