Pojam i uzrok talenta

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mislim da ne treba da pustite da vas terorisu talentovani. nek idu u svoj cosak i nek prave svoje

- - - - - - - - - -

mada obicno fali
talentovan za sta, za nesto
znaci, svako je za nesto talentovan
neko nije talentovan ni za sta?
pa dobro mora da prezivi
ili postoje obicni talenti i veliki talenti
eto necu da me mori to pitanje a ipak imam zelju da prezivim i da ne mrzim ugrozavajuce
neka neodredjena talentovanost to bi najverovatnije bila intucija posto izgleda to postoji kao zanimanje npr u americi danas

u stvari, mozda zelite da vas oni terorisu, pa dozvoljavate, ali ne mora im se sve dopustati :think:
mada ne treba ni njih valjda da diras

Poslednja izmena:
Ko god je dovoljno vredan i uporan može naučiti određena pravila!
Međutim, time neće postati stručnjak u toj oblasti: biće samo čovek koji je naučio određena pravila!
Da bi bio pravi stručnjak mora imati bar malo smisla za tu oblast! Taj je smisao ili urođen ili nije! Ne može se dokupiti ni u jednoj školi.

e strucnjaka stvarno ima jako mnogo, tu vec nema neke magije, sad kao strucnjaci su obicni ljudi a ovi talenti to su bogovi
a sto se tice kreativnosti mozes je u nekom smislu i razvijati cisto da bi mogao bolje da mrzis prirodne talente. stvar je u tome sto se umetnici mnogo razlikuju medju sobom. ok kako se izrazavaju ali sad neki prave dobro neki lose. ali imas da nesto sto se smatra negde losim negde prolazi dobro itd
u stvari sam poludela bice da je to, nema veze s talentom, mozda da ga imam ne bih poludela, ali mislim da mogu sebe da prihvatim ko obicnog i da se ne nadam potajno da ce se TO ipak desiti :>>
dobro ima tih talenata ok :(
u stvari mislim da je to ono sto ti omogucava da se ne patis u zivotu nego da lepo iskulirash

Poslednja izmena:
kako moze biti urodjen kad se ispolji posle 20-50 god,i ne to nije cucalo u nekom ceo zivot,djokovic ima 5% talenta ostalo je trening

zato sto dotle drema, ili se bavi stvarima za koje su mu rekli da treba da radi, ili da je nesto unosnije od njihovog talenta, ili da misli da je taj talenat manji od slicnih talenata, ili zato sto ne slusa taj talenat koji je unutra zakljucan i vice i drma mu resetke a on misli da je to neki uljez a ne spasilac njegove duse. e zato. trening je zadatak pride i bez njega talenat ne moze da se utalentovi jos vise.

Priznajem da dobar deo tvog pisanja nisam razumeo. Valjda sam talentovan za nerazumevanje?:)
Ovo stoji: svako je za nešto talentovan i treba baš time da se bavi!

pa mozes da pitas ako ti nesto nije jasno, ali nije skroz sve zaokrugljeno verovatno ono nije rad naucni
pa bavis se cime se bavis mislim prezivljavanje itd ili luksuziranje

- - - - - - - - - -

zato sto dotle drema, ili se bavi stvarima za koje su mu rekli da treba da radi, ili da je nesto unosnije od njihovog talenta, ili da misli da je taj talenat manji od slicnih talenata, ili zato sto ne slusa taj talenat koji je unutra zakljucan i vice i drma mu resetke a on misli da je to neki uljez a ne spasilac njegove duse. e zato. trening je zadatak pride i bez njega talenat ne moze da se utalentovi jos vise.

e niko ovde nije talenat ali to ne sprecava ljude da nesto rade. talenti su tamo -> i uglavnom ako ih pipnes spalice ti se ruka

ok,ajde malo sad mene velicamo jer u meni cuci talenat skriveni,aktiviracu ga sa 80

mislis, primecen si zbog tolikog pisanja ovde? izdvajas se od onih sa visokim brojem postova? to te ispunjava? dobices posebno mesto u analima foruma kad te vise ne bude bilo? neko ce te citirati, uzimati kao primer, plakace kad ti se ruka osusi od nemoci? onda da.

Mislila sam da se ne vracam ovde na temu jer mislim da sam u pocetku rekla sve...Ali,
cini mi se da je jedino Hibernated,sve dobro shvatila,i bez mistifikacije i nepotrebnog
filozofiranja rekla pravu sustinu talenta, u postu #54,da ne citiram.Tacno je da talenat vristi
unutar tebe i bukvalno drma resetke,ako nisi u mogucnosti da ga ispoljis,i oslobodis.Ako je suspregnut
okolnostma, roditeljima i sl.onog momenta kada se oslobodi, grunuce kao bujica,i oslobodice psihu i telo uzasne
frustracije....i nastace dela,a ti ces naci sebe.

i povalio najvise forumasica.jednom recju legenda:aha2:

nadam se da je njihov broj manji od 5265...ako je toliko ili vise, pokosice te sida ili sifilis.

Mislila sam da se ne vracam ovde na temu jer mislim da sam u pocetku rekla sve...Ali,
cini mi se da je jedino Hibernated,sve dobro shvatila,i bez mistifikacije i nepotrebnog
filozofiranja rekla pravu sustinu talenta, u postu #54,da ne citiram.Tacno je da talenat vristi
unutar tebe i bukvalno drma resetke,ako nisi u mogucnosti da ga ispoljis,i oslobodis.Ako je suspregnut
okolnostma, roditeljima i sl.onog momenta kada se oslobodi, grunuce kao bujica,i oslobodice psihu i telo uzasne
frustracije....i nastace dela,a ti ces naci sebe.

:zag::cvet:

ukoliko nisu monasi, onda mogu da sa takvim performansama koje navodis, i izborima (uglavnom nezeljenim) postanu psihopate a ne psiholozi...to nije talenat, to je skretanje na pogresan kolosek...a i nepovezivost tog sa temom o talentima definitivna...sa mog talentovanog gledista na stvari.

Back