Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se Demokrate nisu pro-srpske, ali su neutralne i nisu anti-srpska stranka kao npr URA i DPS.

To se vidi po tome sto dozvoljavaju onoliko Srbovanje u Niksicu. Kada bi DF i Demokrate sklopili vlast i na drzavnom nivou, verovatno bi isto opet slusali DF i dozvolili srbovanje.
Kog Srbovanja? :D Svakako potpuno nebitno, od toga se niko leba nije najeo. Nisu anti-srpska stranka?? Proglasili Srbe genocidnim narodom u skupstini, prizivaju razdor u SPC, Vidovdan im je "sovinisticka pesma", redovno imaju diplomatske ispade i obracunavaju se sa Beogradom, Srbijom i Vucicem kao da smo im mi najveci neprijatelji, vise puta izjavili da nad Srbima nema diskriminacije u CG...Eto kad smo kod toga, Dritan Abazovic je vise puta ukazivao na los polozaj Srba za vreme DPS-a nego sto su to uradile Demokrate. Toliko o tome.

Proglasili Srbe genocidnim narodom u skupstini

Nije bas tako, u toj rezoluciju se ukljucilo i da nijedan narod ne moze biti genocidan, pa ni Srbi, to su ubacili bas po njihovom nagovoru, odnosno Koprivica predlozio. Takvu usvojenu rezoluciju inace ima i Srbija, samo je ne postuje.

prizivaju razdor u SPC

To su vise neke teorije zavere, kolko je vidim postuju Joanikija i sastaju se sa njim, a on je centralista i Srbenda.

Vidovdan im je "sovinisticka pesma

Nisam cuo za ovo.

obracunavaju se sa Beogradom, Srbijom i Vucicem kao da smo im mi najveci neprijatelji

To je istina, ali bolji i to nego DPS i URA. Jedni bi nas pobili otvoreno, dok drugi prikreveno. Milo je gruba smrt, dok je URA tiha smrt.

Dritan Abazovic je vise puta ukazivao na los polozaj Srba za vreme DPS-a nego sto su to uradile Demokrate. Toliko o tome.

Eto dokle nas je dovela ta njegova "briga", da nam ukida drzavljanstva, da nas cisti po dubini sa DPS-ovcima i da urinira po nama.

Odlaze izbore nelegano za 6 meseci, samo zato jer se boji pozitivnog rezultata kojeg bi Srbi sigurno ostvarili.

TI gledas Demokrate samostalno Alex, a to je pogresno, trebas gledati zajednicku vlast Demokrata i DF (kao u Niksicu) vs Siptarcina i Milo, sta ti je bolje.
DF i samo DF, ostali me ne zanimaju. Mene ne zanima u sustini ko je na vlasti dokle kod se Srbima garantuju njihova prava. Hipoteticki da to bude URA ili Demokrate podrzavao bih ih, sto da ne. Ali za sada nisu. URA sa pozicije vlasti sada ima najbolju priliku da se pokaze i dokaze kao gradjanska stranka i da poboljsa uz pomoc SNP-a prava i polozaj Srba u Crnoj Gori. E sad da li oni za to imaju volju to je drugo pitanje.

DF i samo DF, ostali me ne zanimaju. Mene ne zanima u sustini ko je na vlasti dokle kod se Srbima garantuju njihova prava. Hipoteticki da to bude URA ili Demokrate podrzavao bih ih, sto da ne. Ali za sada nisu. URA sa pozicije vlasti sada ima najbolju priliku da se pokaze i dokaze kao gradjanska stranka i da poboljsa uz pomoc SNP-a prava i polozaj Srba u Crnoj Gori. E sad da li oni za to imaju volju to je drugo pitanje.

Pa ne može DF sa svojih 25% nikad biti samostalna vlast, nego mora sa nekim da napravi vladu, ili ti hoćeš da oni budu u večnoj opoziciji?

Najbolje onda da naprave vladu sa Demokratama i Zdravkovom novom strankom, kao najmanjim antisrbima od svih drugih stranaka, sa kim se može oformiti vlast.

Ali ta vlada mora niti na Zdravim osnovama, ne može Zdravko biti premijer sa svojih 10%, ili kolko već.

Što se tiče URE i SNP, sad ti je valjda jasno ko su oni posle ovog CIA agenta i nelegalnog odlaganja izbora za 6 meseci.

1. Stvar je u odnosu Srba iz Srbije prema stanovništvu i infrastrukturi u CG, a ne o stvarnom vojnom sukobu, a ti se odmah uteče pod Natinu suknjicu :o.
2. Prike, koristimo isti jezik (osim što smo mi hendikepirani za ŠĆ i još jedno slovo), samo se blamiraš, ljudi koji (moraju da) čitaju šta pišeš znaju realnu situaciju.
1. Nato sam spomenuo jer vidim da pojedini imaju neke teritorijalne aspiracije prema Cg.
2. Prike, ja živim u Cg. Znam kakva je medjunacionalna i medjuvjerska situacija. Nije idealna naravno, ali je mnogo bolje nego u vecini evropskih drzava.

Poslednja izmena od moderatora:
1. Nato sam spomenuo jer vidim da pojedini imaju neke teritorijalne aspiracije prema Cg.
2. Prike, ja živim u Cg. Znam kakva je medjunacionalna i medjuvjerska situacija. Nije idealna naravno, ali je mnogo bolje nego u vecini evropskih drzava.
3. Procjene su da je preko 20 hiljada civila ubijeno u Marijupolju.

Ne govori gluposti, medjunacionalna i medjuverska netrplejivost u CG je danas daleko veca nego u BiH. To je failed state i protektorat.

Ne govori gluposti, medjunacionalna i medjuverska netrplejivost u CG je danas daleko veca nego u BiH. To je failed state i protektorat.
Povecana je posljednjih godina zbog onog vjerskog zakona, ali realno nema nekih vecih incidenata.
Po cemu je failed state? Po svim parametrima smo ispred Srbije kada je rijec o vladavini prava, slobodama, borbi protiv kriminala itd.

Povecana je posljednjih godina zbog onog vjerskog zakona, ali realno nema nekih vecih incidenata.
Po cemu je failed state? Po svim parametrima smo ispred Srbije kada je rijec o vladavini prava, slobodama, borbi protiv kriminala itd.

To pricaj ovima koji se ne razumeju u situaciju u CG, meni nemoj. Imate institucialnu krizu vlasti jos od 2020, stalne sukobe unutar samih vladi, sada imate vladu koju vam drzi stranka koja je osvojila 3% na izborima, koju pola drzave i ne priznaje uopste za legalnu vladu. Nemate sudije u Ustavnom Sudu, kriminala sada imate vise nego u Srbiji, jer mi smo i Velju Nevolju i Darka Sarica uhapsili a vi niste nikoga uhapsili, svaki mesec dana vam se krade droga iz magacina koju zapleni policija.

1. Ne verujem da iko ima bilo kakve teritorijalne aspiracije prema CG, niti da će ih (iz Srbije) imati.
2. Daj Bože da međunacionalna i međuvjerska situacija bude idealna i da svi živite u miru, slozi i međusobnom uvažavanju. Ali ono što čujem i pitam, na žalost ne deluje tako. Problem je što je većina svake nacionalne zajednice u SRB, CG, BIH za mir i uvažavanje, ali ta većina ne odlučuje o miru.

Poslednja izmena od moderatora:
To pricaj ovima koji se ne razumeju u situaciju u CG, meni nemoj. Imate institucialnu krizu vlasti jos od 2020, stalne sukobe unutar samih vladi, sada imate vladu koju vam drzi stranka koja je osvojila 3% na izborima, koju pola drzave i ne priznaje uopste za legalnu vladu. Nemate sudije u Ustavnom Sudu, kriminala sada imate vise nego u Srbiji, jer mi smo i Velju Nevolju i Darka Sarica uhapsili a vi niste nikoga uhapsili, svaki mesec dana vam se krade droga iz magacina koju zapleni policija.
Promjena vlada je dobra za demokratiju. Da, tacno je da su neke pravosudne institucije okrnjene, ali to je upravo zbog politickog pluralizma (komplikovano je doci do dogovora).
Uhapsena je Vesna Medenica, sad ce da hapse i clanove specijalnog policijskog tima koji su povezani sa Kavčanima itd.

Promjena vlada je dobra za demokratiju. Da, tacno je da su neke pravosudne institucije okrnjene, ali to je upravo zbog politickog pluralizma (komplikovano je doci do dogovora).
Uhapsena je Vesna Medenica, sad ce da hapse i clanove specijalnog policijskog tima koji su povezani sa Kavčanima itd.

I mislis da ce kradja tona ZAPLENJENE DROGE od policije, iz magacina, na svakih mesec dana, sada prestati? Oce qurac druze moj, to svi vide.

Promena vlade nije dobra ako je protivna ustavu, naprimer u ustavu vam pise da se mandatar moze samo dati u okviru od 30 dana posle parlamentarnih izbora, i prodje 500 dana, i Milo dade Dritanu mandatara i naprave fejk vladu koju ne podrzava polovina politickih partija, zatim nelegalno odgode 14 lokalnih izbora, koji po pravilu moraju ici na svakih 4 godine, na jos 6 meseci, sto je nezabelezen slucaj u svetu, onda bi tako svaka drzavna vlada mogla da odgadja lokalne izbore onoliko koliko i zeli.

Omanuo si,ja sam svoj,ne lizem bulju evropljanima kao ti a vlasnici cele Crne Gore Rusi i Kinezi....zato si ti podvojena licnost,tipican ********* koji mora da ljubi albansku zastavu a stidi se Njegosa i Srpstva.....auuuuuu...nije tebi lako.
Nisam ********* nego Crnogorac. Tebi je krivo što smo nezavisna i suverena država i što ne damo da nam Beograd kroji sudbinu. Nikako da prebolite referendum 2006.

Nisam ********* nego Crnogorac. Tebi je krivo što smo nezavisna i suverena država i što ne damo da nam Beograd kroji sudbinu. Nikako da prebolite referendum 2006.
Koga zabole za vasu samostalnost,pokupite i ovih 500 000 iz Srbije sto se mene tice.....stidi se ti dedova i korena a meni nije nista krivo...sve mi je Bogu hvala pravo.Beograd vam jnije krojio nikafda sudbinu,samo vas je pomagao i drzao u zivotu da ne pocrkate od gladi.
Samo ti uzivaj u slobodi uz Dritana premijera...albanski uci,trebace ti kada se Sever odvoji a ostavi vas milogorce albancima na milost i nemilost.

Какво имаш мишљење о Мирашу Дедеићу и уопште о тој причи око црногорске православне цркве?

Koga zabole za vasu samostalnost,pokupite i ovih 500 000 iz Srbije sto se mene tice.....stidi se ti dedova i korena a meni nije nista krivo...sve mi je Bogu hvala pravo.Beograd vam jnije krojio nikafda sudbinu,samo vas je pomagao i drzao u zivotu da ne pocrkate od gladi.
Samo ti uzivaj u slobodi uz Dritana premijera...albanski uci,trebace ti kada se Sever odvoji a ostavi vas milogorce albancima na milost i nemilost.
Zašto da se stidim? Crna Gora je oduvijek imala suverenost. Dio Metohije je nekada nama pripadao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back