Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

DF tvrdi pazar i najavljije da sigurno Skupština Crne Gore neće biti održana 1. marta ali šta će biti dan illi nekoliko dana posle i da li će DF ispregovarati i zakazati Skupštinu do 4. marta kada je zakonski rok za izbor mandatara.​

---------------​

Sjutra u 18:30 blokada saobraćajnica u CG; Mandić: Bulajić neće zakazati sjednicu Skupštine!

!​

"DF ima odgovore na sve, a sjutra ćete na blokadama saznati šta ćemo dalje raditi, i ovo nisam slučajno rekao", poručio je Mandić odgovarajući na pitanje novinara
Od
IN4S

https://www.in4s.net/sjutra-u-1830-...ic-bulajic-nece-zakazati-sjednicu-skupstine/#
Sa presa, foto: printskrin

Demokratski front počeće sjutra u 18.30 časova akciju “Blokadom protiv izdaje”.
Blokiraćemo 27 saobraćajnica u Crnoj Gori izvan gradskih jezgara, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić.
„Sjutra u 18.30 počinje blokada Crne Gore. Ozbiljno smo se pripremili da damo odgovor. Poslaćemo snažnu poruku građanima Crne Gore. Ovo je akcija opomene“
, poručio je Mandić, ističući da će sjutra ujutru biti obaviješteni građani o tačnim lokacijama.

„DF ima odgovore na sve, a sjutra ćete na blokadama saznati šta ćemo dalje raditi, i ovo nisam slučajno rekao“, poručio je Mandić odgovarajući na pitanje novinara.
Takođe, Mandić je najavio i da će se u narednim danima obratiti javnosti potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Strahinja Bulajić, ali, kako je rekao, ono što može da kaže sa sigurnošću je da Skupština Crne Gore neće biti održana 1. marta.

U svom stilu kao i uvijek,da ne bude kako su najzaslužniji što parlament je dok su bili na vlasti bio u blokadi.

Njima je sve u blokadi,vječita opozicija i blokada.
Ne da nisu najzasluzniji vec naprotiv. Izasli su sa bezbroj predloga za resenju krize u skladu sa demokratskim pravilima i politickom praksom i pristajali na stvari na koje po meni niko normalan ne bi pristao. 38 poslanika parlamentarne vecine sa usaglasilo sa jednim od predloga ukljucujuci i konstituenta koalicije CNB. Medjutim URA je sve odbila. Apsolutni i jedini krivac za blokadu institucija je URA koja i dalje izigrava da je anti-DPS stranka, sve ostalo je zamena teza.

Jos je podmuklije od svega drugog optuzivati Srbe da su vecita opozicija i gradjani drugog reda zato sto tako vole.

Bezobrazluk je sve Srbe stavljati samo u redove DF-a,ali to je ovdje izgleda navika.

Nisu svi Srbi ideološki okrenuti DF-u,ako ti nije poznato bit će u periodu koji dolazi.
Bezobrazluk je odredjivati pripadnicima drugog naroda ko ce im biti politicki predstavnici. Vecina Srba naravno glasa za DF sto je manje bitno jer evo ti primer Bosnjaka. Vecina Bosnjaka u CG glasa za DPS pa niko ne moze da ospori BS da je politicki predstavnik bosnjackog naroda. Zasto? Zato sto postoje objektivni parametri koji se uzimaju u obzir, kao recimo statut i program stranke. Jedini relevantni politicki predstavcnici Srba u CG su NOVA i DNP. To nije moje misljenje to je cinjenica. Svidjalo se to nekom ili ne.
Ti kao i mnogi drugi delis Srbe na podobne i nepodobne, odredjujes nam pazi molim te ko ce nas predstavljati. Kao Dritko kad je rekao "Nije samo DF politicki predstavnik Srba" pa pokusava da nadje neke podobne Srbe koji ce biti po meri svima samo ne nama. Pa ko je on molim lepo da odlucuje drugim narodima ko ce ih predstavljati???
Ne svidja se ni meni ni najmanje Ibrahimovic pa ne bih bio protiv da udje u vladu jer je ucesce manjinski naroda u vlasti multietnickih zemalja pozemljna i prihvacena praksa. Sustina je sto se nekima ne svidja za koga Srbi glasaju pa bi hteli da ih diciplinuju metodom "Ili glasajte za koga mi hocemo ili necete imati predstavnike u vlasti kao sto niste imali ni poslednjih 30 godina".

42FD07B5-6042-496D-953A-D18AD363F884_cx0_cy15_cw0_w1080_h608.jpg

Ovo su jedini predstavnici Srba na Balkanu! 🇷🇸

Da,ti kao znaš ko ovdje za koga glasa.

Pri tom kad kritikujem poteze DFa ti kao živi zid stavljaš riječ Srbi ispred.
U gornjem komentaru sam sve objasnio. To ko za koga glasa je manje bitno, kao sto sam rekao imas objektivne parametre kojem se neka stranka definise kao nacionalna.
Rec "Srbi" ne koristim u bukvalnom znacenju sto je valjda ocito vec pre svega mislim na politicke predstavnike i zastupnike Srba.
Takodje ja sam Srbin, tako da govorim o svome narodu, ne popujem drugim narodima ko ce im biti predstavnici. Ja i ti nismo isti narod.
Otkud DFu pravo a i tebi da ih izjednačavaš sa nekom partijom?

Ovo bas nisam najbolje razumeo.

42FD07B5-6042-496D-953A-D18AD363F884_cx0_cy15_cw0_w1080_h608.jpg

Ovo su jedini predstavnici Srba na Balkanu! 🇷🇸
Ovo je tacno. Neki ne mogu da shvate da biti neciji nacionalni predstavnik nije stvar licne percepcije.
- Da li se meni svidja sto je Vucic predsednik? Ne.
- Da li to menja cinjenicu da je kao predsednik nacionalne drzave, u ovom slucaju Srbije, na medjunarodnom planu njen predstavnik, predstavnik gradjana Srbije i Srba? Ne menja.

Ovo je tacno. Neki ne mogu da shvate da biti neciji nacionalni predstavnik nije stvar licne percepcije.
- Da li se meni svidja sto je Vucic predsednik? Ne.
- Da li to menja cinjenicu da je kao predsednik nacionalne drzave, u ovom slucaju Srbije, na medjunarodnom planu njen predstavnik, predstavnik gradjana Srbije i Srba? Ne menja.

Tačno tako, ne mogu Vladika Grigorije ili Mladja Djordjevic biti predstavnci Srba, kad ne predstavljaju ništa, ovo su pravi predstavnici Srba. Zato bi bolje bilo Krivom da je od početka saradjivao sa Vučićem nego pravio zavere sa ovom dvojicom.

СНП: Позивамо Владу у техничком мандату да се не понаша као ДПС 23/02/2022 12:48 Посљедња измјена: 23/02/2022 12:48 ИН4С

Из СНП-а су саопштили да вијест да је одлазећа Влада, на челу са Здравком Кривокапићем, одлучила да овог мјесеца из буџетске резерве за социјална давања издвоји додатних 250.000 еура, подсјећа неодољиво на праксу бивше власти
snp.jpg

Из СНП-а су саопштили да вијест да је одлазећа Влада, на челу са Здравком Кривокапићем, одлучила да овог мјесеца из буџетске резерве за социјална давања издвоји додатних 250.000 еура, подсјећа неодољиво на праксу бивше власти предвођене ДПС-ом и њихове „махинације којима су покушавали да купе наклоност грађана Црне Горе„.

„Социјалистичка народна партија Црне Горе позива Владу у техничком мандату да се не понаша као ДПС и да не троши на овај начин новац свих грађана наше државе. Оно што је радила Влада Душка Марковића у техничком мандату сада ради Влада Здравка Кривокапића, који је толико често критиковао понашање и поступке својих претходника управо када су у питању малверзације за социјалним давањима и партијским запошљавањима. Позивамо Владу којој је изгласано неповјерење да не злоупотребљава своју позицију и да, зарад стварања нове партије у којој ће бити трио Кривокапић, Милатовић и Спајић, тек тако не троши новац грађана„, наводе из СНП-а.
https://www.in4s.net/snp-pozivamo-vladu-u-tehnickom-mandatu-da-se-ne-ponasa-kao-dps/

Које је лудило наступило у СНП...
Из СНП-а су саопштили да вијест да је одлазећа Влада, на челу са Здравком Кривокапићем, одлучила да овог мјесеца из буџетске резерве за социјална давања издвоји додатних 250.000 еура, подсјећа неодољиво на праксу бивше власти.

У завршним су разговорима да буду у некаквој Дритановој влади (ДПС подршка) и још нападају што је дато сиротињи које у ЦГ има скоро пола становништва.

А разлог је...
Позивамо Владу којој је изгласано неповјерење да не злоупотребљава своју позицију и да, зарад стварања нове партије у којој ће бити трио Кривокапић, Милатовић и Спајић, тек тако не троши новац грађана„, наводе из СНП-а.

Tačno tako, ne mogu Vladika Grigorije ili Mladja Djordjevic biti predstavnci Srba, kad ne predstavljaju ništa, ovo su pravi predstavnici Srba. Zato bi bolje bilo Krivom da je od početka saradjivao sa Vučićem nego pravio zavere sa ovom dvojicom.
Sustinski problem kod nas je sto ljudi cesto ne mogu da naprave granicu izmedju Vucica licno i funkcije koju obavlja.

Какав везе имају Владика Григорије и Млађа Ђорђевић са представницима Срба у ЦГ?

САЧУВАТИ ПОБЕДУ И ИСПОШТОВАТИ НАРОДНУ ВОЉУ: Епископи СПЦ са јурисдикцијом у Црној Гори се обратили јавности 02. 02. 2022.
ЕПИСКОПИ Српске православне цркве са јурисдикцијом у Црној Гори саопштењем су се обратили народу и јавности.
https://www.novosti.rs/c/crna-gora/vesti/1082117/najnovije-vesti-crna-gora-spc-mitropolit-joanikije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back